Įkraunama...
Įkraunama...

Problemos su krūtimis žindymo periodu

Dėkui merginos už patarimus 4u.gif išsisukau be antibiotikų, tikiuosi daugiau tai nepasikartos ax.gif
Būkit sveikos!
Atsakyti
Sveikos, maitinancios mamytes, ir as turiu problemele: savaite laiko pradejo kankinti skausmas krutyse, atrodo kad veria per visa nugara iki menciu, temp nera, guzu taip pat. Gal kuriai taip buvo? Gal zinote kas tai? Nes pojuciai tai siauboingi, atrodo kad krutis kas suka is vidaus verysad.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

o pas mane jokiu guzeliu nera, arba nerandu schmoll.gif bet nuo ryto saltis krete, o popiet pamatavau tempa - 38 blink.gif Ir dar toks maudimas ypac vienoj krutyje, atrodo, lyg raumenis kokius maustu doh.gif Bandau dabar maitint kas 3 valandas, kas lieka - nustraukti. Tikiuosi, iki ryto nepabloges unsure.gif O ar tikrai nieko saldyti kompresais, ar nepablogins situacijos? Gal dar ka patartumet? ax.gif
Atsakyti
Man visada padėdavo šiurkščios sumegztos naminės vilnos gabalas. Prieš miegą uždėdavau ir ryte guziukų nebelikdavo.
Atsakyti
QUOTE(delphinas @ 2009 05 25, 19:24)
Laba diena 4u.gif

o pas mane jokiu guzeliu nera, arba nerandu  schmoll.gif  bet nuo ryto saltis krete, o popiet pamatavau tempa - 38  blink.gif  Ir dar toks maudimas ypac vienoj krutyje, atrodo, lyg raumenis kokius maustu doh.gif  Bandau dabar maitint kas 3 valandas, kas lieka - nustraukti. Tikiuosi, iki ryto nepabloges  unsure.gif O ar tikrai nieko saldyti kompresais, ar nepablogins situacijos? Gal dar ka patartumet?  ax.gif

Šalti kompresai gerai PO maitinimo - jie nuima skausmą. Prieš maitinant patariama dėti šiltus (dar geriau - šiltus drėgnus) kompresus, nes jie padeda atleisti pienelį. Jei įmanoma, reikėtų maitinti dažniau. T.y. kai tik vaikelis rodo pirmus alkio požymius, pradeda darytis neramus. Duoti krūtį tada, kai tiesiog reikia jį nuraminti. (tiek dieną, tiek naktį) Nenaudoti jokių čiulptukų.
Mamai reikia kuo daugiau ramybės ir poilsio. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Gal kas is jusu gali man padeti? Susilaukiau mazylio pries dvi savaites. Viskas butu ciki, jei ne maitinimas... Maitinu pati, bet skausmas nerealus doh.gif Kartais net sukasti dantys nepadeda, asaros pilasi upeliais. Speneliai paraude. Manau, apzioja teisingai, o skausmas atsiranda, kai apziojes ir sukandes aureole traukia pieneli. Ypac skausminos pirmos kelios minutes, paskui kenteti galima. Bet jei speneli isspjauna, vel viskas nuo pradziu... Isbandziau viska, ir kompresiukus, ir tepalus ivairius, ir oro voneles... Su antspeniais skauda beveik dar labiau, tai ne nenaudoju. Labai nenoriu nutraukti zindymo!!!!! Ka daryti!!!!!!!!!!!!?????? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(eglute11 @ 2009 05 28, 13:08)
Sveikos smile.gif

Gal kas is jusu gali man padeti? Susilaukiau mazylio pries dvi savaites. Viskas butu ciki, jei ne maitinimas... Maitinu pati, bet skausmas nerealus  doh.gif Kartais net sukasti dantys nepadeda, asaros pilasi upeliais. Speneliai paraude. Manau, apzioja teisingai, o skausmas atsiranda, kai apziojes ir sukandes aureole traukia pieneli. Ypac skausminos pirmos kelios minutes, paskui kenteti galima. Bet jei speneli isspjauna, vel viskas nuo pradziu... Isbandziau viska, ir kompresiukus, ir tepalus ivairius, ir oro voneles... Su antspeniais skauda beveik dar labiau, tai ne nenaudoju. Labai nenoriu nutraukti zindymo!!!!! Ka daryti!!!!!!!!!!!!??????  verysad.gif

Jei speneliai paraudę, gali būti dėl pienligės. Ar vaikelio burnytėje (ant dantenų, vidinės žandukų pusės, gomurio, liežuvio) nėra baltų apnašų? Ar užpakaliukas neišbertas? Bet kokiu atveju jums būtų gerai pasikonsultuoti tuo klausimu su gydytoja.
O apžiojimą būtų gerai, kad įvertintų kokia mama-konsultantė (zindymas.lt), nes kartais atrodo, kad gerai, bet iš tiesų korekcijos reikia... O tuo tarpu po maitinimo darykite oro vonias, keiskite maitinimo pozas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 28 gegužės 2009 - 21:43
Tai va - karstas dusas, svelnus masaziukai man padejo. Ir visoms, kas susidurs su tokia problema - visu pirma siulyciau ramiai i viska ziuret. O tai kai prigasdina visi, kaip cia baisu visokie mastitai, puliniai ir panasiai, tai kai pabandziau piena nusitraukt, tai spekit, ar gavosi kas nors? Is to srioko ir baimes - nieko blink.gif Kai tuo tarpu pagaliau nusiraminau, viskas susitvarke. Tik taip ir neismokau maitint kitaip nei gulom, kazkaip man siaubingai nepatogu... O prisiskaiciau, prisiziurejau filmuku kaip ta vaika laikyt - nu ir nieko doh.gif Tai vat ir nezinau, ka su tuo sukietejimu daryt likusiu, nes jis toks nemazas, ir kruteis virsuj, net link pazasties (sono) - o vaikas valgydamas is tos puses visas net raudonas, verkia mazute, spjauna, vel ima, vel verkia... Oro prisivalgo, atpylinet vel eme... Zodziu, gal kas ka protingo patartumet dar? Kaip man ismokt ja maitint kita poza (ir kokia cia tinkamiausia - daugiausia bandziau ta futbolo kamuolio, ar kaip ten - nu kai vaikas po pazastim) ir ka su tais sukietejimais toliau daryt? Bandau duse masazuot svelniai, karsto vandens srove nukreipta palaikyt, ale kol kas ne geriau...
Atsakyti
Pabandyk po maitinimo dėti šaltus kompresus - šaltis mažina latakų paburkimą, uždegimą.
Atsakyti
dar as dedavau kopusto lapus svariai nuplautus saltu vandeniu - kazkaip nuimdavo visokius negerumus..
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti