Marinuoti agurkai Tinka ir maži agurkai ir praug3 tik juos reiks stambokai pjaustyti)
3 l. vandens;
1v. šaukštas druskos;
3 su kaupu v. š. cukraus;
acto pilu tiek,kad būtų jaučiamas rūgštokas prieskonis),bet toms kurios,rimtai laikosi recepto- 3 šaukštai
krapų žiedynų,serbentų,vyšnių ,krienų lapų,česnako (po pjaustytą skiltelę į stiklainį).
Kvapųjų pipirų.
Užkaičiu puodą su vandeniu. Į su soda išplautų stiklainių dugną sudedu visus lapus ir česnkus,tada sukišu agurkus. Kai užverda vanduo, kuo užpilu agurkus ir palaikau kol užverda kitas vanduo. Pirmąjį nupilus užpilu antru sykiu.
Trečiu sykiu jau verdu marinatą. Kai nupilu antra vandenį stiklainius su agurkais nuvarvinu,tada sidedu kvepinčiuųjų pipirų žirnelius(po keletą į stiklainį užpilu marinatu. Marinatą pilu į visus stiklainius sykiu (kad pasišalintų oras iš stiklainių) tada užsuku ir apvertus užkloju šiltu ranksluoščiu) . Laikyti reiktų apie parą,kol natūraliai atvės. Pravėsusius po kokių 6 valandų tumpam nukloju, apverčiu tikrindama stiklainių sandarumą)
Užkaičiu puodą su vandeniu. Į su soda išplautų stiklainių dugną sudedu visus lapus ir česnkus,tada sukišu agurkus. Kai užverda vanduo, kuo užpilu agurkus ir palaikau kol užverda kitas vanduo. Pirmąjį nupilus užpilu antru sykiu.
Trečiu sykiu jau verdu marinatą. Kai nupilu antra vandenį stiklainius su agurkais nuvarvinu,tada sidedu kvepinčiuųjų pipirų žirnelius(po keletą į stiklainį užpilu marinatu. Marinatą pilu į visus stiklainius sykiu (kad pasišalintų oras iš stiklainių) tada užsuku ir apvertus užkloju šiltu ranksluoščiu) . Laikyti reiktų apie parą,kol natūraliai atvės. Pravėsusius po kokių 6 valandų tumpam nukloju, apverčiu tikrindama stiklainių sandarumą)
Tokiu pat marinatu užpilynėju ir cukinija ir aguročius ir patisonus.