Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(karameline mergaite @ 2013 07 21, 14:39)
merginos, norejau paklausti, gal kuri marinavote su garstyciomis...

Buvau marinavusi, bet neuzirasiau recepto...gavosi patys skaniausi agurkai, kokius kada nors buvau valgiusi - receptas buvo is tos plonos knygutes - Konservavimas - kur tokia serija knyguciu ejo
ten marinate garstycios, cukrus, druska, kvapnieji pipirai, actas....tik proporciju neatsimenu....dar pridedavau i stiklainiukus morku, svogunu, bele ko - viskas taip skaniai issimarinuodavo, be proto....
Parasykit, jei kas turit mirksiukas.gif

nieko tokio receptas yra pirmame psl. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 07 21, 16:28)
nieko tokio receptas yra pirmame psl. 4u.gif

maciau ta receptuka, aciu, neatimenu ar tiksliai tas...reiks pabandyt mirksiukas.gif
Atsakyti
Marinuoti žali pomidorai

Marinatui: 1 l vandens, 200 gr acto, 200 gr cukraus, 50gr druskos, 3-4 šaukštai aliejaus, pipirai, česnakas, lauro lapai.
3-4 kg nedidelių žalių pomidorų(net vos raustelėję netinka- ištįžta)supjaustyti per pusę, dėti į šaltą vandenį, pakaitinti iki virimo, išimti, nuvarvinti, dėti į stiklainiukus. Užpilti verdančiu marinatu ir užsukti.
Aukščiau blogai parašiau, kad paverdama- nereikia virti. Užvirė ir griebiam iš puodo.

O sriuba labai paprasta: kelios pjaustytos bulvės ir morkos išverdamos sultiny, galima natūraliam mėsos, galima iš kubelio(man skaniau iš kubelio). Kol bulvės verda kepruvėj pakepinam kelis didesnius svogūnus, sudedam prinokusius nuluptus pomidorus(apie 1kg), patroškinam kelias minutes, kol ištįžta ir verčiam į puodą su bulvėm. Pavirti dar kelias minutes, dėti druskos, cukraus šaukštą ar daugiau, pipirų ir sublenderiuoti. Tada supilti išvirtas perlines kruopas, pakaitinti iki užvirimo, suberti žalumynus: krapus, svog. laiškus, baziliką, raudonėlį, na, kas po ranka ir ką mėgstam. Paskaninti grietine. Tik kaičiant puodą vandens daug pilti nereikia, užtenka apie litrą- pusantro, nes sriuba gali būti per skysta, geriau jau prasiskiesti pabaigoj, jei bus per tiršta.

dar man patiko pernai pas ruses rastas žalių pom ir kopūstų mišrainės receptas, skani sriuba, irgi suverčiam į sultinį stiklainiuką mišrainės, bulvių ir viskas, skanūs pietūs.

Žalių pomidorų ir kopūstų mišrainė žiemai

1kg pomidorų, 1 kg kopūstų, 2 dideli svogūnai, 2 paprikos, 100gr cukraus, 30gr druskos, 0,3l acto, 5 pipirai. Daržoves susmulkinti, sumaišyti su druska,dėti į emaliuotą puodą ir paslėgus palikti apie parą. Nupilti sultis, dėti prieskonius, užvirinti ir virti 10-12 min. Karštą masę į sterilius stiklainius ir kaitinti dar 15 min.
atkeliaus is SM forumo SM nare Ponia Lylia
atsiprasau ne ten perkeliau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 21 liepos 2013 - 18:12
На 3 л. банку:
зонтики укропа, чеснок, лавр.лист, перец горошк., огурцы. Залить 2 раза кипятком на 10 мин. Затем добавить в банку 1 ст.л.соли с горкой, 1 ст.л.сахара без горки, 1 ч.л. с горкой лимон.кислоты. Залить кипятком, закрутить, перевернуть до остывания. Воду каждый раз кипятить новую.
Мои очень их любят, а я люблю наши кубанские, квашеные, ядреные. Very Happy
Рядышком примостились Маришкины хрустящие кабачки.
Ингредиенты: огурцы, укроп, лимонка
saltinis Kuharka.ru
P.S. ikeliau nes nepatogiai del pomidoru pasijauciau, dar karta atsiprasau doh.gif
Atsakyti
SM nares Daimuros agurkai
Į stiklainį reikia dėti kaip ir visiems marinatams - krapų žiedynų (aš ir kotų pasmulkinu), kvepiančių pipirų, lauro lapų, česnako. 1 litrui vandens 2 valg.š. druskos (paprastos), 200 gr cukraus ir nepiilnas 200 ml puodelis acto 9% (aš maždaug per pirštą nedapilu iki viršaus). O jau pats procesas kaip ir visiems marinavimams. (Pirmą kartą užpilu agurkus stiklainyje su verdančiu vandeniu, kai pravėsta, tą vandenį nupilu, viską supilu į jį, užverdu ir į stiklainius ant agurkų. Laikau šiltai per naktį)

Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 07 14, 18:09)
Pagalvojau, kad cia kalbama ne apie 9 procentu acta, o 70 procentu acto esencija. Tada gautusi logiska ir skanu drinks_cheers.gif


skanu labai jau ragavau thumbup.gif
Atsakyti
sveikos merginos, gal kuri zinote kuo skiriasi naturalus spirito actas nuo paprasto?raso kad ji reiki skiesti 1:2 bet ar konservavimui reikia ar tiesiog naudoti kaip ir ana?
Atsakyti
QUOTE(santropez @ 2013 07 22, 12:22)
sveikos merginos, gal kuri zinote kuo skiriasi naturalus spirito actas nuo paprasto?raso kad ji reiki skiesti 1:2 bet  ar konservavimui reikia ar tiesiog naudoti kaip ir ana?

Pirma karta isgirdau, kad reikia ji skiesti, naudojau visada analogiskai kaip ir ana acta g.gif
Atsakyti
[quote=Vitalijata,2013 07 18, 10:30]
noriu pabandyti ir klausiu, ar agurkai po užpilami tuo skysčiu, kuriame apvirė ir užsukami?

Pavėluotai, bet atsakau 4u.gif Tiesiog visą masę kartu su agurkais ir pasigaminusiu skysčiu pilame į stiklainiukus.

Beje, aš papildomai šiek tiek pyliau raudono vynuogių acto. Toks labiau saldžiarūgštis gaunasi smile.gif
Atsakyti
As tik siemet isbandziau Uspaskicho agurkelius, puikus wub.gif thumbup.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2013 07 23, 12:15)
As tik siemet isbandziau Uspaskicho agurkelius, puikus wub.gif  thumbup.gif

user posted image

gal recepta butu galima?
Atsakyti
QUOTE(santropez @ 2013 07 23, 14:02)
gal recepta butu galima?

Pirmam psl yra visi receptai 4u.gif
Atsakyti