Kiek kartų užpilt raugintus agurkus, kad stovėtų kambario temperatūroje? Pernai pyliau 3 kart ir tikrai išsilakė metus. Dabar galvoju gal dviejų užtektų bet baisu rizikuot, gal kas žinot
QUOTE(Saulužė @ 2012 08 23, 12:52)
Kiek kartų užpilt raugintus agurkus, kad stovėtų kambario temperatūroje? Pernai pyliau 3 kart ir tikrai išsilakė metus. Dabar galvoju gal dviejų užtektų bet baisu rizikuot, gal kas žinot
aš užpilu vieną kartą ir pastatau į rūsį
QUOTE(Pasišiaušęs @ 2012 08 23, 12:59)
aš užpilu vieną kartą ir pastatau į rūsį
Tai va, kad šiltas pas mus tas rūsys, neišstovės manau
Bandysiu 2 kart užpilt, gal užteks
Ačiū už patarimus
Dabar, po trijų parų rauginimo didelėj talpoj, išsitraukiau tai toks biški pakeitęs spalvą ir biški parūgęs agurkėlis, tai čia normalu ar dar reik kokią parą paraugint? Ar stiklainyje baigs rūgt? Nes aš užpilsiu verdančiu tuo sūrymu du kart, tai jie tokie ir liks ar rūgs toliau stiklainyje Dar druskos man biški trūksta, tai bandysiu dadėt, kai virinsiu sūrymą
QUOTE(Saulužė @ 2012 08 23, 12:22)
Dabar, po trijų parų rauginimo didelėj talpoj, išsitraukiau tai toks biški pakeitęs spalvą ir biški parūgęs agurkėlis, tai čia normalu ar dar reik kokią parą paraugint? Ar stiklainyje baigs rūgt? Nes aš užpilsiu verdančiu tuo sūrymu du kart, tai jie tokie ir liks ar rūgs toliau stiklainyje Dar druskos man biški trūksta, tai bandysiu dadėt, kai virinsiu sūrymą
Aš rauginu tol, kol pasidaro normalaus įrūgimo. Tokio kokio norisi. Man atrodo, kad jau perpylus verdančiu sūrymu nustoja rūgti. Aš tai juos nuplaunu po vėsia vandens srove, prieš dėdama į stiklainius. Sūrymą užvirinu, pavirinu ir užpilu VIENĄ kartą. Palaikau 5-7 min, nupilu į puodą, užvirinu ir 2-ą kartą užpylusi jau užsuku. Laikosi gerai. Kambaryje nežinau. Bet gyvenant bute buvo šiltas rūsys. Puikiai laikėsi. Žiemą atidarius ir palaikius, rūgimas vėl prasideda.
QUOTE(amba41 @ 2012 08 23, 14:07)
Aš rauginu tol, kol pasidaro normalaus įrūgimo. Tokio kokio norisi. Man atrodo, kad jau perpylus verdančiu sūrymu nustoja rūgti. Aš tai juos nuplaunu po vėsia vandens srove, prieš dėdama į stiklainius. Sūrymą užvirinu, pavirinu ir užpilu VIENĄ kartą. Palaikau 5-7 min, nupilu į puodą, užvirinu ir 2-ą kartą užpylusi jau užsuku. Laikosi gerai. Kambaryje nežinau. Bet gyvenant bute buvo šiltas rūsys. Puikiai laikėsi. Žiemą atidarius ir palaikius, rūgimas vėl prasideda.
Na, ačiū palauksiu dar tada parą. O trilitriniui stiklainiui gana tiek min? Kažkur skaičiau, kad reik 20 min Ir gal patarsit, jei man druskos trūksta, tai verdant geriau dadėt ar galima dabar?
Dabar druskos gali deti,tai visai nesvarbu.O tris kartus tikrai nepilk,buk rami, jei nelaikys,tai tik del druskos stygiaus ar kitko .Reiktų rimcčau patikrint,kiek pili vandens litrų ir po didelį labai šaukstą druskos. Darau tik trilitrinius,pirmu užpylimu palaikau tiek,kad nenusiplikyčiau nupylinedama ar ilgiau,jei neskubu
----------
Žadu pamėgint ne garstyči košę deti,o grudelių nemažai. Gal irgi pikantiškai gausis ....
