Įkraunama...
Įkraunama...

Problemos su krūtimis žindymo periodu

pagal visus pozymius tau mastitas - man taip buvo. jei esi kauniete, duosiu super masazistes telefona. jei ne, per savo moteru konsultacija susirask, tik nedelsk.
MANAU, KAD MASTITAS - NEDELSK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tiesa, man 3 gydytojos nenustatė mastito, taip vos iki operacijos nenuėjau. bet masažistė viską išmasažavo neskausmingai. žinoma, pinigėlių teks išleisti.
Atsakyti
manau tau mastitas g.gif
Atsakyti
Svarbiausia, nepanikuok 4u.gif
Kaip matau, praėjo jau dvi dienos, kaip sekasi? Aš maitinu antra vaikį, tai jau du kartus krutinė "susiguzavus" buvo, kas su pirmu pasitaike tik viena sykį... Bandyk įvairius kompresus (yra patarimų skyriuje apie sunkią krūtinę: kopūstlapiai, vatos kompresas su degtine, skiesta vandeniu). Man padėjo vandeniu skiesta degtine suvilgytas vatos kompresas, kuri dar pridengiau celofano gabaleliu, kad laikytų šilumą. Ir leisk vaikiui viską ištraukti. Antrą kartą būtent pats vaikis ir ištraukė visą užsistovėjusį pienelį. Jeigu temperatūra nekrinta, ieškok gydytojų pagalbos.

Sėkmės
Atsakyti
nenusimink, man taip buvo kokius 4 kartus kol maitinau. Reikia nusipirkt linu sėmenų juos sumalti su kavamale užpilti karštu vandeniu kad pasidarytų kaip košė. Tada tą košę dedi dar šiltą ant merliuko ir ant krūtinės. Takį kompresą laikai kol praeis. Tarp maitinimų. jei kas neaišku skambink 869830230 Pati taip išmaitijau savo 3 vaikus. Nors gydytojai sakė gert antibiotikus ir nutraukt maitinimą visai. Sėkmės
Atsakyti
Sveikos mamos, gal jus man ka nors patarsite.
maitinu sunu 1 menesi. pieno yra, jis valgo gerai, priaugo jau 1.700 g. bet yra pora problemeliu:

1) skauda spenelius. zaizdeliu nera, bet jie tokie "nuciulpti", nutrinti, paraude. jis kazkaip ne taip apzioja speneli, bent jau "pagal vadoveli" lupytes turi buti issivertusiois, o jo atvirksciai-kietai suciauptos. gerai, as zinau, kaip turi atrodyti taisyklingai apziota krutis, bet kaip man tai igyvendinti? kol as ji bandziau praziodyt, tai abu tik susinervinom, o galu gale jis vistiek pavalge savaip. kaip praziodyti vaika, ir kad ciulptu placiai atveres burnyte?

2) neiseina maitinti gulint. tiksliau, viska darau teisingai (pati ant sono, vaikas prie mano pilvo prigludes, guli lygiai, spenelis galvytes aukstyje, apzioja lyg ir kaip visada), o speneliai po to net melyni buna. ka darau ne taip???

3) man nepatogu maitinti. gal 10 min. trunka, kol susidedu visas pagalves ir isitaisau, o po to vistiek susinervinu-slysta, krenta ir pan. maitinant net bijau pajudeti, nes skauda spenelius, ir kad vaikas neisslystu. taip ir maitinu suakmenejus...

4) labai ilgai valgo-kokia valanda (su vystymo ir snaudimo pauzem), ir po 2 val. vel nori. kaip pripratinti valgyti kas 3 val?

