Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

Nupylineti karšto nereikia.Užpili vieną kartą,eini iki pusvalandžio prie kompiuterio,paskui grįsti į virtuvę,į puodą nupili marinatą , pitšteliu ar dangteliu prilaikydama stiklainio turinį.Užvirini,užpili marinatą antrą kartą,pridengi dangteliais,puodą užpildai sekančiu nupiltu marinatu,užkaiti,ir eini uždarineti jau antrą kartą užpiltų.Šiuo momentu dažnai sudedu ir misinio truputį,jei apačioj buvo tik krapai,nes manau,kad gartyčių grūdeliai paskanina ... Ir taip konvejeris. Vakar dvieju litrų stiklainelis kol užsuku,paguldau į patalus,sekantis užviręs...Vienas malonumas thumbup.gif
Nepylinekit tris kartus,tai nieko nekeičia į gerą pusę,tik naikina trąškumą kietumą. Pridengti patalais reikia.Guminiai ne nuo recepto gaunas schmoll.gif
O mane pasterelizuoti galit mokinti verysad.gif schmoll.gif Bet čia jau apie pomidorus savo sulyyse
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 14 rugpjūčio 2012 - 15:32
QUOTE(saulyte33 @ 2012 08 14, 14:57)
Man su nupylinėjimais atrodo ilga pasaka. smile.gif Vartai tą karštą sloviką... smile.gif O ar atlaikys neaišku.


QUOTE(Jolete @ 2012 08 14, 15:44)
Ar būtinai reikia pasterizuoti? man užtenka blanširavimo. Visuomet taip darau ir visuomet būna gerai  mirksiukas.gif


Ir aš jau daug metų tik nuplikau agurkus karštu vandeniu, o paskui sudedu i stklainius ir - einaaaaa visi receptai (ir uspaskicho, ir agurkicho)! biggrin.gif Net neskaitau tos vietos recepte kur reikia nupylinėt, imu tik sudedamąsias marinato dalis mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš norėčiau dar pasidalinti Sodininko kalendoriuje rastu Bulgariškai marinuotų agurkų receptu, kuris, man atrodo, skiriasi nuo čia aprašytų. Neragautas, bet jau užvakuotas ax.gif

4 kg agurkų

Marinatui:
3 l vandens
6 v.š. druskos
8 v.š. cukraus
0,5 litro acto 9%



Ant 1 l talpos stiklainio dugno būti sudėjus 5-10 garstyčių sėklų, 1 lauro lapelį, 3-5 juoduosius pipirus, 2 česnako skilteles.

Į verdantį marinatą sudėti vidutinio dydžio agurkus, pavirti kelias sekundes, kol pakeis spalvą.

Išgriebti agurkus, sudėti į stiklainius, užpilti verdančiu marinatu.
Originaliame recepte parašyta, kad ant viršaus į kiekvieną stiklainį dar reikia užpilti po 2 v.š. acto, bet to nedariau, man atrodo jo ir taip pakankamai ax.gif

Berašydama receptą nusprendžiau visgi atidaryti vieną " modelį", paragavom. Galiu pasakyti, kad puiku - gavosi traškūs, buvau įdėjusi ir pomidorų, jų skonis irgi primena tuos tarybinius... Tikiuosi, kad laikys per žiemą ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 14 rugpjūčio 2012 - 21:05
QUOTE(bellete @ 2012 08 14, 20:37)
Ir aš jau daug metų tik nuplikau agurkus karštu vandeniu, o paskui sudedu i stklainius ir - einaaaaa visi receptai (ir uspaskicho, ir agurkicho)! biggrin.gif Net neskaitau tos vietos recepte kur reikia nupylinėt, imu tik sudedamąsias marinato dalis mirksiukas.gif

Pritariu,geriausias būdas. Tik kažkada buvo kažkokia nesekmė,tai bijau truputį blush2.gif .Bet su baimem reikia kovoti,ar ne g.gif Gal kaip tik laikas pradeti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bellete @ 2012 08 14, 21:37)
Ir aš jau daug metų tik nuplikau agurkus karštu vandeniu, o paskui sudedu i stklainius ir - einaaaaa visi receptai (ir uspaskicho, ir agurkicho)! biggrin.gif Net neskaitau tos vietos recepte kur reikia nupylinėt, imu tik sudedamąsias marinato dalis mirksiukas.gif


Butent thumbup.gif Lygiai taip pat darau, is recepto imu tik marinato sudedamasias dalis, visa kita jau moku lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(kaisa @ 2012 08 14, 11:30)
niekada jokių žolių nededu į uspakicho agurkus schmoll.gif kažkas ,,patiuningavo" receptą ir sakyčiau be reikalo, orig. recepte jokių žolių ir lapų nebuvo....juk jie skirti rauginimui šiaip. Aš tik šiek tiek prieskonių mišinio ir česnako skiltelę dedu:ax:

kodėl jums guminiai agurkai gaunasi g.gif gal čia turi įtakos kiek laiko pastovėję nuskinti marinuojami g.gif


