Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(Paladė @ 2013 07 10, 12:29)

o kaip su traškumu, ar tikrai netraška marinatu pilstomi?

man uspaskicho tai traškūs gavos nors su marinatu abu kartus užpykiau. o saldžiarūgščiai buvo paglebę. reiks pabandyti pirmą kartą užpilti su paprastu verdančiu vandeniu. žiūrėsiu ar kas pasikeis.
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2013 07 11, 09:29)
Marinuoti agurkėliai
Marinatas

1 l. vandens:

1 v.š. druskos
2 v.š. cukraus
1 v.š. acto esencijos
pipirai
lauro lapeliai
česnakas
serbentų, vyšnių, krienų lapai
krapai

Man asmeniškai šie visiškai beskoniai kažkada gavos ax.gif Reiktų pavadinime įvardinti gal, kad labai švelnūs ax.gif
Atsakyti
gal galit, tą agurkų su pomidorų padažu receptą parašyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 07 11, 12:43)
Man asmeniškai šie visiškai beskoniai kažkada gavos ax.gif Reiktų pavadinime įvardinti gal, kad labai švelnūs ax.gif

pernai dariau pamenu ir rasiau del svelnumo, chm... g.gif
Atsakyti
Su pomidorų padažu dariau pagal šitą receptą, pernai labai visiem patiko. receptas iš SM, gal net iš šitos temos deja autoriaus neužfiksavau... blush2.gif
Sudėtinės dalys:
• Agurkai, 5 kilogramai
• Pomidorų padažas(geresnis), 500 gramų
• Česnakai, 300 gramų
• Aliejus, 200 gramų
• Actas, 200 gramų
• Cukrus, 200 gramų
• Druska, 2 šaukštai
Gaminimas:
Supjaustytus agurkus į dubenį, įpilkite aliejaus, acto, pomidorų padažo, įdekite cukraus ir druskos. Nuo užvirinimo pradžios 5 min., tada įdekite supjaustytą česnaką ir dar 2-3 min. Karštus dėkite į stiklainius ir užsukite.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 07 11, 12:43)

siemet dariau pirma karta, ragautas marinatas man labai patiko, kai paragausiu parasysiu daugiau.
Atsakyti
pirmakart marinuosiu agurkus, nemoku tinkamai naudotis dangteliu uzsuktuvu blush2.gif gal galit ka patarti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2013 07 13, 17:06)
pirmakart marinuosiu agurkus, nemoku tinkamai naudotis dangteliu uzsuktuvu blush2.gif gal galit ka patarti? smile.gif

Naudokit užsukamus dangtelius ir stiklainius biggrin.gif
Juokauju žinoma, bet aš tokius ir tenaudoju ax.gif Man patogiau. Kiek bandžiau,nelimpa tas užsuktuvas man doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 07 13, 17:08)
Naudokit užsukamus dangtelius ir stiklainius biggrin.gif
Juokauju žinoma, bet aš tokius ir tenaudoju ax.gif Man patogiau. Kiek bandžiau,nelimpa tas užsuktuvas man doh.gif

sugadinau visus dangtelius, bet neismokau tuo uzdarytuvu naudotis, turiu gal 13 trilitriaku, agl kas nori keistis i 2 litru uzsukamus paprastai stiklainius? teko isimti stipriai prigrustus agurkus ir t.t. visa diena uztrukau prie agurku doh.gif ejau i IKI pirkti uzsukamu stiklainiu biggrin.gif gyvenime daugiau nebandysiu su trilitriakais.

ir uzdarytuvas neseniai pirktas. reikia kam?smile.gif atiduociau uz 10 lt smile.gif

P. S. Ta prasme uzsukau kazkaip, alia gumos tos islindo ir vanduo ejo vis tiek.....gal dangteliai kiek per dideli ir nekokybiski, nezinau, bet daugiau nebandysiu zaisti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 14 liepos 2013 - 07:12
QUOTE(Akmenskeltė @ 2013 07 14, 09:10)
sugadinau visus dangtelius, bet neismokau tuo uzdarytuvu naudotis, turiu gal 13 trilitriaku, agl kas nori keistis i 2 litru uzsukamus paprastai stiklainius? teko isimti stipriai prigrustus agurkus ir t.t. visa diena uztrukau prie agurku doh.gif ejau i IKI pirkti uzsukamu stiklainiu biggrin.gif gyvenime daugiau nebandysiu su trilitriakais.

ir uzdarytuvas neseniai pirktas. reikia kam?smile.gif atiduociau uz 10 lt smile.gif

P. S. Ta prasme uzsukau kazkaip, alia gumos tos islindo ir vanduo ejo vis tiek.....gal dangteliai kiek per dideli ir nekokybiski, nezinau, bet daugiau nebandysiu zaisti smile.gif

kažko juokas paėmė iš jūsų istorijos. lotuliukas.gif Aš ir visad su užsukamais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2013 07 11, 09:29)
Marinuoti agurkėliai

user posted image
Marinatas

1 l. vandens:

1 v.š. druskos
2 v.š. cukraus
1 v.š. acto esencijospipirai
lauro lapeliai
česnakas
serbentų, vyšnių, krienų lapai
krapai

Į stiklainiukus sudėti nublanširuotus agurkėlius, krapus, česnako skilteles, pipirus, po kelis skirtingus lapelius. Užvirti marinatą, (vanduo, druska, cukrus) supilti ant agurkų, pridengti dangteliais ir palaikyti kol gerokai atvės.
Nupilti skystį atgal į puodą, pilti acto esenciją dar kartą užvirinti, ir užpylus verdančiu marinatu, uždaryti.

Skanaus!
user posted image

Pagalvojau, kad cia kalbama ne apie 9 procentu acta, o 70 procentu acto esencija. Tada gautusi logiska ir skanu drinks_cheers.gif

QUOTE(Akmenskeltė @ 2013 07 14, 08:10)

Ateik pas mane i svecius, pamokysiu, kaip naudotis uzsuktuvu biggrin.gif Trilitriu man nereikia, pati soooociai turiu, bet jei pamokyciau uzsukineti, gal apsidziaugsi ir nieko keisti nenoresi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2013 07 14, 08:10)

Gali buti ir toks variantas,kad dangteliai brokiniai.Vienais metais turejau tokius,tai visus ismeciau.
Atsakyti