Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(aneta23 @ 2013 08 03, 21:29)
Marinavau agurkus ir dabar tik susimasciau,kad per dau idejau rugsteles.Ant 1l dejau 1 a.sauk.Man atrodo.kad toks kiekis yra 3l.Ar nebus perdaug rugstus?

Paskaitinejau čia.tokskiekis kaip tik litrui nurodytas

QUOTE(Molė @ 2013 08 04, 10:56)
Kaip marinuoja užsiaugintas daržoves? Agurkus, pomidorus, paprikas, cukinijas ir patisonus skina dar mažus ir grūda į stiklainius. Jeigu agurkai pernoksta, ne bėda - žino puikų receptą su garstyčiomis, kuris tinka peraugusiems agurkams. „Mano naudojamas marinatas pats paprasčiausias pasaulyje, bet labai geras, todėl jį visiems rekomenduoju: viena stiklinė acto, viena stiklinė cukraus, vienas šaukštas druskos, keturios stiklinės vandens, tada reikia laurų lapelių, galima dėti ir žolių. Į stiklainius sudėkite kokias norite daržoves, vieną kartą užpilkite karštu marinatu ir palaikykite pusvalandį. Marinatą nupilkite, pakaitinkite ir juo daržoves užpilkite antrą kartą. Dauguma moterų daržoves užpila karštu vandeniu, bet aš iš karto jas užpilu marinatu - tada jos būna gerokai skanesnės“.
Rašo su garstyčiom, o kiek tų garstyčių ir kokių dėti?

manau,kalbama apie garstyčių košeles stiklainiuką

Agurkai su garstyciomis (kosele):

1 ltr. vandens reikia:
1 stiklines cukraus,
1 stiklines acto,
3 saukstu druskos,
5 saukstu garstysciu,
kvapieji pipirai, pirkti prieskoniai ir cesnakas.

Uzpilti verdanciu marinatu ir stiklainiukus pridengti dangteliais. Palaikyti apie pusvalandi ir nupilti. Marinata vel uzvirti ir uzpilti vel ant agurku, uzsukti ir dar siltai parai apkloti.

.O šiaip kilo mintis išmegint su maltais garstyčių grūdeliais cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 04 rugpjūčio 2013 - 12:16
Mane taip pat domina agurkai pom.padaze:
Kaip smulkinamas cesnakas?
Ar reikia nulupti agurkus?
Atsakyti
QUOTE(Jigsaw @ 2013 08 03, 23:53)
Saltame vandenyje istirpinu visus reikiamus ingridientus,idedu pora saukstu marinavimo misinio,suparkuoju agurkelius i sloikucius,uzpilu tuo saltu marinatu,statau sloikuti i karsta vandeni ir kaitinu puode kol pakeicia spalva.uzsuku,apverciu ir volia smile.gif

Aš ir šitaip darau thumbup.gif man patys pačiausi, o ''uspaskicho'' nepatiko, per švelnūs, net sakyčiau , man trūko skonio doh.gif gerai, kad tik porą litrų pamėginimui dariau.
Papildyta:
QUOTE(Jigsaw @ 2013 08 04, 21:17)
Mane taip pat domina agurkai pom.padaze:
Kaip smulkinamas cesnakas?
Ar reikia nulupti agurkus?

Česnakus smulkiai supjausčiau, man dideli gabaliukai nepatinka, agurkus tik didelius lupau, na, tokius gerokai paaugusius, nes jų žievelė kietoka jau, o mažesnių nelupau.
Atsakyti
Uspaskicho ir as pameginau kelis stiklainelius,ragausim tik ziema..
Atsakyti
QUOTE(aneta23 @ 2013 08 03, 22:29)
Marinavau agurkus ir dabar tik susimasciau,kad per dau idejau rugsteles.Ant 1l dejau 1 a.sauk.Man atrodo.kad toks kiekis yra 3l.Ar nebus perdaug rugstus?

Pagal kazkoki recepta dejau i trilitri 1 a. saukst. citrinos rugsties, tikrai mazai buvo, litrui butu pats tas.
Papildyta:
QUOTE(syri @ 2013 08 04, 10:53)
kol perpratau kas tai per daiktas - pirma perskaičiau lyg į šluotkočius , kol po kelių pakartotinių paskaitymų supratau, kad kalbama apie stiklainius.
Vienoj temoj kadais kadais viena narė liūdėjo, kad netikėtai mirė jos sunelis, tai tik vėliau paaiškėjo, kad ji taip kalbėjo tiesiog apie šunį  doh.gif



As irgi uz lietuvybe, bet nu nera galimybes siuo metu rasyti lietuviskomis raidemis! Ar del to mano receptai butu prastesni? Taigi kam reikia, tas supranta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Inga:): 05 rugpjūčio 2013 - 22:47
Sveikos,
gal bandet raugti agurkus agurku tarkiuose ir galetumete pasidalinti receptuku?
Atsakyti
QUOTE(slapta_mintis @ 2013 08 05, 23:54)
Sveikos,
gal bandet raugti agurkus agurku tarkiuose ir galetumete pasidalinti receptuku?

Kas tas yr blink.gif
Atsakyti
Anesu kazka nematyto is rusu forumo, gal kas jau bande? bigsmile.gif

Agurkus pamirkyti saltame vandenyje apie 3 val.

I svarius stiklainius sudeti prieskonius pagal norus: krapai, cesnakai, krienai, kvapieji ir juodieji pipirai, lauro lapas.

