Stiklainius pusės litri ir tričverčius įmetu į verdant puode vanden,pasukioju,kad apsiplikytų,ir ištraukiu,apvertus dugnu viršų..Rankos prie karščio pripratusios.Taip darau,kai pilstau uogienes ar jau gatavus ketčupus,tyres,mišraines.Dangtelius irgi sterelizuoju minutėlę verdančiame vandenyje....
Nei vieno stiklainio marinuojamiems agurkams,sultims nesu gyvenime apdirbinejus,kaitinus ar pan., tik šaltas vanduo ir geriamoji soda.
QUOTE(Vanesa3 @ 2012 08 10, 15:16)
Klausimelis darbstuolems, o kaip stiklainius sterilizuojat.
Mama turi toki dangti ant puodo su skyle stiklainiui istatyti. Puode verda vanduo ir su garais issikaitina. Bet as nerandu tokio nusipirkti. Gal yta koks kitas budas?
Ir dar kaip istrauket karstus stiklainius is puodo jai suvisu turiniu virinat?
Mama turi toki dangti ant puodo su skyle stiklainiui istatyti. Puode verda vanduo ir su garais issikaitina. Bet as nerandu tokio nusipirkti. Gal yta koks kitas budas?
Ir dar kaip istrauket karstus stiklainius is puodo jai suvisu turiniu virinat?
Niekada stiklainių nesterilizuoju ir neplaunu su soda. Visus panaudotus stiklainius išplaunu ir išdžiovinu, žiemą ant radiatoriaus,vasarą ir taip gerai išdžiūsta. Tada užsuku dangtelį ir palieku ramybėj.Kai marinuoju pasiimu švarų,sausą stiklainį ir naudoju, jei dangtelis prastesnis imu naują. Agurkus mažiukus užpylinėju du kartus , ir tris kartus jei didesni.Į tokius stiklainius dedu ir uogienes,ir mišraines,ir pomidorus su želatina ir t.t. man viskas puikiai laikosi.
Taigi,tik stengiamės įrodyti,kad nebūtina savęs apkrauti nereikalingais veiksmais ,darbais ir rūpęsčiais. ...
[quote=georgiana,2012 07 20, 11:07]
Senoji tema: http://www.supermama...?...7734&st=576
Populiariausi recepteliai:
Agurkai su garstyciomis (kosele):
1 ltr. vandens reikia:
1 stiklines cukraus,
1 stiklines acto,
3 saukstu druskos,
5 saukstu garstysciu,
kvapieji pipirai, pirkti prieskoniai ir cesnakas.
Uzpilti verdanciu marinatu ir stiklainiukus pridengti dangteliais. Palaikyti apie pusvalandi ir nupilti. Marinata vel uzvirti ir uzpilti vel ant agurku, uzsukti ir dar siltai parai apkloti.
Uspaskicho agurkeliai
1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.
Prieskoniniai dalykai galimi ivairus. Marinata dukart uzvirint.
Bulgariski agurkeliai pagal Glasse Nr.1
1 l stiklainiui:
1 mažas ropinis svogūnas
5 grūdeliai kvapiųjų pipirų
1 gvazdikėlis
2 maži lauro lapeliai
Marinatas:
0,5 l vandens
4 valg. šaukštai acto 9 proc. = 60 ml
4 arb. šaukšteliai cukraus
2 arb. šaukšteliai druskos (be kaupo, bet ir ne plokšti - normalūs)
Stiklainius pripildyti prieskoniais, agurkais ir užpilti verdančiu marinatu. Sterilizuoti 10 min.
Bulgariski agurkeliai pagal Glasee Nr. 2
7 1 l stiklainiai,
agurkus užmerkti šaltame vandenyje 6 - 8 valandoms. lapelius - serbentų, vyšnių lapus, krapus išplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir išdžiovinti.
Paruošti česnako skilteles. Stiklainius išplauti ir sterilizuoti, nes juos pripildysime karštus.
Į didelį puodą įpilti
10 stiklinių vandens,
1 st. cukraus
3 valg. šaukštus druskos su vidutiniu kaupu
Užvirinti, įpilti 300 ml 9 proc. acto. Į marinata įmesti agurkus ir laikyti iki užvirimo. Tuo metu sudedame prieskonius į stiklainius, ir dedame agurkus į stiklainius. Aga... karšta, bet rezultatas to vertas Marinatą užvirinti ir verdančiu užpilti agurkus. Užsukti. Ir viskas.
