Laba diena,
Mergaites, permeciau temele paskubomis, ir ziuriu tik marinavimas pas jus ir salotytes, o man taip rupi sudymas.
Darydavau seniau didesnius agurkus i 3l.stiklainius, zalumynu visokiu toliau saltas sulinio vanduo 1l. vandens 1 v.saukstas druskos iki kol apsems agurkus. Bet va pamirsau kaip toliau???
Ar reikia kiek tai laiko palaikyti stiklainius namuose, kad prarugtu, ar issyk dengti plastikiniu ar kokiu kitu dangteliu bei i rusi slepti???? Norisi, kad butu suroki ir tokie traskus
QUOTE(1juraciukas @ 2012 08 16, 16:03)
Laba diena,
Mergaites, permeciau temele paskubomis, ir ziuriu tik marinavimas pas jus ir salotytes, o man taip rupi sudymas.
Darydavau seniau didesnius agurkus i 3l.stiklainius, zalumynu visokiu toliau saltas sulinio vanduo 1l. vandens 1 v.saukstas druskos iki kol apsems agurkus. Bet va pamirsau kaip toliau???
Ar reikia kiek tai laiko palaikyti stiklainius namuose, kad prarugtu, ar issyk dengti plastikiniu ar kokiu kitu dangteliu bei i rusi slepti???? Norisi, kad butu suroki ir tokie traskus
Mergaites, permeciau temele paskubomis, ir ziuriu tik marinavimas pas jus ir salotytes, o man taip rupi sudymas.
Darydavau seniau didesnius agurkus i 3l.stiklainius, zalumynu visokiu toliau saltas sulinio vanduo 1l. vandens 1 v.saukstas druskos iki kol apsems agurkus. Bet va pamirsau kaip toliau???
Ar reikia kiek tai laiko palaikyti stiklainius namuose, kad prarugtu, ar issyk dengti plastikiniu ar kokiu kitu dangteliu bei i rusi slepti???? Norisi, kad butu suroki ir tokie traskus
Aš darau kaip Jūs ir iškarto užpylus vandeniu su druska, dengiu plastikiniais dangteliais ir nešu į rūsį. Ir laukiu žiemos......
QUOTE(VilteVarsa @ 2012 08 16, 16:27)
Aš darau kaip Jūs ir iškarto užpylus vandeniu su druska, dengiu plastikiniais dangteliais ir nešu į rūsį. Ir laukiu žiemos......
Jep, ir aš nešu rūsį iš karto.
Aciukas
Nes as pernai, norejau buti protinga, tai dariau ir taip, o kelius stiklainius laikiau kokia para virtuveje, kad parugtu. Tik va proto uzsirasyti ant stiklainio kur koks kokio laikymo neuzteko. Rezultate vieni agurkeliai niam niam, fantastika, o kiti kazkokie minksti. Butu skanus, bet ne traskus. Bumbejau bumbejau ant saves eksperimentas zlugo del neisbaigto plano
Nes as pernai, norejau buti protinga, tai dariau ir taip, o kelius stiklainius laikiau kokia para virtuveje, kad parugtu. Tik va proto uzsirasyti ant stiklainio kur koks kokio laikymo neuzteko. Rezultate vieni agurkeliai niam niam, fantastika, o kiti kazkokie minksti. Butu skanus, bet ne traskus. Bumbejau bumbejau ant saves eksperimentas zlugo del neisbaigto plano
Labas as su tokiu klausimu..gal kas zinot - jeigu virinami uzdaryti stiklainiai (jau visiskai paruosti, uzpilti marinatu) - jau nesulauks jie ziemos?
QUOTE(Pasakaite30 @ 2012 08 18, 07:41)
sveikos
pernai dariau agurkus tokius astrius kur net kaitinti ir virti nereikia.Nu nerealiai skanus,bet beda ,kad recepto tai neberandu Gal kas padesit?
Is atminties tai pjaustyti agurkai daug acto,cukraus, aliejau ten laikyti vos ne para,o toliau viskas nebeatsimenu
pernai dariau agurkus tokius astrius kur net kaitinti ir virti nereikia.Nu nerealiai skanus,bet beda ,kad recepto tai neberandu Gal kas padesit?
Is atminties tai pjaustyti agurkai daug acto,cukraus, aliejau ten laikyti vos ne para,o toliau viskas nebeatsimenu
Nežinau ar apie kokius kalbi, bet man jie skanūs. Pagal save esu pritaikius receptą:
Agurkėliai tinginiams
1 kg pjaustytų 3-5 cm agurkų užpilti 2 valgomais šaukštais druskos ir palaikyti 6 val. kartais pamaišant.
Po 6 val. nuvarvinti ir į skystimą dėti: 200 gr cukraus (aš dėjau mažiau); 3-4 valg. šaukštus aliejaus; nepilną stiklinę acto (9 proc.) ir smulkinto česnako, 0,5 arbat.šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (aš dėjau juodųjų pipirų, nes maniškiai nenori spjaudytis ugnis !). Viską sumaišyti ir vėl ant agurkėlių užpilti. Palaikyti dar 12 val.
Po to tiesiai į stiklainius, o stiklainius - į rūsį. IR SKANAUS!
