Senoji tema: http://www.supermama...?...7734&st=576
Populiariausi recepteliai:
Agurkai su garstyciomis (kosele):
1 ltr. vandens reikia:
1 stiklines cukraus,
1 stiklines acto,
3 saukstu druskos,
5 saukstu garstysciu,
kvapieji pipirai, pirkti prieskoniai ir cesnakas.
Uzpilti verdanciu marinatu ir stiklainiukus pridengti dangteliais. Palaikyti apie pusvalandi ir nupilti. Marinata vel uzvirti ir uzpilti vel ant agurku, uzsukti ir dar siltai parai apkloti.
Uspaskicho agurkeliai
1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.
Prieskoniniai dalykai galimi ivairus. Marinata dukart uzvirint.
Bulgariski agurkeliai pagal Glasse Nr.1
1 l stiklainiui:
1 mažas ropinis svogūnas
5 grūdeliai kvapiųjų pipirų
1 gvazdikėlis
2 maži lauro lapeliai
Marinatas:
0,5 l vandens
4 valg. šaukštai acto 9 proc. = 60 ml
4 arb. šaukšteliai cukraus
2 arb. šaukšteliai druskos (be kaupo, bet ir ne plokšti - normalūs)
Stiklainius pripildyti prieskoniais, agurkais ir užpilti verdančiu marinatu. Sterilizuoti 10 min.
Bulgariski agurkeliai pagal Glasee Nr. 2
7 1 l stiklainiai,
agurkus užmerkti šaltame vandenyje 6 - 8 valandoms. lapelius - serbentų, vyšnių lapus, krapus išplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir išdžiovinti.
Paruošti česnako skilteles. Stiklainius išplauti ir sterilizuoti, nes juos pripildysime karštus.
Į didelį puodą įpilti
10 stiklinių vandens,
1 st. cukraus
3 valg. šaukštus druskos su vidutiniu kaupu
Užvirinti, įpilti 300 ml 9 proc. acto. Į marinata įmesti agurkus ir laikyti iki užvirimo. Tuo metu sudedame prieskonius į stiklainius, ir dedame agurkus į stiklainius. Aga... karšta, bet rezultatas to vertas Marinatą užvirinti ir verdančiu užpilti agurkus. Užsukti. Ir viskas.
Idesiu cia ir savaji recepta, nes kiekvienais metais pagal ji darau
Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)
3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.
Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.
Agurkai marinuoti su citrinos rugstele
1 litrui vandens:
1 šaukštas druskos
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis citrinos rūgšties.
Pipirų, lauro lapų, dar galima deti mišinio konservavimui kelis šaukštus, priklauso nuo vandens kiekio.
Išvirtu marinatu užpilti agurkus, ir BŪTINAI prieš uždarant deti skiltelę česnako. Po to stiklainius šiltai apkloti.
Kitos nares marinavimo eiga pagal ta pati recepta su rugstele:
Cituoju:
"Tai va - imu stiklaini išplautą su soda, pridedu "žolių" - krapus, krienus, vyšnios ir juodųjų serbentų lapų bei česnaką būtinai.Tada sugrudu agurkus kiek telpa, tada užpilu verdančiu vandeniu, palaikau min.15 minučių, tada nupilu lauk tą vandenį ir sumetu kas liko - lauro lapą, pipirų ir kartais česnako mažą skiltelę ant viršaus" (atvirai pasakius mano mama lygiai taip pat daro).
Agurkai su slyvaitemis pagal bumsik:
Agurkai marinuotus su geltonomis slyvaitėmis. Maždaug trečdalį stiklainio pridedame slyvaičių, ant viršaus dedam agurkus, įdedam krapų, juodųjų serbentų ir vyšnių lapų, česnako skiltelę. Šaltam vandeny ištirpiname druską (1 l vandens - 1 v.š. druskos). Užpilam stiklainius, iškaitinam ir užsukam. Jokios rūgšties dėti nereikia - rūgšties bus užtektinai nuo geltonųjų slyvaičių, tik jų nereikia pagailėti.
