QUOTE(aneta23 @ 2013 08 03, 21:29)
Marinavau agurkus ir dabar tik susimasciau,kad per dau idejau rugsteles.Ant 1l dejau 1 a.sauk.Man atrodo.kad toks kiekis yra 3l.Ar nebus perdaug rugstus?
Paskaitinejau čia.tokskiekis kaip tik litrui nurodytas
QUOTE(Molė @ 2013 08 04, 10:56)
Kaip marinuoja užsiaugintas daržoves? Agurkus, pomidorus, paprikas, cukinijas ir patisonus skina dar mažus ir grūda į stiklainius. Jeigu agurkai pernoksta, ne bėda - žino puikų receptą su garstyčiomis, kuris tinka peraugusiems agurkams. Mano naudojamas marinatas pats paprasčiausias pasaulyje, bet labai geras, todėl jį visiems rekomenduoju: viena stiklinė acto, viena stiklinė cukraus, vienas šaukštas druskos, keturios stiklinės vandens, tada reikia laurų lapelių, galima dėti ir žolių. Į stiklainius sudėkite kokias norite daržoves, vieną kartą užpilkite karštu marinatu ir palaikykite pusvalandį. Marinatą nupilkite, pakaitinkite ir juo daržoves užpilkite antrą kartą. Dauguma moterų daržoves užpila karštu vandeniu, bet aš iš karto jas užpilu marinatu - tada jos būna gerokai skanesnės.
Rašo su garstyčiom, o kiek tų garstyčių ir kokių dėti?
Rašo su garstyčiom, o kiek tų garstyčių ir kokių dėti?
manau,kalbama apie garstyčių košeles stiklainiuką
Agurkai su garstyciomis (kosele):
1 ltr. vandens reikia:
1 stiklines cukraus,
1 stiklines acto,
3 saukstu druskos,
5 saukstu garstysciu,
kvapieji pipirai, pirkti prieskoniai ir cesnakas.
Uzpilti verdanciu marinatu ir stiklainiukus pridengti dangteliais. Palaikyti apie pusvalandi ir nupilti. Marinata vel uzvirti ir uzpilti vel ant agurku, uzsukti ir dar siltai parai apkloti.
.O šiaip kilo mintis išmegint su maltais garstyčių grūdeliais