Įkraunama...
Įkraunama...

Problemos su krūtimis žindymo periodu

Sveikos,
Maitinu 10-tas mėnuo. Iki šiol jokių problemų neturėjau, naktį pabudus maitinti pastebėjau, kad vienoje krūtyje atsirado tokių lyg guzelių ar gyslelių kietesnių, net nezinau, kaip čia teisingiau išsireikšti. Suprantu, kad tai pieno latakėliai turbūt su neišbėgusiu pienu. Maitindama kiek juos paspaudziau, tai tru[puti sumažėjo, dar pabandžiau ir po maitinimo truputį juos paspaudyti, žinoma, bėgo pienas. O kaip elgtis toliau. Dabar truputį skaudi ta krūtis, bet turbūt nuo maigymo.
Sako karšta vonia padeda ar ne?
Gal galite patirtimi pasidalinti?
Ačiū.
Atsakyti
Stengis maitinti tokioj padety, kad 2.gif apatinis zandikaulis butu ties tais guzeliais, tuomet zisdamas istrauks geriau pieneli is tu guzeliu. Ir kuo dazniau duok is tos kruties, kurioj yra guzeliai. O is kitos bandyk po nedaug nutraukti, kad ten nesusidarytu laktostaze. O jei pakils temperatura, tai dek kopusto lapa, bulviu tarkius ar spiritini kompresa (spirita siektiek praskiesk). Karstas dusas taip pat padeda.Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(Lotosas @ 2005 01 24, 10:03)
Sveikos,
Maitinu 10-tas mėnuo. Iki šiol jokių problemų neturėjau, naktį pabudus maitinti pastebėjau, kad vienoje krūtyje atsirado tokių lyg guzelių ar gyslelių kietesnių, net nezinau, kaip čia teisingiau išsireikšti. Suprantu, kad tai pieno latakėliai turbūt su neišbėgusiu pienu. Maitindama kiek juos paspaudziau, tai tru[puti sumažėjo, dar pabandžiau ir po maitinimo truputį juos paspaudyti, žinoma, bėgo pienas. O kaip elgtis toliau. Dabar truputį skaudi ta krūtis, bet turbūt nuo maigymo.
Sako karšta vonia padeda ar ne?
Gal galite patirtimi pasidalinti?
Ačiū.

Bigom ugniu pas gydytoją
Atsakyti
Labai aciu, atrodo, gydytojos neprireiks:)
Nuvariau i dusa, truputi paspaudinejau ir neliko jokiu guzeliu. Ir dar lyg nujausdama is tos kruties daugiau daviau atsigerti. Negaliu atsidziaugti!
Aciu, mamytes!
Atsakyti
sweikiname 4u.gif
Atsakyti
eikit sau as nespaudineciau tokiu guzeliu unsure.gif
turiu vienoje krutije migdolo dydzio guziuka ir dar maitinu...tai va pradzioje ir visaip bandziau daryt, kad jo neliktu ir masazuot ir maitinimo padetis keist,bet taip ir likau su tuo guzeliu.
O kaip nuejau pas daktariukscius, tai jie man pasake, jiokiu masazavimu blink.gif tu taip ir bedos galejai prisiprasyt. Bet tai tik mano patirtis. O po echoskopo pasake, kad pas mane riebalinis darinys, kuri reikia salinti, nes tokie darinukai megsta supiktibet cry.gif cry.gif cry.gif
tai va sake kaip tik nustosiu matinti begti operuotis. Taip ir gyvenu su baime sirdy, bet maititi nusprendziau bent iki metuku
Atsakyti
Man pradejus maitinti vienoj krutyje atsirado keli mazi gumuliukai. Ar kam buvo panasiai? Kazin, jau begti pas onkologus ar dar palaukti?
Atsakyti
Buvo ir pas mane guziuku. Turbut tai likes pienas, pasistenk kuo dazniau maitint is tos kruties, jei lieka- nusitrauk, masazuok, turi praeiti.
Atsakyti
QUOTE(Mauzinas @ 2005 02 06, 22:12)
Man pradejus maitinti vienoj krutyje atsirado keli mazi gumuliukai. Ar kam buvo panasiai? Kazin, jau begti pas onkologus ar dar palaukti?

Na jau sia tema tai tikrai galiu patarti..... mat as turejau labai daug rupesciu del guzelio..
Savaite po gimdymo kai pakilo temperatura, vaziavau pas daktarus, nes temperatura laikesi 39-41 laipsnis, negalejau nei mazyle rupintis nei nieko veikti. Siaip lyg ir nepersalus, bet temperatura milziniska. Itare daug ka, bet reziume gavosi, kad krutyje aptiko visai nedideli guzeli, tai pieno sankaupos. Pieno latakai uzsikimse ir sunkus praeinamumas, o pienas gaminasi ir kaupiasi.
Tai ka pagulejau ligoninej savaite laiko prileido vaistu belekiek ir issivaiksciojo tas guzelis. verysad.gif
Bet po savaites vel pakilo temperatura, nors krutis minkiau ir nutraukinejau piena kas 1val., bet vistiek atsirado guzeliu. Temperatura nedidele, tai kreipiausi i savo amenine ginekologe, pas kuria lankiausi visa nestuma, ji liepe masazuoti, nutraukineti piena nors ir be proto skaudetu, detis zalio kopusto lap kompresus, arba suslapinta merliuku savo , o geriausia kudikio slapima. Nors sie kompreai atrodo atgrasiai, be to grauzia oda, bet man tikrai padejo. Ir dar duoti zysti ta kruti kurioje yra tas guzelis. Beje dar galima ant kruties deti selenu kompresus, bet as ju nebandziau.
Atkakliai padirbus su krutimis antra karta i ligonine gryzti neteko. O beje ligoninej pasake taip - kad jei laiku buciau nesikreipus vaistais isvarineti guzeli butu beviltiska ir reikes ta guzeli ispjauti.
Tad tau patariu nueiti pas savo ginekologa, ypac jei kyla tempetratura ir buti ramiai. Bet visu pirma pabandyk 1 diena stipriai sukamaisiais judesiais masazuoti kruti ir deti kopusto kompresus. Jei kita ryta dar jausi guzeli - lek pas daktarus. Sekmes!
Atsakyti
Pritariu Suprarai smile.gif

Turejau ir as labai daug problemu, nors dabar, kai zinai jos mini atrodo. Rutinai issitrauk visa pieneli, priesingu atveju - mastitas - abcesai ir t.t. schmoll.gif (geriau antibiotikus blink.gif )
Atsakyti
Beje kopustas gal irpadeda, bet jei auksta temp, jokiu budu NEGALIMA siltu kompresu schmoll.gif , reikia dedi LEDA. cia is patirties
Atsakyti
QUOTE(RNT @ 2005 02 08, 00:19)
Beje kopustas gal irpadeda, bet jei auksta temp, jokiu budu NEGALIMA siltu kompresu schmoll.gif , reikia dedi LEDA. cia is patirties

Gali buti, bet mano daktare sake deti leda tada kai gerai ismasazuoji ir istrauki pieneli... praktikoj nebandziau - gal ir tavo tiesa.........
Atsakyti