Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(PILNATIS13 @ 2012 08 20, 10:36)
Siandien noriu pabandyti daryti pagal si recepta agurkus, gal kuri galit pasakyti, kiek garstyciu grudeliu tiksliau deti litrui vandenio?
Uspaskicho agurkeliai

1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.

Prieskoniniai dalykai galimi ivairus. Marinata dukart uzvirint.

iosas,kadaliadipiskoiuisiioisaku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 08 20, 12:35)
iosas,kadaliadipiskoiuisiioisaku smile.gif


?
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 08 20, 12:35)
iosas,kadaliadipiskoiuisiioisaku smile.gif


Kokia čia kalba?


Tie grūdeliai ne labai svarbų vaidmenį vaidina, įmeskit po keliolika manau.
Atsakyti
Šiandien kelis stiklainius dariau pagal Vetra2 receptuką. Tai man asmeniškai per daug nepatiko su tais stiklainiais kaitinti blush2.gif Vaikai aplink sukiojas,tyška iš puodo. Gal sakau turint didžiulį puodą ir nieko būtų. Bet man per daug reikalų šitaip blush2.gif
Šiaip darymo būdas labai patiko bulgariškų Nr.2 (kur agurkus karštus kišt į stiklainį).Gan greit darosi.tik perkaitinau matomai,nes pasiraukšlėjo kai kurie agurkai. Ir aišku žiemą įvertinsim skonines savybes,nes dar nebuvau darius pagal šiuos receptus.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 08 20, 12:54)
Kokia čia kalba?
Tie grūdeliai ne labai svarbų vaidmenį vaidina, įmeskit po keliolika manau.


Radau internete, kad 1 arb.sauks. dedasi.
Atsakyti
O kaip reikia rauginti? Ėmiau 10 kg agurkų, 10 l vandens, lapų, krapų, česnakų ir 600 g stambios druskos. Agurkus palegiau ir po 3 d kišiu į iškaitintus stiklainius ir vakuosiu. Noriu, kad stovėtų kambario temperaūroje ar šiltam rūsy, nes kitokių salygų nėra. Gal kuri patarsit ar pakankamai druskos 4u.gif nes paragavus nuo viršaus to sūrymo, tai vos vos jaučias, bet gal dar neištirpo visa g.gif Ir dar įdomu ar užpilti tuo pačiu sūrymu kur dabar stovi? Turbūt 2 kart g.gif Ačiū jei kuri paprotinsit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2012 08 20, 13:28)
O kaip reikia rauginti? Ėmiau 10 kg agurkų, 10 l vandens, lapų, krapų, česnakų ir 600 g stambios druskos. Agurkus palegiau ir po 3 d kišiu į iškaitintus stiklainius ir vakuosiu. Noriu, kad stovėtų kambario temperaūroje ar šiltam rūsy, nes kitokių salygų nėra. Gal kuri patarsit ar pakankamai druskos 4u.gif nes paragavus nuo viršaus to sūrymo, tai vos vos jaučias, bet gal dar neištirpo visa g.gif Ir dar įdomu ar užpilti tuo pačiu sūrymu kur dabar stovi? Turbūt 2 kart g.gif Ačiū jei kuri paprotinsit 4u.gif

aš rauginu taip:
3l stiklainiui 3 aš druskos (dabar susimumutinau ar tik ne valgomi šaulštai namie patikslinsiu)
krienų lapai(jie duoda agurkams kietumo)
3 pipirai, 3 česnakai, lauro lapai, krapų, 3 vyšnių lapai, 3 serbentų lapai

Sukišti viską suberti druską į stiklainį užpilti šaltu vandeniu ir uždaryti kietu plastmasiniu dangteliu. (druską galima ir ištirpinti)
Papildyta:
O marinuoju


1l vandens
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė acto
2 vš druskos


Išvirti marinatą su krapais, lauro lapais,česnakais, pipirais. Už pilti agurkus ir labai nedaug dar su stiklainiais puode pakaitint.

Niekada nenušaudo schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pasišiaušęs: 20 rugpjūčio 2012 - 15:00
QUOTE(Pasišiaušęs @ 2012 08 20, 16:04)
aš rauginu taip:
3l stiklainiui 3 aš druskos (dabar susimumutinau ar tik ne valgomi šaulštai namie patikslinsiu)
krienų lapai(jie duoda agurkams kietumo)
3 pipirai, 3 česnakai, lauro lapai, krapų, 3 vyšnių lapai, 3 serbentų lapai

Sukišti viską suberti druską į stiklainį užpilti šaltu vandeniu ir uždaryti kietu plastmasiniu dangteliu. (druską galima ir ištirpinti)
Papildyta:
O marinuoju
1l vandens
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė acto
2 vš druskos
Išvirti marinatą su krapais, lauro lapais,česnakais, pipirais. Už pilti agurkus ir labai nedaug dar su stiklainiais puode pakaitint.

Niekada nenušaudo  schmoll.gif

tikriausiai 3 valgomi šaukštai smile.gif
Atsakyti
o aš rauginu taip:

i stiklainius is akies pripilu konservavimo prieskoniu ( 4 trilitriniam isdalinu viena maiseli ).sudedu nuplautus agurkus.tada einu darytis marinata :1 litras labai salto vandens+1 valg.s .druskos stambios ir viska gerai ismaisyti .tada pilu marinata i stiklainius .po to dangtelius tuos guminius kurie stipriai uzdaro merkiu 15 sekundziu i verdanti vandeni uzdengiu ir nesu i rusi.kai turiu laisvo laiko tai nusileidziu rusin ir pakeliu retkarciais kampeli dangtelio ir isleidziu ora taip darau kokius max 5 kartus ir viskas laukiam ziemos o tada niamu niamu
essen.gif

cia dalis siu raugintu agurkeliu matosi is mano rusio smile.gif


user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snaige123: 20 rugpjūčio 2012 - 17:25
o as dabar kaip tik uzmarinavau agurkus pagal toki recepta:

1litras vandens
stikline (200ml) cukraus
2 dideli saukstai druskos
3mazi saukstukai garstyciu (as dedu daugiau, man astriau patinka)
1 stikline acto

visus ingridientus uzverdam isskyrus acta. kai uzverda isjungiam ir supilam acta. ismaisom ir supilstom ant agurku stiklainiuose. laikyti vesiai. jau treti metai pagal sita recepta darau. ziauriai geri traskus agurkai. aij dar jei kas meginsit tai nesibaiminkit, kad marinatas bus drumzlinas nuo garstyciu. taip turi but.
Atsakyti
QUOTE(leguska69 @ 2012 08 20, 18:25)
o as dabar kaip tik uzmarinavau agurkus pagal toki recepta:

1litras vandens
stikline (200ml) cukraus
2 dideli saukstai druskos
3mazi saukstukai garstyciu (as dedu daugiau, man astriau patinka)
1 stikline acto

visus ingridientus uzverdam isskyrus acta. kai uzverda isjungiam ir supilam acta. ismaisom ir supilstom ant agurku stiklainiuose. laikyti vesiai. jau treti metai pagal sita recepta darau. ziauriai geri traskus agurkai. aij dar jei kas meginsit tai nesibaiminkit, kad marinatas bus drumzlinas nuo garstyciu. taip turi but.



o zalius agurkus nuplikinate ar ne verdanciu vandeniu g.gif
Atsakyti
nea. nuplaunu nupjaustau galiukus ir viskas
Atsakyti