LAbas rytas,
atsikeliau su skaudancia krutine, toks vaizdas kad tempia ... Skausmas primena toki skausma, kad buciau dariusi atsispaudimus... KAs ci aman darosi ir kas gali padeti?
QUOTE(vilmutute @ 2009 03 25, 09:19)
LAbas rytas,
atsikeliau su skaudancia krutine, toks vaizdas kad tempia ... Skausmas primena toki skausma, kad buciau dariusi atsispaudimus... KAs ci aman darosi ir kas gali padeti?
Ir man tas pats Itariu pieno latakai uzsikimse vienoje vietoje. Sedziu medaus su kopustu uzsidejus ir laukiu kas bus. Maitinu sekmingai jau 7 menesius. Busiu pasalus kur ar vejas supute
QUOTE(Donata87 @ 2009 02 08, 09:45)
sveikos mamos labai reikia jusu patarimo mano sesuo pries savaite pagimde mergyte pieno turi daugiau negu daug ir negali maitinti krutimis nes jos ant tiek sutrukinejo ir kraujuoja kad baisu! niekas nepadeda, nei oro vonios, nei bepanthen nei garmastan...tai ji visa laika nuo maitinimo iki maitinimo praleidzia nusitraukinedama piena bande ir su antspeniais maitinti bet mazoji nemoka su per antspeni valgyti! gal galit pagelbeti ir patarti ka dar galima padaryti kad speneliai uzgytu greiciau ir kad savo mazaja sekmingai galetu toliau maitinti?
Manau, kad cia daugumai buna pacioje pradzioje tokios bedos. Mano beda tame, kad mano speneliai ploksti, vienoj kruty dar nieko, o kairej labai jau. Pats pirmas maitinimas baigesi tragiskai, maziuke taip uzciulpe speneli, kad visas melynas buvo. Po to aisku speneliai apserpetavo visi, labai skaudus pasidare, kad neimanoma buvo. Bandziau nutraukinet piena, bet vis tiek taip kaip vaikas neistrauksi, ir krutis guzais nueina, pienas varva kaip is kiauro ciaupo. Tai tuomet nutariau, geriau pakenteti, bet maitinti paciai. Aisku budavo ziauru, sukandi dantis ir duodi vaikui. Po kiekvieno tokio maitinimo budavau visa slapia kaip po duso. Bet pamaitinus visuomet palikdavau kruti atvira, kad nudziutu, tepdavau medumi, alyvu aliejum, alijosium. Issigydziau. Dabar desine krutimi maitinti visai jokiu bedu, bet kaire... Pries daugiau nei savaite spenelis itruko ir gana giliai. Siaip vis prissitaikau ir galiu maitinti ta krutimi vaika ir gana normaliai, nelabai ir skauda, bet zaisdele negija. Jau isbandziau daug visokiu metodu ir nieko nezinau net ka daryti, nutraukineti neiseina, nes vel pienas kaipiasi guzais ir neina istraukti. tai ir nezinau ka daryti, gal kas patarsit kaip uzgydit zaisdele?
Mano situacija tokia pat. Tik abu speneliai pasislėpę
Pirmą mėnesį maitinau tik su antspeniu avent (kitus visusbandžiau, bet nepatiko). O įtrūkę buvo 2 kartus (čia jau neskaičiuoju pirmo mėnesio kančių). Tai kuo betepdavau, vistiek skaudėjo ir gijo apie savaitę. Maitinau. Tik pozą rinkausi kitą nei įprastai. Dar multimam kompresiukai tarp maitinimų visam laikui laikydavau
Pirmą mėnesį maitinau tik su antspeniu avent (kitus visusbandžiau, bet nepatiko). O įtrūkę buvo 2 kartus (čia jau neskaičiuoju pirmo mėnesio kančių). Tai kuo betepdavau, vistiek skaudėjo ir gijo apie savaitę. Maitinau. Tik pozą rinkausi kitą nei įprastai. Dar multimam kompresiukai tarp maitinimų visam laikui laikydavau
Visom, kam skauda spenelius, patarciau multimama kompresiukus, stebuklingai padeda, man padejo ir dar bepanthen tepalas, tarp maitinimu siek tiek gelbedavo. As buvau is tu laiminguju, man tik kelias sav skaudejo...Daug patare ir ligoninej...nezindykit vaikelio po valanda is vienos kruties - labai nugriauzia, bet negeria . Mes bandem be ciulptuko augint, deja, budavau nugrauzta, o dukrytei tai nusiraminimas, kai pilveli skauda ir t.t. Pavalgo - atsirugsta, ciultuka - op, ir priglaudi, dukryte uzmigdavo akimirksniu - ir krutine sveika...
Dabar, kasi mums jau du menesiai, zindymas tikrai yra malonumas, o ir ji, pavalgo greit
Sekmes maitinancioms!
Dabar, kasi mums jau du menesiai, zindymas tikrai yra malonumas, o ir ji, pavalgo greit
Sekmes maitinancioms!