Tas žolias ir lapus metų metus močiutės mūsų, mamos naudojo ir valgydavome puikiausius agurkus ir jie tikrai skirti ne tik rauginimui, agurkų koncervavimo mišinys padarytos iš to paties, tik tai susmulkinta ir sudžiovinta mirksiukas.gif Kenkia tikrai ne lapai, o pas darymo būdas, nes man pačiai su lapais gaunasi ir traškūs ir minkšti. Paskutiniais metais nedangstau šiltai, gaunasi traškesni bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Nanita @ 2012 08 13, 16:44)
Jau mano skoniui,Uspaskich visai nepatiko,tikrai be skonio,presnoki,guminiai.Gerai,kad pora stiklainiu buvau padarius,tai i sriuba sunaudojau.
Bet cia tik mano nuomone 4u.gif gal jums,jusu seimai,kaip tik patiks smile.gif


Vienas iš skaniausių ir mėgstamiausių receptų ir tikrai neprieski, gal jūs labai aštriai mėgstat. O guminiai tikrai ne dėl recepto mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(amarrile @ 2012 08 12, 21:12)
Ar drąsiai renkatės receptus,pasiskaičiusuios čia? ilgus metus nepasidarydavau skanių konservuotų agurkų,nes skonio receptoriais vadovautis nemokejau,o svarbiausia,nedėdavau pakankamai cukraus  doh.gif o norejau vis nerūgščių. Prieš porą metų pradėjau studijuoti šią temą,likau patenkinta atradimais.skaitau po senovei,bet labai baugu,kai pasitaiko sunkiai logiškai pateisinamas receptas,tada neramu,ar kišti trigrašį,ar palikti,bijant,kad kas susimaus schmoll.gif
Kiek atradau dar visai nesenai,tai mažiausias acto kiekis devynių procentų 50ml-gr.litrui marinato g.gif
Nors anais metais buvau tikinama,kad ir 30 uztenka unsure.gif


Aš jau turbūt 4 metai marinuoju tik pagal pirmame puslapyje esančius receptus, išbandžiau visus išskyrus su garstyčių košele, jie skirtingi bet visi kažkuom skanūs ir kiekvienais metais darau visų po biškuti 4u.gif
Atsakyti
mano maziausias kiekis 1 litrui vandesn 75 ml 9 procentu acto, beje turiu klausima meginau su situ kiekiu acto daryti, patarkite prasau man, ar taip turi buti, kad stiklainius para palaikau po koldra, tuomet sekancia diena atverciu juos ir man agurkai kabo virsuje doh.gif ar taip turi buti?dariau ir su garstyciu kosele isstudijavau stiklainius kad ir pastarieji sirek tiek pakile i pavrsiu nuodugno...imu baimintis, kad vargas bus perniek ir teks koncervuoti per nauja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 08 15, 10:41)
mano maziausias kiekis 1 litrui vandesn 75 ml 9 procentu acto, beje turiu klausima meginau su situ kiekiu acto daryti, patarkite prasau man, ar taip turi buti, kad stiklainius para palaikau po koldra, tuomet sekancia diena atverciu juos ir man agurkai kabo virsuje doh.gif ar taip turi buti?dariau ir su garstyciu kosele isstudijavau stiklainius kad ir pastarieji sirek tiek pakile i pavrsiu nuodugno...imu baimintis, kad vargas bus perniek ir teks koncervuoti per nauja doh.gif

