QUOTE(Averita @ 2012 08 09, 11:37)
Marinuoti agurkai Kareiveliai
Marinatas:
1 stikline cukraus
1 stikline acto
1 stikline aliejaus
100 gr druskos
1 saukstas juoduju pipiru
1 saukstas maltu juoduju pipiru(as dedu puse)
2 saukstai maltu cesnaku
Marinata ismaisyti.Jo virti nereikia.
4 kg agurku supjaustyti isilgai i 4 dalis.Sudeti juos i emaliuota arba plastmasini puoda.Uzpilti paruosta marinata ant agurku.Laikyti 4 valandas, pamaisant kas 15-20 min .Taip atsiranda po truputi agurku sulciu.Pasiruosti stiklainius, as dedu i 0,5 l. I juos sudeti stacias agurku skilteles, uzpilti visu tuo marinatu, kuris atsirado nuo agurku.Stiklianius sudeti i puoda su vandeniu ir 15 min pakaitinti ir uzsukti.Uzsuktus stiklainius apversti ir siltai uzdengti,
Ačiū, bandysiu šiandien daryti
QUOTE(kaisa @ 2012 08 09, 15:50)
labas
iš perraugusių agurkų lb populiarus receptas šitas
http://ausrra.blogsp...tos-ziemai.html
tik aš nededu čili ir ten žolelių tų. Ir visada palaikau parą kad šiek tiek parūgtų, tada ne stiklainius kaitinu, o pačią mišrainę kelias minutes po užvirimo paverdu
Jau padariau vieną partiją
Tik aš agurkų žievę nuskutau.
O man dar klausimas. Jūs kokį actą naudojate konservavimui? Aš šiemet visur pyliau obuolių actą, vakar tik perskaičiau, kad jis 5 %
o visur gi rašo, kad reikia 9 %. Kaži nebus blogai dabar? Ar reikia tada obuolių acto pilti dvigubai daugiau?