Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

Laba diena,

Mergaites, permeciau temele paskubomis, ir ziuriu tik marinavimas pas jus ir salotytes, o man taip rupi sudymas.

Darydavau seniau didesnius agurkus i 3l.stiklainius, zalumynu visokiu toliau saltas sulinio vanduo 1l. vandens 1 v.saukstas druskos iki kol apsems agurkus. Bet va pamirsau kaip toliau???
Ar reikia kiek tai laiko palaikyti stiklainius namuose, kad prarugtu, ar issyk dengti plastikiniu ar kokiu kitu dangteliu bei i rusi slepti???? Norisi, kad butu suroki ir tokie traskus tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2012 08 16, 16:03)
Laba diena,

  Mergaites, permeciau temele paskubomis, ir ziuriu tik marinavimas pas jus ir salotytes, o man taip rupi sudymas.

Darydavau seniau didesnius agurkus i 3l.stiklainius, zalumynu visokiu toliau saltas sulinio vanduo  1l. vandens 1 v.saukstas druskos iki kol apsems agurkus. Bet va pamirsau kaip toliau???
Ar reikia kiek tai laiko palaikyti stiklainius namuose, kad prarugtu, ar issyk dengti plastikiniu  ar kokiu kitu dangteliu bei i rusi slepti???? Norisi, kad butu suroki ir tokie traskus  tongue.gif


Aš darau kaip Jūs ir iškarto užpylus vandeniu su druska, dengiu plastikiniais dangteliais ir nešu į rūsį. Ir laukiu žiemos......
Atsakyti
QUOTE(VilteVarsa @ 2012 08 16, 16:27)
Aš darau kaip Jūs ir iškarto užpylus vandeniu su druska, dengiu plastikiniais dangteliais ir nešu į rūsį. Ir laukiu žiemos......


Jep, ir aš nešu rūsį iš karto.
Atsakyti
Aciukas notworthy.gif
Nes as pernai, norejau buti protinga, tai dariau ir taip, o kelius stiklainius laikiau kokia para virtuveje, kad parugtu. Tik va proto uzsirasyti ant stiklainio kur koks kokio laikymo doh.gif neuzteko. Rezultate vieni agurkeliai niam niam, fantastika, o kiti kazkokie minksti. Butu skanus, bet ne traskus. Bumbejau bumbejau ant saves blush2.gif eksperimentas zlugo del neisbaigto plano
Atsakyti
Labas 4u.gif as su tokiu klausimu..gal kas zinot - jeigu virinami uzdaryti stiklainiai (jau visiskai paruosti, uzpilti marinatu) - jau nesulauks jie ziemos? blush2.gif
Atsakyti
sveikos
pernai dariau agurkus tokius astrius kur net kaitinti ir virti nereikia.Nu nerealiai skanus,bet beda ,kad recepto tai neberandu doh.gif Gal kas padesit?
Is atminties tai pjaustyti agurkai daug acto,cukraus, aliejau ten laikyti vos ne para,o toliau viskas nebeatsimenu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasakaite30 @ 2012 08 18, 07:41)
sveikos
pernai dariau agurkus tokius astrius kur net kaitinti ir virti nereikia.Nu nerealiai skanus,bet beda ,kad recepto tai neberandu doh.gif Gal kas padesit?
Is atminties tai pjaustyti agurkai daug acto,cukraus, aliejau ten laikyti vos ne para,o toliau viskas nebeatsimenu blush2.gif

Nežinau ar apie kokius kalbi, bet man jie skanūs. Pagal save esu pritaikius receptą:
Agurkėliai tinginiams
1 kg pjaustytų 3-5 cm agurkų užpilti 2 valgomais šaukštais druskos ir palaikyti 6 val. kartais pamaišant.
Po 6 val. nuvarvinti ir į skystimą dėti: 200 gr cukraus (aš dėjau mažiau); 3-4 valg. šaukštus aliejaus; nepilną stiklinę acto (9 proc.) ir smulkinto česnako, 0,5 arbat.šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (aš dėjau juodųjų pipirų, nes maniškiai nenori spjaudytis ugnis lotuliukas.gif !). Viską sumaišyti ir vėl ant agurkėlių užpilti. Palaikyti dar 12 val.
Po to tiesiai į stiklainius, o stiklainius - į rūsį. IR SKANAUS!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TEATRĖ: 18 rugpjūčio 2012 - 07:37
Kadangi agurku turiu daug, tai nusprendziau ir as pradeti mokytis tai daryti, kiek galima is mamos rusio veztis smile.gif
tai turiu klausimu:
-ar galima marinuoti tik sviezius agurkus, ka tik nuskintus, o jei skinti prie keleta dienu?
-uzpilant karstu vandeniu/marinatu agurkus stiklainyje, negali sprogti stiklainis?

