Įkraunama...
Įkraunama...

Problemos su krūtimis žindymo periodu

Vakar ryte atsirado guzelis krūties viršuje blink.gif Matyt, mažasis negulėjo, nes po slogytės priprato miegot ant mano krūtinės ax.gif doh.gif
Per 2 maitinimus padėtis nepagerėjo, kompresus šaltus po ir karštus prieš maitinimą dėjau, bet irgi nea unsure.gif
Trečią maitinimą lelius spjauna krūtį, neima, nelabai bėga jam kas blink.gif Tada pasinaudojau kažkur skaitytu Odes patarimu ir pavaidinau akrobatę - maitinau apsisukus ir keturpėsčia virš vaiko, kad jo smakriukas būtų ties guziuko zona smile.gif Tai kaip šampo kamštis šovęs būtų thumbup.gif Vaikas kad čiunkint pradėjo ir po 4min guziuko kaip nebūta!!! yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(idommi @ 2009 02 06, 11:47)
Vakar ryte atsirado guzelis krūties viršuje  blink.gif Matyt, mažasis negulėjo, nes po slogytės priprato miegot ant mano krūtinės  ax.gif  doh.gif
Per 2 maitinimus padėtis nepagerėjo, kompresus šaltus po ir karštus prieš maitinimą dėjau, bet irgi nea  unsure.gif
Trečią maitinimą lelius spjauna krūtį, neima, nelabai bėga jam kas  blink.gif Tada pasinaudojau kažkur skaitytu Odes patarimu ir pavaidinau akrobatę - maitinau apsisukus ir keturpėsčia virš vaiko, kad jo smakriukas būtų ties guziuko zona  smile.gif Tai kaip šampo kamštis šovęs būtų  thumbup.gif Vaikas kad čiunkint pradėjo ir po 4min guziuko kaip nebūta!!!  yahoo.gif

apie tokius akrobatinius ir as skaiciau, kad labai gerai, kai nesigauna normaliu budu smile.gif
Atsakyti
sveikos mamos 4u.gif labai reikia jusu patarimo ax.gif mano sesuo pries savaite pagimde mergyte wub.gif pieno turi daugiau negu daug ir negali maitinti krutimis nes jos ant tiek sutrukinejo ir kraujuoja kad baisu! doh.gif niekas nepadeda, nei oro vonios, nei bepanthen nei garmastan...tai ji visa laika nuo maitinimo iki maitinimo praleidzia nusitraukinedama piena doh.gif bande ir su antspeniais maitinti bet mazoji nemoka su per antspeni valgyti! doh.gif gal galit pagelbeti ir patarti ka dar galima padaryti kad speneliai uzgytu greiciau ir kad savo mazaja sekmingai galetu toliau maitinti?
Atsakyti
QUOTE(Donata87 @ 2009 02 08, 10:45)
sveikos mamos 4u.gif  labai reikia jusu patarimo ax.gif mano sesuo pries savaite pagimde mergyte wub.gif pieno turi daugiau negu daug ir negali maitinti krutimis nes jos ant tiek sutrukinejo ir kraujuoja kad baisu! doh.gif niekas nepadeda, nei oro vonios, nei bepanthen nei garmastan...tai ji visa laika nuo maitinimo iki maitinimo praleidzia nusitraukinedama piena doh.gif bande ir su antspeniais maitinti bet mazoji nemoka su per antspeni valgyti! doh.gif gal galit pagelbeti ir patarti ka dar galima padaryti kad speneliai uzgytu greiciau ir kad savo mazaja sekmingai galetu toliau maitinti?

O ji nusitraukinėja, tam kad pamaitint, nes iš krūties maitint negali? Maitinti negali dėl skausmo?
Kaip nusitraukinėja - rankomis ar pientraukiu? Rankomis mažiau pažeidžiami speneliai.
Vaikeliu nutrauktą pieną geriau sumaitinti iš taurelės, kad nepriprastu prie buteliuko.
Tepti labai rekomenduočiau Lanolinu - avies taukais. Jo, sako yra, kažkurioj vaistinėj prie Katedros Vilniuje.
O bandant paduoti krūtį reikia taisyti apžiojimą, pridėjimą. Dėl to speneliai kraujuoja. Teisingai pridėjus vaiką ir jam teisingai apsižiojus skausmas bent šiek tiek sumažėtų ir situacija nebeblogėtų.
Atsakyti
Pradžioje man taip pat buvo sutrukinėję, bet nieko čia per daug ir nepatarsi, reikia iškentėti unsure.gif Aš dėjau kompresiukus, kurie būna vaistinėje pirkti, neprisimenu pavadinimo, bet kažkoks su žoždiu mama. Manau, kad vaistinėje paprašius jie žinos, kas per dalykas mirksiukas.gif
O dar man padėjo maitinimas su antspeniais, tai padėjo sugyti speneliams, o kai sugijo, tai vaikiukas sėkmingai valgo ir be jų. Na šiaip ta sunki pradžia, kurią reikia prakentėti, nieko čia nepadarysi smile.gif
Bet aš tai nenusitraukinėjau, sukandusi dantis maitinau, tikrai ne pats maloniausias periodas, ir jokių mišinukų niekada net nebandžiau, bet užtat dabar jau 8 mėnesis mano mažiukas džiaugiasi mamos pieneliu.
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2009 02 08, 12:06)
O ji nusitraukinėja, tam kad pamaitint, nes iš krūties maitint negali? Maitinti negali dėl skausmo?
Kaip nusitraukinėja - rankomis ar pientraukiu? Rankomis mažiau pažeidžiami speneliai.
Vaikeliu nutrauktą pieną geriau sumaitinti iš taurelės, kad nepriprastu prie buteliuko.
Tepti labai rekomenduočiau Lanolinu - avies taukais. Jo, sako yra, kažkurioj vaistinėj prie Katedros Vilniuje.
O bandant paduoti krūtį reikia taisyti apžiojimą, pridėjimą. Dėl to speneliai kraujuoja. Teisingai pridėjus vaiką ir jam teisingai apsižiojus skausmas bent šiek tiek sumažėtų ir situacija nebeblogėtų.