"NIEŽINO SALOTOS" pagal Terra2:
Reikės:
2kg peraugusių agurkų( žievę geriau nuskusti)
2-3 dideles galvas svogūnų(kas nemėgsta, galima apsieiti ir be jų)
pundelį krapų
2 v.š. druskos
2 v.š.cukraus
9 v.š. acto
10 v.š. aliejaus.
Agurkus supjaustyti stambokais ritinėliais, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Sudėti į didesnį puodą visus produktus ir sumaišyti. Leisti pastovėti apie valandą. Sudėti į švarius stiklainius ir sterilizuoti, kol agurkai pakeis spalvą. Tada uždaryti, apversti stiklainius, uždengti kokiu pledu ir leisti pilnai atvėsti. Laikyti galima bet kur.
Tiesa, toms, kurios nemėgsta arba neturi didelio puodo sterilizavimui (ir aš taip darau) yra lengvesnis būdas. Supjaustytus agurkus ir pastovėjusius apie valandą galima tiesiog puode pakaitinti, kol agurkai pakeis spalvą (tik neišvirti). Tai trunka beveik iki issiskyrusio skysčio užvirimo. Karštus dėti į sterilius stiklainius, užsukti ir uždengtus, laikyti kol atvės. Tas būdas paprastesnis ir greitesnis.
Agurkai marinuoti pagal Vetra2:
marinatui reikia: 7 stiklinių (200ml) vandens, 6 šaukštų cukraus, 3 šaukštų drusko (iš popierinio pakelio, ne juodotos), 1 stiklinės 9 % acto.
Šituos produktus sumaišome šaltus, maišome tol kol ištirpsta.
Tada dedame į stiklainius agurkėlius, dedame prieskonius (galima pirktinius, arba šakelę krapų, po kvepiantį, kartųjį pipiro žirnelį, lauro lapą).
Tada šaltą marinatą užpilame ant į stiklainius sudėtų agurkų, marinato man užtenka užpilti 7 stiklainius po 0,7 l talpos, jei gerai prikimsti. Tada dedame į puodą ir kaitiname, nuo puodo užvirimo 10-15min. Pakaitinus dėti dangtelį, apversti ir atvėsinti apie 12 val.
Agurkai pagal mamkaa:
Mamos receptas:
1 litras vandens
1saukstas druskos
1 saukstas cukraus
2 arbatiniai sauksteliai acto esencijos
Krienu lapu, cesnako, krapu, penkiu pipiru misinio, lauro lapu.
I stiklainio dugna dedu visus prieskonius, talpiai sudedu agurkus. Issiverdu martinata ir uzpilu agurkus, palaukiu koki gera pusvalandi, tada nupilu marinata ir uzverdu, vel uzpilu. ir taip tris kartus. tercia karta uzpylus marinatu uzsuku. Laikosi puikiai. taip darau ir pomidorus.
Matavimo vienetai:
1 stiklinė 200 ml 13 šaukštų + 1 šaukštelis
3/4 stiklinės 150 ml 10 šaukštų
2/3 stiklinės 130 ml 8 šaukštai + 2 šaukšteliai
1/2 stiklinės 100 ml 6 šaukštai +2 šaukšteliai
1/3 stiklinės 70 ml 4 šaukštai + 2 šaukšteliai
1/4 stiklinės 50 ml 3 šaukštai + 1 šaukštelis
1 valgomas šaukštas 15 ml
1 arbatinis šaukštelis 5 ml
Ar jau konservuojate ? aš dar neturiu pakankamai agurkų
QUOTE(Jolete @ 2012 07 22, 23:31)
Ar jau konservuojate ? aš dar neturiu pakankamai agurkų
pas mane ir dar agurku mazai, o turguj po 3 Lt gal kai nustos lyti ir agurkai prades augti
Koncervuoju nes taip ilgisi ziema ju...is tiesu mazai bet vargstu:( taip turguje kaina nenormali;
Jolete laukiam tavojo recetelio, prisimink
Jolete laukiam tavojo recetelio, prisimink
Šiandien marinuosiu pirmuosius agurkus. Gausis kokie du litriukai, bet vis šis tas. Jau keletas metų darau Uspaskicho receptu, patinka visai šeimynai tai tik tokius ir tedarau. Turim dar daug pernykščių, bet vistiek marinuosiu kiek bus agurkų, nes žiemą tai pagrindinė mūsų valgoma daržovė, ypač dukros.