5) sestadieni uosviai pakviete i restorana. eisim su vaikeliu. kaip pamaitint prie stalo, kai isalks? ta prasme, kad neatrodytu, kad "papais mosikuoju" (kaip cia forume kai kurios pasakoja)?

beje pas mus ateina i namus akusere ir visada sako, kad apzioja LYG IR gerai, bet kodel tie speneliai skauda?

buciau l.dekinga uz Jusu atsakymus
Atsakyti
Dėl spenelių skausmo negaliu nieko patarti.Jei neatsiras patariančių mamų,siūlau paskambinti kam nors iš mama-mamai grupės.
O dėl valgymo intervalų-tai visai normaliai valgo.Maniškis panašiai žįsdavo.būdavo ir kas pusvalandį ar valandą.
Atsakyti
QUOTE(Borderline @ 2005 10 28, 16:18)

1) skauda spenelius. zaizdeliu nera, bet jie tokie "nuciulpti", nutrinti, paraude. jis kazkaip ne taip apzioja speneli, bent jau "pagal vadoveli" lupytes turi buti issivertusiois, o jo atvirksciai-kietai suciauptos. gerai, as zinau, kaip turi atrodyti taisyklingai apziota krutis, bet kaip man tai igyvendinti? kol as ji bandziau praziodyt, tai abu tik susinervinom, o galu gale jis vistiek pavalge savaip. kaip praziodyti vaika, ir kad ciulptu placiai atveres burnyte?

1. Tepk Garmastanu.
2. Grūsk jam į nasrus kuo daugiau papo. Tuo momentu, kai paduodi. Suimk papą kiek toliau spenelio, paspausk dviem pirštais, kad kaip ir ploniau būtu, ir kišk negailėdama, o ne tik spenelį - nemoku paaiškint be pademonstravimo... Jei pas kūdikį pilna burna papo, jis tegali būt išsižiojęs smile.gif

2) neiseina maitinti gulint. tiksliau, viska darau teisingai (pati ant sono, vaikas prie mano pilvo prigludes, guli lygiai, spenelis galvytes aukstyje, apzioja lyg ir kaip visada), o speneliai po to net melyni buna. ka darau ne taip???

Ta prasme, tau labiau skauda? Ar čia kame problema? Man tai regis, kad tiesiog gulėdama per mažai papo jam sukiši...

3) man nepatogu maitinti. gal 10 min. trunka, kol susidedu visas pagalves ir isitaisau,  o po to vistiek susinervinu-slysta, krenta ir pan. maitinant net bijau pajudeti, nes skauda spenelius, ir kad vaikas neisslystu. taip ir maitinu suakmenejus...

Nu čia velnią patarsi, čia kiekvienai savaip... Turi taip susisukt, kad patogu būtų. Kiekvienai kitaip patogu... O spenelius skauda nuo per mažo papo kiekio! taigi iš esmės čia ta pati problema...

4) labai ilgai valgo-kokia valanda (su vystymo ir snaudimo pauzem), ir po 2 val. vel nori. kaip pripratinti valgyti kas 3 val?
Nepripratinsi ir nereikia. Todėl tau taip ir nuskaudina tuos spenelius... Pusvalandžiuką tegul pažinda ir psio, rauk papą lauk, rimtai. Kada gi jie užgis? Jis ponulis pavalgo per max 15 min, o paskui žaidžia. tai 15 minučių tegu džiuginasi, betgi ne 45 min doh.gif

5) sestadieni uosviai pakviete i restorana. eisim su vaikeliu. kaip pamaitint prie stalo, kai isalks? ta prasme, kad neatrodytu, kad "papais mosikuoju" (kaip cia forume kai kurios pasakoja)?

Apsivilk kokį laisvą drabužį, kuris būtų pakeliamas. O jei pirmas kartas - dar pasiimk kokį platų šalį ar skarą, ilgą, didelį. Sėsk nugara į kitus žmones, veidu į sieną, jei bus tokia galimybė, na, kad tauta kuo mažiau matytų, kas tau ant kelių. Iškils reikalas - paimi kūdikį, prisidengi skara, pasikeli megztuką, ištrauki papą (papą užstoja skara iš kūdikio galvutė), kūdikis į papą įsikerta, tada megztinį užleidi iki kūdikio ir viskas, maitinimosi procesas vyksta smile.gif Gali skara užsimaskuot... smile.gif Dabar ir sezonas skaroms tinkamas. Aš buvao tokį indišką šalį tam reikalui nusipirkus. Pasitreniruok, aišku, namie smile.gif

beje pas mus ateina i namus akusere ir visada sako, kad apzioja LYG IR gerai, bet kodel tie speneliai skauda?
jei apžioja gerai, tada skauda nuo ilgo maitinimo. O gal dar garmastan'u netepi? Tada mikliai į vaistinę, nusipirk (jei siūlys kokį analogą, nepasirašyk - šitas geriausias) ir tepk sau po kiekvieno maitinimo... smile.gif
Atsakyti
aciu Noa, Crocus uz atsakymus. turiu ir Garmastana, ir Bepanthena, ir lanolina 100%. padeda, jei rimtai, Garmastanas labai. tik labai keista-lietuviskoj reklamoj raso, kad jo nereikia nuplaut pries maitinima, o vokiskoj-kad reikia. kaip zinot? ar jus nuplaunat?