----------
Žadu pamėgint ne garstyči košę deti,o grudelių nemažai. Gal irgi pikantiškai gausis ....
QUOTE(amarrile @ 2012 08 23, 15:54)
Dabar druskos gali deti,tai visai nesvarbu.O tris kartus tikrai nepilk,buk rami, jei nelaikys,tai tik del druskos stygiaus ar kitko .Reiktų rimcčau patikrint,kiek pili vandens litrų ir po didelį labai šaukstą druskos. Darau tik trilitrinius,pirmu užpylimu palaikau tiek,kad nenusiplikyčiau nupylinedama ar ilgiau,jei neskubu
----------
Žadu pamėgint ne garstyči košę deti,o grudelių nemažai. Gal irgi pikantiškai gausis ....
----------
Žadu pamėgint ne garstyči košę deti,o grudelių nemažai. Gal irgi pikantiškai gausis ....
Ačiū kol kas dadėjau tik šaukštą druskos, ryt ragausiu ir jei trūks tada verdant dadėsiu. O dėjau ant 10 l vandens 600 g stambios druskos, plius šiandien šaukštą, tai viso 630g. O 1 l gaunas po 63 g, tai apie du šaukštus, turėtų būt pakankamai, bet man tikrai jos trūksta nu bus matyt ryt koks skonis, gal nenušaudys, lyg ir pakankamai toks kiekis.
QUOTE(Saulužė @ 2012 08 23, 13:22)
Tai va, kad šiltas pas mus tas rūsys, neišstovės manau
Bandysiu 2 kart užpilt, gal užteks
Ačiū už patarimus
Dabar, po trijų parų rauginimo didelėj talpoj, išsitraukiau tai toks biški pakeitęs spalvą ir biški parūgęs agurkėlis, tai čia normalu ar dar reik kokią parą paraugint? Ar stiklainyje baigs rūgt? Nes aš užpilsiu verdančiu tuo sūrymu du kart, tai jie tokie ir liks ar rūgs toliau stiklainyje Dar druskos man biški trūksta, tai bandysiu dadėt, kai virinsiu sūrymą
Bandysiu 2 kart užpilt, gal užteks
Ačiū už patarimus
Dabar, po trijų parų rauginimo didelėj talpoj, išsitraukiau tai toks biški pakeitęs spalvą ir biški parūgęs agurkėlis, tai čia normalu ar dar reik kokią parą paraugint? Ar stiklainyje baigs rūgt? Nes aš užpilsiu verdančiu tuo sūrymu du kart, tai jie tokie ir liks ar rūgs toliau stiklainyje Dar druskos man biški trūksta, tai bandysiu dadėt, kai virinsiu sūrymą
Šiltas ir pas mus eina vamzdžiai
o kaip pakeičia tą spalvą?
QUOTE(Pasišiaušęs @ 2012 08 23, 16:22)
Bet jūs uždarot plastmasiniais ir pas jus normaliai rauginasi ir gali pūstis tie dangteliai, o aš vakuoju su metaliniais, kur jei vyks rūgimas viskas išpokšės
Beje, įdomu, jei šiltas rūsys ir nieko neverdi, tai agurkėliai kieti lieka, traškūs
O keičia spalvą, ta prasme iš žalio į raugintą šiandien pirmoj dienos pusėj buvo dar ne visai rūgę, apyžalis, nežinau kaip nusakyt spalvą, fotkint tingiu, tiksliau perkelt nelabai moku vienu žodžiu, ne rauginto agurko spalva, o su žaluma, bet kas dien vis geriau rūgsta, tikiuos ryt galėsiu jau uždaryt vanduo drumstas, kaip ir turi būt.
