QUOTE(georgiana @ 2012 08 07, 12:18)
AGURKAI SU MEDUMI:
1-am litrui marinato:
2 šaukštai druskos;
1,5 stiklinės cukraus;
1 stiklinė acto;
1 arbatinis šaukštelis ciberžolės;
2 šaukštai medaus;
Į stiklainį:
Agurkai;
Juodųjų ir kvapniųjų pipirų, krapų, česnako, lauro lapelis.
Išvirti marinatą. Agurkus stambiai juostelėmis supjaustyti, dėti į stiklainį, tarpuose berti pipiriukus, dėti krapus, česnaką, lauro lapelį. Užpilti verdančiu marinatu ir pridengus palaikyti, kol atvės stiklainiai, apie 1 valandą. Tada pakaitinti stiklainius apie 10min. ir užsukti. P.S. pabandykite kelis stiklainiukus gal nepatiks
Ačiū, būtent šitą receptą ir buvau radusi, reiškia pavykęs, jei kažkas daro
Kodėl nepatiks, manau bus skanu, aš dar gal kokią aitriąją papriką įmesiu paeksperimentavimui.
O ciberžolė ką duoda? Ta prasme, kas bus, jei jos nedėsiu į šį receptą?
Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2012 08 07, 12:47)
Bet medaus gi negalima kaitinti. Atsiranda nuodingų junginių.
Nu kad ne. Kad žūsta gerosios medžiagos ir vitaminai, tai taip, net į arbatą patariama medaus dėti ne į karštą, o pravėsusią, kad jis ne tik saldintų, bet ir naudingas būtų. Bet nieko kenksmingo ten susidaryti negali.
Visgi manau tokiuose marinatų receptuose, medus dedamas ne dėl naudos, o dėl skonio
Beje, kaip manot, jei į šį receptą:
Aštriai marinuoti agurkai
1 Trilitriniam stiklainių agurkų reikia:
1 Morka
1 Lauro lapas
1 Svogūnas
5 Kvepiančiųjų pipirų žirneliai
3 Aitriosios paprikos
Agurkų
Marinatui reikia:
2 Litrų vandens
5 Valgomi šaukštai cukraus
3 Valgomi šaukštai druskos
1 Stiklinė acto (9%)
Marinatas išverdamas ir atšaldomas. Į paruoštus stiklainius pirmiausia sudedame morkas supjaustytas griežinėliais, žiedeliais pjaustytus svogūnus, pipirų žirnelius, lauro lapą, nuplautus ir karštu vandeniu nuplikytus agurkus, aitriąsias paprikas. Uždengiame stiklainius dangteliais (neužsukame). Jei dangteliai užsukami metaliniai su gumine juostele, išimam gumutę arba uždengiame naudotu dangteliu be gumutės. Stiklainius kaitiname 80 laipsnių temperatūroje: trilitrinius 20 min., litrinius 15min. Pakaitinus uždarome dangtelius.
Įdėjus į sloikelį prieš užpilant marinatu po šaukštelį medaus, kaži, kas gautųsi?