Idesiu cia ir savaji recepta, nes kiekvienais metais pagal ji darau
Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)
3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.
Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.
Agurkai marinuoti su citrinos rugstele
1 litrui vandens:
1 šaukštas druskos
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis citrinos rūgšties.
Pipirų, lauro lapų, dar galima deti mišinio konservavimui kelis šaukštus, priklauso nuo vandens kiekio.
Išvirtu marinatu užpilti agurkus, ir BŪTINAI prieš uždarant deti skiltelę česnako. Po to stiklainius šiltai apkloti.
Kitos nares marinavimo eiga pagal ta pati recepta su rugstele:
Cituoju:
"Tai va - imu stiklaini išplautą su soda, pridedu "žolių" - krapus, krienus, vyšnios ir juodųjų serbentų lapų bei česnaką būtinai.Tada sugrudu agurkus kiek telpa, tada užpilu verdančiu vandeniu, palaikau min.15 minučių, tada nupilu lauk tą vandenį ir sumetu kas liko - lauro lapą, pipirų ir kartais česnako mažą skiltelę ant viršaus" (atvirai pasakius mano mama lygiai taip pat daro).
Agurkai su slyvaitemis pagal bumsik:
Agurkai marinuotus su geltonomis slyvaitėmis. Maždaug trečdalį stiklainio pridedame slyvaičių, ant viršaus dedam agurkus, įdedam krapų, juodųjų serbentų ir vyšnių lapų, česnako skiltelę. Šaltam vandeny ištirpiname druską (1 l vandens - 1 v.š. druskos). Užpilam stiklainius, iškaitinam ir užsukam. Jokios rūgšties dėti nereikia - rūgšties bus užtektinai nuo geltonųjų slyvaičių, tik jų nereikia pagailėti.
"NIEŽINO SALOTOS" pagal Terra2:
Reikės:
2kg peraugusių agurkų( žievę geriau nuskusti)
2-3 dideles galvas svogūnų(kas nemėgsta, galima apsieiti ir be jų)
pundelį krapų
2 v.š. druskos
2 v.š.cukraus
9 v.š. acto
10 v.š. aliejaus.
Agurkus supjaustyti stambokais ritinėliais, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Sudėti į didesnį puodą visus produktus ir sumaišyti. Leisti pastovėti apie valandą. Sudėti į švarius stiklainius ir sterilizuoti, kol agurkai pakeis spalvą. Tada uždaryti, apversti stiklainius, uždengti kokiu pledu ir leisti pilnai atvėsti. Laikyti galima bet kur.
Tiesa, toms, kurios nemėgsta arba neturi didelio puodo sterilizavimui (ir aš taip darau) yra lengvesnis būdas. Supjaustytus agurkus ir pastovėjusius apie valandą galima tiesiog puode pakaitinti, kol agurkai pakeis spalvą (tik neišvirti). Tai trunka beveik iki issiskyrusio skysčio užvirimo. Karštus dėti į sterilius stiklainius, užsukti ir uždengtus, laikyti kol atvės. Tas būdas paprastesnis ir greitesnis.
Agurkai marinuoti pagal Vetra2:
marinatui reikia: 7 stiklinių (200ml) vandens, 6 šaukštų cukraus, 3 šaukštų drusko (iš popierinio pakelio, ne juodotos), 1 stiklinės 9 % acto.
Šituos produktus sumaišome šaltus, maišome tol kol ištirpsta.
Tada dedame į stiklainius agurkėlius, dedame prieskonius (galima pirktinius, arba šakelę krapų, po kvepiantį, kartųjį pipiro žirnelį, lauro lapą).
Tada šaltą marinatą užpilame ant į stiklainius sudėtų agurkų, marinato man užtenka užpilti 7 stiklainius po 0,7 l talpos, jei gerai prikimsti. Tada dedame į puodą ir kaitiname, nuo puodo užvirimo 10-15min. Pakaitinus dėti dangtelį, apversti ir atvėsinti apie 12 val.
Agurkai pagal mamkaa:
Mamos receptas:
1 litras vandens
1saukstas druskos
1 saukstas cukraus
2 arbatiniai sauksteliai acto esencijos
Krienu lapu, cesnako, krapu, penkiu pipiru misinio, lauro lapu.
