Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(weja @ 2012 08 12, 19:06)
Mano geriausias receptas, po ilgu eksperimentu ir ieskojimu  biggrin.gif  pora metu tik ji darau, nes agurkeliai, gaunasi traskus ir saldziarugsciai ir mano seimynos pripazinti geriausiais  ax.gif

1.5 lt. vandens
3 saukstai druskos
6 saukstai cukraus
100-150 gr. acto, cia jau kaip kas megsta




Mano receptas visai panašus tik trims litrams vandens tokios proporcijos, ar nėra labai aštrūs jūsų agurkai?
QUOTE(amarrile @ 2012 08 12, 21:12)
Ar drąsiai renkatės receptus,pasiskaičiusuios čia? ilgus metus nepasidarydavau skanių konservuotų agurkų,nes skonio receptoriais vadovautis nemokejau,o svarbiausia,nedėdavau pakankamai cukraus  doh.gif o norejau vis nerūgščių. Prieš porą metų pradėjau studijuoti šią temą,likau patenkinta atradimais.skaitau po senovei,bet labai baugu,kai pasitaiko sunkiai logiškai pateisinamas receptas,tada neramu,ar kišti trigrašį,ar palikti,bijant,kad kas susimaus schmoll.gif
Kiek atradau dar visai nesenai,tai mažiausias acto kiekis devynių procentų 50ml-gr.litrui marinato g.gif
Nors anais metais buvau tikinama,kad ir 30 uztenka unsure.gif

Tikrai ne, man gaila visų pirma laiko eksperimentams, ir produktų gaila. labai atidžiai renkuosi rolleyes.gif
Atsakyti
Bandysiu marinuoti pagal Uspaskicho receptą, nes pernykščiai beskoniai gavosi doh.gif

kas marinuojat pagal jį gal galit pasakyti, ką reiškia du kart užvirinti marinatą? tiesiog puode paprastai vieną marinatą užvirinti, atvėsinti ir vėl užvirinti? Ar užvirinus karštą pilti ant agurkų stiklainiuose, atvėsinti, tada nupilti atgal į puodą ir vėl užvirinti ir vėl karštą supilti ant agurkų stiklainiuose?

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2012 08 13, 15:54)
Bandysiu marinuoti pagal Uspaskicho receptą, nes pernykščiai beskoniai gavosi  doh.gif

kas marinuojat pagal jį gal galit pasakyti, ką reiškia du kart užvirinti marinatą? tiesiog puode paprastai vieną marinatą užvirinti, atvėsinti ir vėl užvirinti? Ar užvirinus karštą pilti ant agurkų stiklainiuose, atvėsinti, tada nupilti atgal į puodą ir vėl užvirinti ir vėl karštą supilti ant agurkų stiklainiuose?

ačiū 4u.gif

verdanti uzpilti ant agurku stiklainiuose, palaikyti kol atves, nupilti ir uzvirus vel uzpylti ir uzdaryti. Bent jau as taip dariau pagal si recepta
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2012 07 27, 14:10)


Papildyta:
user posted image
is ankstesniu temu sis, laukia sekmadienio  biggrin.gif



situos teko iskratyti, susitaisiusi rasaliuka itariua jau bites, todel nebedariau visu zadetu stiklianiu,o tik pora pabandymui biggrin.gif brrr surumelis, bjaurumelis lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2012 08 13, 15:54)
Bandysiu marinuoti pagal Uspaskicho receptą, nes pernykščiai beskoniai gavosi  doh.gif

kas marinuojat pagal jį gal galit pasakyti, ką reiškia du kart užvirinti marinatą? tiesiog puode paprastai vieną marinatą užvirinti, atvėsinti ir vėl užvirinti? Ar užvirinus karštą pilti ant agurkų stiklainiuose, atvėsinti, tada nupilti atgal į puodą ir vėl užvirinti ir vėl karštą supilti ant agurkų stiklainiuose?

ačiū 4u.gif

Jau mano skoniui,Uspaskich visai nepatiko,tikrai be skonio,presnoki,guminiai.Gerai,kad pora stiklainiu buvau padarius,tai i sriuba sunaudojau.
Bet cia tik mano nuomone 4u.gif gal jums,jusu seimai,kaip tik patiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2012 08 13, 16:04)
situos teko iskratyti, susitaisiusi rasaliuka itariua jau bites, todel nebedariau visu zadetu stiklianiu,o tik pora pabandymui biggrin.gif  brrr  surumelis, bjaurumelis  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

As itariu, kad cia sumaisytas cukraus ir druskos kiekis. g.gif Jei pakeisti i pusantro sauksto druskos ir puse stiklines cukraus-turetu gautis normalus.
Atsakyti
[quote=Jolete,2012 08 13, 11:17]
Mano receptas visai panašus tik trims litrams vandens tokios proporcijos, ar nėra labai aštrūs jūsų agurkai?

