Uspaskicho agurkeliai
1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.
Sakykit, o šiame recepte actą gramais, ne ml matuoti? ir tie šaukštai nubraukti turi būti, ar su kaupu. Dėkui, kas netingės atsakyti.
Dėl raugintų agurkų - rauginu visados tris paras, užsuku su antru užpylimu. Dar nebuvo atšovę, laikau buto rusyje, kuris nėra vėsus, deja...
Dėl traškumo - maniškiai gan traškūs visada lieka, o pas sesę jie būna ypatingai traškūs, o pasirodo, kad ji kiekvieną agurką prieš vakuojant pabado mediniu iešmeliu. Darbo nemažai, jei didelis kiekis vakuojamas, bet ji taip daro nuolatos ir tas pasiteisina aš tai tinginė šiuo klausimu, raugiau be badymų, bet marinuodama pabandysiu bent didesnius agurkus subadyti, juolab marinuosiu nedidelį kiekį...
Kad lyg 100 g ir 100 ml tas pats gaunasi...
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 08 25, 13:20)
Kad lyg 100 g ir 100 ml tas pats gaunasi...
Taip,tas pats. Aš visada pilu į sugraduotą indą ir ant svarstyklių padėjus.Atitinka.
QUOTE(Alekto @ 2012 08 25, 13:34)
Taip,tas pats. Aš visada pilu į sugraduotą indą ir ant svarstyklių padėjus.Atitinka.
SUTINKU, cia kazkada bandziau rasyti del garstyciu, bet vaikai patvarke klavetura atsiprasau ir gavosi morzes abecele...
P.S. paziurekite pomidoru temoje esu idejus gradavima 1 psl.
Merginos,
Ruošiuosi daryti agurkėlius "pagal Uspaskichą" kaip ten su tuo užpilimu ir nupilimu Vienoje vietoje radau, kad laiko 30 minučių ir tada nupila ir užpila, o kitoje 10 minučių - tai kiek laikyti ??
Ruošiuosi daryti agurkėlius "pagal Uspaskichą" kaip ten su tuo užpilimu ir nupilimu Vienoje vietoje radau, kad laiko 30 minučių ir tada nupila ir užpila, o kitoje 10 minučių - tai kiek laikyti ??
QUOTE(Pa2shka @ 2012 08 26, 12:47)
Merginos,
Ruošiuosi daryti agurkėlius "pagal Uspaskichą" kaip ten su tuo užpilimu ir nupilimu Vienoje vietoje radau, kad laiko 30 minučių ir tada nupila ir užpila, o kitoje 10 minučių - tai kiek laikyti ??
Ruošiuosi daryti agurkėlius "pagal Uspaskichą" kaip ten su tuo užpilimu ir nupilimu Vienoje vietoje radau, kad laiko 30 minučių ir tada nupila ir užpila, o kitoje 10 minučių - tai kiek laikyti ??
Kiek turite laiko niekada jokių minučių neskaičiuoju.
Padariau, bus kaip bus
Paariau šiandien 10l. uspaskicho agurkėlių
Pirmą kartą dariau pagal šį receptą, tai taip įdomu kas gavosi
Pirmą kartą dariau pagal šį receptą, tai taip įdomu kas gavosi
Anksciau bandziau visokius agurku receptus, kol atradau savo (pasikoregavau pati).
Agurku priauga ir dideliu ir mazesniu, aisku didesnis vargas su dideliais, kaip ir peraugusiais, tai sis receptelis kaip tik jiems:
1l vandens
1v.s. su kaupu druskos
2.5v.s cukraus
100ml. acto
2kvp.pipirai, j.serbento lapelis, krapu, cesnako skiltele (galima ir su prktiniais konservavimo prieskoniais).
