Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

Taigi, pasitikrinau. Mano receptas toks:
5 st. Vandens
1.5 st. Cukraus
1st. Acto
3 v.s. Druskos.
Marinata uzvirinti ir ideti maza stiklainiuka garstyciu. Uzpilti agurkus stiklainiuise, uzsukti. Viskas
agurkai pagal ptasha
Atsakyti
mergaitės, sakykit,
100 ml acto lygus keliems gramams citrinos rūgšties?
dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2013 07 09, 08:37)
mergaitės, sakykit,
100 ml acto lygus keliems gramams citrinos rūgšties?
dėkui 4u.gif


Mano vienam turimam recepte tai 3 arbatiniai šaukšteliai citrinos rūgšties lyginami su 170 gramų acto ( tik įdomų ar ml ir gr tas pats actui blush2.gif ).
Galima išsiskaičiuot pagal šitą 4u.gif

Darau tą marinatą ir su actu ir su rūgštim. Abu labai skanučiai.
Atsakyti
Sveiki, turiu klausimeli,
siemet musu agurkai kartus wacko.gif , sakykit ar pasudzius/pamarinavus tas kartumas neisnyks rolleyes.gif
help.gif kaip gelbeti derliu (auga darze, laistyti neturim galimybes, nes atvazuojam savaigaliais)
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 07 09, 09:58)
Mano vienam turimam recepte tai 3 arbatiniai šaukšteliai citrinos rūgšties lyginami su 170 gramų acto ( tik įdomų ar ml ir gr tas pats actui blush2.gif ).



4u.gif
Atsakyti
QUOTE(l@n@ @ 2013 07 09, 10:40)
Sveiki, turiu klausimeli,
siemet musu agurkai kartus wacko.gif , sakykit ar pasudzius/pamarinavus tas kartumas neisnyks  rolleyes.gif
help.gif  kaip gelbeti derliu  (auga darze, laistyti neturim galimybes, nes atvazuojam savaigaliais)


labas 4u.gif

man taip pat aktualu mirksiukas.gif bandysiu marinuot,mano ,,Libelle'' ir paprasti lietuviški...daugiau jų nesodinsiu schmoll.gif

http://gyvenimas.del...a.d?id=23435749
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 07 09, 07:18)
Taigi, pasitikrinau. Mano receptas toks:
5 st. Vandens
1.5 st. Cukraus
1st. Acto
3 v.s. Druskos.
Marinata uzvirinti ir ideti maza stiklainiuka garstyciu. Uzpilti agurkus stiklainiuise, uzsukti. Viskas
agurkai pagal ptasha


As ptashka ax.gif


QUOTE(l@n@ @ 2013 07 09, 10:40)
Sveiki, turiu klausimeli,
siemet musu agurkai kartus wacko.gif , sakykit ar pasudzius/pamarinavus tas kartumas neisnyks  rolleyes.gif
help.gif  kaip gelbeti derliu  (auga darze, laistyti neturim galimybes, nes atvazuojam savaigaliais)


Uzmarinavus kartumas isnyks. Netgi jeigu padarysit greito vartojimo raugintus, isnyks.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2013 07 09, 15:35)
Uzmarinavus kartumas isnyks. Netgi jeigu padarysit greito vartojimo raugintus, isnyks.

clap_1.gif aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l@n@: 09 liepos 2013 - 16:08
QUOTE(ptashka @ 2013 07 09, 15:35)
As ptashkax.gif
Uzmarinavus kartumas isnyks.

Netgi jeigu padarysit greito vartojimo raugintus, isnyks.

Nevisi marinatai kartuma nuima schmoll.gif

O raugintiems kartumas irgi nedingsta, vakar valgiau raugintus karcius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2013 06 20, 11:09)
Mergaitės, čia ne į temą, bet gal kuri kur nors matėt , kur galima būtų nusipirkti dangtelių, kurie naudojami stiklainiams, kad nupilti vandenį. Jie yra su skylutėmis ir labai patogūs, pvz. agurkų  konservavime, kai reikia bent porą kartų nupylinėti vandenį.
Ačiū, jei kuri nors atsiliepsit.

Man vyras padarė. tiesiog skylutes prabadė ir tiek blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(drugelis. @ 2012 08 25, 10:22)
Uspaskicho agurkeliai

1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.




man šitas labiausia patiko pernai. labai traškūs agurkiukai gavos
Papildyta:
QUOTE(Pa2shka @ 2012 08 26, 11:47)
Merginos,

Ruošiuosi daryti agurkėlius "pagal Uspaskichą" kaip ten su tuo užpilimu ir nupilimu  g.gif  Vienoje vietoje radau, kad laiko 30 minučių ir tada nupila ir užpila, o kitoje 10 minučių - tai kiek laikyti ??  biggrin.gif

aš nupilu tada, kai rankoms nebekaršta (bijau nudegti ax.gif ) o laiko neskaičiuoju
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2013 07 10, 11:09)
Man vyras padarė. tiesiog skylutes prabadė ir tiek blush2.gif
Papildyta:

man šitas labiausia patiko pernai. labai traškūs agurkiukai gavos
Papildyta:

aš nupilu tada, kai rankoms nebekaršta (bijau nudegti  ax.gif ) o laiko neskaičiuoju


gal galima aiškiau apie tuos nupylinėjimus. kai tik pamatau tokį receptą, nebeskaitau, nes man labai painu ir sunku atrodo pilti-nupilti.
tai kaip? reikia užpilti (jei uspaskicho agurkus daryčiau) marinatą ant agurkų stiklainiuose, kai atauš nupilti marinatą atgal į puodą, užvirinti ir vėl užpilti ant agurkų ir jau užsukti, ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 07 10, 11:48)
gal galima aiškiau apie tuos nupylinėjimus. kai tik pamatau tokį receptą, nebeskaitau, nes man labai painu ir sunku atrodo pilti-nupilti.
tai kaip? reikia užpilti (jei uspaskicho agurkus daryčiau) marinatą ant agurkų stiklainiuose, kai atauš nupilti marinatą atgal į puodą, užvirinti ir vėl užpilti ant agurkų ir jau užsukti, ar kaip?


Taip.
Atsakyti