Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(amarrile @ 2012 08 08, 21:17)
jei kalbi apie druską,dek kupiną saukstą i litra marinato,nepralosi  ax.gif

dekui, mostelejau dar puse sauksto druskos ir skonis tapo pasaka:D aciu!
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2012 08 07, 21:44)
Aš irgi atėjau su prašymu - ką skanaus pagaminti iš peraugusių agurkų (buvome išvažiavę, tai daug didelių priaugo, o išmesti gaila). Aš jau primarinavau apie 40 litrų  ax.gif


Marinuoti agurkai Kareiveliai

Marinatas:
1 stikline cukraus
1 stikline acto
1 stikline aliejaus
100 gr druskos
1 saukstas juoduju pipiru
1 saukstas maltu juoduju pipiru(as dedu puse)
2 saukstai maltu cesnaku

Marinata ismaisyti.Jo virti nereikia.


4 kg agurku supjaustyti isilgai i 4 dalis.Sudeti juos i emaliuota arba plastmasini puoda.Uzpilti paruosta marinata ant agurku.Laikyti 4 valandas, pamaisant kas 15-20 min .Taip atsiranda po truputi agurku sulciu.Pasiruosti stiklainius, as dedu i 0,5 l. I juos sudeti stacias agurku skilteles, uzpilti visu tuo marinatu, kuris atsirado nuo agurku.Stiklianius sudeti i puoda su vandeniu ir 15 min pakaitinti ir uzsukti.Uzsuktus stiklainius apversti ir siltai uzdengti,
Atsakyti
QUOTE(Averita @ 2012 08 09, 11:37)
Marinuoti agurkai Kareiveliai

pernai bandžiau šį receptą ir gavosi labai neskanūs. O gal tiesiog mano skonio receptoriam netiko šis receptas blush2.gif kaip sakoma "na vkus i cvet druzei net' biggrin.gif
Atsakyti
labas smile.gif iš perraugusių agurkų lb populiarus receptas šitas http://ausrra.blogsp...tos-ziemai.html

tik aš nededu čili ir ten žolelių tų. Ir visada palaikau parą kad šiek tiek parūgtų, tada ne stiklainius kaitinu, o pačią mišrainę kelias minutes po užvirimo paverdu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaisa: 09 rugpjūčio 2012 - 14:52
as symet darau su garstyciomis ir si:
1 l vandens,
1 saukstas druskos,
4 saukstai cukraus.
5 saukstai acto.
iStiklianius pripildau zolemis - po kelis lapus vysniu, po kelis lapus juoduju serbentu, lauro lapa, kvepianciuju pipiru 4-5 zirniukus ir 4-5 skilteles cesnako. Marinata uzpilu ant sudetu ingrediantu ir agurku ir palaikau 20 min. tada nupylus vel uzverdu ir dar karta uzpilu ir viskas uzsuku dangtelius. Stiklainius isplaunu su indu plovikliu ir isdziovinu, dangtelius saliciliniu spiritu pravalau. Skinu maziukus agurkelius, stengiuosi nedeti peraugusiu.
Pernai aisku visko apturejau, issaude dalis bet is tiesu tam juk ir yra eksperimentai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 08 09, 16:47)
as symet darau su garstyciomis ir si:
1 l vandens,
1 saukstas druskos,
4 saukstai cukraus.
5 saukstai acto.
iStiklianius pripildau zolemis - po kelis lapus vysniu, po kelis lapus juoduju serbentu, lauro lapa, kvepianciuju pipiru 4-5 zirniukus ir 4-5 skilteles cesnako. Marinata uzpilu ant sudetu ingrediantu ir agurku ir palaikau 20 min. tada nupylus vel uzverdu ir dar karta uzpilu ir viskas uzsuku dangtelius. Stiklainius isplaunu su indu plovikliu ir isdziovinu, dangtelius saliciliniu spiritu pravalau. Skinu maziukus agurkelius, stengiuosi nedeti peraugusiu.
Pernai aisku visko apturejau, issaude dalis bet is tiesu tam juk ir yra eksperimentai mirksiukas.gif

O tai kiek garstyčių, jei jau su garstyčiomis darėte g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2012 08 09, 15:47)
as symet darau su garstyciomis ir si:
1 l vandens,
1 saukstas druskos,
4 saukstai cukraus.
5 saukstai acto.
iStiklianius pripildau zolemis - po kelis lapus vysniu, po kelis lapus juoduju serbentu, lauro lapa, kvepianciuju pipiru 4-5 zirniukus ir 4-5 skilteles cesnako. Marinata uzpilu ant sudetu ingrediantu ir agurku ir palaikau 20 min. tada nupylus vel uzverdu ir dar karta uzpilu ir viskas uzsuku dangtelius. Stiklainius isplaunu su indu plovikliu ir isdziovinu, dangtelius saliciliniu spiritu pravalau. Skinu maziukus agurkelius, stengiuosi nedeti peraugusiu.
Pernai aisku visko apturejau, issaude dalis bet is tiesu tam juk ir yra eksperimentai mirksiukas.gif

