Nupylineti karšto nereikia.Užpili vieną kartą,eini iki pusvalandžio prie kompiuterio,paskui grįsti į virtuvę,į puodą nupili marinatą , pitšteliu ar dangteliu prilaikydama stiklainio turinį.Užvirini,užpili marinatą antrą kartą,pridengi dangteliais,puodą užpildai sekančiu nupiltu marinatu,užkaiti,ir eini uždarineti jau antrą kartą užpiltų.Šiuo momentu dažnai sudedu ir misinio truputį,jei apačioj buvo tik krapai,nes manau,kad gartyčių grūdeliai paskanina ... Ir taip konvejeris. Vakar dvieju litrų stiklainelis kol užsuku,paguldau į patalus,sekantis užviręs...Vienas malonumas
Nepylinekit tris kartus,tai nieko nekeičia į gerą pusę,tik naikina trąškumą kietumą. Pridengti patalais reikia.Guminiai ne nuo recepto gaunas
O mane pasterelizuoti galit mokinti Bet čia jau apie pomidorus savo sulyyse
QUOTE(saulyte33 @ 2012 08 14, 14:57)
Man su nupylinėjimais atrodo ilga pasaka. Vartai tą karštą sloviką... O ar atlaikys neaišku.
QUOTE(Jolete @ 2012 08 14, 15:44)
Ar būtinai reikia pasterizuoti? man užtenka blanširavimo. Visuomet taip darau ir visuomet būna gerai
Ir aš jau daug metų tik nuplikau agurkus karštu vandeniu, o paskui sudedu i stklainius ir - einaaaaa visi receptai (ir uspaskicho, ir agurkicho)! Net neskaitau tos vietos recepte kur reikia nupylinėt, imu tik sudedamąsias marinato dalis
Aš norėčiau dar pasidalinti Sodininko kalendoriuje rastu Bulgariškai marinuotų agurkų receptu, kuris, man atrodo, skiriasi nuo čia aprašytų. Neragautas, bet jau užvakuotas
4 kg agurkų
Marinatui:
3 l vandens
6 v.š. druskos
8 v.š. cukraus
0,5 litro acto 9%
Ant 1 l talpos stiklainio dugno būti sudėjus 5-10 garstyčių sėklų, 1 lauro lapelį, 3-5 juoduosius pipirus, 2 česnako skilteles.
Į verdantį marinatą sudėti vidutinio dydžio agurkus, pavirti kelias sekundes, kol pakeis spalvą.
Išgriebti agurkus, sudėti į stiklainius, užpilti verdančiu marinatu.
Originaliame recepte parašyta, kad ant viršaus į kiekvieną stiklainį dar reikia užpilti po 2 v.š. acto, bet to nedariau, man atrodo jo ir taip pakankamai
Berašydama receptą nusprendžiau visgi atidaryti vieną " modelį", paragavom. Galiu pasakyti, kad puiku - gavosi traškūs, buvau įdėjusi ir pomidorų, jų skonis irgi primena tuos tarybinius... Tikiuosi, kad laikys per žiemą
4 kg agurkų
Marinatui:
3 l vandens
6 v.š. druskos
8 v.š. cukraus
0,5 litro acto 9%
Ant 1 l talpos stiklainio dugno būti sudėjus 5-10 garstyčių sėklų, 1 lauro lapelį, 3-5 juoduosius pipirus, 2 česnako skilteles.
Į verdantį marinatą sudėti vidutinio dydžio agurkus, pavirti kelias sekundes, kol pakeis spalvą.
Išgriebti agurkus, sudėti į stiklainius, užpilti verdančiu marinatu.