aha nusitraukineja ir is taureles maitina.maitinti negali del skausmo verysad.gif jau pranesiau jai kad nusitraukinetu rankomis smile.gif
QUOTE(*saulė* @ 2009 02 08, 13:11)
Pradžioje man taip pat buvo sutrukinėję, bet nieko čia per daug ir nepatarsi, reikia iškentėti  unsure.gif Aš dėjau kompresiukus, kurie būna vaistinėje pirkti, neprisimenu pavadinimo, bet kažkoks su žoždiu mama. Manau, kad vaistinėje paprašius jie žinos, kas per dalykas  mirksiukas.gif
O dar man padėjo maitinimas su antspeniais, tai padėjo sugyti speneliams, o kai sugijo, tai vaikiukas sėkmingai valgo ir  be jų. Na šiaip ta sunki pradžia, kurią reikia prakentėti, nieko čia nepadarysi smile.gif
Bet aš tai nenusitraukinėjau, sukandusi dantis maitinau, tikrai ne pats maloniausias periodas, ir jokių mišinukų niekada net nebandžiau, bet užtat dabar jau 8 mėnesis mano mažiukas džiaugiasi mamos pieneliu.

man tai nebuvo jokiu problemu del sutrukinejusiu speneliu tik gaila kad vienoj kruty nesigamino pienas o maziui tik is vienos neuzteko tai teko primaitinti misinuku cray.gif buciau viska iskentejus kad tik galeciau maitinti savo pienu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Donata87 @ 2009 02 08, 12:45)
aha nusitraukineja ir is taureles maitina.maitinti negali del skausmo verysad.gif jau pranesiau jai kad nusitraukinetu rankomis smile.gif

Tai dar primink, kad rankomis nutraukinėjant negalima spenelio tampyti: tiesiog uždedi pirštus maždaug ant aureolės kraštų - nykštys viršuj, likę keturi pirštai apačioj, ir spaudi link krūtinkaulio (o ne į priekį, spenelio link) ritmiškais judesiais (imituojant čiulpimą), kai ištuštinami tie rezervuarai, pirštai padedami kitoj vietoj ir vėl ta pati procedūra.
4u.gif
Atsakyti
Siandien pajutau skausma krutineje, panasu i nervu sakneliu uzdegima. Ka daryt kad nepakenktu pieno gamybai?
Atsakyti
na maniske tai apzioja speneli teisingai, bet visvien problemeliu neisvengiu unsure.gif is pradziu speneliai sutrukinejo, ir zindant skausmas buvo veriantis, tad nebeistveriau ir nusipirkau pientrauki is Avent, tikrai nenusivyliau - nutraukinejau kelias dieneles, ir viskas lb graziai uzgijo. vel laiminga pradejau normaliai maitinti, bet ir vel kazkas darosi, speneliai lb jautrus, persti, neina net prisiliesti, ka jau kalbeti apie maitinima.. vel teko karts nuo karto su pientraukiu bendrauti. veliau speju latakeliai buvo uzsikimse - krutys pritvinkusios iki skausmo, o pieno neina nutraukti. gerai kad po kurio laiko atleido, ir su palengvejimu galejau maitinti toliau. bet.... sikart aplink desiniosios kruties speneli atsirado sukietejimas, lyg patinimas, tarsi koks gelbejimosi ratas blush2.gif ir lb skausmingas... net mazyles sukandimo zymes likusios blink.gif tad kuri laika taip ir kankinausi - viena maitinima maitinu sveikaja krutimi, kita - nutraukineju is skaudanciosios... ir visa tai per viena menesi lotuliukas.gif galu gale viskas lyg ir atsistate smile.gif aisku po poros paru maitinimo vel ima persteti, bet tikiuosi greit susitvarkys... kiek suprantu, pradzioje tai iprasta g.gif
Atsakyti
Nuo skausmu ir guziuku geriausias vaistas - ledas. Man dukart buvo pradeje skaudeti, viena karta net kelias dienas reikejo saldyt kruti,ale padejo thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos merginos. Man mastitas. Noriu paklausti ar kam nors taip buvo? g.gif
Maitinu 7 mėnesius ir dieną ir naktį, naktį tik vieną kartą. Iš pradžių, kai buvo daug pieno dukrytė miegodavo ir po 8 valandas, krūtis buvo didžiulė bet be jokių bedų, viskas susitvarkydavo savaime. Dabar jau ir nesigamina tiek daug pieno schmoll.gif nesuprantu, iš kur jis g.gif Naktį pakilo temp. iki40, gyd skyrė antibiotikų, po paros buklė pagerėjo, bet krūtis dar karšta ir su dideliu gūzu verysad.gif
Nuo kuo čia galėjo būti, vienas įtarimas dėl to kad sportuoju, ir gal pasitempiau kokį raumenuką, ar nuo to gali būt?
Atsakyti
Man abu kartus kai buvo susidarę guziukai tai vaikas nugulėjo ir suspaudė (miegojo ant krūtinės). Daugiau jau taip nedarom ax.gif Ir ant pilvo dar sau neleidžiu miegot verysad.gif

O preižasčių, kodėl užsikimšo latakėlis gali būti lb daug. Mano paminėtas nuspaudimas, perpūtimas, netaisyklinga žindymo technika, būna ir dėl neaiškių priežasčių.
Atsakyti