Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(leguska69 @ 2012 08 20, 17:30)
nea. nuplaunu nupjaustau galiukus ir viskas

Labai domu,todėl dar aiškinkimes biggrin.gif reiškia,agurkai karščio gauna tik būdami šalti užpilami vieną kartą???Kokiais dangteliais uzdaroma-ar sandariai,o gal tik su plasmasiniais ? Ar uždaryti dar yra laikomi apkloti?
Nes neteko girdet apie vienkartinį užpylimą,bet čia marinatas labai stiprus g.gif
Atsakyti
siaip as tikrai ne marinavimo eksperte, bet niekada nenuplikau as tu agurkeliu, pasidarau ta marinata pagal recepta ir uzpilu. uzdarau uzsukamais dangteliais. laikau saldytuve ir stovi. bet manau jeigu nuplikysit tuos agurkus karstu vandeniu tikrai nieko neatsitiks. kadangi acto nekaitinam tai gaunasi stipresnis marinatas gal. net nezinau biggrin.gif as tu agurkeliu pasidarau 5 litrinius stiklainiukus, kaip sakant uzkandai prie gero gerimo biggrin.gif, man visai ziemai per akis. va dar drauges paklausiau, ji del saugumo kai uzplila tuos agurkelius dar pridengus dangteliais puode pakaitina. bet ar to reik as negaliu pasakyt.
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2012 08 20, 16:19)
tikriausiai 3 valgomi šaukštai smile.gif

taip 3 valgomi šaukštai
Atsakyti


jei jau virintum-pasterelizuotum uždarytus stiklainius,tai turetum bombikę savadarbę. Pirmiausia neatlaikyt turetų dangtukas,nulekt,arba sprogt stiklainis.Nebent šį procesą atliktum autoklave,bet,manau,ne tas atvejas schmoll.gif
[/quote]


Bet bombikes nebuvo... biggrin.gif iskaitinau 15 min. puode, tvirtai tvirtai uzdarytus..verdant vandeniui...todel ir iskilo dabar klausimas - stoves man mano geriai iki ziemos ar ne? ax.gif g.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Noriu pasidalinti savo receptuku, kuris visiems labai patinka, ir agurkelius galima valgyti jau po paros. Tikiuosi ir jums patiks, darbo nedaug ir tikrai skanu.

4-5 KG. Pjaustytu griezineliais agurku
2-4 vnt. Pjaustytu griezineliais svogunu
2 a.š Druskos
1 stikline cukraus (dedu nevisishkai pilna)
1 stikline obuoliu acto (man jo skonis shiaip nepatinka, bet shiose salotose labai skanu)
3 š. garstyčių grudeliu
1 a.š Ciberžolės
1 a.š salierų seklų(kai neturiu darau be jų)


I puoda sudeti agurkus ir svogunus, ant ju supilti visus ingridientus ir palikti kokiai valandai. Neishsigaskit kad skyschio mazai, tikrai uzteks. Palaikius valanda deti viska virti. virti reikia apie 10-15 min, kol agurkai pakeichia spalva, o svogunai pasidaro permatomi. Jeigu laikysite shaldytuve uzsukam ir leidziam atvesti, tada i shaldytuva, jeigu laikysit rusyje reikia pakaitinti apie 15 min, arba ideti i mikrobange stiklainiukus be dangteliu ir uzstatyti ant aukshchiausios programos 5 min. ishtraukti ir uzsukti.

Dazniausiai sios salotos pas mane ziems nesulaukia smile.gif Ash jas kaip sulegrazas valgau biggrin.gif Pameginkit , manau turetu patikti.








Atsakyti
[quote=vsl,2012 08 20, 20:23]
jei jau virintum-pasterelizuotum uždarytus stiklainius,tai turetum bombikę savadarbę. Pirmiausia neatlaikyt turetų dangtukas,nulekt,arba sprogt stiklainis.Nebent šį procesą atliktum autoklave,bet,manau,ne tas atvejas schmoll.gif
[/quote]
Bet bombikes nebuvo... biggrin.gif iskaitinau 15 min. puode, tvirtai tvirtai uzdarytus..verdant vandeniui...todel ir iskilo dabar klausimas - stoves man mano geriai iki ziemos ar ne? ax.gif g.gif
[/quote]
Gal ir laikys g.gif Tiksliai niekas nepasakys.Bet nežaisk su tais visiškais užsukimais,kad nelaimes neprisišauktum,juk taip nedaroma ne veltui schmoll.gif Viduje stiklainio gaunas didelis spaudimas,kaip greitpuodyje,ir nežinia,kada ir kuo baigtis schmoll.gif
Atsakyti
Man idomu kodel darant su garstyciomis negalima acto uzvirti kartu su kitais ingridientais? ax.gif
Siandien dariau pirma kart-pyliau ji pabaigoje, bet antra kart uzpilant aisku uzvirinau su actu. rolleyes.gif
Skeptiskai ziurejau i agurku receptus su garstyciomis, nes nemegtu ju (garstyciu biggrin.gif ), plius vaizdelis taip paruosto stiklainio nekoks nekoks... cool.gif Bet siandien drauge priverte paragauti ir likau nustebus kokie traskus ir skanus! bigsmile.gif Taigi, emiau ir pasidariau biggrin.gif

