Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(jutata @ 2013 07 15, 13:59)
Gal kas gali parasyti, kaip agurkus pjaustyti? g.gif


Daug metų darau pagal šį receptą. Vyras pirmiausia juos sunaikina:))
jei perauge agurkai pjaustau griežinelius į 4 skilteles, o jei ne, tai į 2.
Atsakyti
QUOTE(paprika4 @ 2013 07 16, 14:22)
Gal kas gali  patart ax.gif šituose reikaluose nelabai žinau dar ka...šeštadienį skinti agurkai tik šiandien galiu kažka su jais daryt, bet agurkai jau pavyte ar dar galiu marinuot ar geriau jau rauginti? smile.gif

Pabandyk užraugti, bet marinuoti tai jau net nebandyčiau schmoll.gif
Atsakyti
Keli metai jau darau raugintus agurkus, mano kaimynės mamos receptas (senovinis)

Eiga.

3 ltr. stiklainį įpilam šalto vandens, dedam 10 šaukštų druskos, pamaišom, palaukiam kol ištirps

Į norimo dydžio stiklainius sudedam vyšnių lapų, serb. lap. krapų, talpinam į juos agukus

Agurkus užpilam skysčiu su druska. Laikom apie 3-4 dienas, kol pradės rūgti, putos susidarys ant viršaus.

Tada nupilam tą skystį (druskiną) , pilam į stikl. šalto vandens ir gerai nuskalaujam nuosėdas (jos bus ant dugno), galima kelis kartus.

Užkaitinam švarų vandenį iki virimo, į agurkus ant viršaus dedam česnako skiltelių (duoda kietumą), įpilam 1 šaukštą acto ir užpilam stiklainius. Užsukam ir viskas. Šiaip tai labai greitai gaminasi....ir žiemą atidarius, tikri rauginti kaimiški agurkai.
Atsakyti
QUOTE(Vitalijata @ 2013 07 16, 15:33)
Keli metai jau darau raugintus agurkus, mano kaimynės mamos receptas (senovinis)

Eiga.

3 ltr. stiklainį įpilam šalto vandens, dedam 10 šaukštų druskos, pamaišom, palaukiam kol ištirps

Į norimo dydžio stiklainius sudedam vyšnių lapų, serb. lap. krapų, talpinam į juos agukus

Agurkus užpilam skysčiu su druska. Laikom apie 3-4 dienas, kol pradės rūgti, putos susidarys ant viršaus.

Tada nupilam tą skystį (druskiną) , pilam į stikl. šalto vandens ir gerai nuskalaujam nuosėdas (jos bus ant dugno), galima kelis kartus.

Užkaitinam švarų vandenį iki virimo, į agurkus ant viršaus dedam česnako skiltelių (duoda kietumą), įpilam 1 šaukštą acto ir užpilam stiklainius. Užsukam ir viskas. Šiaip tai labai greitai gaminasi....ir žiemą atidarius, tikri rauginti kaimiški agurkai.

Noriu pabandyti, todėl pasitikslinu. Šauk6tas šaukštui nelygu, o šaukšto pilnumas gali labai pakoreguoti druskos kiekį. 10 šaukštų kiek tai būtų gramų?
Dar. Tai lapai lieka ant dugno ir nemato karšo vandens iki paskutinio užpylimo virusiu be druskos vandeniu? Kaip supratau parūgusių agurkų iš stiklainio nereikia išimti, tik gerai perplauti vandeniu, kad neliktų nuosėdų.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 07 16, 18:40)
Noriu pabandyti, todėl  pasitikslinu. Šauk6tas šaukštui nelygu, o šaukšto pilnumas gali labai pakoreguoti druskos kiekį. 10 šaukštų kiek tai būtų gramų?
Dar. Tai lapai lieka ant dugno ir nemato karšo vandens iki paskutinio užpylimo virusiu be druskos vandeniu? Kaip supratau parūgusių agurkų iš stiklainio nereikia išimti, tik gerai perplauti vandeniu, kad neliktų nuosėdų.


gramais nežinau, normalus šaukštas, ne su kaupu.

taip lapai palieka iki karšto vandens, tik nuskalauti baltas nuosedas, agurkų išimti nereikia.

vanduo pilamas užvirintas, be jokiu priedų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitalijata: 16 liepos 2013 - 17:14
QUOTE(Vitalijata @ 2013 07 16, 17:12)
gramais nežinau, normalus šaukštas, ne su kaupu.

taip lapai palieka iki karšto vandens, tik nuskalauti baltas nuosedas, agurkų išimti nereikia.

vanduo pilamas užvirintas, be jokiu priedų.

