o pries marinavima nelaikot keleta valandu saltam vandenyje? Mama mociute taipdarydavo ir as is vakaroparsiveztus agurkelius ryte pamerkiu keliom valandom i salta vandeni, palaikau, nuplaunu, pakeiciu vandeni ir dar palaikau. Tik tada kisu i stiklainiukus ...
beje vakar visgi radau dziunkos raugintus agurkus ziemai ( su uzpilimu verdanciu vandeniu ir uzsukimu, nu tai kaip ir konservavimas) ir 2 trilitrius uzraugiau . po triju dienu uzsuksiu . Pirmas zingsniukas , rytoj vel vaziuosim skint , palikau sekmadieni labai daug mini agurkeliu .
QUOTE(Lusasita @ 2012 07 24, 12:22)
o pries marinavima nelaikot keleta valandu saltam vandenyje? Mama mociute taipdarydavo ir as is vakaroparsiveztus agurkelius ryte pamerkiu keliom valandom i salta vandeni, palaikau, nuplaunu, pakeiciu vandeni ir dar palaikau. Tik tada kisu i stiklainiukus ...
as laikau. As net nusipirkusi is parduotuves agurkus nuplaunu ir merkiu i puoda su saltu vandeniu. Ta diena kol valgome tai is vandens traukiame. Tada jie sultingesni buna prisigeria dregmes.
QUOTE(Avijacija @ 2012 07 23, 22:45)
na šiandien pirmus agurkėlius užvakavau. Uspaskicho dariau - praeitais metais jie man pasirodė patys pačiausi. Net vaikas skanavo. Beveik 8 litriukai gavosi - pradžia jau gera
Norėčiau ir aš pabandyti pagal Uspaskicho receotą, nes pernai visi, daryti su actu, nušaudė...O kaip išmatuoti 100 g acto? Ir dar, su karštu marinatu reikia 2 kartus užplikyti agurkus ir tada užsukti?
QUOTE(klevo sula @ 2012 07 24, 12:47)
Norėčiau ir aš pabandyti pagal Uspaskicho receotą, nes pernai visi, daryti su actu, nušaudė...O kaip išmatuoti 100 g acto? Ir dar, su karštu marinatu reikia 2 kartus užplikyti agurkus ir tada užsukti?
aš tai svarstykles turiu tai lengvai išmatuoju. būna gi skysčių matavimo stiklinikė tokia. nebrangi tikrai. O du kartus taip darai su karštu. Gerai nuplauni agurkus, aš juos dar prieš marinuojant valandžiukę palaikau šaltame vandeny. Tada jau grūdu stiklainin. Pilu verdantį marinatą, pridengiu iškaitintu dangteliu ir palaikau.... gal kokia 15-20 min. Tada marinatą vėl nupilu - užvirinu gerai, užpilu ir iš kart užsuku. Užsuktus verčiu galva žemyn ir kišu po antklodėm, po paros išimu ir jei yra galimybė galima dar šaldytuve palaikyt ir nešt rūsin man praeitais metais nė vienas neiššaudė - kaip šiaismetais bus dar tik bus matyt
Aš niekada nekaitinu nei stiklainių,nei dangtelių.Nenaudoju jokių sodų ar spiritų. Tik išplaunu viską ir viskas.Nei kart nenušaudė Para šiltai po kaldra.Para kambarį.Ir į garažą viskas keliauja.
Šiaip stengiuosi labai atrinkti agurkus,kad nepakliūtų joks nors kiek papuvęs.Nes tada iš kart surūgsta.
Šiaip stengiuosi labai atrinkti agurkus,kad nepakliūtų joks nors kiek papuvęs.Nes tada iš kart surūgsta.
klevo sula mano receptaineje knygoje rasoma, kad valgomas saukstas yra 15 g acto o briaunuota stikline 200 g
Senoje temoje buvo ikelta nuotraukos marinuotu afrikietisku agurku nuotraukos. O gal kas turit idomesniu receptu, kaip juos galima butu uzmarinuoti? Interneto platybese radau apie astru marinata su medumi, bet jis tik minimas, recepto nera. Gal kas is seimininkiu daro?
Stai tokie tie agurkeliai.
Stai tokie tie agurkeliai.
