Keli metai jau darau raugintus agurkus, mano kaimynės mamos receptas (senovinis)
Eiga.
3 ltr. stiklainį įpilam šalto vandens, dedam 10 šaukštų druskos, pamaišom, palaukiam kol ištirps
Į norimo dydžio stiklainius sudedam vyšnių lapų, serb. lap. krapų, talpinam į juos agukus
Agurkus užpilam skysčiu su druska. Laikom apie 3-4 dienas, kol pradės rūgti, putos susidarys ant viršaus.
Tada nupilam tą skystį (druskiną) , pilam į stikl. šalto vandens ir gerai nuskalaujam nuosėdas (jos bus ant dugno), galima kelis kartus.
Užkaitinam švarų vandenį iki virimo, į agurkus ant viršaus dedam česnako skiltelių (duoda kietumą), įpilam 1 šaukštą acto ir užpilam stiklainius. Užsukam ir viskas. Šiaip tai labai greitai gaminasi....ir žiemą atidarius, tikri rauginti kaimiški agurkai.
Noriu pabandyti, todėl pasitikslinu. Šauk6tas šaukštui nelygu, o šaukšto pilnumas gali labai pakoreguoti druskos kiekį. 10 šaukštų kiek tai būtų gramų?
Dar. Tai lapai lieka ant dugno ir nemato karšo vandens iki paskutinio užpylimo virusiu be druskos vandeniu? Kaip supratau parūgusių agurkų iš stiklainio nereikia išimti, tik gerai perplauti vandeniu, kad neliktų nuosėdų.