Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(miskininkele @ 2012 08 11, 10:14)
garstycios dedasi koseles pavidalu, kur stiklainiukuose pardavinejamos labai skanus agurkai gaunasi  thumbup.gif

Tinka bet kurios? Ir aš pabandysiu 4u.gif Nors dabar atšalo, agurkai nebeauga doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 12 rugpjūčio 2012 - 07:18
QUOTE(Alekto @ 2012 08 12, 07:07)
Nelabai supratau:3 st. vandens ir 1st. acto.Tai kokiam čia kiekiui agurkų?

Cia issiverdat marinato kiek reikia. Tos 3 stiklines kaip kituose receptuose 1 l. Cia berods Editos Mildazytes receptas.
Atsakyti
Marinuoti agurkai

Tinka ir maži agurkai ir praug3 tik juos reiks stambokai pjaustyti)
3 l. vandens;
1v. šaukštas druskos;
3 su kaupu v. š. cukraus;
acto pilu tiek,kad būtų jaučiamas rūgštokas prieskonis),bet toms kurios,rimtai laikosi recepto- 3 šaukštai
krapų žiedynų,serbentų,vyšnių ,krienų lapų,česnako (po pjaustytą skiltelę į stiklainį).
Kvapųjų pipirų.

Užkaičiu puodą su vandeniu. Į su soda išplautų stiklainių dugną sudedu visus lapus ir česnkus,tada sukišu agurkus. Kai užverda vanduo, kuo užpilu agurkus ir palaikau kol užverda kitas vanduo. Pirmąjį nupilus užpilu antru sykiu.
Trečiu sykiu jau verdu marinatą. Kai nupilu antra vandenį stiklainius su agurkais nuvarvinu,tada sidedu kvepinčiuųjų pipirų žirnelius(po keletą į stiklainį užpilu marinatu. Marinatą pilu į visus stiklainius sykiu (kad pasišalintų oras iš stiklainių) tada užsuku ir apvertus užkloju šiltu ranksluoščiu) . Laikyti reiktų apie parą,kol natūraliai atvės. Pravėsusius po kokių 6 valandų tumpam nukloju, apverčiu tikrindama stiklainių sandarumą)


Užkaičiu puodą su vandeniu. Į su soda išplautų stiklainių dugną sudedu visus lapus ir česnkus,tada sukišu agurkus. Kai užverda vanduo, kuo užpilu agurkus ir palaikau kol užverda kitas vanduo. Pirmąjį nupilus užpilu antru sykiu.
Trečiu sykiu jau verdu marinatą. Kai nupilu antra vandenį stiklainius su agurkais nuvarvinu,tada sidedu kvepinčiuųjų pipirų žirnelius(po keletą į stiklainį užpilu marinatu. Marinatą pilu į visus stiklainius sykiu (kad pasišalintų oras iš stiklainių) tada užsuku ir apvertus užkloju šiltu ranksluoščiu) . Laikyti reiktų apie parą,kol natūraliai atvės. Pravėsusius po kokių 6 valandų tumpam nukloju, apverčiu tikrindama stiklainių sandarumą)

Tokiu pat marinatu užpilynėju ir cukinija ir aguročius ir patisonus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 12 rugpjūčio 2012 - 12:14
QUOTE(Pingvinukas @ 2012 08 12, 07:17)
Tinka bet kurios? Ir aš pabandysiu  4u.gif Nors dabar atšalo, agurkai nebeauga  doh.gif


Manau bet kurios, mes tik aštrias pirkom ir didesnį kiekį dėdavom nei parašyta, bet čia jau kaip kam patinka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2012 08 12, 08:17)
Tinka bet kurios? Ir aš pabandysiu  4u.gif Nors dabar atšalo, agurkai nebeauga  doh.gif

tinka bet kokios, bet as kazkodel visada Suslaviciaus perku
Papildyta:
QUOTE(Nanita @ 2012 08 11, 23:41)
Reikės:

Agurkų
Krapų, česnako, pipirų.

Marinatui:

3 stiklinės vandens
1 st. acto
1 st. cukraus
1 1\2 šaukšto druskos
Agurkus sudėti į iškaitintus stiklainius, įmesti pipirų, česnako, krapų, užpilti verdančiu marinatu, palaikyti 30 min. nukošti atgal į puodą, užvirinti skystį ir užpylti atgal ant agurkų , užsukti dangteliais.