QUOTE(Saulužė @ 2012 08 23, 21:31)
Bet jūs uždarot plastmasiniais ir pas jus normaliai rauginasi ir gali pūstis tie dangteliai, o aš vakuoju su metaliniais, kur jei vyks rūgimas viskas išpokšės
Beje, įdomu, jei šiltas rūsys ir nieko neverdi, tai agurkėliai kieti lieka, traškūs
O keičia spalvą, ta prasme iš žalio į raugintą šiandien pirmoj dienos pusėj buvo dar ne visai rūgę, apyžalis, nežinau kaip nusakyt spalvą, fotkint tingiu, tiksliau perkelt nelabai moku vienu žodžiu, ne rauginto agurko spalva, o su žaluma, bet kas dien vis geriau rūgsta, tikiuos ryt galėsiu jau uždaryt vanduo drumstas, kaip ir turi būt.
Beje, įdomu, jei šiltas rūsys ir nieko neverdi, tai agurkėliai kieti lieka, traškūs
O keičia spalvą, ta prasme iš žalio į raugintą šiandien pirmoj dienos pusėj buvo dar ne visai rūgę, apyžalis, nežinau kaip nusakyt spalvą, fotkint tingiu, tiksliau perkelt nelabai moku vienu žodžiu, ne rauginto agurko spalva, o su žaluma, bet kas dien vis geriau rūgsta, tikiuos ryt galėsiu jau uždaryt vanduo drumstas, kaip ir turi būt.
plastmasiniais bet kietais. Nieko jie nesipučia.
tai taip ir turi būti. žiemą jie nebebus žalios šviežios spalvos, o tokios tamsios. O traškumas priklauso (bent anyta sakė) pagal mano receptą tai nuo krienų.
QUOTE(Pasišiaušęs @ 2012 08 23, 22:05)
plastmasiniais bet kietais. Nieko jie nesipučia.
tai taip ir turi būti. žiemą jie nebebus žalios šviežios spalvos, o tokios tamsios. O traškumas priklauso (bent anyta sakė) pagal mano receptą tai nuo krienų.
tai taip ir turi būti. žiemą jie nebebus žalios šviežios spalvos, o tokios tamsios. O traškumas priklauso (bent anyta sakė) pagal mano receptą tai nuo krienų.
Supratau reiks pabandyt paeksperimentuot su keliais stiklainiais, jei laikys, tai neverta žaist su tais kaitinimais.
Dėl kietumo tai taip, krienų lapai labai geras dalykėlis, aš pernai dėjau į stiklainius ir agurkai tikrai buvo ir kieti, ir traškūs. O šiemet deja, niekur aš jų negavau tai tenka bandyt su ąžuolo lapais. Kol kas yra traškūs, o kaip ten žiemą bus, tai bus matyt...
Užėjo pas mane kaimynė su patirtim, tai parodžiau savo agurkus, tai sakė jau kišt į stiklainius, tik druskos dar dadėt verdant ir užpilt du kart.
Tai va, kai pagalvoji, kiek patarėjų man reikėjo šiemet, kad apsiraugt agurkus na, bet kas išmokta, tas kitais metais bus žinoma... Nuoširdus ačiū visiems patarusiems
QUOTE(Saulužė @ 2012 08 23, 15:13)
... dėjau ant 10 l vandens 600 g stambios druskos, plius šiandien šaukštą, tai viso 630g. O 1 l gaunas po 63 g, tai apie du šaukštus, turėtų būt pakankamai, bet man tikrai jos trūksta nu bus matyt ryt koks skonis, gal nenušaudys, lyg ir pakankamai toks kiekis.
Manau jau tik skonio reikalaus tokio stiprumo sūrumas. Visai pakanka , kad nenušaudytų ir 50-55 gr druskos- švelniai sūrūs(dariau). Man patinka, kad skaičiuojate gramais. Kai sako "šaukštas ", tai apsirikti galima perpus -ar pilnas kiek pasemi, ar normaliai pilnas ar su lengvu kaupeliu . O ir šaukšto dydis stipriai skiriasi. Dabar gaminami yra vos didesni už desertinį.