P.S. pridedu cita is l.ryto:
Agurkus, pomidorus, paprikas, cukinijas ir patisonus skina dar mažus ir grūda į stiklainius. Jeigu agurkai pernoksta, ne bėda - žino puikų receptą su garstyčiomis, kuris tinka peraugusiems agurkams. „Mano naudojamas marinatas pats paprasčiausias pasaulyje, bet labai geras, todėl jį visiems rekomenduoju: viena stiklinė acto, viena stiklinė cukraus, vienas šaukštas druskos, keturios stiklinės vandens, tada reikia laurų lapelių, galima dėti ir žolių. Į stiklainius sudėkite kokias norite daržoves, vieną kartą užpilkite karštu marinatu ir palaikykite pusvalandį. Marinatą nupilkite, pakaitinkite ir juo daržoves užpilkite antrą kartą. Dauguma moterų daržoves užpila karštu vandeniu, bet aš iš karto jas užpilu marinatu - tada jos būna gerokai skanesnės“. Mildazyte
Ka manote g.gif
Atsakyti
georgiana Aš su tiek pat acto darau.Pakyla viršų,jei yra vietos,mažiau žiūrinek.ir viskas bus gerai biggrin.gif Tikrai,viskas,kas geriausia,jau atrinkta pirmam puslapyje.vargu,ar mano skrandis atlaikytų Mildažytės agurkus,nes aš jų valgau daug.Jei agurkus blanširuojam,tai trunka trumpai,ir medžiagų neišeina daug į vandenį,bet jei nupylinejam,verta,manau,abu kartus užpilti marinatu...
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 08 15, 16:31)
georgiana Aš su tiek pat acto darau.Pakyla  viršų,jei yra vietos,mažiau žiūrinek.ir viskas bus gerai biggrin.gif Tikrai,viskas,kas geriausia,jau atrinkta pirmam puslapyje.vargu,ar mano skrandis atlaikytų Mildažytės agurkus,nes aš jų valgau daug.Jei agurkus blanširuojam,tai trunka trumpai,ir medžiagų neišeina daug į vandenį,bet jei nupylinejam,verta,manau,abu kartus užpilti marinatu...

Aciu gerbiamoji laukiau butent Jusu atsakymo smile.gif rankos pamelo nuo salto vandens ir trynimo agurku, bet pastebejau savo klaidas noreciau persakyti, maziuliukai kornisoniukai slepia zemes labai stipriai, geda sakyti, bet viena stiklainyje anksciau atsidarius aptikau:( cia mano neapdairumas, o dabar begu bandytis pagal uspaschiko ir kaip merginos minejo nupilti karstu H2O IR PO 10 MIN UZPILTI KARSTU USPASCHIO MARINATU, desiu gatavu zoliu ir 2-3 skilteles cesnako, priklausomai nuo dydzio, siai valandai turiu 5 700 ml stiklaiuniukus, ziuresim; kitais metais komentuosim 4u.gif
P..S.. GERAI, KAD VYRAI MIEGA doh.gif
Atsakyti
Prisiminiau dar vieną berods čia nematytą receptą peraugusiems agurkams.

Agurkai su petražolėmis:

5 kg agurkų sudėti supjaustytus stambesniais griežinėliais į didelį indą, kurį galima kaitinti.

Paruošti užpilą (šaltą) iš:
1st. cukraus
1st. acto
1st. aliejaus
1/4 st druskos
6 skiltelės česnako
6 šaukštai smulkintų petražolių
1 šaukštas kvapiųjų pipirų
apie 1 st. vandens
Užpilą išmaišyti, kad ištirptų cukrus ir druska ir šaltą užpilti ant supjaustytų agurkų. Palikti per naktį (aš palieku 6 val maks.). Po to užvirinti kartu su agurkais, kai šie geltonuos, dėti į stiklainius, užpilti užpilu.

Išeina apie 6 stiklainius po 0,75.
Puikiai laikosi per žiemą, aštrokai saldžiarūgščiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 08 15, 14:46)
P.S. pridedu cita is l.ryto:
Agurkus, pomidorus, paprikas, cukinijas ir patisonus skina dar mažus ir grūda į stiklainius. Jeigu agurkai pernoksta, ne bėda - žino puikų receptą su garstyčiomis, kuris tinka peraugusiems agurkams. „Mano naudojamas marinatas pats paprasčiausias pasaulyje, bet labai geras, todėl jį visiems rekomenduoju: viena stiklinė acto, viena stiklinė cukraus, vienas šaukštas druskos, keturios stiklinės vandens, tada reikia laurų lapelių, galima dėti ir žolių. Į stiklainius sudėkite kokias norite daržoves, vieną kartą užpilkite karštu marinatu ir palaikykite pusvalandį. Marinatą nupilkite, pakaitinkite ir juo daržoves užpilkite antrą kartą. Dauguma moterų daržoves užpila karštu vandeniu, bet aš iš karto jas užpilu marinatu - tada jos būna gerokai skanesnės“. Mildazyte
Ka manote g.gif

Man tai pats tragiskiausias receptas doh.gif Vienais metais pabandziau ir daugiau nebandysiu, ismeciau viska lauk, ziauriai saldu ar rugstu, velniai zino g.gif Zodziu, neskanu.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 08 16, 09:03)
Man tai pats tragiskiausias receptas doh.gif Vienais metais pabandziau ir daugiau nebandysiu, ismeciau viska lauk, ziauriai saldu ar rugstu, velniai zino g.gif Zodziu, neskanu.

cia reiketu mildazytei meulu persiusti ir parotinti kaip gaminti, bo matyt nezino kas yra supermama wub.gif
sutinku su merginom, bet nesuprantu kam reklamuoti tai ko ji nesupranta pati doh.gif (e.mildazyte lotuliukas.gif )
Atsakyti