Šiltai apkloti apverstus stiklainius ir palaikyti kol atvės.
Skanaus!!

o jie nesigauna labai rugstus g.gif
Atsakyti
tikrai,ne,bent musu seimai,jie labiau net saldus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(miskininkele @ 2012 08 12, 14:21)
tinka bet kokios, bet as kazkodel visada Suslaviciaus perku
Papildyta:

o jie nesigauna labai rugstus  g.gif



mano gomuriui tai turbut laaaaaaaaabai rugstus... maniskis marinatas 3 litrai vandens ir stikline acto. aisku cukraus tik 4 saukstai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanita @ 2012 08 12, 15:03)
tikrai,ne,bent musu seimai,jie labiau net saldus smile.gif

o ten kaip su druska, 1 ar puse sauksto druskos g.gif deti
Atsakyti
QUOTE(miskininkele @ 2012 08 12, 15:26)
o ten kaip  su druska, 1 ar puse sauksto druskos  g.gif deti

taigi parasyta,pusantro sauksto smile.gif 1 1/2
Atsakyti
Mano geriausias receptas, po ilgu eksperimentu ir ieskojimu biggrin.gif pora metu tik ji darau, nes agurkeliai, gaunasi traskus ir saldziarugsciai ir mano seimynos pripazinti geriausiais ax.gif

1.5 lt. vandens
3 saukstai druskos
6 saukstai cukraus
100-150 gr. acto, cia jau kaip kas megsta

I stiklainius dedu cesnako, o kai netingiu ir morku, po pora saukstu misinio agurku marinavimui ir agurkus, uzpilu karstu marinatu ir sterilizuoju mazus stiklainius 15 min, didelius 20-25 min.
Greita ir paprasta, skanaus 4u.gif
Atsakyti
Ar drąsiai renkatės receptus,pasiskaičiusuios čia? ilgus metus nepasidarydavau skanių konservuotų agurkų,nes skonio receptoriais vadovautis nemokejau,o svarbiausia,nedėdavau pakankamai cukraus doh.gif o norejau vis nerūgščių. Prieš porą metų pradėjau studijuoti šią temą,likau patenkinta atradimais.skaitau po senovei,bet labai baugu,kai pasitaiko sunkiai logiškai pateisinamas receptas,tada neramu,ar kišti trigrašį,ar palikti,bijant,kad kas susimaus schmoll.gif
Kiek atradau dar visai nesenai,tai mažiausias acto kiekis devynių procentų 50ml-gr.litrui marinato g.gif
Nors anais metais buvau tikinama,kad ir 30 uztenka unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 08 12, 15:04)
mano gomuriui tai turbut laaaaaaaaabai rugstus... maniskis marinatas 3 litrai vandens ir stikline acto. aisku cukraus tik 4 saukstai  g.gif

Su tuo rugstumu gaunasi taip-jei daug acto,tai daug ir cukraus reikia,jei cukraus maziau,tai tikrai bus laaaaaaaabai rugstus.Jei atitinka proporcijos gaunasi saldziai rugstus.
Papildyta:
QUOTE(amarrile @ 2012 08 12, 21:12)
Ar drąsiai renkatės receptus,pasiskaičiusuios čia? ilgus metus nepasidarydavau skanių konservuotų agurkų,nes skonio receptoriais vadovautis nemokejau,o svarbiausia,nedėdavau pakankamai cukraus  doh.gif o norejau vis nerūgščių. Prieš porą metų pradėjau studijuoti šią temą,likau patenkinta atradimais.skaitau po senovei,bet labai baugu,kai pasitaiko sunkiai logiškai pateisinamas receptas,tada neramu,ar kišti trigrašį,ar palikti,bijant,kad kas susimaus schmoll.gif
Kiek atradau dar visai nesenai,tai mažiausias acto kiekis devynių procentų 50ml-gr.litrui marinato g.gif
Nors anais metais buvau tikinama,kad ir 30 uztenka unsure.gif

Nevisais receptais tikiu,atsirenku 4u.gif Amarrile,manau reiktu ikist trigrasi apie abejotinus receptus,nes juk ne visos patyrusios konsevuotojos ir gaila darbo ir agurku 4u.gif
Atsakyti