QUOTE(Paladė @ 2013 07 10, 11:48)
gal galima aiškiau apie tuos nupylinėjimus. kai tik pamatau tokį receptą, nebeskaitau, nes man labai painu ir sunku atrodo pilti-nupilti.
tai kaip? reikia užpilti (jei uspaskicho agurkus daryčiau) marinatą ant agurkų stiklainiuose, kai atauš nupilti marinatą atgal į puodą, užvirinti ir vėl užpilti ant agurkų ir jau užsukti, ar kaip?
tai kaip? reikia užpilti (jei uspaskicho agurkus daryčiau) marinatą ant agurkų stiklainiuose, kai atauš nupilti marinatą atgal į puodą, užvirinti ir vėl užpilti ant agurkų ir jau užsukti, ar kaip?
Man pats lengviausias budas Jei pamatau, kur reikia pasterizuoti, tai tokiu receptu nebeskaitau arba pasidarau savaip, su nupylimais. Taip persitvarkiau agurkelius pagal bulgariska recepta
O su nupylimais labai paprastai darau(man patinka dar todel, kad nereikia stiklainiu papildomai kaitinti ): i isplautus stiklainius pridedu agurku(juos dedu mazucius, per pirsta tik ilgio) ir uzpilu paprastu verdanciu vandeniu. Palaukiu, kaip Padraika22 rase, kol galiu laisvai jau stiklaini i rankas paimti, tada prilaikydama vienu pirstu uz agurku, ispilu lauk ta vandeni, o uzpilu paruostu marinatu ir uzsuku stiklaini, viskas
Pastebejimas is dideles konservavimo praktikos: kai uzpilu dukart marinatu, agurkai gaunasi tokie minkstoki, susirauksleje, tuo tarpu jei pirma pylima darau tik su vandeniu, o antra su marinatu, tai agurkai islaiko savo isvaizda bei traskuma