Įkraunama...
Įkraunama...

Problemos su krūtimis žindymo periodu

QUOTE(dudukas20 @ 2009 01 21, 11:01)
Ka man daryti, gal buvo taip kam nors? jau antra diena sukietijo kruties virsutine dalis, kaip nutirpusi, biski ir spenelis rausvas. Maitinu jau 3 menuo, kas 3 val. Nz kas buvo, atsikeliau viena ryta su tokia. Maszuoju dabar pries vaikui paduodant, dedu kompresus, tepu Germastan. Jokiu guzu, tik didelis sukietejimas. Gal as nugulejau, nes miegojau ant pilvo? Tiesiog nezinau ka dabar daryti, kreiptis pas gydytoja?

man buvo panašiai, reiktų pakeisti maitinimo padėtį, kad geriau ištrauktų, bet būtinai pasikonsultuok su gydytoja?o tu nekarščiuoji?
Atsakyti
Gal kas turi ideja kodel taip yra:
Kaires puses spenelis yra suskiles, nekraujuoja, bet negyja jau menuo-skyle per viduri spenelio verysad.gif - maitnant kruti paima lyg ir gerai ( smakriukas prie kruties, lupyte apat atvipus, juda smilkinukas ir ausyte), jau 2 kart buvo uzsidegus krutis, kapsciausi su antibiotikais.Dedu multi mam kompresus, darau oro vonias, tepu garmastanu ir avent kremu...vienas s....Su antspeniais maitin neiseina, labiau skauda...Ramybeje buna ivairiu paskaudenimu po maitinimo sitoje puseje, dabar krutis minksta, jokiu guzu.Su desine puse-jokiu problemu, zindo puikiai.
Tai gi:
1.kaip uzgydyti kruti? per kiek laiko?
2.mazyle aikstijasi prie kaires kruties-kartais sugeba ramiai pavalgyti apie 10-15 min is tos puses, bet dazniau zindo 5 min, o po to pradeda 'cirka'- pyksta, rekia, ima, spjauna- sedim abi po prakaitu...galvojau, pilvas diegliuoja- bet ne...pasiulai desine kruti nurimsta...kaire kaip uzkekta doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letaa: 26 sausio 2009 - 13:56
O man kelis kartus buvao taip nutike: pradeda skaudeti viena puse kruties, ten ji parausta, bet jokio sukietejimo..Ir pakyla temperatura porai dienu..Nei gydziausi, nei ka...Taip ir nezinau, kas man ten budavo... blink.gif
Atsakyti
sveikos kvailas klausimas gal blush2.gif vat ant to rudo laukelio apink speneli yra tie "spuogeliai" na as juos taip vadinu 4u.gif as maitinu, ir kartais man atrodo kad kai kurie spuogeliai tie didesni buna.. gal tai susije kad maitinu? kad mano mergyte man juos valgydama ishpucia, na ishciulpia, todel jie labiau ishlenda?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elvyra100: 28 sausio 2009 - 11:14
Man iš vieno jų trykšta pienas maža srovele kai krūtį suspaudi blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo idommi: 28 sausio 2009 - 12:59
QUOTE(dudukas20 @ 2009 01 21, 11:01)
Ka man daryti, gal buvo taip kam nors? jau antra diena sukietijo kruties virsutine dalis, kaip nutirpusi, biski ir spenelis rausvas. Maitinu jau 3 menuo, kas 3 val. Nz kas buvo, atsikeliau viena ryta su tokia. Maszuoju dabar pries vaikui paduodant, dedu kompresus, tepu Germastan. Jokiu guzu, tik didelis sukietejimas. Gal as nugulejau, nes miegojau ant pilvo? Tiesiog nezinau ka dabar daryti, kreiptis pas gydytoja?

Man taip buna, jei sunus(3 men) ima ir ismiega visa nakti (paprastai 1 karta keliasi), daug pieno prisirenka. Duodu jam tiesiog gerai ta kruti isvalgyti. Kartais per viena maitinima neissivaiksto, bet po keliu visada isnyksta. Gali pameginti pakeisti maitinimo pozicija, taip pat masazuoti ta vieta ir spausti karstame duse/vonioje. Nors man padeda tik kai sunus gerai piena istraukia.
Atsakyti
QUOTE(idommi @ 2009 01 28, 13:58)
Man iš vieno jų trykšta pienas maža srovele kai krūtį suspaudi  blush2.gif  ax.gif

is to mano vadinamo spuogelio? smile.gif
Atsakyti
merginos gal galit patarti piena nusitraukineju nes jo mazai bet kruty uzciuopiau skausminga guzeli temperaturos neturiu kas tai gali buti? schmoll.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(elvyra100 @ 2009 01 28, 14:40)
is to mano vadinamo spuogelio? smile.gif

Tie spuogeliai yra taip pat pieno liaukos. Jie atsiranda maitinancioms mamytems ir kai nujunkomas kudykis isnyksta.
Atsakyti
QUOTE(Letaa @ 2009 01 26, 13:53)
Gal kas turi ideja kodel taip yra:
Kaires puses spenelis yra suskiles, nekraujuoja, bet negyja jau menuo-skyle per viduri spenelio  verysad.gif - maitnant kruti paima lyg ir gerai ( smakriukas prie kruties, lupyte apat atvipus, juda smilkinukas ir ausyte), jau 2 kart buvo uzsidegus krutis, kapsciausi su antibiotikais.Dedu multi mam kompresus, darau oro vonias, tepu garmastanu ir avent kremu...vienas s....Su antspeniais maitin neiseina, labiau skauda...Ramybeje buna ivairiu paskaudenimu po maitinimo sitoje puseje, dabar krutis minksta, jokiu guzu.Su desine puse-jokiu problemu, zindo puikiai.
Tai gi:
1.kaip uzgydyti kruti? per kiek laiko?
2.mazyle aikstijasi prie kaires kruties-kartais sugeba ramiai pavalgyti apie 10-15 min is tos puses, bet dazniau zindo 5 min, o po to pradeda 'cirka'- pyksta, rekia, ima, spjauna- sedim abi po prakaitu...galvojau, pilvas diegliuoja- bet ne...pasiulai desine kruti nurimsta...kaire kaip uzkekta doh.gif

Man taip spenelis buvo suskilęs. Su visais vaikais. Tai su dukra užsigydžiau taip - dvi dienas nemaitinau su ta krūtimi, o nusitraukinėjau. Su dabartiniu klecku - kažkaip atkentėjau dvi savaites ir pats užsitraukė. Po kiekvieno maitinimo tepiau Bepanteno tepalu. Šį kartą, kaip bebūtų keista, jis mane išgelbėjo rolleyes.gif
O mažylė gal aikštijasi todėl, kad pienas stipriau bėga g.gif
Atsakyti
Sveikos, o pas mane atsirado tokia problemele, labai skauda speneli, lygtai viduje, toks skausmas jauciu butu, jei kudikis nukastu... lygtai simtas adatu duria... bet spenelis atrodo normaliai.... kas tai galetu buti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Nastiushka* @ 2009 02 05, 13:40)
Sveikos, o pas mane atsirado tokia problemele, labai skauda speneli, lygtai viduje, toks skausmas jauciu butu, jei kudikis nukastu... lygtai simtas adatu duria... bet spenelis atrodo normaliai.... kas tai galetu buti? g.gif

O kaip vaikelio burnytė - nėra baltų apnašų? Man tai skamba kaip pienligės požymis...
Atsakyti