Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(hunca @ 2012 08 11, 18:03)
o gal kas bandet i Uspaskicho agurkelius det maziau acto, ar laikytusi?

as siandien situ receptu pirma karta dariau kelis stiklainius pabandymui, tai man marinatas tikrai nera rugstus
Atsakyti
QUOTE(miskininkele @ 2012 08 11, 18:23)
as siandien situ receptu pirma karta dariau kelis stiklainius pabandymui, tai man marinatas tikrai nera rugstus

Šito recepto esme daug rugšties ir daug cukraus.Jei mažinsit acto kiekį reikia mazint ir cukrų..Mano mąsines gamybos receptas rolleyes.gif
Trys litrai vandens
Stikline acto
Trys dideli šaukstai druskos
Devyni šaukstai cukraus
Atsakyti
atnesu agurku receptuka
agurkeliai - kareiveliai

4kg agurku
1stikline cukraus;
1stikline acto;
2sauktai druskos;
1 saukstelis maltu pipiru;
2 sauksteliai garstyciu seklu;
1 galva cesnako ( isspausta).

Agurkus supjaustyti skiltelem(isilgai), dedam visus ingridientus ir ismaisom. Palikti 4 val. Paskui sudet i stiklainius (staciai agurkus), uzpilam skysciu ir pakaitinam 10min.
(Nuo vandens uzvirimo) .kol pagels agurkiukai. Ir uzsukam dangteliais.
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 08 11, 20:44)
Šito recepto esme daug rugšties ir daug cukraus.Jei mažinsit acto kiekį reikia mazint ir cukrų..Mano mąsines gamybos receptas rolleyes.gif
Trys litrai vandens
Stikline acto
Trys dideli šaukstai druskos
Devyni šaukstai cukraus

o kokias zoles dedi ir prieskoniukus, prasom pasidalinti smulkiau Aciu 4u.gif
beje pastebejau pirkau cesnakus Norfoje ir ka ogi prapjaunu ur skilteles tokios kaip nusale butu, jau taip sunervino; bijau kad agurku stiklainiukai nuo ju neissaudytu kaip kad minejau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(hunca @ 2012 08 11, 18:03)
o gal kas bandet i Uspaskicho agurkelius det maziau acto, ar laikytusi?


Tai, kad ir taip nėra rūgštūs agurkai. Kam mažinti?
Atsakyti
Su žolem ir prieskoniais kaip išeina blush2.gif Žolių turiu savo apsčiai,bet berdavau po truputį ir pirktinių. Logiškai mąstau,kad veltui pinigus pirktiniam priskoniam leidžiu,reiktia tik garstyčių grudeliais pasirūpinti g.gif
Atsakyti
Trims litrams vandens 5 šaukštai druskos, 15 cukraus, 1,5 stiklines acto. Dar viena improvizacija.

Georgiana pioneer.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 08 11, 19:57)
Tai, kad ir taip  nėra rūgštūs agurkai. Kam mažinti?

Kai penkiasdešimt trilitrinių priruošiau anais metais,tai cukrų ir actą taupiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 08 11, 21:07)
Kai penkiasdešimt trilitrinių priruošiau anais metais,tai cukrų ir actą taupiau  biggrin.gif


Ir kaip pavyko? ar skonis skiriasi?
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 08 11, 20:10)
Ir kaip pavyko? ar  skonis skiriasi?

Nesugedo ne vienas,nes tie kiekiai visai nemaži,užtikrina laikymąsi.Pagal usp.kaip ir nedariau ....Reikes po blatu brangiausiajam padaryti,žentui gaila tokios prabangos hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(miskininkele @ 2012 08 11, 15:11)
o kuris cia Ules receptas?



Reikės:

Agurkų
Krapų, česnako, pipirų.

Marinatui:

3 stiklinės vandens
1 st. acto
1 st. cukraus
1 1\2 šaukšto druskos


Agurkus sudėti į iškaitintus stiklainius, įmesti pipirų, česnako, krapų, užpilti verdančiu marinatu, palaikyti 30 min. nukošti atgal į puodą, užvirinti skystį ir užpylti atgal ant agurkų , užsukti dangteliais.

Šiltai apkloti apverstus stiklainius ir palaikyti kol atvės.
Skanaus!!
Atsakyti
QUOTE(Nanita @ 2012 08 11, 23:41)
Reikės:

Agurkų
Krapų, česnako, pipirų.

Marinatui:

3 stiklinės vandens
1 st. acto
1 st. cukraus
1 1\2 šaukšto druskos
Agurkus sudėti į iškaitintus stiklainius, įmesti pipirų, česnako, krapų, užpilti verdančiu marinatu, palaikyti 30 min. nukošti atgal į puodą, užvirinti skystį ir užpylti atgal ant agurkų , užsukti dangteliais.

Šiltai apkloti apverstus stiklainius ir palaikyti kol atvės.
Skanaus!!


Nelabai supratau:3 st. vandens ir 1st. acto.Tai kokiam čia kiekiui agurkų?
Atsakyti