I stiklaini dedate pjaustytus agurkus, visas zoles, galima svoguno kelias skilteles, galima ir paprikos ideti (pries tai pavirus atskirai kokias 5min) ir uzpilti verdanciu vandeniu (pasimatuokite kiek vandens uzsivirinsite). Laikyti apie 40min. Nupilti paskui atgal i puoda, sudeti druska, cukru, acta - uzvirinti ir vel uzpilti ant agurku. Apversti ir uzkloti siltai kol atves. Skanaus
Agurku priauga ir dideliu ir mazesniu, aisku didesnis vargas su dideliais, kaip ir peraugusiais, tai sis receptelis kaip tik jiems:
1l vandens
1v.s. su kaupu druskos
2.5v.s cukraus
100ml. acto
2kvp.pipirai, j.serbento lapelis, krapu, cesnako skiltele (galima ir su prktiniais konservavimo prieskoniais).
I stiklaini dedate pjaustytus agurkus, visas zoles, galima svoguno kelias skilteles, galima ir paprikos ideti (pries tai pavirus atskirai kokias 5min) ir uzpilti verdanciu vandeniu (pasimatuokite kiek vandens uzsivirinsite). Laikyti apie 40min. Nupilti paskui atgal i puoda, sudeti druska, cukru, acta - uzvirinti ir vel uzpilti ant agurku. Apversti ir uzkloti siltai kol atves. Skanaus
QUOTE(jupo @ 2012 08 27, 21:42)
Anksciau bandziau visokius agurku receptus, kol atradau savo (pasikoregavau pati).
Agurku priauga ir dideliu ir mazesniu, aisku didesnis vargas su dideliais, kaip ir peraugusiais, tai sis receptelis kaip tik jiems:
1l vandens
1v.s. su kaupu druskos
2.5v.s cukraus
100ml. acto
2kvp.pipirai, j.serbento lapelis, krapu, cesnako skiltele (galima ir su prktiniais konservavimo prieskoniais).
I stiklaini dedate pjaustytus agurkus, visas zoles, galima svoguno kelias skilteles, galima ir paprikos ideti (pries tai pavirus atskirai kokias 5min) ir uzpilti verdanciu vandeniu (pasimatuokite kiek vandens uzsivirinsite). Laikyti apie 40min. Nupilti paskui atgal i puoda, sudeti druska, cukru, acta - uzvirinti ir vel uzpilti ant agurku. Apversti ir uzkloti siltai kol atves. Skanaus
Agurku priauga ir dideliu ir mazesniu, aisku didesnis vargas su dideliais, kaip ir peraugusiais, tai sis receptelis kaip tik jiems:
1l vandens
1v.s. su kaupu druskos
2.5v.s cukraus
100ml. acto
2kvp.pipirai, j.serbento lapelis, krapu, cesnako skiltele (galima ir su prktiniais konservavimo prieskoniais).
I stiklaini dedate pjaustytus agurkus, visas zoles, galima svoguno kelias skilteles, galima ir paprikos ideti (pries tai pavirus atskirai kokias 5min) ir uzpilti verdanciu vandeniu (pasimatuokite kiek vandens uzsivirinsite). Laikyti apie 40min. Nupilti paskui atgal i puoda, sudeti druska, cukru, acta - uzvirinti ir vel uzpilti ant agurku. Apversti ir uzkloti siltai kol atves. Skanaus
Kaip tik turiu dar nemažai didelių agurkų, rytoj išbandysiu
QUOTE(drugelis. @ 2012 08 25, 11:22)
Uspaskicho agurkeliai
1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.
1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.
sakykit, o garstyciu grudeliai ir garstyciu seklos tas pats? nes neradau parduotuvej grydeliu, tik seklas..
QUOTE(isdykusS @ 2012 08 28, 17:49)
sakykit, o garstyciu grudeliai ir garstyciu seklos tas pats? nes neradau parduotuvej grydeliu, tik seklas..
grudelius galima isrinkti is koncervuotiems agurkams skirtu prieskoniu misinio, labai gaila kad velai atsakiau