Dėkui, pabandysiu. Šaukštas druskos su vos vos kaupeliu . Žinau tokį palyginimą , kad du šaukštai druskos nenubraukti, bet vos kaupelis yra lygu šaukštui druskos kiek pasemi t.y didelis kaupas. Pati svėriau matuodama druską tokiu gana plokščiu šaukštu.
Todėl ir ciekavijuosi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Retisa @ 2013 07 12, 07:11)
Su pomidorų padažu dariau pagal šitą receptą, pernai labai visiem patiko. receptas iš SM, gal net iš šitos temos deja autoriaus neužfiksavau...  blush2.gif
Sudėtinės dalys:
• Agurkai, 5 kilogramai
• Pomidorų padažas(geresnis), 500 gramų
• Česnakai, 300 gramų
• Aliejus, 200 gramų
• Actas, 200 gramų
• Cukrus, 200 gramų
• Druska, 2 šaukštai
Gaminimas:
Supjaustytus agurkus į dubenį, įpilkite aliejaus, acto, pomidorų padažo, įdekite cukraus ir druskos. Nuo užvirinimo pradžios 5 min., tada įdekite supjaustytą česnaką ir dar 2-3 min. Karštus dėkite į stiklainius ir užsukite.


Ačiū už receptuką. Labai skanu. Neįmanoma sustot ragaut....Super
Atsakyti
QUOTE(-Cilė- @ 2013 07 17, 23:19)
Ačiū už receptuką. Labai skanu. Neįmanoma sustot ragaut....Super

noriu pabandyti ir klausiu, ar agurkai po užpilami tuo skysčiu, kuriame apvirė ir užsukami?
Papildyta:
QUOTE(amba41 @ 2013 07 16, 20:46)
Dėkui, pabandysiu. Šaukštas druskos su vos vos kaupeliu . Žinau tokį palyginimą , kad  du šaukštai druskos nenubraukti, bet vos kaupelis yra lygu šaukštui druskos kiek pasemi t.y didelis kaupas. Pati svėriau matuodama druską tokiu gana plokščiu šaukštu.
Todėl ir ciekavijuosi. smile.gif


tik česnako negailėkit, 2l dėkit kokias 5 galvutes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitalijata: 18 liepos 2013 - 09:19
siandien padariau pagal sita recepta tad dalinuosi su jumis. Sake,kad skanus gaunasi,tik bijau jog nebutu perdaug druskos g.gif Po kokios savaite darysiu viena stiklaini ir ragausiu g.gif
AGURKAI KONSERVUOTI SU RAUDONAISIAIS SERBENTAIS

Užpilas: 1l vandens, 50-60 gr druskos

Agurkai,konservuoti su raudonaisiais serbentais ar jų sultimis būna labai skanūs.
Paruošti agurkus ir prieskonius (tinka bet koks mišinys).
Agurkus dėti į 1 l talpos stiklainius, tarp agurku berti nuo šakučių nuskintas uogas.
1 l stikl. - 600gr agurkų, 50 gr. prieskonių, žalumynų,česnako bei 150 gr uogų.
Po to užpilti užpilą ir sterilizuoti: 1l=10 min, 3l=12-15 min) Skanaus
(P.S. 3l užpilo užtenka 11 vnt 0,7l talpos stiklainiams)

cia labai panasus
Atsakyti
Susidomejau situo agurku receptu ir pradejau gaminti, taciau suabejojau, kad nededama acto. Kaip manote ar issilaikys per ziema?

http://www.anonsas.l...misraine-ziemai
Atsakyti
QUOTE(zauke @ 2013 07 19, 17:36)
Susidomejau situo agurku receptu ir pradejau gaminti, taciau suabejojau, kad nededama acto. Kaip manote ar issilaikys per ziema?

http://www.anonsas.l...misraine-ziemai

Acto dekit, tiesiog skanesne misraine bus mirksiukas.gif As visada dedu pagal skoni(ragauju eigoje, neturiu kazkokio konkretaus kiekio, kaip ir su druska bei cukrumi).
Atsakyti
merginos, norejau paklausti, gal kuri marinavote su garstyciomis...

Buvau marinavusi, bet neuzirasiau recepto...gavosi patys skaniausi agurkai, kokius kada nors buvau valgiusi - receptas buvo is tos plonos knygutes - Konservavimas - kur tokia serija knyguciu ejo
ten marinate garstycios, cukrus, druska, kvapnieji pipirai, actas....tik proporciju neatsimenu....dar pridedavau i stiklainiukus morku, svogunu, bele ko - viskas taip skaniai issimarinuodavo, be proto....
Parasykit, jei kas turit mirksiukas.gif
Atsakyti