Kadangi agurku turiu daug, tai nusprendziau ir as pradeti mokytis tai daryti, kiek galima is mamos rusio veztis
tai turiu klausimu:
-ar galima marinuoti tik sviezius agurkus, ka tik nuskintus, o jei skinti prie keleta dienu?
-uzpilant karstu vandeniu/marinatu agurkus stiklainyje, negali sprogti stiklainis?
atleiskit jei skamba kvailai, bet kaip sakant pradedancioji
tai turiu klausimu:
-ar galima marinuoti tik sviezius agurkus, ka tik nuskintus, o jei skinti prie keleta dienu?
-uzpilant karstu vandeniu/marinatu agurkus stiklainyje, negali sprogti stiklainis?
atleiskit jei skamba kvailai, bet kaip sakant pradedancioji
QUOTE(leone @ 2012 08 18, 14:38)
-ar galima marinuoti tik sviezius agurkus, ka tik nuskintus, o jei skinti prie keleta dienu?
-uzpilant karstu vandeniu/marinatu agurkus stiklainyje, negali sprogti stiklainis?
-uzpilant karstu vandeniu/marinatu agurkus stiklainyje, negali sprogti stiklainis?
-rekomenduojama šviežius marinuoti. Bet jeigu tarkim perki,tai kas garantuos,kad jie švieži? Aš pirkau keliolika kg.Tai buvo tikrai kelių parų. Pamirkiau šaltam vandenį kelias valandas. Nei viens nenušovė 3Xtfu. Kaip skonis bus-žinosiu žiemą.
-Visko gali nutikti.Todėl kai kurios pakaitina stiklainius ant garų ar orkaitėj palaiko,kitos perlieja verdančių vandeniu.Aš rizikuoju Realiai tai netrauki iš šaldytuvo ledinio stiklainio ir nepili iš kart verdančio vandens,tad neturėtų skilt.jaučiu būna gal kokie brokuoti/įskilę stikaliniai.Aš kažkaip pamenu daugiausia pas mus skildavo,kai obuolių sultis vakuodavo
o man taip norisi greičio,kad parsivežusi iš sodo agurkus ,palaikau šaltam vandeny,į didelį indą prikraunu žolių tinkamų rauginimui ir sudedu agurkus,ir užpilu vandeniu,kuriame 1 lt vandens 2 valg.š.druskos,paslegiu..ir vsio...Po 2-3 dienų,atsiradus laiko,skystį nupilu nukošdama į indą ir virinu.Agurkus į stiklainį ir užvirinus paprastą vandenį užpilu ant agurkų ir greit nupilu.KAI UŽVERDA SŪRYMAS BE ŽOLIŲ ,(jas išmetu) užpilu ant agurkų ir uždarau arba plastmasiniais arba užsukamais dangteliais.Tiesa,dar į stiklainius įmetu česnako skiltelių ir čili pipirų(pagal savo norą).Laikosi mano miestietiškam bute balkono spintelėj
QUOTE(Pasakaite30 @ 2012 08 18, 07:41)
sveikos
pernai dariau agurkus tokius astrius kur net kaitinti ir virti nereikia.Nu nerealiai skanus,bet beda ,kad recepto tai neberandu Gal kas padesit?
Is atminties tai pjaustyti agurkai daug acto,cukraus, aliejau ten laikyti vos ne para,o toliau viskas nebeatsimenu
pernai dariau agurkus tokius astrius kur net kaitinti ir virti nereikia.Nu nerealiai skanus,bet beda ,kad recepto tai neberandu Gal kas padesit?
Is atminties tai pjaustyti agurkai daug acto,cukraus, aliejau ten laikyti vos ne para,o toliau viskas nebeatsimenu
gal kuris nors iš šitų? aš šįmet pagal abu užmarinavau
http://ausrra.blogsp...iai-ziemai.html
http://laisvalaikisv...iezineliai.html
bet čia kaitinti vistiek reikia tai turbūt ne šitie
Užpylinekit agurkus ir sultis pilstykit įsistatę stiklainį į plasmasi bliūda. truksta kartais indeliai,jei ypatingai buvo vežiojami sukrauti kur tašej,gavo skamteleti,ir truksta. Dabar dūkra neatsargiai vežė trilitrinius tai iš septynių net du suplyšo
Papildyta:
jei jau virintum-pasterelizuotum uždarytus stiklainius,tai turetum bombikę savadarbę. Pirmiausia neatlaikyt turetų dangtukas,nulekt,arba sprogt stiklainis.Nebent šį procesą atliktum autoklave,bet,manau,ne tas atvejas
Papildyta:
QUOTE(vsl @ 2012 08 17, 16:55)
Labas as su tokiu klausimu..gal kas zinot - jeigu virinami uzdaryti stiklainiai (jau visiskai paruosti, uzpilti marinatu) - jau nesulauks jie ziemos?
jei jau virintum-pasterelizuotum uždarytus stiklainius,tai turetum bombikę savadarbę. Pirmiausia neatlaikyt turetų dangtukas,nulekt,arba sprogt stiklainis.Nebent šį procesą atliktum autoklave,bet,manau,ne tas atvejas