Įkraunama...
Įkraunama...

Problemos su krūtimis žindymo periodu

QUOTE(Jurka-purka @ 2009 01 13, 15:58)
Noreciau jusu paklausti, as kai pradedu maitinti, kita krutis kaip pradeda skaudeti, taip lyg su adata dilgciotu ir po to skausmo pradeda begti pienas.Labai vargina, kai nemaitinat is abieju krutu bega pienas, vos speju keisti iklotukus unsure.gif Ar yra kuriai taip?

Dar nedaug laiko maitini, nėra susinormalizavusi pieno gamyba pagal poreikius, todėl dar ir stipriai bėga. Paskui viskas susitvarkys, nors tas vadinamas skausmas pas mane ir dabar dar yra. O įklotėlių tai man dabar ir keliom dienom vienų užtenka biggrin.gif Taip kad tik dar truputį kantrybės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurka-purka @ 2009 01 13, 16:58)
Noreciau jusu paklausti, as kai pradedu maitinti, kita krutis kaip pradeda skaudeti, taip lyg su adata dilgciotu ir po to skausmo pradeda begti pienas.

Pradėjus žindyti smegenyse išsiskiria oksitocinas, kuris veikia aplink pieno liaukutes esančius lygiuosius raumenis. Susitraukiant šiems raumenėliams, išspaudžiamas pienas. Tai vadinamas pieno atpalaidavimo refleksas. Tas dilgčiojimas abiejose krūtyse ir paskui pasipilantis pienas - būtent ir yra refleksas, nuo kurio niekur nepabėgsi. Tik vienos moterys jį jaučia stipriau, kitos silpniau. O šiaip viskas normalu mirksiukas.gif
Apie tekantį tarp maitinimų pieną tau jau atsakė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurka-purka @ 2009 01 13, 15:58)
Noreciau jusu paklausti, as kai pradedu maitinti, kita krutis kaip pradeda skaudeti, taip lyg su adata dilgciotu ir po to skausmo pradeda begti pienas.Labai vargina, kai nemaitinat is abieju krutu bega pienas, vos speju keisti iklotukus unsure.gif Ar yra kuriai taip?

Dulkelė atsakė apie oksitociną. Aš tai tiesiog tuo momentu užspausdavau spenelį, po to jau nebebėga. Galima pieno surinkėją užsidėt - turėsit pienelio košėms. smile.gif
Atsakyti
Aciu visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Miško uoga @ 2009 01 05, 15:39)
Sakykit, o ar normalu, kad po maitinimo baisiai skauda papus? Na visus, ne tai, kad spenelį  unsure.gif  verysad.gif Kartais negaliu pajudinti, kaip diegia sad.gif Žinoma, labiau skauda tą "blogą", kuriame karts nuo karto stazės atsitinka (matyt, nemėgsta mano sūnutis to papo ir ne viską išvalgo)..
Labai skauda sad.gif

Man vieną papytį skauda būtent kai išvalgo g.gif Kol neprisipildo nors truputį unsure.gif Bet kietėt tai niekad jis man nekietėjo ir nepasakyčiau, kad mažiau lelius iš jo valgo.
g.gif
Atsakyti
QUOTE(idommi @ 2009 01 15, 18:23)
Man vieną papytį skauda būtent kai išvalgo g.gif Kol neprisipildo nors truputį unsure.gif Bet kietėt tai niekad jis man nekietėjo ir nepasakyčiau, kad mažiau lelius iš jo valgo.
g.gif

Aš manau, kad dar daug kas priklauso ir nuo kiekvieno žmogaus. Vienoms krūtinės yra jautresnės, kitoms viskas paprasčiau. Kaip sakiau, man pradžioje irgi skaudėdavo, kai pavalgydavo, skaudėdavo spenelius, kad net prisiliesti negalėjau, bet viskas praėjo. Bet vistiek man krūtinė jautri, nors ir nėra jokių guzų ir pan., bet vistiek visada norisi šilumos ir būna, kad vienoje ar kitoje vietoje paskauda ir pan. Kai tuo tarpu kitai mano pažįstamai sakė visiškai nieko, vaikšto kaip tankas ir net nejaučia, kad maitina biggrin.gif Todėl manau, kad jeigu nėra guzų, temperatūros, tai tie paskaudenimai nieko tokio blush2.gif Bent jau aš tai labai jų nesureikšminu.
Atsakyti
QUOTE(*saulė* @ 2009 01 15, 22:07)
Aš manau, kad dar daug kas priklauso ir nuo kiekvieno žmogaus. Vienoms krūtinės yra jautresnės, kitoms viskas paprasčiau.