I stiklainio dugna dedu visus prieskonius, talpiai sudedu agurkus. Issiverdu martinata ir uzpilu agurkus, palaukiu koki gera pusvalandi, tada nupilu marinata ir uzverdu, vel uzpilu. ir taip tris kartus. tercia karta uzpylus marinatu uzsuku. Laikosi puikiai. taip darau ir pomidorus.
Matavimo vienetai:
1 stiklinė 200 ml 13 šaukštų + 1 šaukštelis
3/4 stiklinės 150 ml 10 šaukštų
2/3 stiklinės 130 ml 8 šaukštai + 2 šaukšteliai
1/2 stiklinės 100 ml 6 šaukštai +2 šaukšteliai
1/3 stiklinės 70 ml 4 šaukštai + 2 šaukšteliai
1/4 stiklinės 50 ml 3 šaukštai + 1 šaukštelis
1 valgomas šaukštas 15 ml
1 arbatinis šaukštelis 5 ml
Agurkai su garstyciomis (kosele):
1 ltr. vandens reikia:
1 stiklines cukraus,
1 stiklines acto,
3 saukstu druskos,
5 saukstu garstysciu,
kvapieji pipirai, pirkti prieskoniai ir cesnakas.
Uzpilti verdanciu marinatu ir stiklainiukus pridengti dangteliais. Palaikyti apie pusvalandi ir nupilti. Marinata vel uzvirti ir uzpilti vel ant agurku, uzsukti ir dar siltai parai apkloti.
Mane šitas receptas sudomino, bet kokio pavidalo dėti garstyčias?
Senoji tema: http://www.supermama...?...7734&st=576
Populiariausi recepteliai:
Agurkai su garstyciomis (kosele):
1 ltr. vandens reikia:
1 stiklines cukraus,
1 stiklines acto,
3 saukstu druskos,
5 saukstu garstysciu,
kvapieji pipirai, pirkti prieskoniai ir cesnakas.
Uzpilti verdanciu marinatu ir stiklainiukus pridengti dangteliais. Palaikyti apie pusvalandi ir nupilti. Marinata vel uzvirti ir uzpilti vel ant agurku, uzsukti ir dar siltai parai apkloti.
Uspaskicho agurkeliai
1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.
Prieskoniniai dalykai galimi ivairus. Marinata dukart uzvirint.
Bulgariski agurkeliai pagal Glasse Nr.1
1 l stiklainiui:
1 mažas ropinis svogūnas
5 grūdeliai kvapiųjų pipirų
1 gvazdikėlis
2 maži lauro lapeliai
Marinatas:
0,5 l vandens
4 valg. šaukštai acto 9 proc. = 60 ml
4 arb. šaukšteliai cukraus
2 arb. šaukšteliai druskos (be kaupo, bet ir ne plokšti - normalūs)
Stiklainius pripildyti prieskoniais, agurkais ir užpilti verdančiu marinatu. Sterilizuoti 10 min.
Bulgariski agurkeliai pagal Glasee Nr. 2
7 1 l stiklainiai,
agurkus užmerkti šaltame vandenyje 6 - 8 valandoms. lapelius - serbentų, vyšnių lapus, krapus išplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir išdžiovinti.
Paruošti česnako skilteles. Stiklainius išplauti ir sterilizuoti, nes juos pripildysime karštus.
Į didelį puodą įpilti
10 stiklinių vandens,
1 st. cukraus
3 valg. šaukštus druskos su vidutiniu kaupu
Užvirinti, įpilti 300 ml 9 proc. acto. Į marinata įmesti agurkus ir laikyti iki užvirimo. Tuo metu sudedame prieskonius į stiklainius, ir dedame agurkus į stiklainius. Aga... karšta, bet rezultatas to vertas Marinatą užvirinti ir verdančiu užpilti agurkus. Užsukti. Ir viskas.
Idesiu cia ir savaji recepta, nes kiekvienais metais pagal ji darau
Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)
3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.
Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.
Agurkai marinuoti su citrinos rugstele
1 litrui vandens:
1 šaukštas druskos
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis citrinos rūgšties.
Pipirų, lauro lapų, dar galima deti mišinio konservavimui kelis šaukštus, priklauso nuo vandens kiekio.