Sveikos, mano mamuko receptas:
10l vandens
0.5ltr actaus
0.5ltr cukraus
0.5ltr druskos
ir prieskoniai: krapai, vysniu lapai, cesnakai.
sudedam i dugna priskonius, paskui agurkus, ant agurku galima dar pomidoru uzdeti, uzpilame marinatu, istatome i puoda, kuriame vanduo su pakloteliu dugne, ir ant silpnos ugnies kaitiname kol pageltonuoja turinys stiklainyje, tada uzvakuojame ir laukiame ziemuzes skanaus
10l vandens
0.5ltr actaus
0.5ltr cukraus
0.5ltr druskos
ir prieskoniai: krapai, vysniu lapai, cesnakai.
sudedam i dugna priskonius, paskui agurkus, ant agurku galima dar pomidoru uzdeti, uzpilame marinatu, istatome i puoda, kuriame vanduo su pakloteliu dugne, ir ant silpnos ugnies kaitiname kol pageltonuoja turinys stiklainyje, tada uzvakuojame ir laukiame ziemuzes skanaus
gal kas uspaskicho recepta placiau papasakos, kaip ten su tais virinamais marinatais? uzpilti saltu, virinti i stiklainius su agurkais, poto nupilti, uzvirinti atskirai marinata viena ir vel uzpilti agurkus stiklainyje?
QUOTE(Lusasita @ 2012 07 23, 16:46)
niekaip nerandu raugintu agurku ziemai recepto. Ten kur deta daug (???) druskos raugiant. po 3 dienu nupila ir verdanciu vandeniu uzpylus uzsuka ziemai
Gal kuri turit? darot?
Gal kuri turit? darot?
as raugintus darau kur kas paprasciau. Sudedu viska i stiklaini (agurkus, krapus, lapus visokius, butinai - cesnaka), tada i stiklaini dedu 3 saukstus druskos
ir uzpilu saltu vandeniu. Psio. Uzdedu plastmasini dangteli ir nesu i garaza. Laikosi puikiai ir labai skanus buna.
Tik vanduo pas mus is grezinio. Nezinau, ar tiktu vandentiekio vandenukas..
QUOTE(saintlina @ 2012 07 27, 09:04)
as raugintus darau kur kas paprasciau. Sudedu viska i stiklaini (agurkus, krapus, lapus visokius, butinai - cesnaka), tada i stiklaini dedu 3 saukstus druskos
ir uzpilu saltu vandeniu. Psio. Uzdedu plastmasini dangteli ir nesu i garaza. Laikosi puikiai ir labai skanus buna.
Tik vanduo pas mus is grezinio. Nezinau, ar tiktu vandentiekio vandenukas..
ir uzpilu saltu vandeniu. Psio. Uzdedu plastmasini dangteli ir nesu i garaza. Laikosi puikiai ir labai skanus buna.
Tik vanduo pas mus is grezinio. Nezinau, ar tiktu vandentiekio vandenukas..
kaime pas anyta ( a.a.) taip darydavom TIk druskos gal maziau . Ji kibire sulinio vandens tirpindavo puslitriuka druskos. Laikydavom saltam rusyje.
taip pat darem namie su vandentiekio vandeniu ir laikem daugiabucio gal siltam rusy... nesamone... ismetem...
darem su sulinio vandeniu ir laikem siltam rusy ... tas pats s...
TOdel ir bandau kitus variantus.
pernai paraugintus tris dienas nupyliau, ta marmala uzvirinau ir uzpyliau . Gavosi gerai skanus, valgomi, nesaude.
siemet darau radusi dziunkos raugintus konservuotus
QUOTE(dziunka @ 2011 05 19, 09:05)
stovi net po pora metu rauginti ,3 litriniam stiklainiui 100 gr. druskos laikau 3-3.5 dienos ispilu kauk ta vandeni ir uzpilu verdanciu is arbatinio ir uzvakuoju ,kieti, traskus, rauginti
stovi kabbario temperaturoj (vienais metais negalejau naudotis rusiu ,tai laikaiu namie stovejo visa sezona koridoriaus sieninej spintoj
stovi kabbario temperaturoj (vienais metais negalejau naudotis rusiu ,tai laikaiu namie stovejo visa sezona koridoriaus sieninej spintoj
ir aisku marinuoju, nes man marinuoti skaniau
uspaskicho darau paparastai paruostu karstu marinatu uzpilu ir palaikau 20 min. tada vel i puoda nupilu ir dar karta uzvirinu tada uzpilu ir uzsuku stiklainiukus, vaizdas nelabai koks susdrumzte bet man pernai sie geriausiai isejo tiek skonio ir tiek laikymosi atzvilgiu tad bijausi nauju ismeginimu
p.s. symet agurkai kazkokie maziukai susisuke
p.s. symet agurkai kazkokie maziukai susisuke