Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

Uspaskicho agurkeliai

1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.

Sakykit, o šiame recepte actą gramais, ne ml matuoti? g.gif ir tie šaukštai nubraukti turi būti, ar su kaupu. Dėkui, kas netingės atsakyti. 4u.gif

Dėl raugintų agurkų - rauginu visados tris paras, užsuku su antru užpylimu. smile.gif Dar nebuvo atšovę, laikau buto rusyje, kuris nėra vėsus, deja...

Dėl traškumo - maniškiai gan traškūs visada lieka, o pas sesę jie būna ypatingai traškūs, o pasirodo, kad ji kiekvieną agurką prieš vakuojant pabado mediniu iešmeliu. Darbo nemažai, jei didelis kiekis vakuojamas, bet ji taip daro nuolatos ir tas pasiteisina g.gif aš tai tinginė šiuo klausimu, raugiau be badymų, bet marinuodama pabandysiu bent didesnius agurkus subadyti, juolab marinuosiu nedidelį kiekį...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 25 rugpjūčio 2012 - 10:31
Kad lyg 100 g ir 100 ml tas pats gaunasi...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 08 25, 13:20)
Kad lyg 100 g ir 100 ml tas pats gaunasi...


Taip,tas pats. Aš visada pilu į sugraduotą indą ir ant svarstyklių padėjus.Atitinka.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 08 25, 13:34)
Taip,tas pats. Aš visada pilu į sugraduotą indą ir ant svarstyklių padėjus.Atitinka.

SUTINKU, cia kazkada bandziau rasyti del garstyciu, bet vaikai patvarke klavetura atsiprasau blush2.gif ir gavosi morzes abecele...
P.S. paziurekite pomidoru temoje esu idejus gradavima 4u.gif 1 psl.
Atsakyti
Merginos,

Ruošiuosi daryti agurkėlius "pagal Uspaskichą" kaip ten su tuo užpilimu ir nupilimu g.gif Vienoje vietoje radau, kad laiko 30 minučių ir tada nupila ir užpila, o kitoje 10 minučių - tai kiek laikyti ?? biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Pa2shka @ 2012 08 26, 12:47)
Merginos,

Ruošiuosi daryti agurkėlius "pagal Uspaskichą" kaip ten su tuo užpilimu ir nupilimu  g.gif  Vienoje vietoje radau, kad laiko 30 minučių ir tada nupila ir užpila, o kitoje 10 minučių - tai kiek laikyti ??  biggrin.gif


Kiek turite laiko mirksiukas.gif niekada jokių minučių neskaičiuoju.
Atsakyti
Padariau, bus kaip bus 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Paariau šiandien 10l. uspaskicho agurkėlių biggrin.gif
Pirmą kartą dariau pagal šį receptą, tai taip įdomu kas gavosi wub.gif
Atsakyti
Anksciau bandziau visokius agurku receptus, kol atradau savo (pasikoregavau pati).
Agurku priauga ir dideliu ir mazesniu, aisku didesnis vargas su dideliais, kaip ir peraugusiais, tai sis receptelis kaip tik jiems:
user posted image
1l vandens
1v.s. su kaupu druskos
2.5v.s cukraus
100ml. acto
2kvp.pipirai, j.serbento lapelis, krapu, cesnako skiltele (galima ir su prktiniais konservavimo prieskoniais).
I stiklaini dedate pjaustytus agurkus, visas zoles, galima svoguno kelias skilteles, galima ir paprikos ideti (pries tai pavirus atskirai kokias 5min) ir uzpilti verdanciu vandeniu (pasimatuokite kiek vandens uzsivirinsite). Laikyti apie 40min. Nupilti paskui atgal i puoda, sudeti druska, cukru, acta - uzvirinti ir vel uzpilti ant agurku. Apversti ir uzkloti siltai kol atves. Skanaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jupo @ 2012 08 27, 21:42)
Anksciau bandziau visokius agurku receptus, kol atradau savo (pasikoregavau pati).
Agurku priauga ir dideliu ir mazesniu, aisku didesnis vargas su dideliais, kaip ir peraugusiais, tai sis receptelis kaip tik jiems:

1l vandens
1v.s. su kaupu druskos
2.5v.s cukraus
100ml. acto
2kvp.pipirai, j.serbento lapelis, krapu, cesnako skiltele (galima ir su prktiniais konservavimo prieskoniais).
I stiklaini dedate pjaustytus agurkus, visas zoles, galima svoguno kelias skilteles, galima ir paprikos ideti (pries tai pavirus atskirai kokias 5min) ir uzpilti verdanciu vandeniu (pasimatuokite kiek vandens uzsivirinsite). Laikyti apie 40min. Nupilti paskui atgal i puoda, sudeti druska, cukru, acta - uzvirinti ir vel uzpilti ant agurku. Apversti ir uzkloti siltai kol atves. Skanaus  smile.gif


Kaip tik turiu dar nemažai didelių agurkų, rytoj išbandysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2012 08 25, 11:22)
Uspaskicho agurkeliai

1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.




sakykit, o garstyciu grudeliai ir garstyciu seklos tas pats? nes neradau parduotuvej grydeliu, tik seklas..
Atsakyti
QUOTE(isdykusS @ 2012 08 28, 17:49)
sakykit, o garstyciu grudeliai ir garstyciu seklos tas pats? nes neradau parduotuvej grydeliu, tik seklas..

grudelius galima isrinkti is koncervuotiems agurkams skirtu prieskoniu misinio, labai gaila kad velai atsakiau cool.gif
Atsakyti