Šiaip aš jautri skausmui rolleyes.gif Tik keista, kad vieną skauda, kitos nė trupučio g.gif Kaip kažkas minėjo, yra geroji ir blogoji krūtys hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(idommi @ 2009 01 15, 20:38)
Šiaip aš jautri skausmui  rolleyes.gif Tik keista, kad vieną skauda, kitos nė trupučio  g.gif Kaip kažkas minėjo, yra geroji ir blogoji krūtys  hihihi.gif

Labas vakaras. Man lygiai tokia pati problema. Pupai pavalgius, labai skauda vieną krūtį, kita - viskas ok. Priežasties nenumanau. Ramina tai, kad nėra guzelių, paraudimo...
Atsakyti
Noreciau paklaust, ar kaip taip buna ir gal zinot kame priezastis ir ar tai nieko blogo... g.gif Kudikiui bus 3 menesiai, o man jau trecia karta nutinka toks dalykas: pradeda skaudeti kaip ir ne pacia kruti, o pazasties limfmazgi doh.gif , jokiu guziuku, krutys minkstos, tik skaudedavo kai maitinau is tos kruties. Skauda labai, pakyla temp-ra. Pirma karta 4 dienas buvo apie 38, perejau kelis daktarus poliklinikoj, apziurejo krutis ir pasake, kad viskas gerai, minkstos, bet gal pieno i krauja papuole, tipo, taip buna, nepergyvenk. As emiausi visu priemoniu nuo laktostazes, siltas dusas, vaikas pavalgo is tos kruties, paskui saltas kompresas. Na, po keliu dienu praejo, bet taip ir nezinau nuo ko ir kas buvo. Paskui buvo antra karta, bet temp-ra buvo tik 37.3, as jau nepergyvenau, tiesiog vaika dazniau maitinau is tos kruties, bet vel gi nezinau, ar nuo to, vel praejo. Dabar persalau truputi, gerkle, sloga truputi ir vel prasidejo...ziauriai skauda vienos pazasties limfmazgis. Tai galvoju, ar cia persalu, ar ka? g.gif nes atrodo, kad laktostaze cia tikrai ne prie ko, nes nera jokiu guziuku, bet nuo tos pazasties skauda visa kruti, ir kai maitinu ir kai prisilieciu.Beje, pirma vaika maitinau iki 1 m.6 men. ir niekada nieko panasaus nebuvo.
Atsakyti
Manau kad tai labai individualus dalykas su tuo maitinimu. Man dar dabar šiurpas ima prisiminus pirmo slibiniuko maitinimą. Guzai, aukšta temperatūra, skausmas, spazmai, tinginiukas leliukas, kuriam svarbiau buvo pamiegoti o ne gerai patraukti krūtį. O pieno galėjau kibirą nutraukti. Vieni gydytojai griežtai draudė nusitraukinėti (iš pradžių klausiau, kol po dviejų mėnesių kankinimosi, kai jau iš lovos nuo nusilpimo nebeišlipau, spjoviau į visokius patarimus ir ėmiau pati nusitraukinėti (pientraukis nepadėjo, per daug spazmuodavo pienuką) po keturis kartus per parą. Ir viskas susitvarkė. Prišaldžiau kelis šaldiklio stalčius pienuko, dar vienam leliukui atiduodavau nutrauktą peinelį, nes maniškia krūties pilnai užtekdavo. Su kuo iš artimos aplinkos kalbėjau, visoms skirtingai su maitinimu buvo. Vienoms užteko tik pamasažuoti, kompresiuką užsidėti, kitoms apskritai jokių problemų.
Atsakyti
Ka man daryti, gal buvo taip kam nors? jau antra diena sukietijo kruties virsutine dalis, kaip nutirpusi, biski ir spenelis rausvas. Maitinu jau 3 menuo, kas 3 val. Nz kas buvo, atsikeliau viena ryta su tokia. Maszuoju dabar pries vaikui paduodant, dedu kompresus, tepu Germastan. Jokiu guzu, tik didelis sukietejimas. Gal as nugulejau, nes miegojau ant pilvo? Tiesiog nezinau ka dabar daryti, kreiptis pas gydytoja?
Atsakyti
QUOTE(dudukas20 @ 2009 01 21, 10:01)
Ka man daryti, gal buvo taip kam nors? jau antra diena sukietijo kruties virsutine dalis, kaip nutirpusi, biski ir spenelis rausvas. Maitinu jau 3 menuo, kas 3 val. Nz kas buvo, atsikeliau viena ryta su tokia. Maszuoju dabar pries vaikui paduodant, dedu kompresus, tepu Germastan. Jokiu guzu, tik didelis sukietejimas. Gal as nugulejau, nes miegojau ant pilvo? Tiesiog nezinau ka dabar daryti, kreiptis pas gydytoja?

Gal nugulėjai, gal kas kito. Kol nekyla temperatūra, tol nieko baisaus. Masažuok švelniai maitinant, duše - švelniais sukamais judesiais ir spenelio link, duok vaikeliui pirmiausią tą krūtį, o tik po to kitą (gali ir dažniau, jei tik jis nori). Patartina, kad žindant vaiko smakriukas būtų sukietėjimo pusėj, tad gali pabūt akrobate ir apsisukus maitint. biggrin.gif
Ar skauda krūtį? Ar peršti spenelį?
Stenkis kiek įmanoma ilsėtis ir nepergyvent. Jei pakils temperatūrą, daryk, ką ir dariusi ir stebėk, kaip jautiesi. Faktiškai leidžiama parą pabūt su temperatūrą, o antroj paroj, jei ji ir toliau kyla ar nekrenta, patartina kreiptis į gydytoją.
4u.gif 4u.gif
Atsakyti