Sviezi recepteliai is agurkiniu temukes:)
Agurkai pagal Aukse
Imu trilitrini svaru stiklaini. Buna dar iskaitinu ji kokioj orkaitej. Tada dedu svarius ingredientus:
3 juoduju serbentu lapus;
3-4 vysniu lapus;
1 dideli krieno lapa;
krapu su virsunelem;
cesnako laisku arba issiraunu cesnaka, nuplaunu ir nulupu ji ir su visu laisku dedu;
juoduju pipiru nemaltu
taip ingredientus sluoksniuojant dedu ir agurkus i stiklaini nuplautus, nemirkinu ju papildomai
idedu 7 saukstus druskos
uzpilu saltu vandeniu ir leidziu tamsiai pastoveti savaite laiko
po savaite nupilu ta vandeni,uzpilu saltu naujai ir uzvakuoju
VISKAS.
Agurkai pagal Yerene
1 l stiklainį kraunu:
krapų viršūnėlę
juodųjų serbentų, vyšnių, ąžuolo, vynuogių lapus,
keletą skiltelių česnako
~10 cm ilgio krieno šaknį (nuluptą ir supjaustytą stulpeliais)
ir užpilu gerai pasūdytu šiltu vandeniu.
Pridengtus (bet ne aklinai) stiklainius laikau 3 paras kambario temperatūroje (virtuvėje, su priklijuotais lipdukais ant kiekvieno stiklainio su data, kad nepamirščiau kada išnešti, nes vasarą būna konvejeris su raugintais agurkais cool.gif ) ant padėklo (per tą laiką gali išbėgti kažkiek vandens (jei išnešite iš karto į rūsį- teks ten tvarkyti ir valyti lentynas), jei dėl prasidėjusio rūgimo proceso atsiranda putos (kartais būna, kartais ir ne)- nuimkite jas šaukštu, jei išgaravo daugoka vandens- tiesiog dapilkite šalto. Prieš nešant į rūsį uždarykite/užsukite dangtelius.
Skanaus.
Yra labai geras senovinis budas ( patikrintas ) kaip greit paraugt agurkus. taigi, vakare i stiklaini ( ar kokia puodynele ) sudekite svariai nuplautus agurkus, krapu, butinai ( tiesiog isakau ) keleta cesnako skilteliu, pora lauro lapu, keleta kvepenciu pipiru zirneliu, krieno lapa, vysniu lapu gera suja, galima juoduju serbentu lapu saujele, druskos, geriausia ne juodotos, o paprasciausios akmens druskos sauksta ( druskos reikia mazdaug tiek, kad ant litro skyscio butu saukstas) ir viska uzpilkit karstu vandeniu ( taip taip, karstu vandeniu, ne kokiu nors siltu, o karstu ). Psio, viska paliekat nakciai. Jau kita diena turesit sviezutelius, skanutelius, traskancius, kvepencius agurkelius.
saltinis "subjektyvi"
saltinis "subjektyvi"
QUOTE(georgiana @ 2013 05 25, 20:22)
Yra labai geras senovinis budas ( patikrintas ) kaip greit paraugt agurkus. taigi, vakare i stiklaini ( ar kokia puodynele ) sudekite svariai nuplautus agurkus, krapu, butinai ( tiesiog isakau ) keleta cesnako skilteliu, pora lauro lapu, keleta kvepenciu pipiru zirneliu, krieno lapa, vysniu lapu gera suja, galima juoduju serbentu lapu saujele, druskos, geriausia ne juodotos, o paprasciausios akmens druskos sauksta ( druskos reikia mazdaug tiek, kad ant litro skyscio butu saukstas) ir viska uzpilkit karstu vandeniu ( taip taip, karstu vandeniu, ne kokiu nors siltu, o karstu ). Psio, viska paliekat nakciai. Jau kita diena turesit sviezutelius, skanutelius, traskancius, kvepencius agurkelius.
saltinis "subjektyvi"
saltinis "subjektyvi"
tik tokiu receptu nuo senu laiku ir vadovaujuosi Tikrai gaunasi greitai paraugti agurkeliai
QUOTE(georgiana @ 2013 05 25, 19:22)
Yra labai geras senovinis budas ( patikrintas ) kaip greit paraugt agurkus. taigi, vakare i stiklaini ( ar kokia puodynele ) sudekite svariai nuplautus agurkus, krapu, butinai ( tiesiog isakau ) keleta cesnako skilteliu, pora lauro lapu, keleta kvepenciu pipiru zirneliu, krieno lapa, vysniu lapu gera suja, galima juoduju serbentu lapu saujele, druskos, geriausia ne juodotos, o paprasciausios akmens druskos sauksta ( druskos reikia mazdaug tiek, kad ant litro skyscio butu saukstas) ir viska uzpilkit karstu vandeniu ( taip taip, karstu vandeniu, ne kokiu nors siltu, o karstu ). Psio, viska paliekat nakciai. Jau kita diena turesit sviezutelius, skanutelius, traskancius, kvepencius agurkelius.
saltinis "subjektyvi"
saltinis "subjektyvi"
Aha,tikrai liuks budas .As tokiu greituoju budu pasidarau papriku ir pomidoru.Na zinoma ,jei turgelyje randu tetulyte kuri tokias rauginimui skirtas puokstes pardavineja.
Sakykit, o be krienų lapų išeitų skaniai užraugti?
QUOTE(Daniellita @ 2013 06 03, 21:24)
Sakykit, o be krienų lapų išeitų skaniai užraugti?
Mano mama niekad nededa krienų lapų. Dar ir dabar turiu šaldytuve (o ji pati rūsyje) anų metų raugintų agurkiukų. Ir kieti,ir traškus,ir visa kita normaliai
Turiu vieną pastebėjimą iš ilgametės praktikos. Kad agurkai būtų kieti, traškūs, prieš konservuojant ar raugiant, reikia bent porą valandų reikia palaikyti šaltame vandenyje(jeigu neseniai nuskinti). O perkant iš turgaus ir nežinant, kada jie buvo nuskinti, geriau palaikyti vandenyje visą parą.
QUOTE(Aristeja @ 2013 06 16, 17:08)
Merginos, sakykit, jei as paprasto acto neturiu galimybes gauti, ar galima buti paprasta acta pakeisti obuoliu arba vyno actu?
tik su vyno actu viską ir darau - man jis skanesnis
Mergaitės, čia ne į temą, bet gal kuri kur nors matėt , kur galima būtų nusipirkti dangtelių, kurie naudojami stiklainiams, kad nupilti vandenį. Jie yra su skylutėmis ir labai patogūs, pvz. agurkų konservavime, kai reikia bent porą kartų nupylinėti vandenį.
Ačiū, jei kuri nors atsiliepsit.
Ačiū, jei kuri nors atsiliepsit.
QUOTE(Terra2 @ 2013 06 20, 12:09)
Mergaitės, čia ne į temą, bet gal kuri kur nors matėt , kur galima būtų nusipirkti dangtelių, kurie naudojami stiklainiams, kad nupilti vandenį. Jie yra su skylutėmis ir labai patogūs, pvz. agurkų konservavime, kai reikia bent porą kartų nupylinėti vandenį.
Ačiū, jei kuri nors atsiliepsit.
Ačiū, jei kuri nors atsiliepsit.
Aš Maximoj pirkau.