Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(Paladė @ 2013 07 10, 11:48)
gal galima aiškiau apie tuos nupylinėjimus. kai tik pamatau tokį receptą, nebeskaitau, nes man labai painu ir sunku atrodo pilti-nupilti.
tai kaip? reikia užpilti (jei uspaskicho agurkus daryčiau) marinatą ant agurkų stiklainiuose, kai atauš nupilti marinatą atgal į puodą, užvirinti ir vėl užpilti ant agurkų ir jau užsukti, ar kaip?

Man pats lengviausias budas drinks_cheers.gif Jei pamatau, kur reikia pasterizuoti, tai tokiu receptu nebeskaitau arba pasidarau savaip, su nupylimais. Taip persitvarkiau agurkelius pagal bulgariska recepta thumbup.gif

O su nupylimais labai paprastai darau(man patinka dar todel, kad nereikia stiklainiu papildomai kaitinti thumbup.gif ): i isplautus stiklainius pridedu agurku(juos dedu mazucius, per pirsta tik ilgio) ir uzpilu paprastu verdanciu vandeniu. Palaukiu, kaip Padraika22 rase, kol galiu laisvai jau stiklaini i rankas paimti, tada prilaikydama vienu pirstu uz agurku, ispilu lauk ta vandeni, o uzpilu paruostu marinatu ir uzsuku stiklaini, viskas thumbup.gif
Pastebejimas is dideles konservavimo praktikos: kai uzpilu dukart marinatu, agurkai gaunasi tokie minkstoki, susirauksleje, tuo tarpu jei pirma pylima darau tik su vandeniu, o antra su marinatu, tai agurkai islaiko savo isvaizda bei traskuma drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 07 09, 08:18)
Taigi, pasitikrinau. Mano receptas toks:
5 st. Vandens
1.5 st. Cukraus
1st. Acto
3 v.s. Druskos.
Marinata uzvirinti ir ideti maza stiklainiuka garstyciu. Uzpilti agurkus stiklainiuise, uzsukti. Viskas
agurkai pagal ptasha


Kokiam cia kiekiui? Nes man tos 5 stiklines vandens skamba kaip kokiem dviem stiklainiam tik? smile.gif
Atsakyti
dėkui atsakiusioms, nu bandysiu pasipilstyt smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2013 07 10, 12:14)


o kaip su traškumu, ar tikrai netraška marinatu pilstomi?
Atsakyti
QUOTE(Doviliukaz @ 2013 07 10, 12:15)
Kokiam cia kiekiui? Nes man tos 5 stiklines vandens skamba kaip kokiem dviem stiklainiam tik?  smile.gif


Ziurint kkie jusu stiklainiai smile.gif

Man iseina apie 5-7 po 750. Priklauso nuo to, kaip standziai agurkai sugula. As dazniausiai didesnius pjaustau, jei nebeturiu labai maziuku.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 07 10, 13:29)
o kaip su traškumu, ar tikrai netraška marinatu pilstomi?


Čia ta prasme, ar traškūs gaunasi?
Man kaip kada unsure.gif Kartais gaunas idealūs-traškūs,kieti. Kartais tas pats receptas nepavyksta traškumo atžvilgiu doh.gif
Aš dar mokaus vis.Penkti metai, tai atradimai džiugina biggrin.gif Šiemet bandau kiek kitaip daryt, jei pasitvirtins ir nesigaus minkšti, galėsiu parašyt.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 07 10, 14:32)
Šiemet bandau kiek kitaip daryt, jei pasitvirtins ir nesigaus minkšti, galėsiu parašyt.


lauksiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2013 07 09, 15:35)
As ptashkax.gif
Uzmarinavus kartumas isnyks. Netgi jeigu padarysit greito vartojimo raugintus, isnyks.