QUOTE(miskininkele @ 2012 07 23, 05:44)
pas mane ir dar agurku mazai, o turguj po 3 Lt gal kai nustos lyti ir agurkai prades augti
jau pradejo
As jau irgi ieskau recepteliu, nors kol kas visi agurkai uzsakyti Nieko, tokiais tempais auga, tuoj pat priaugs ir saviems poreikiams.
niekaip nerandu raugintu agurku ziemai recepto. Ten kur deta daug (???) druskos raugiant. po 3 dienu nupila ir verdanciu vandeniu uzpylus uzsuka ziemai
Gal kuri turit? darot?
Gal kuri turit? darot?
QUOTE(georgiana @ 2012 07 23, 08:29)
Koncervuoju nes taip ilgisi ziema ju...is tiesu mazai bet vargstu:( taip turguje kaina nenormali;
Jolete laukiam tavojo recetelio, prisimink
Jolete laukiam tavojo recetelio, prisimink
Paieškosiu
QUOTE(Lusasita @ 2012 07 23, 18:46)
niekaip nerandu raugintu agurku ziemai recepto. Ten kur deta daug (???) druskos raugiant. po 3 dienu nupila ir verdanciu vandeniu uzpylus uzsuka ziemai
Gal kuri turit? darot?
Gal kuri turit? darot?
Aš darau taip 1 litras vandens 2 šaukštai druskos, 1 arbatinis cukraus. Cukraus galima ir nedėti. Įstiklainius dedu j. serbentų ir vyšnių lapų, krapų, česnako ir žinoma agurkus. Užpilu aukščiau parašytu sūrymu ir uždedu plastmasiniais dangteliais. Tris dienas rūgsta, po to nupilu skystį nuo agurkų ir užverdu jį. Verdančiu užpilu agurkus ir užsuku metaliniais dangteliais. Visada neužtenka to skysčio, tai dapilu paprasto virinto vandens. Laikosi puikiai, nešaudo.
As vakar 9 stiklainius po 1.5 l primarinavau su agurociu ir sparaginem pupelemis Pirkau agurkus turguj, o ka daryt...
na šiandien pirmus agurkėlius užvakavau. Uspaskicho dariau - praeitais metais jie man pasirodė patys pačiausi. Net vaikas skanavo. Beveik 8 litriukai gavosi - pradžia jau gera
Aš litrinių apie 20 stiklainiukų susivakavau Ir čia tik pati pati pradžia.Labai daug suvalgom,tai šiemet net užsisakiau pirkti agurkiukų,nes savų man visada mažai būna
Dariau trim būdais: uspaskicho,su morkom ir svogūnais,ir dar vienus paprastai. Tik šį marinavimą dariau su paprastais pirktiniais prieskoniais. Net nežinau,ar lapus naudosiu,nes kažkaip permuša man jie pastoviai skonį
Ir klausimas. Kodėl susiraukšlėja agurkai? Vienus suskintus agurkus palikau per naktį lauke,tik ryte vakavau.Gal sakau dėl to? Nes būtent jie susiraukšlėjo
Dariau trim būdais: uspaskicho,su morkom ir svogūnais,ir dar vienus paprastai. Tik šį marinavimą dariau su paprastais pirktiniais prieskoniais. Net nežinau,ar lapus naudosiu,nes kažkaip permuša man jie pastoviai skonį
Ir klausimas. Kodėl susiraukšlėja agurkai? Vienus suskintus agurkus palikau per naktį lauke,tik ryte vakavau.Gal sakau dėl to? Nes būtent jie susiraukšlėjo