Pagal jos duota recepta agurku su garstyciomis marinata dariau is:
1L vandens
2 v. saukstai su kaupu garstyciu
1 stikline cukraus
2 v. saukstai druskos
ir 1 stikline acto.
Stiklainius prikimsau agurku supjaustytu griezineliais.
Vandeni uzkaiciau puode, suberiau druska. Garstycias su cukrumi sumaisius supyliau taip pat i puoda, pabaigoje acta.
Uzvirusi marinata ispilsciau i stiklainius ir pridengus dangteliais palaikiau ~10-15min.
Tada atgal i puoda marinata, antra kart uzviriau, ispilsciau, uzdariau, apverciau stiklainius ir apklojus siltai palikau parai. Ziuresiu kaip bus.
Dariau 3 normas - isejo ~9 L 4u.gif (kitaip sakant: is 1 normos-3L smile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 22 rugpjūčio 2012 - 17:02
na, jau kaitinti su užsuktais dangteliais..... nelaimę tik galima prisišaukt... gerai, kad gerai baigėsi... doh.gif Aš tai, kad būt garantuota, praleidžiu daugiau laiko prie agurkėlių ax.gif . Susmetu visus suplanuotus žalumynus į stiklainius(serbentų , ,vyšnių , krienų lapai, krapai, šesnakų galvutės, kvep . pipirų), susidedu agurkus, užsikaitinu marinatą, užpilu ant agurkų, pridengiu dangteliu, palaukiu kokia 20min, pilu atgal į pudą marinatą, užkaitinu, vėl ant agurkų.... Po pusvalandžio vėl nupilu, užvirinu marinatą užpilu ant agurkų ir jau užsuku dangteliais.... tada po adialu biggrin.gif Tai geras ir patikrintas būdas, problemų niekad nebūna mirksiukas.gif .Laikau bute tamsiam kambariuky smile.gif
Atsakyti
Mano favoritinis receptas, dėl kurio visi, kas tik paragauja mano marinuotų agurkėlių, pameta galvą biggrin.gif . Kažkada labai seniai kažkokiame žurnale radau šį receptuką ir jau n... metų agurkus vakuoju tik pagal jį. Agurkėliai išeina saldžiarūgščiai, traškūs, žodžiu, dieviško skonio thumbup.gif . Mmm tongue.gif ...
Taigi marinatas toks:
4 l vandens,
8 šaukštai druskos (su kaupu),
8 šaukštai cukraus (su kaupu),
500 ml acto.

Agurkus sudedu į iškaitintus stiklainius, taip pat dedu krieno lapų, juodųjų serbentų ir vyšnių lapų, česnako, lauro lapelių, pipiriukų ir po šakelę petražolės. Užpilu verdančiu vandeniu, palaikau taip 15-20 min. Vandenį nupilu į puodą, kad orientuočiausi, kiek reikės marinato. Sudedu druską ir cukrų. Užvirinu ir vėl pilu ant agurkų. Laikau, kol atvėsta, maždaug 1-2 val. Vėl skystį pilu į puodą, užvirinu, pabaigoje supilu actą ir verdantį marinatą pilu į stiklainius. Tada juos užsuku, apverčiu, šiltai apkloju ir palieku ramybėje biggrin.gif .
4 l marinato užpilu 3 trilitrinius stiklainius ir dar šiek tiek lieka marinato. Pabandykite, kas nebandėte, šį receptuką. Garantuoju, nepasigailėsite mirksiukas.gif .
Atsakyti

Pagal jos duota recepta agurku su garstyciomis marinata dariau is:
1L vandens
2 v. saukstai su kaupu garstyciu
1 stikline cukraus
2 v. saukstai druskos
ir 1 stikline acto.
Stiklainius prikimsau agurku supjaustytu griezineliais.
Vandeni uzkaiciau puode, suberiau druska. Garstycias su cukrumi sumaisius supyliau taip pat i puoda, pabaigoje acta.
Uzvirusi marinata ispilsciau i stiklainius ir pridengus dangteliais palaikiau ~10-15min.
Tada atgal i puoda marinata, antra kart uzviriau, ispilsciau, uzdariau, apverciau stiklainius ir apklojus siltai palikau parai. Ziuresiu kaip bus.
Dariau 3 normas - isejo ~9 L 4u.gif (kitaip sakant: is 1 normos-3L smile.gif )
[/quote]


Shitas marinatas nerealus ir be garstychiu ... beveik visus agurkus juo sumarinavau smile.gif Niam niam. thumbup.gif
Atsakyti
Tai kad čia realiai tas pats receptas,kaip ir pirmąjame puslapyje patalpintas rolleyes.gif Daug kas daro,daug kam patinka.

Man tai vaizdas brrr biggrin.gif O ir mano šaldytuvas keistas,nes labai greit aprarūgsta atidarytas stiklainiukas.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 08 23, 06:52)
Tai kad čia realiai tas pats receptas,kaip ir pirmąjame puslapyje patalpintas rolleyes.gif Daug kas daro,daug kam patinka.

taip, skaiciau nuo pernai, kad daug daro drinks_cheers.gif , bet as tik siemet paragavau ir isidrasinau pabandyti smile.gif
O recepta pirmam psl. maciau jau senai, bet parasiau ir sita pagal kuri dariau, nes truputi skiriasi (garstyciu ir druskos maziau, prieskoniai daugiau jokie nesideda). Nors ir nezymiai. Pvz. mane ten esantys 5 saukstai garstyciu labiau baide (nemegstancia astrumo, ir apskritai garstyciu), nei cia rasomi 2 kupini cool.gif .
Zodziu, nesvarbu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 23 rugpjūčio 2012 - 08:26