O kam stiklainius džiovinti,jei šlapius produktus dedat?Kur prasmė schmoll.gif
penki šaukštai acto litrui marinato? Man ne kaip skamba schmoll.gif Nubegau į stiklinę matuot..Atlesk,turetų nelaikyti g.gif Nebent acto esencija butų g.gif
Jau kaip norėčiau pasibarti schmoll.gif doh.gif
Papildyta:
Moterys,turėkit sąžines,plaukit stiklainius su geriama soda,ne su plovikliais,vandens sutaupysit,darbo skalavimui,nes sodos likutis nepakenks sveikatai,juk ne taukinas patelnes plaunat doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 09 rugpjūčio 2012 - 17:42
QUOTE(Averita @ 2012 08 09, 11:37)
Marinuoti agurkai Kareiveliai

Marinatas:
1 stikline cukraus
1 stikline acto
1 stikline aliejaus
100 gr druskos
1 saukstas juoduju pipiru
1 saukstas maltu juoduju pipiru(as dedu puse)
2 saukstai maltu cesnaku

Marinata ismaisyti.Jo virti nereikia.
4 kg agurku supjaustyti isilgai i 4 dalis.Sudeti juos i emaliuota arba plastmasini puoda.Uzpilti paruosta marinata ant agurku.Laikyti 4 valandas, pamaisant kas 15-20 min .Taip atsiranda po truputi agurku sulciu.Pasiruosti stiklainius, as dedu i 0,5 l. I juos sudeti stacias agurku skilteles, uzpilti visu tuo marinatu, kuris atsirado nuo agurku.Stiklianius sudeti i puoda su vandeniu ir 15 min pakaitinti ir uzsukti.Uzsuktus stiklainius apversti ir siltai uzdengti,

Ačiū, bandysiu šiandien daryti 4u.gif
QUOTE(kaisa @ 2012 08 09, 15:50)
labas smile.gif iš perraugusių agurkų lb populiarus receptas šitas http://ausrra.blogsp...tos-ziemai.html

tik aš nededu čili ir ten žolelių tų. Ir visada palaikau parą kad šiek tiek parūgtų, tada ne stiklainius kaitinu, o pačią mišrainę kelias minutes po užvirimo paverdu  4u.gif

Jau padariau vieną partiją 4u.gif Tik aš agurkų žievę nuskutau.

O man dar klausimas. Jūs kokį actą naudojate konservavimui? Aš šiemet visur pyliau obuolių actą, vakar tik perskaičiau, kad jis 5 % doh.gif o visur gi rašo, kad reikia 9 %. Kaži nebus blogai dabar? Ar reikia tada obuolių acto pilti dvigubai daugiau?
Atsakyti
Merginukes turiu klausima rodos niekad u juo nesusiduriau blush2.gif uzvakavau kelis stiklainius vakar ir rodos talpinausi stipriai agurkelius o siandien ryte paziurejau, kad jie man pakile viename stiklainyje i virsu....marinata pyliau vienoda ar gali buti kad stiklainis keliaus i siuskline doh.gif kituose stiklainiuose graziai sugule jie, kaip kareiveliai tik sitas kazkaip kitaip g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2012 08 10, 08:12)
O man dar klausimas. Jūs kokį actą naudojate konservavimui? Aš šiemet visur pyliau obuolių actą, vakar tik perskaičiau, kad jis 5 %  doh.gif o visur gi rašo, kad reikia 9 %. Kaži nebus blogai dabar? Ar reikia tada obuolių acto pilti dvigubai daugiau?

Aš irgi naudoju obuolių actą, bet pilu atitinkamai daugiau.
Atsakyti
Klausimelis darbstuolems, o kaip stiklainius sterilizuojat.
Mama turi toki dangti ant puodo su skyle stiklainiui istatyti. Puode verda vanduo ir su garais issikaitina. Bet as nerandu tokio nusipirkti. Gal yta koks kitas budas?
Ir dar kaip istrauket karstus stiklainius is puodo jai suvisu turiniu virinat?
Atsakyti
Aš tai ant arbatinuko kaitinu, dangti nuemus, kitos orkaitej kaitina, bet bijau kad nesprogtu blush2.gif
Atsakyti