del apziojimo: kai jis valgo, tai zandukai ir smakriukas prisiploja prie kruties, todel is salies atrodo, kad teisingai. bet lupyte neissivertus ir as jauciu, kad speneli liezuveliu "zulina" jauciu,tai ta akusere pasiziuri ir sako: taigi viskas gerai! jauciu ieskosiu kitos.

bet is pradziu bandysiu "grust papa".
Atsakyti
Neploviau aš to garmastano ir nieko, visi patenkinti smile.gif

Žinok, grūst papą reikės neilgai. Kai keliskart gerai pagrūsi, kūdikis pripras ir paskui pats teisingai ims smile.gif Kai jam bus kokie 4 mėn, maitinimas bus vienas malonumas smile.gif

O moki atimt tą papą, kai jau per ilgai žinda? Nebijok tu tą kūdikėlį nuskriaust, man Šemeta taip mokino smile.gif Žodžiu, taip - paimi savo mažąjį pirštą, įkiši kūdikiui į nasrus ir ramiai ištrauki papą - čia kad nenukąstų iš pasiutimo, papas jautrus daiktas biggrin.gif Jie gi maži kandikėliai biggrin.gif

O kad pas žmogų dideli žandai, tai aš tave sveikinu - žanduose visas kūdikio grožis wub.gif
Atsakyti
O nebandei įsigyti Multimama kompresiukų? Čia forume mamos apie juos daug prirašę yra. Kiek žinau, būna pirkti Farmos ir Camelia vaistinėse. Bent jau man laaabai padėjo, kai pačioje pradžioje mažius buvo viską "nučiunkinęs". Nors ant jų pakuotės ir rašo, kad nuplauti nereikia prieš maitinimą, bet aš nusiplaudavau, nes mažiui labai pradėjo skaudėti pilvelį ir kakino taip sakyčiau, žaliokai. Nuo garmastan'o tokio poveikio nepastebėjau, bet aš juo mažai ir tepiau.
O šitie kompresėliai suveikė per kokias 2-3 dienas. Labai patariu drinks_cheers.gif . Dėl maitinimo padėties Noa gan išsamiai aprašė thumbup.gif . Jeigu esi kaunietė, tuos kompresiukus galėčiau perleisti, nes mums jau baigėsi "prisitrynimo" etapas.
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
aciu mielosios uz patarimus! kazkaip jau apsitvarke viskas pas mus. ir jau karta maitinau ne namuose, taip apsimaskavus, ir visai nieko, zmones "pagarbiai nusukdavo akis" biggrin.gif
vaiku gyd pasake, kad pas mano kudikeli trumpas liezuvio pasaitelis ir del to gali but, kad keistai apzioja. bet jis sake nieko nesiims, nes vaikas per pirma menesi jau 1,600 kg priaugo, t.y., jam nieko netruksta. tai mano spieniams teks pakentet (na bet taip baisiai ten irgi ner, ir neskauda 4u.gif )
o garmastanas liuks padejo. ir oro vonios. ir pats pienas paliktas nudziuti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2005 10 23, 22:31)
pagal visus pozymius tau mastitas - man taip buvo. jei esi kauniete, duosiu super masazistes telefona. jei ne, per savo moteru konsultacija susirask, tik nedelsk.
MANAU, KAD MASTITAS - NEDELSK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tiesa, man 3 gydytojos nenustatė mastito, taip vos iki operacijos nenuėjau. bet masažistė viską išmasažavo neskausmingai. žinoma, pinigėlių teks išleisti.

man ir ta pati problema.jau trecia para temperatura. gal butu galima telefono?? smile.gif L.aciu
Atsakyti