Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

Ar tikrai agurkų rauginimui tinka tik stambi druska? o ta smulki su jodu ne? g.gif
ir jei neturiu šulinio vandens, būtinai verdančiu pilt reikia? ar tinka pvz neptūno buteliuose nevirintas?
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2012 08 18, 20:00)
Ar tikrai agurkų rauginimui tinka tik stambi druska? o ta smulki su jodu ne?  g.gif 
ir jei neturiu šulinio vandens, būtinai verdančiu pilt reikia? ar tinka pvz neptūno buteliuose nevirintas?


taip druska be jodo stambi smile.gif o vandeni pilu is grezinio nuleidziu kol labai saltas begs ir tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 08 16, 15:06)
cia reiketu mildazytei meulu persiusti ir parotinti kaip gaminti, bo matyt nezino kas yra supermama wub.gif
sutinku su merginom, bet nesuprantu kam reklamuoti tai ko ji nesupranta pati doh.gif (e.mildazyte  lotuliukas.gif )

Cia gal skonio reikalas,as panasiai darau ir mums labai skanu:3st.vandens,1st.acto,1st.cukraus,1,5v.s.druskos,krapai,cesnakai,morkyte,pipirus dedu "santa marijos" maltu misini.Cia yra Mildazytes patisonu receptas,bet as darau agurkus,tai vienas is megstamiausiu receptu,o kitas su garstyciom:6a.s.garstyciu,1st.cukraus,1st.acto,3v.s.druskos,1l.vandens.Ir pirmo ir antra recepto agurkus uzpilu 2 kartus ir apvertus apkamsau patalais.Darau pagal tuos receptus jau ne pirmi metai ir visi patenkinti.
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2012 08 18, 21:00)
Ar tikrai agurkų rauginimui tinka tik stambi druska? o ta smulki su jodu ne?  g.gif 
ir jei neturiu šulinio vandens, būtinai verdančiu pilt reikia? ar tinka pvz neptūno buteliuose nevirintas?

Aš dedu smulkią su jodu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(snaige123 @ 2012 08 18, 23:31)
taip druska be jodo stambi  smile.gif o vandeni pilu is grezinio  nuleidziu kol labai saltas begs ir tiek  smile.gif

dėkui smile.gif tai principe turi būti labai šaltas ar kažkokius kitokius stebuklus daro šulinio vanduo?

QUOTE(Sunflowers @ 2012 08 19, 10:15)
Aš dedu smulkią su jodu  mirksiukas.gif

vakar vakare išsiunčiau vyrą stambios druskos į parduotuvę, tikiuosi šito jūsų komentaro jis niekada neperskaitys biggrin.gif
aš irgi buvau pasiruošus rauginimui smulkią su jodu, nes marinavau tai būtent su tokia druska, bet vyro močiutė sakė, kad netinka su jodu, nes ale perims jodo skonį agurkai g.gif reikia stambios... tai va ir galvoju užklausiu čia smile.gif būtų nieko nesakius, tai būčiau ramia širdim rauginus su smulkia biggrin.gif
Atsakyti
На литровую банку - 1 ст.л. соли, 1 неполная ложка сахара, 1 неполная ложка уксуса, 0,5 табл. аспирина.

В стерильные банки уложить листья хрена, смородины, вишни и зонтики укропа. Добавить несколько зубчиков чеснока и горький стручковый перец по вкусу. Уложить в банки огурцы и залить кипятком. Дать остыть минут 5 и слить воду в кастрюлю.
Приготовить рассол.
Горячим рассолом залить огурцы и закатать.Saltinis kuharka.ru
idomu koks skonis buna koncervuojant su aspirinu, nepamenu net...gal vaikysteje ir mama taip koncervavo, bet as ne blush2.gif
Atsakyti
dar norejau paklausti, o pvz kiek skyscio mazdaug sueina i 1ltr stiklaini jau su agurkais? mazdaug, kad orientuotis, kiek virti marinato g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 08 19, 12:41)
idomu koks skonis buna koncervuojant su aspirinu, nepamenu net...gal vaikysteje ir mama taip koncervavo, bet as ne blush2.gif

Jei neklystu,tai aspirina tarybiniais laikais dedavo,kad patikimai stovetu.O rusaiciu forumose apie aspirina sklando labai geri atsiliepimai,rekomenduoja ji gerti profilaktiskai.Kai as pries bet koki vaista,tai ir nesigilinau rimtai http://www.1tv.ru/sp.../si=5804&w=1156 va kazkurioje laidoje apie tai buvo kalbama,kam idomu susiras.
Atsakyti
Man geriausia versija aspirinui agurkuose, tai pagirioms užkandi agurkėlių ir atsigeri to pačio skystymuko nuo agurkų su aspirinu,kad mažiau galvą skaudėtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 08 19, 10:41)
На литровую банку - 1 ст.л. соли, 1 неполная ложка сахара, 1 неполная ложка уксуса, 0,5 табл. аспирина.

В стерильные банки уложить листья хрена, смородины, вишни и зонтики укропа. Добавить несколько зубчиков чеснока и горький стручковый перец по вкусу. Уложить в банки огурцы и залить кипятком. Дать остыть минут 5 и слить воду в кастрюлю.
Приготовить рассол.
Горячим рассолом залить огурцы и закатать.Saltinis kuharka.ru
idomu koks skonis buna koncervuojant su aspirinu, nepamenu net...gal vaikysteje ir mama taip koncervavo, bet as ne blush2.gif

Skonis kaip skonis,papildomas konservantas,kai noredavom,kad laikytų,o rugsties nedaug dedavom. Dabar tai atlieka rūgsties ir cukraus santykis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2012 08 18, 20:00)
Ar tikrai agurkų rauginimui tinka tik stambi druska? o ta smulki su jodu ne?  g.gif 
ir jei neturiu šulinio vandens, būtinai verdančiu pilt reikia? ar tinka pvz neptūno buteliuose nevirintas?


Man labai gerai tinka iš čiaupo biggrin.gif
QUOTE(Alekto @ 2012 08 19, 15:26)
Man geriausia versija aspirinui agurkuose, tai pagirioms užkandi agurkėlių ir atsigeri to pačio skystymuko nuo agurkų su aspirinu,kad mažiau galvą skaudėtų biggrin.gif

Tikriausiai dėl to ir deda tą aspiriną lotuliukas.gif
Atsakyti
Siandien noriu pabandyti daryti pagal si recepta agurkus, gal kuri galit pasakyti, kiek garstyciu grudeliu tiksliau deti litrui vandenio?
Uspaskicho agurkeliai

1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.

Prieskoniniai dalykai galimi ivairus. Marinata dukart uzvirint.

Atsakyti