Išvirtu marinatu užpilti agurkus, ir BŪTINAI prieš uždarant deti skiltelę česnako. Po to stiklainius šiltai apkloti.
Kitos nares marinavimo eiga pagal ta pati recepta su rugstele:
Cituoju:
"Tai va - imu stiklaini išplautą su soda, pridedu "žolių" - krapus, krienus, vyšnios ir juodųjų serbentų lapų bei česnaką būtinai.Tada sugrudu agurkus kiek telpa, tada užpilu verdančiu vandeniu, palaikau min.15 minučių, tada nupilu lauk tą vandenį ir sumetu kas liko - lauro lapą, pipirų ir kartais česnako mažą skiltelę ant viršaus" (atvirai pasakius mano mama lygiai taip pat daro).
Agurkai su slyvaitemis pagal bumsik:
Agurkai marinuotus su geltonomis slyvaitėmis. Maždaug trečdalį stiklainio pridedame slyvaičių, ant viršaus dedam agurkus, įdedam krapų, juodųjų serbentų ir vyšnių lapų, česnako skiltelę. Šaltam vandeny ištirpiname druską (1 l vandens - 1 v.š. druskos). Užpilam stiklainius, iškaitinam ir užsukam. Jokios rūgšties dėti nereikia - rūgšties bus užtektinai nuo geltonųjų slyvaičių, tik jų nereikia pagailėti.
"NIEŽINO SALOTOS" pagal Terra2:
Reikės:
2kg peraugusių agurkų( žievę geriau nuskusti)
2-3 dideles galvas svogūnų(kas nemėgsta, galima apsieiti ir be jų)
pundelį krapų
2 v.š. druskos
2 v.š.cukraus
9 v.š. acto
10 v.š. aliejaus.
Agurkus supjaustyti stambokais ritinėliais, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Sudėti į didesnį puodą visus produktus ir sumaišyti. Leisti pastovėti apie valandą. Sudėti į švarius stiklainius ir sterilizuoti, kol agurkai pakeis spalvą. Tada uždaryti, apversti stiklainius, uždengti kokiu pledu ir leisti pilnai atvėsti. Laikyti galima bet kur.
Tiesa, toms, kurios nemėgsta arba neturi didelio puodo sterilizavimui (ir aš taip darau) yra lengvesnis būdas. Supjaustytus agurkus ir pastovėjusius apie valandą galima tiesiog puode pakaitinti, kol agurkai pakeis spalvą (tik neišvirti). Tai trunka beveik iki issiskyrusio skysčio užvirimo. Karštus dėti į sterilius stiklainius, užsukti ir uždengtus, laikyti kol atvės. Tas būdas paprastesnis ir greitesnis.
Agurkai marinuoti pagal Vetra2:
marinatui reikia: 7 stiklinių (200ml) vandens, 6 šaukštų cukraus, 3 šaukštų drusko (iš popierinio pakelio, ne juodotos), 1 stiklinės 9 % acto.
Šituos produktus sumaišome šaltus, maišome tol kol ištirpsta.
Tada dedame į stiklainius agurkėlius, dedame prieskonius (galima pirktinius, arba šakelę krapų, po kvepiantį, kartųjį pipiro žirnelį, lauro lapą).
Tada šaltą marinatą užpilame ant į stiklainius sudėtų agurkų, marinato man užtenka užpilti 7 stiklainius po 0,7 l talpos, jei gerai prikimsti. Tada dedame į puodą ir kaitiname, nuo puodo užvirimo 10-15min. Pakaitinus dėti dangtelį, apversti ir atvėsinti apie 12 val.
Agurkai pagal mamkaa:
Mamos receptas:
1 litras vandens
1saukstas druskos
1 saukstas cukraus
2 arbatiniai sauksteliai acto esencijos
Krienu lapu, cesnako, krapu, penkiu pipiru misinio, lauro lapu.
I stiklainio dugna dedu visus prieskonius, talpiai sudedu agurkus. Issiverdu martinata ir uzpilu agurkus, palaukiu koki gera pusvalandi, tada nupilu marinata ir uzverdu, vel uzpilu. ir taip tris kartus. tercia karta uzpylus marinatu uzsuku. Laikosi puikiai. taip darau ir pomidorus.
