Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

Niekada nedarysiu jokio kitokio tik si;
7st.vandens
1st.acto
6saukstai cukraus
3saukstai druskos.
Atsakyti
QUOTE(Jigsaw @ 2013 08 01, 09:22)
Niekada  nedarysiu jokio kitokio tik si;
7st.vandens
1st.acto
6saukstai cukraus
3saukstai druskos.

prasom placiau
Atsakyti
pasidalinsiu ir as, gal kam pravers
1ltr vandens
1v.s. druskos
3v.s. cukraus
5v.s. acto
receptas SM nares arooneles is kito forumo 4u.gif
Atsakyti
Mildažytes recepto skonis turetų gautis labai panasus į uspask. Gal kas nepatingesit ir sugretinsit skonius ir parasysit kada 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 08 01, 11:10)
Mildažytes recepto skonis turetų gautis labai panasus į uspask. Gal kas nepatingesit ir sugretinsit skonius ir parasysit kada 4u.gif

Mildažytės man asmeniškai aitresnis 4u.gif Kai verdu marinatą net nosį užima smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ErikaN: 01 rugpjūčio 2013 - 10:14
QUOTE(georgiana @ 2013 08 01, 09:54)
pasidalinsiu ir as, gal kam pravers
1ltr vandens
1v.s. druskos
3v.s. cukraus
5v.s. acto
receptas SM nares arooneles is kito forumo 4u.gif

Tai kaip ir pagrindinis mano receptas. Tik paprastai kaičiu
3 litrai vandens
3saukstai druskos-kupini
9saukstai cukraus
stikline iki rantelio acto.vnz. 200 ml
Jei buti tiksliais,tai pilnas trilitrinis vandens yra daugiau,kaip trys litrai,tai ir acto butu saukstas kitas daugiau,nei 15,kaip ir susidaro ta stikline tarybine
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2013 07 31, 22:57)
Laiktųsi ir kambario. Anyta visada taip laiko,tik aspirino nebededa smile.gif

Dėkui, tuomet būtinai pabandysiu, nes pernykščiai Uspaskich mums nepatiko schmoll.gif
Atsakyti
Marinavau agurkus ir dabar tik susimasciau,kad per dau idejau rugsteles.Ant 1l dejau 1 a.sauk.Man atrodo.kad toks kiekis yra 3l.Ar nebus perdaug rugstus?
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 08 01, 10:01)
prasom placiau

Saltame vandenyje istirpinu visus reikiamus ingridientus,idedu pora saukstu marinavimo misinio,suparkuoju agurkelius i sloikucius,uzpilu tuo saltu marinatu,statau sloikuti i karsta vandeni ir kaitinu puode kol pakeicia spalva.uzsuku,apverciu ir volia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jigsaw @ 2013 08 03, 23:53)
Saltame vandenyje istirpinu visus reikiamus ingridientus,idedu pora saukstu marinavimo misinio,suparkuoju agurkelius i sloikucius,uzpilu tuo saltu marinatu,statau sloikuti i karsta vandeni ir kaitinu puode kol pakeicia spalva.uzsuku,apverciu ir volia smile.gif

kol perpratau kas tai per daiktas - pirma perskaičiau lyg į šluotkočius , kol po kelių pakartotinių paskaitymų supratau, kad kalbama apie stiklainius.
Vienoj temoj kadais kadais viena narė liūdėjo, kad netikėtai mirė jos sunelis, tai tik vėliau paaiškėjo, kad ji taip kalbėjo tiesiog apie šunį doh.gif

O šiaip, konservavimo sezonas, ko gero, jau pas visas įsibėgėjęs. Paskutinius agurkus dariau pagal pasiųlytą čia receptą užvadintą uspaskichu. Tikiuos, bus geras, nes nemažai komentarų, jau dariusiųjų, o tai kai pasiėmiau, atrodo, visai saugų receptą iš interneto (be komentarų), pasirodo jis baisiai neskanus (turėjau įtarimą, tad padariau "probai" 1 stiklainį ir pabandžius paaiškėjo, kad visiškas š).
Atsakyti
norėjau paklausti, kurios darėt agurkus su pomidorų padažu, ar česnaką reikia sutrintą dėti, ar skiltelėmis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 08 01, 08:56)
keista gaila neturiu to zurnaliuko, cia Liepos men. Rimi zurnalas "Druska ir Pipirai" ten yra straipsnis kuriame ji pamini savo klasikini marinata darzovems ir kaip tik raso tokia sudeti kuria parasiau virsuje net chm keista man pasidare, bandysiu pagooglinti gal kazka rasiu tai ikelsiu straipsni g.gif matyt pati Mildazyte jau nesusigaudo kur ka raso ......
Papildyta:

radau cia senesi straipsni
http://zebra.15min.l...kai-244788.html

Kaip marinuoja užsiaugintas daržoves? Agurkus, pomidorus, paprikas, cukinijas ir patisonus skina dar mažus ir grūda į stiklainius. Jeigu agurkai pernoksta, ne bėda - žino puikų receptą su garstyčiomis, kuris tinka peraugusiems agurkams. „Mano naudojamas marinatas pats paprasčiausias pasaulyje, bet labai geras, todėl jį visiems rekomenduoju: viena stiklinė acto, viena stiklinė cukraus, vienas šaukštas druskos, keturios stiklinės vandens, tada reikia laurų lapelių, galima dėti ir žolių. Į stiklainius sudėkite kokias norite daržoves, vieną kartą užpilkite karštu marinatu ir palaikykite pusvalandį. Marinatą nupilkite, pakaitinkite ir juo daržoves užpilkite antrą kartą. Dauguma moterų daržoves užpila karštu vandeniu, bet aš iš karto jas užpilu marinatu - tada jos būna gerokai skanesnės“.
Rašo su garstyčiom, o kiek tų garstyčių ir kokių dėti?
Atsakyti