Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(georgiana @ 2012 07 27, 12:32)

p.s. symet agurkai kazkokie maziukai susisuke g.gif

As uzdelsiau nurinkti ,tai kaip parsiukai biggrin.gif I litrinuka max 5-6 igrudau doh.gif

Reikes kitus mazesnius skint .
Atsakyti
siandien dariau tokius biggrin.gif

1 litro stiklainiui reikes:
agurku
5 griezineliu morku
3 griezineliu svogunu
4 kvapiuju pipiru zirneliu
4 juoduju pipiru zirneliu
3 a. s. cukraus
2 a.s. druskos
50 g. acto

visus ingridientus dekite i stiklainio dugna, prikimskite agurku ir uzpilkite verdanciu vandeniu. sterilizuokite 10 min.

Papildyta:
user posted image
is ankstesniu temu sis, laukia sekmadienio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 07 27, 09:04)
as raugintus darau kur kas paprasciau. Sudedu viska i stiklaini (agurkus, krapus, lapus visokius, butinai - cesnaka), tada i stiklaini dedu 3 saukstus druskos
ir uzpilu saltu vandeniu. Psio. Uzdedu plastmasini dangteli ir nesu i garaza. Laikosi puikiai ir labai skanus buna.

Tik vanduo pas mus is grezinio. Nezinau, ar tiktu vandentiekio vandenukas..


Iš šulinio taip pat tinka vanduo raugimui.
Atsakyti
Jolete barsiu kur receptukas cool.gif cool.gif
Atsakyti
Merginos,kiek dedat prieskoniu misinio skirto marinavimui i litrini slovikiuka? pridejau po 2 saukstus ,po to tik dasuto kad 2 saukstai ant litro vandens o ne ant sloviko . biggrin.gif nebus kazin bet astru? g.gif
Atsakyti
QUOTE(melynake* @ 2012 07 28, 08:02)
Merginos,kiek dedat prieskoniu misinio skirto marinavimui i litrini slovikiuka? pridejau po 2 saukstus ,po to tik dasuto kad 2 saukstai ant litro vandens o ne ant sloviko .  biggrin.gif  nebus kazin bet astru? g.gif

idejot tai idejot ka darysi, as dedu ant litro sauksta; symet man vis amzinai pritruksta marinato po uzvirinimu tai ant virsaus ciut acto ir vandens dapilu, kazin nieko baisaus tokie nukrypimai g.gif
Atsakyti
QUOTE(melynake* @ 2012 07 28, 08:02)
Merginos,kiek dedat prieskoniu misinio skirto marinavimui i litrini slovikiuka? pridejau po 2 saukstus ,po to tik dasuto kad 2 saukstai ant litro vandens o ne ant sloviko .  biggrin.gif  nebus kazin bet astru? g.gif

Dedu is akies. O simet dar ir lapu visokiausiu is darzo papildomai pridejau. Pastebejau, kad kuo daugiau prieskoniu-tuo agurkai skanesni buna, kvapesni mirksiukas.gif
Atsakyti
Atsidariau paragauti,tikrai neperdaug mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(melynake* @ 2012 07 28, 10:00)
Atsidariau paragauti,tikrai neperdaug  mirksiukas.gif

Taip ir būčiau pajuokavus,kad gali būti tik per brangu,bet ne per aštru biggrin.gif Iš kur ten aštrumas iš džiovintų žolių mirksiukas.gif
Priskyniau kibirą savaitės amžiaus meitėliukų,dabar į mišrainių receptus reikia žiūrėt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 28 liepos 2012 - 11:03
Misiny nemazai garstyciu grudeliu ,del to ir pamaniau kad gali buti astru mirksiukas.gif

Tiesa, agurkai galetu buti ir kietesni g.gif Kazin kodel suminkstejo? marinata pyliau 2 kart uzvirinta . Pries tai agurkus mirkiau 2 h saltam vandeny.
Atsakyti
QUOTE(melynake* @ 2012 07 28, 13:09)
Tiesa, agurkai galetu buti ir kietesni  g.gif  Kazin kodel suminkstejo? marinata pyliau 2 kart uzvirinta . Pries tai agurkus mirkiau 2 h saltam vandeny.

Kazkur skaiciau, kad agurku dukart marinatu pilti nerekomenduojama, nes agurkai susirauksleja. Dar kazkas sioje temoje gera patarima dave, kad pirma karta reikia pilti agurkus verdanciu vandeniu, o jau antra karta-marinatu.
Nuo to karto taip ir darau, agurkai nebuna tokie kaip isgrezti.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 07 28, 15:35)
reikia pilti agurkus verdanciu vandeniu, o jau antra karta-marinatu.


Siandien bandysiu sitaip mirksiukas.gif
Atsakyti