Matavimo vienetai:
1 stiklinė 200 ml 13 šaukštų + 1 šaukštelis
3/4 stiklinės 150 ml 10 šaukštų
2/3 stiklinės 130 ml 8 šaukštai + 2 šaukšteliai
1/2 stiklinės 100 ml 6 šaukštai +2 šaukšteliai
1/3 stiklinės 70 ml 4 šaukštai + 2 šaukšteliai
1/4 stiklinės 50 ml 3 šaukštai + 1 šaukštelis
1 valgomas šaukštas 15 ml
1 arbatinis šaukštelis 5 ml
Agurkai su garstyciomis (kosele):
1 ltr. vandens reikia:
1 stiklines cukraus,
1 stiklines acto,
3 saukstu druskos,
5 saukstu garstysciu,
kvapieji pipirai, pirkti prieskoniai ir cesnakas.
Uzpilti verdanciu marinatu ir stiklainiukus pridengti dangteliais. Palaikyti apie pusvalandi ir nupilti. Marinata vel uzvirti ir uzpilti vel ant agurku, uzsukti ir dar siltai parai apkloti.
Mane šitas receptas sudomino, bet kokio pavidalo dėti garstyčias?
QUOTE(kenguryte* @ 2012 08 11, 09:59)
Uzpilti verdanciu marinatu ir stiklainiukus pridengti dangteliais. Palaikyti apie pusvalandi ir nupilti. Marinata vel uzvirti ir uzpilti vel ant agurku, uzsukti ir dar siltai parai apkloti.
Mane šitas receptas sudomino, bet kokio pavidalo dėti garstyčias?
garstycios dedasi koseles pavidalu, kur stiklainiukuose pardavinejamos labai skanus agurkai gaunasi
QUOTE(miskininkele @ 2012 08 11, 10:14)
garstycios dedasi koseles pavidalu, kur stiklainiukuose pardavinejamos labai skanus agurkai gaunasi
mes praeitais metais situs pacius pirmus suvalgeme,labai skanus.Ir dar pagal Ules recepta dariau,tai kas ragavo,visi recepto prase.Taip,acto reikia daug,Si karta pylia biskiuka maziau,ziriusiu ar isstoves,ir koks bus skonis
amarille taip tikrai 5 saukstai acto, mano kriksto mamos receptas vieninteliai ir skaniausi is pernai metu gamybos nzn man jie neissaude, kriksto mamai 65 man 40 metu manau, kad ne piemene kad tokiu receptu daug metu naudojasi as irgi sutikciau su tavimo del indu ploviklio, aisku soda kad sveikiau, nzn kodel plovikliu praplaunu, bet reikes jau soda prigriebti
QUOTE(Nanita @ 2012 08 11, 10:54)
mes praeitais metais situs pacius pirmus suvalgeme,labai skanus.Ir dar pagal Ules recepta dariau,tai kas ragavo,visi recepto prase.Taip,acto reikia daug,Si karta pylia biskiuka maziau,ziriusiu ar isstoves,ir koks bus skonis
o kuris cia Ules receptas?
QUOTE(georgiana @ 2012 08 11, 10:26)
amarille taip tikrai 5 saukstai acto, mano kriksto mamos receptas vieninteliai ir skaniausi is pernai metu gamybos nzn man jie neissaude, kriksto mamai 65 man 40 metu manau, kad ne piemene kad tokiu receptu daug metu naudojasi as irgi sutikciau su tavimo del indu ploviklio, aisku soda kad sveikiau, nzn kodel plovikliu praplaunu, bet reikes jau soda prigriebti
Tai ir aš darysiu,jei jau patikrintas yra Nes labai megstu nerugsčius
o gal kas bandet i Uspaskicho agurkelius det maziau acto, ar laikytusi?
QUOTE(amarrile @ 2012 08 11, 16:57)
Tai ir aš darysiu,jei jau patikrintas yra Nes labai megstu nerugsčius
pameginkite gal tiks receptelis snd kaip tik skambinau kriksto mamai ir dar karteli perklausiau, ji savo uzrasu knyguteje rado, kad tikrai taip, man buvo esme perklausti paciai recepto tikslumo, nes is darytu stiklainiu, kazkodel vieno agurkai sukilo i virsu, tad palaikysiu kelias dienas ir valgysim nes ziemos nesulauks, o kodel pakilo taip ir likau neisanalizavusi gal sakau nekaip perploviau