Atsiprasau skubejau rasydama kad nedingtu is FLOROS temos smile.gif
tik klausimas kokios garstycios ir kiiek dedasi, o dedasi tik jos ir grudeliais, bukite maloni patikslinkite g.gif
ar dedate papildomai zalumynu ir kaip skonis agurkeliu buna, Aciuka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 10 liepos 2013 - 15:16
QUOTE(georgiana @ 2013 07 10, 15:15)
Atsiprasau skubejau rasydama kad nedingtu is FLOROS temos  smile.gif
tik klausimas kokios garstycios ir kiiek dedasi, o dedasi tik jos ir grudeliais, bukite maloni patikslinkite g.gif
ar dedate papildomai zalumynu ir kaip skonis agurkeliu buna, Aciuka


Dedasi bonkute maza garstyciu (tepamu). Bet kokios tinka is tu iprastiniu, be papildomu skoniu.
Jokiu zoleliu ar prieskoniu daugiau nededu. Vaizdas stiklainyje nebuna pats graziausias - nuo garstyciu lieka nuosedos, bet man skonis tai labai labai, todel teikiu kaip garnyra.
Itin traskus, is aitresniu serijos. Man pvz., nepatinka tokie visai jau silpno marinato, todel cia reikia ziureti, ka megstate ax.gif Pas mus seimoje pernai sitie ir marinuoti pomidoru padaze dingo pirmieji is atsargu ax.gif

Man pernai pasiteisino keli marinatai, galesiu paskui nurasyti cia. Yra vienas ir "silpnesnio" skonio megejams, jo nebedarysiu, nes, kaip ir sakiau, musu seimai per silpni.
Atsakyti
Siaubas doh.gif Per jus dabar turesiu stengtis ne tik skanius,bet ir traskius agurkus padaryti smile.gif Iki šiol nelabai demesį į tai kreipiau blush2.gif
Bet stiklainiukus kaitinti papildomai,kai paskui jie pasterelizuojami,nereikalingas vargas mirksiukas.gif Kur jie dings,issikaitins kartu su agurkais cool.gif .Jei žus bakterijos,tai žūs visame stiklainio turinyje.
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 07 10, 21:37)
Siaubas doh.gif Per jus dabar turesiu stengtis ne tik skanius,bet ir traskius agurkus padaryti smile.gif Iki šiol nelabai demesį į tai kreipiau blush2.gif
Bet stiklainiukus kaitinti papildomai,kai paskui jie pasterelizuojami,nereikalingas vargas mirksiukas.gif  Kur jie dings,issikaitins kartu su agurkais cool.gif .Jei žus bakterijos,tai žūs visame stiklainio turinyje.

as nekaitinu stiklainiu tik uzpilu verdanciu H2O ir paskalanduoju psio;
beje kiek reikia deti garstyciu ant litro tarkim vandens tos koseles, nes as esu gaminus ir padauginus tai kai agurkai mazi skonis ne kas g.gif
Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2013 07 11, 06:22)
as nekaitinu stiklainiu tik uzpilu verdanciu H2O ir paskalanduoju psio;
beje kiek reikia deti garstyciu ant litro tarkim vandens tos koseles, nes as esu gaminus ir padauginus tai kai agurkai mazi skonis ne kas g.gif

jau radau blush2.gif
dar va idmomu bus ismeginti agurkus su pomidoru padazu g.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 07 10, 12:43)
Palaukiu, kaip Padraika22 rase, kol galiu laisvai jau stiklaini i rankas paimti, tada prilaikydama vienu pirstu uz agurku, ispilu lauk ta vandeni, o uzpilu paruostu marinatu ir uzsuku stiklaini, viskas thumbup.gif


Paieškokite parduotuvėje plastikinio dangtelio su skylutėmis.Aš pirkau prieš keletą metų,tai ir naudoju,nieko jam neatsitinka.Galima tada nupylinėti ir karštą dar marinatą.Aš taip ir visus kompotus,užpylinėju. ax.gif
Atsakyti
Marinuoti agurkėliai

user posted image


Marinatas

1 l. vandens:

1 v.š. druskos
2 v.š. cukraus
1 v.š. acto esencijos
pipirai
lauro lapeliai
česnakas
serbentų, vyšnių, krienų lapai
krapai

Į stiklainiukus sudėti nublanširuotus agurkėlius, krapus, česnako skilteles, pipirus, po kelis skirtingus lapelius. Užvirti marinatą, (vanduo, druska, cukrus) supilti ant agurkų, pridengti dangteliais ir palaikyti kol gerokai atvės.
Nupilti skystį atgal į puodą, pilti acto esenciją dar kartą užvirinti, ir užpylus verdančiu marinatu, uždaryti.

Skanaus!


user posted image
Atsakyti