Tuomet i puoda pilti acta (recepte parasyta 2 litrai, bet man cia atrodo acto gadinimas, as bandysiu daryti su maziau). Uzkaitinti, bet neuzvirinti ir merkti agurkus maks., 2 minutem didesnius, o kornisonus 1 min.
Kai jie kiek pagels, sudelioti i stiklainius.
Ant virsaus deti druskos ir cukraus tokia proporcija: ant 1 litro stiklainio 0,5 v.s. druskos ir 1,5 v.s. cukraus (arba po lygiai, kaip kas megsta).

Viska uzpilti verdanciu vandeniu ir uzdaryti. Apversti, laikyti siltai iki kol atves.

Atsakyti
Sveikos, esu kazkada skaiciusi apie agurku sausa konservavima, betgi dabar neberandu, gal kas esat isbande ?
4u.gif
Atsakyti
Sausasis agurkėlių raugimas maišelyje

Imame vidutinio dydžio ar mažus agurkėlius (1 kg). Juos nuplauname, pašaliname galiukus. Imame polietileninį maišelį (geriau storesnį arba vieną įmauname į kitą), į jį dedame agurkus, gerą saują smulkintų krapų, 2 smulkintas česnako skilteles, šaukštą stambios druskos. Užrišę maišelį, jį gerai pakratome ir dedame į šaldytuvą 8 val. Kas keletą valandų rekomenduojama maišiuką papurtyti.



Greitai maišelyje paraugti agurkiukai

Imame 10 vidutinio dydžio agurkų, nuplauname ir nupjovę galiukus sudedame į plastikinį maišelį. Ten pat: 2 val. šaukštus druskos, 1 val. šaukštą cukraus, smulkintą didelį pundelį petržolių, smulkintą didelį pundelį krapų, 2 dideles smulkintas česnako skilteles, 2 susmulkintus lauro lapelius. Maišelį užrišame ir gerai pakratome. Kambario temperatūroje laikome 2-3 val., nuplauname ir skanaujame.




AgurkaiSausai marinuoti agurkai "Tinginiukams"

Imame kilogramą agurkų, nuplauname ir nupjauname galiukus, dedame į maišelį. Į maišelį įpjaustome 4 skilteles česnako, įberiame 1 šaukštą stambios druskos, 1 a. šaukštelį cukraus, sudedame smulkintus krapus, serbentų ir krienų lapus (po pundelį).
Užrišame maišelį ir gerai supurtome, laikome vėsioje vietoje (ne šaldytuve) 8-24 val.



Sausas agurkų rauginimas stiklainyje

Imame 6 agurkus, juos nuplauname ir perpjovę per pusę sudedame į stiklainį. Ten pat suberiame 1 nubrauktą šaukštą druskos, 6 susmulkintas skilteles česnako, susmulkintą ryšulėlį krapų ir susmulkintą 1 mažą aitrią papriką. Jau po geros valandos, palaikius šaldytuve, agurkiukus galima valgyti.



Greitas agurkų marinavimas su verdančiu užpilu

Į stiklainį sudedame nedidelius, nuplautus ir nupjautais galiukais agurkus. Ten pat dedame smulkintų krapų, petražolių, 5 skilteles česnako. Sūrymą (1 l vandens - 1 šaukštas su kaupu druskos, 1 šauštas cukraus, keletą žirnelių juodųjų pipirų, keletą lauro lapelių) užvirti ir pavirus dar 3-5 min. užpilti agurkus. Ryte padarysite, vakare galėsite valgyti!



Greitai rauginami agurkai pagal Martą Stiuart

4 agurkus nuplauti ir kiekvieną išilgai perpjauti į 8 dalis. Sudėti į dubenį ir užpilti mirkalu iš: 4 šaukštų acto, 8 a.š. cukraus, 8 a.š. smulkintų krapų ir jūros druskos. Permaišyti ir palikti kambario temperatūroje valandai.



Greitai marinuojami agurkai su baltojo vyno actu ir imbieru

Imame didelį agurką ir jį nulupame. Supjaustome plonais griežinėliais. Sudedame į dubenį, pabarstome šaukšteliu druskos ir išmaišome. Paliekame 10 min., kad agurkai sugertų druską, tada juos perplauname šaltu vandeniu. Susidariusį skystį nupilame. Agurkus paliekame dubenyje. 8 cm šviežią imbiero šaknį nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Sumaišome 60 ml balto vyno acto su 50 g cukraus, tarkuotu imbieru ir 4 skiltelėmis imbiero cukraus sirupe. Viską supilame ant agurkų ir gerai išmaišome. Sudedame į stiklainiuką ar plastkinį maišelį, laikome šaldytuve bent keletą valandų, o geriausiai 8 val.
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 07 24, 19:27)
Kadangi esu vakuotu agurku fane, tai idedu:
http://www.receptai....agurkeliai-4679

Praeitais metais dariau agurkus bulgariskai, mums labai patiko 4u.gif
Atsakyti
Ar tikrai cia 1 litrui vandens reikia tiek cukrus?
Agurkai su garstyciomis (kosele):

1 ltr. vandens reikia:
1 stiklines cukraus,
1 stiklines acto,
3 saukstu druskos,
5 saukstu garstysciu,
kvapieji pipirai, pirkti prieskoniai ir cesnakas.
Atsakyti