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 03 31, 21:11)
Pries daugiau nei savaite spenelis itruko ir gana giliai. Siaip vis prissitaikau ir galiu maitinti ta krutimi vaika ir gana normaliai, nelabai ir skauda, bet zaisdele negija. Jau isbandziau daug visokiu metodu ir nieko nezinau net ka daryti, nutraukineti neiseina, nes vel pienas kaipiasi guzais ir neina istraukti. tai ir nezinau ka daryti, gal kas patarsit kaip uzgydit zaisdele?
Aš tai užsigydžiau spenelius maitindama su antspeniais. Pradžioje buvo nugriaužti abu speneliai ir didžiulės žaizdos buvo. Maitinau su antspeniais, skaudėjo šiektiek mažiau, o ir sugijo. Po to sėkmingai vaikas sėkmingai valgo be antspenių.
QUOTE(*saulė* @ 2009 04 01, 17:49)
Aš tai užsigydžiau spenelius maitindama su antspeniais. Pradžioje buvo nugriaužti abu speneliai ir didžiulės žaizdos buvo. Maitinau su antspeniais, skaudėjo šiektiek mažiau, o ir sugijo. Po to sėkmingai vaikas sėkmingai valgo be antspenių.
As bandziau bet mano dukryte to antspenio neima. O kur dabar esu ju pasirinkimas ne toks jau ir didelis, tai ir kankinuosi. Tiesa, medus ir alyvu aliejus zaisdele abdziovina ir apgydo, tai ne taip skauda maitinant. Net nezinau kaip cia daryti...
Bet mane dabar labai neramina kita beda. Jau visa savaite yra guzelis prie pat spenelio. Toks visai nedidelis, kaip zirnis. Jau viska isbandziau ir pompute ir masaziukus ir kompresus ir silta dusa, niekas nepadejo. Jis kaip nedingsta taip nedingsta. Blogiausia kad maitinant negaliu jo masazuoti, nes jis kaip tik buna jos burnoje. Ir nezinau, ka daryti?! Gal cia visai ne pienukas ir man reiketu susirupinti? Man jau visko igalva prilenda
Sveiki,
na ka turiu as sita dziaugsma jau antra karta, tad noriu pasikonsultuoti
Para su trupuciu laikesi temperatura 38-39, is ryto jau nebeturiu. Vakar, kol dar buvo tempos nulekiau i ligonine. Gydytoja paziurejo echo - sako - laktostaze. Israse antibiotiku - ampicilinas. Kaip jau minejau atsikelus siandien ryte temperaturos neturiu, bet krutis prilietimui skausminga, maitinti galiu normaliai, paraudimas yra. Kaip manot ar reikalingi siuo atveju antibiotikai?
Beje, maitinu jau 9 menesi.
Para su trupuciu laikesi temperatura 38-39, is ryto jau nebeturiu. Vakar, kol dar buvo tempos nulekiau i ligonine. Gydytoja paziurejo echo - sako - laktostaze. Israse antibiotiku - ampicilinas. Kaip jau minejau atsikelus siandien ryte temperaturos neturiu, bet krutis prilietimui skausminga, maitinti galiu normaliai, paraudimas yra. Kaip manot ar reikalingi siuo atveju antibiotikai?
QUOTE(det @ 2009 04 05, 21:25)
Sveiki,
Tavo vietoje budama, antibiotiku negerciau Dek kopusto lapa, daznai keisk ji nauju. Jei temperatura pakiltu-isgerk vaikisko ibufeno ar paprasciausio paracetamolio. Po poros dienu praeis tas skausmas. Antibiotiku tikrai siuo atveju nereikia
QUOTE(Rasiliukas @ 2009 04 05, 21:29)
Tavo vietoje budama, antibiotiku negerciau Dek kopusto lapa, daznai keisk ji nauju. Jei temperatura pakiltu-isgerk vaikisko ibufeno ar paprasciausio paracetamolio. Po poros dienu praeis tas skausmas. Antibiotiku tikrai siuo atveju nereikia
aciu uz atsakyma, o kodel manot, kad nereikia?
Papildyta:
ir antibiotiku nesinori, bet ir rizikuoti taip pat... bet jeigu temperatura savaime nemusama nukrito tai gal tai geras zenklas?
QUOTE(det @ 2009 04 05, 20:37)
aciu uz atsakyma, o kodel manot, kad nereikia?
Papildyta:
ir antibiotiku nesinori, bet ir rizikuoti taip pat... bet jeigu temperatura savaime nemusama nukrito tai gal tai geras zenklas?
Papildyta:
Tai rodo kad toliau mastitas nebeplinta. O guzeliai ir paraudimas taip greitai nepraeina. Šildykit prieš maitinimą, po jo dėkit kopūsto lapus ar bet ką šalto ir dažnai žindykite. Aš taip pat manau kad turėtų praeiti be antibiotikų.
QUOTE(det @ 2009 04 05, 20:25)
Sveiki,
QUOTE(Norina @ 2009 04 06, 08:34)
Tai rodo kad toliau mastitas nebeplinta. O guzeliai ir paraudimas taip greitai nepraeina. Šildykit prieš maitinimą, po jo dėkit kopūsto lapus ar bet ką šalto ir dažnai žindykite. Aš taip pat manau kad turėtų praeiti be antibiotikų.
Ir svarbiausia kai dabar atšilo oras, neišsirengti per daug. Mažiausias perpūtimas gali pabloginti situaciją.