Man neastrus, saldziarugsciai, idejus maziau acto, svelnesni buna, skanus buna kai darzoviu asorti padarai. ax.gif
Atsakyti
Aš tai sakyčiau mūsų skoniai žiauriai skirtingi,tad ir tas sūrumas bei aštrumas skirtingai jaučias rolleyes.gif

Aš tarkim mėgstu žiauriai "macnius" biggrin.gif jeigu matau,jog mažai rūgšties/acto,net nedarau ax.gif

Galiu pašiurpint,parašau receptuką,kurie man labai patiko bigsmile.gif (tik nekasdieną aišku,o retkarčiais).

3ltr stiklainiui
1,5ltr vandens
6-7 šaukštai druskos
4 šaukštai cukraus
3 šaukštai acto asencijos
(prieskoniai pagal skonį)

Išvirt vandenį su druska. Užpilt agurkus stiklainyje ir palaukt,kol atvės.Nupilt į puodą,dėti cukrų,užvirt ir užpilt.Acto asencija pilasi tiesiai į stiklainį ir iš kart užsukama.

Žiaurūs jie iš tikro biggrin.gif Bet kaip ir sakiau retkarčiais super.
Papildyta:
QUOTE(Nanita @ 2012 08 13, 16:44)
Jau mano skoniui,Uspaskich visai nepatiko,tikrai be skonio,presnoki,guminiai.Gerai,kad pora stiklainiu buvau padarius,tai i sriuba sunaudojau.
Bet cia tik mano nuomone 4u.gif gal jums,jusu seimai,kaip tik patiks smile.gif


Man juose per daug jaučiasi lapų skonis.Šiais metais dariau su pirktiniais prieskoniais blush2.gif Bet kad guminiai tai tikrai. Tačiau skonių paįvairinimui manau visai nieko.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 08 13, 16:55)
As itariu, kad cia sumaisytas cukraus ir druskos kiekis. g.gif Jei pakeisti i pusantro sauksto druskos ir puse stiklines cukraus-turetu gautis normalus.


gali buti ir sis variantas, labai tiketinas manau smile.gif gal kada dar reiks pabandyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanita @ 2012 08 13, 15:44)
Jau mano skoniui,Uspaskich visai nepatiko,tikrai be skonio,presnoki,guminiai.Gerai,kad pora stiklainiu buvau padarius,tai i sriuba sunaudojau.
Bet cia tik mano nuomone 4u.gif gal jums,jusu seimai,kaip tik patiks smile.gif


vat mūsų šeimynai kaip tik biggrin.gif bent jau man ir MB ax.gif atidariau šnd vieną stiklainiuką (agurkai su vyšniniais pomidoriukais buvo sudėti) tai
essen.gif ir pomidoriukai liuks ir agurkų riekelės traškios thumbup.gif žiūrėsim ar cieli sudėti nebus guminiai g.gif
Lig šiol konservavau su garstyčiom (košele) ir saldžiarūgščiai wub.gif
Kol kas neragauti liko bulgariški pagal Glase Nr1 ir dar vieni ax.gif

Norėčiau dar išbandyti su medum (plius ciberžole) ir kitus su peletrūnais plius paprika...
Papildyta:
QUOTE(Nuk @ 2012 08 13, 14:54)
Bandysiu marinuoti pagal Uspaskicho receptą, nes pernykščiai beskoniai gavosi  doh.gif

kas marinuojat pagal jį gal galit pasakyti, ką reiškia du kart užvirinti marinatą? tiesiog puode paprastai vieną marinatą užvirinti, atvėsinti ir vėl užvirinti? Ar užvirinus karštą pilti ant agurkų stiklainiuose, atvėsinti, tada nupilti atgal į puodą ir vėl užvirinti ir vėl karštą supilti ant agurkų stiklainiuose?

ačiū 4u.gif


aš pirma verdančiu vandeniu užpylus palaikau, o po to per du kartus marinatu užpilinėju. Tokiu būdu tikiuosi išvengti guminukų ax.gif Šioj temoj atradau kad mamytės taip daro, bandau ir aš 4u.gif
Atsakyti
Niekada nebuvo guminių agurkų pagal šį receptą schmoll.gif
Atsakyti
Dėkui atsakiusioms 4u.gif
QUOTE(Nanita @ 2012 08 13, 15:44)
Jau mano skoniui,Uspaskich visai nepatiko,tikrai be skonio,presnoki,guminiai.Gerai,kad pora stiklainiu buvau padarius,tai i sriuba sunaudojau.
Bet cia tik mano nuomone 4u.gif gal jums,jusu seimai,kaip tik patiks smile.gif

nu vat, o išsirinkau receptą, kaip vieną populiariausių, ir žinok doh.gif bet bandysiu daryti, tik gausis improvizacija. Norėjau nusipirkti prieskonių mišinio, nes neturiu savo žolių, bet kaip tyčia jiem buvo akcija ir lentyna buvo tuščia. Tai užmačiau, kad yra actas jau iš karto su prieskoniais, sakiau bandysiu su juo daryti. Gal yra marinuojančių su šiuo actu, ar tikrai jau nebereikia prieskonių daugiau?
o pagal Uspaskicho receptą imsiu vandens, cukraus, druskos ir acto kiekį. Reikia dar su tais užpylinėjimais apsispręsti, nes truputį tingiu taip terliotis blush2.gif
Atsakyti