Originaliame recepte parašyta, kad ant viršaus į kiekvieną stiklainį dar reikia užpilti po 2 v.š. acto, bet to nedariau, man atrodo jo ir taip pakankamai
Berašydama receptą nusprendžiau visgi atidaryti vieną " modelį", paragavom. Galiu pasakyti, kad puiku - gavosi traškūs, buvau įdėjusi ir pomidorų, jų skonis irgi primena tuos tarybinius... Tikiuosi, kad laikys per žiemą
QUOTE(bellete @ 2012 08 14, 20:37)
Ir aš jau daug metų tik nuplikau agurkus karštu vandeniu, o paskui sudedu i stklainius ir - einaaaaa visi receptai (ir uspaskicho, ir agurkicho)! Net neskaitau tos vietos recepte kur reikia nupylinėt, imu tik sudedamąsias marinato dalis
Pritariu,geriausias būdas. Tik kažkada buvo kažkokia nesekmė,tai bijau truputį .Bet su baimem reikia kovoti,ar ne Gal kaip tik laikas pradeti
QUOTE(bellete @ 2012 08 14, 21:37)
Ir aš jau daug metų tik nuplikau agurkus karštu vandeniu, o paskui sudedu i stklainius ir - einaaaaa visi receptai (ir uspaskicho, ir agurkicho)! Net neskaitau tos vietos recepte kur reikia nupylinėt, imu tik sudedamąsias marinato dalis
Butent Lygiai taip pat darau, is recepto imu tik marinato sudedamasias dalis, visa kita jau moku
Papildyta:
QUOTE(kaisa @ 2012 08 14, 11:30)
niekada jokių žolių nededu į uspakicho agurkus kažkas ,,patiuningavo" receptą ir sakyčiau be reikalo, orig. recepte jokių žolių ir lapų nebuvo....juk jie skirti rauginimui šiaip. Aš tik šiek tiek prieskonių mišinio ir česnako skiltelę dedu:ax:
kodėl jums guminiai agurkai gaunasi gal čia turi įtakos kiek laiko pastovėję nuskinti marinuojami
kodėl jums guminiai agurkai gaunasi gal čia turi įtakos kiek laiko pastovėję nuskinti marinuojami
Tas žolias ir lapus metų metus močiutės mūsų, mamos naudojo ir valgydavome puikiausius agurkus ir jie tikrai skirti ne tik rauginimui, agurkų koncervavimo mišinys padarytos iš to paties, tik tai susmulkinta ir sudžiovinta Kenkia tikrai ne lapai, o pas darymo būdas, nes man pačiai su lapais gaunasi ir traškūs ir minkšti. Paskutiniais metais nedangstau šiltai, gaunasi traškesni
Papildyta:
QUOTE(Nanita @ 2012 08 13, 16:44)
Jau mano skoniui,Uspaskich visai nepatiko,tikrai be skonio,presnoki,guminiai.Gerai,kad pora stiklainiu buvau padarius,tai i sriuba sunaudojau.
Bet cia tik mano nuomone gal jums,jusu seimai,kaip tik patiks
Bet cia tik mano nuomone gal jums,jusu seimai,kaip tik patiks
Vienas iš skaniausių ir mėgstamiausių receptų ir tikrai neprieski, gal jūs labai aštriai mėgstat. O guminiai tikrai ne dėl recepto
Papildyta:
QUOTE(amarrile @ 2012 08 12, 21:12)
Ar drąsiai renkatės receptus,pasiskaičiusuios čia? ilgus metus nepasidarydavau skanių konservuotų agurkų,nes skonio receptoriais vadovautis nemokejau,o svarbiausia,nedėdavau pakankamai cukraus o norejau vis nerūgščių. Prieš porą metų pradėjau studijuoti šią temą,likau patenkinta atradimais.skaitau po senovei,bet labai baugu,kai pasitaiko sunkiai logiškai pateisinamas receptas,tada neramu,ar kišti trigrašį,ar palikti,bijant,kad kas susimaus
Kiek atradau dar visai nesenai,tai mažiausias acto kiekis devynių procentų 50ml-gr.litrui marinato
Nors anais metais buvau tikinama,kad ir 30 uztenka
Kiek atradau dar visai nesenai,tai mažiausias acto kiekis devynių procentų 50ml-gr.litrui marinato
Nors anais metais buvau tikinama,kad ir 30 uztenka
Aš jau turbūt 4 metai marinuoju tik pagal pirmame puslapyje esančius receptus, išbandžiau visus išskyrus su garstyčių košele, jie skirtingi bet visi kažkuom skanūs ir kiekvienais metais darau visų po biškuti