atleiskit jei skamba kvailai, bet kaip sakant pradedancioji smile.gif
Atsakyti
QUOTE(leone @ 2012 08 18, 14:38)
-ar galima marinuoti tik sviezius agurkus, ka tik nuskintus, o jei skinti prie keleta dienu?
-uzpilant karstu vandeniu/marinatu agurkus stiklainyje, negali sprogti stiklainis?



-rekomenduojama šviežius marinuoti. Bet jeigu tarkim perki,tai kas garantuos,kad jie švieži? Aš pirkau keliolika kg.Tai buvo tikrai kelių parų. Pamirkiau šaltam vandenį kelias valandas. Nei viens nenušovė 3Xtfu. Kaip skonis bus-žinosiu žiemą.
-Visko gali nutikti.Todėl kai kurios pakaitina stiklainius ant garų ar orkaitėj palaiko,kitos perlieja verdančių vandeniu.Aš rizikuoju blush2.gif Realiai tai netrauki iš šaldytuvo ledinio stiklainio ir nepili iš kart verdančio vandens,tad neturėtų skilt.jaučiu būna gal kokie brokuoti/įskilę stikaliniai.Aš kažkaip pamenu daugiausia pas mus skildavo,kai obuolių sultis vakuodavo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 18 rugpjūčio 2012 - 13:47
o man taip norisi greičio,kad parsivežusi iš sodo agurkus ,palaikau šaltam vandeny,į didelį indą prikraunu žolių tinkamų rauginimui ir sudedu agurkus,ir užpilu vandeniu,kuriame 1 lt vandens 2 valg.š.druskos,paslegiu..ir vsio...Po 2-3 dienų,atsiradus laiko,skystį nupilu nukošdama į indą ir virinu.Agurkus į stiklainį ir užvirinus paprastą vandenį užpilu ant agurkų ir greit nupilu.KAI UŽVERDA SŪRYMAS BE ŽOLIŲ ,(jas išmetu) užpilu ant agurkų ir uždarau arba plastmasiniais arba užsukamais dangteliais.Tiesa,dar į stiklainius įmetu česnako skiltelių ir čili pipirų(pagal savo norą).Laikosi mano miestietiškam bute balkono spintelėj
Atsakyti
QUOTE(Pasakaite30 @ 2012 08 18, 07:41)
sveikos
pernai dariau agurkus tokius astrius kur net kaitinti ir virti nereikia.Nu nerealiai skanus,bet beda ,kad recepto tai neberandu doh.gif Gal kas padesit?
Is atminties tai pjaustyti agurkai daug acto,cukraus, aliejau ten laikyti vos ne para,o toliau viskas nebeatsimenu blush2.gif

gal kuris nors iš šitų? aš šįmet pagal abu užmarinavau smile.gif

http://ausrra.blogsp...iai-ziemai.html

http://laisvalaikisv...iezineliai.html

bet čia kaitinti vistiek reikia smile.gif tai turbūt ne šitie smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elizabeth**: 18 rugpjūčio 2012 - 18:52
Užpylinekit agurkus ir sultis pilstykit įsistatę stiklainį į plasmasi bliūda. truksta kartais indeliai,jei ypatingai buvo vežiojami sukrauti kur tašej,gavo skamteleti,ir truksta. Dabar dūkra neatsargiai vežė trilitrinius tai iš septynių net du suplyšo doh.gif
Papildyta:
QUOTE(vsl @ 2012 08 17, 16:55)
Labas  4u.gif as su tokiu klausimu..gal kas zinot - jeigu virinami uzdaryti stiklainiai (jau visiskai paruosti, uzpilti marinatu) - jau nesulauks jie ziemos?  blush2.gif

jei jau virintum-pasterelizuotum uždarytus stiklainius,tai turetum bombikę savadarbę. Pirmiausia neatlaikyt turetų dangtukas,nulekt,arba sprogt stiklainis.Nebent šį procesą atliktum autoklave,bet,manau,ne tas atvejas schmoll.gif
Atsakyti