mano maziausias kiekis 1 litrui vandesn 75 ml 9 procentu acto, beje turiu klausima meginau su situ kiekiu acto daryti, patarkite prasau man, ar taip turi buti, kad stiklainius para palaikau po koldra, tuomet sekancia diena atverciu juos ir man agurkai kabo virsuje ar taip turi buti?dariau ir su garstyciu kosele isstudijavau stiklainius kad ir pastarieji sirek tiek pakile i pavrsiu nuodugno...imu baimintis, kad vargas bus perniek ir teks koncervuoti per nauja
QUOTE(georgiana @ 2012 08 15, 10:41)
mano maziausias kiekis 1 litrui vandesn 75 ml 9 procentu acto, beje turiu klausima meginau su situ kiekiu acto daryti, patarkite prasau man, ar taip turi buti, kad stiklainius para palaikau po koldra, tuomet sekancia diena atverciu juos ir man agurkai kabo virsuje ar taip turi buti?dariau ir su garstyciu kosele isstudijavau stiklainius kad ir pastarieji sirek tiek pakile i pavrsiu nuodugno...imu baimintis, kad vargas bus perniek ir teks koncervuoti per nauja
P.S. pridedu cita is l.ryto:
Agurkus, pomidorus, paprikas, cukinijas ir patisonus skina dar mažus ir grūda į stiklainius. Jeigu agurkai pernoksta, ne bėda - žino puikų receptą su garstyčiomis, kuris tinka peraugusiems agurkams. Mano naudojamas marinatas pats paprasčiausias pasaulyje, bet labai geras, todėl jį visiems rekomenduoju: viena stiklinė acto, viena stiklinė cukraus, vienas šaukštas druskos, keturios stiklinės vandens, tada reikia laurų lapelių, galima dėti ir žolių. Į stiklainius sudėkite kokias norite daržoves, vieną kartą užpilkite karštu marinatu ir palaikykite pusvalandį. Marinatą nupilkite, pakaitinkite ir juo daržoves užpilkite antrą kartą. Dauguma moterų daržoves užpila karštu vandeniu, bet aš iš karto jas užpilu marinatu - tada jos būna gerokai skanesnės. Mildazyte
Ka manote
georgiana Aš su tiek pat acto darau.Pakyla viršų,jei yra vietos,mažiau žiūrinek.ir viskas bus gerai Tikrai,viskas,kas geriausia,jau atrinkta pirmam puslapyje.vargu,ar mano skrandis atlaikytų Mildažytės agurkus,nes aš jų valgau daug.Jei agurkus blanširuojam,tai trunka trumpai,ir medžiagų neišeina daug į vandenį,bet jei nupylinejam,verta,manau,abu kartus užpilti marinatu...
QUOTE(amarrile @ 2012 08 15, 16:31)
georgiana Aš su tiek pat acto darau.Pakyla viršų,jei yra vietos,mažiau žiūrinek.ir viskas bus gerai Tikrai,viskas,kas geriausia,jau atrinkta pirmam puslapyje.vargu,ar mano skrandis atlaikytų Mildažytės agurkus,nes aš jų valgau daug.Jei agurkus blanširuojam,tai trunka trumpai,ir medžiagų neišeina daug į vandenį,bet jei nupylinejam,verta,manau,abu kartus užpilti marinatu...
Aciu gerbiamoji laukiau butent Jusu atsakymo rankos pamelo nuo salto vandens ir trynimo agurku, bet pastebejau savo klaidas noreciau persakyti, maziuliukai kornisoniukai slepia zemes labai stipriai, geda sakyti, bet viena stiklainyje anksciau atsidarius aptikau:( cia mano neapdairumas, o dabar begu bandytis pagal uspaschiko ir kaip merginos minejo nupilti karstu H2O IR PO 10 MIN UZPILTI KARSTU USPASCHIO MARINATU, desiu gatavu zoliu ir 2-3 skilteles cesnako, priklausomai nuo dydzio, siai valandai turiu 5 700 ml stiklaiuniukus, ziuresim; kitais metais komentuosim
P..S.. GERAI, KAD VYRAI MIEGA
Prisiminiau dar vieną berods čia nematytą receptą peraugusiems agurkams.
Agurkai su petražolėmis:
5 kg agurkų sudėti supjaustytus stambesniais griežinėliais į didelį indą, kurį galima kaitinti.
Paruošti užpilą (šaltą) iš:
1st. cukraus
1st. acto
1st. aliejaus
1/4 st druskos
6 skiltelės česnako
6 šaukštai smulkintų petražolių
1 šaukštas kvapiųjų pipirų
apie 1 st. vandens
Užpilą išmaišyti, kad ištirptų cukrus ir druska ir šaltą užpilti ant supjaustytų agurkų. Palikti per naktį (aš palieku 6 val maks.). Po to užvirinti kartu su agurkais, kai šie geltonuos, dėti į stiklainius, užpilti užpilu.
Išeina apie 6 stiklainius po 0,75.
Puikiai laikosi per žiemą, aštrokai saldžiarūgščiai
Agurkai su petražolėmis:
5 kg agurkų sudėti supjaustytus stambesniais griežinėliais į didelį indą, kurį galima kaitinti.
Paruošti užpilą (šaltą) iš:
1st. cukraus
1st. acto
1st. aliejaus
1/4 st druskos
6 skiltelės česnako
6 šaukštai smulkintų petražolių
1 šaukštas kvapiųjų pipirų
apie 1 st. vandens
Užpilą išmaišyti, kad ištirptų cukrus ir druska ir šaltą užpilti ant supjaustytų agurkų. Palikti per naktį (aš palieku 6 val maks.). Po to užvirinti kartu su agurkais, kai šie geltonuos, dėti į stiklainius, užpilti užpilu.
Išeina apie 6 stiklainius po 0,75.
Puikiai laikosi per žiemą, aštrokai saldžiarūgščiai
QUOTE(georgiana @ 2012 08 15, 14:46)
P.S. pridedu cita is l.ryto:
Agurkus, pomidorus, paprikas, cukinijas ir patisonus skina dar mažus ir grūda į stiklainius. Jeigu agurkai pernoksta, ne bėda - žino puikų receptą su garstyčiomis, kuris tinka peraugusiems agurkams. Mano naudojamas marinatas pats paprasčiausias pasaulyje, bet labai geras, todėl jį visiems rekomenduoju: viena stiklinė acto, viena stiklinė cukraus, vienas šaukštas druskos, keturios stiklinės vandens, tada reikia laurų lapelių, galima dėti ir žolių. Į stiklainius sudėkite kokias norite daržoves, vieną kartą užpilkite karštu marinatu ir palaikykite pusvalandį. Marinatą nupilkite, pakaitinkite ir juo daržoves užpilkite antrą kartą. Dauguma moterų daržoves užpila karštu vandeniu, bet aš iš karto jas užpilu marinatu - tada jos būna gerokai skanesnės. Mildazyte
Ka manote
Agurkus, pomidorus, paprikas, cukinijas ir patisonus skina dar mažus ir grūda į stiklainius. Jeigu agurkai pernoksta, ne bėda - žino puikų receptą su garstyčiomis, kuris tinka peraugusiems agurkams. Mano naudojamas marinatas pats paprasčiausias pasaulyje, bet labai geras, todėl jį visiems rekomenduoju: viena stiklinė acto, viena stiklinė cukraus, vienas šaukštas druskos, keturios stiklinės vandens, tada reikia laurų lapelių, galima dėti ir žolių. Į stiklainius sudėkite kokias norite daržoves, vieną kartą užpilkite karštu marinatu ir palaikykite pusvalandį. Marinatą nupilkite, pakaitinkite ir juo daržoves užpilkite antrą kartą. Dauguma moterų daržoves užpila karštu vandeniu, bet aš iš karto jas užpilu marinatu - tada jos būna gerokai skanesnės. Mildazyte
Ka manote
Man tai pats tragiskiausias receptas Vienais metais pabandziau ir daugiau nebandysiu, ismeciau viska lauk, ziauriai saldu ar rugstu, velniai zino Zodziu, neskanu.
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 08 16, 09:03)
Man tai pats tragiskiausias receptas Vienais metais pabandziau ir daugiau nebandysiu, ismeciau viska lauk, ziauriai saldu ar rugstu, velniai zino Zodziu, neskanu.
cia reiketu mildazytei meulu persiusti ir parotinti kaip gaminti, bo matyt nezino kas yra supermama
sutinku su merginom, bet nesuprantu kam reklamuoti tai ko ji nesupranta pati (e.mildazyte )