QUOTE(stripulis @ 2008 12 23, 03:00)
labas, deja, neturiu kada skaityti visos temos, bet gal kas galės padėti:
problema tokia - pagimdžiusi labai norėjau žindyti, o info neturėjau, tai žindžiau ilgai, po 20 minučių viena krūtimi, 3 parą iš vieno spenelio pasirodė kraujas, 4-ą parą pažindžiau normaliai krauju, jau iš po antspenio.
dariau paros pertrauką, kad krūtys sugytų, laimei, iš vienos pusės, pieno dar nėra daug, nieko krūtims neatsitiko, neužsidegė, ir šiandien grįžus iš ligoninės buvo pavykę pažindyti du kartus su antspeniais po 5 minutes. Deja, trečią kartą vėl pažindau krauju, neatkreipiau dėmesio, kad vaikas paėmė neteisingai spenelį, ir viskas buvo sekundžių reikalas.
Gydytojai rekomenduoja nusitraukti pieną ir duoti vaikui, kol taip bus. Bėda ta, kad rankomis traukusi pusvalandį, pritraukiau 6 šaukštelius iš abiejų krūčių.
Kol kas kaitalioju tad žindymą su dirbtiniu mišinuku, nuo kurio dukrytei, aišku, skauda pilvelį...
Gal kam nors yra taip buvę, kad trūko speneliai, ir po kažkiek maitinimų praleidinėjot, ir kaip, ar nutraukinėjot, ar davėt mišinukus - bet kokia patirtis šiuo klausimu tiktų...
Vaikui 5 paros šiaip.
Sveika,
Taip atsitinka, kai vaikutis neteisingai apžioja krūtį. Visų pirma, taisykit apžiojimą - Natukės nuorodoje daug vertingos informacijos.
Jei trumpai, tai vaikas turi kuo daugiau apžiot rudojo laukelio, apatinė lūpytė išsiversti. Man padėjo toks paaiškinimas: jei maitini gulint, glaust vaikiuką kuo arčiau savęs, kad jo pilvukas būtų prie tavo pilvo, o spenelis būtų maždaug ties vaikiuko nosyte. Taip, kad norėdamas apžioti turėtų kilstelti galvytę.
Tai, kad ilgai maitinai, neturi reikšmės, speneliai buvo traumuoti tik dėl neteisingo apžiojimo. Teisingai žindant vaikas gali ir kelias valandas žįsti, nieko speneliams neatsitinka.
Sunku tau dabar, bet nenusimink, tai įveikiama
Labai gaila, bet daugeliui mamų dėl info neturėjimo ir nepatyrimo taip nutinka pradžioje (man pačiai taip buvo, taip pat speneliai kraujavo). Man asmeniškai antspeniai padėjo, ypač tol, kol gijo speneliai. Bet tai individualu - kitos rašo, kad nepadeda.
Spenelius kuo daugiau laikyk nepridengtus - daryk oro vonias, taip jie greičiau gis. Aš stengdavausi maitinimų nepraleidinėti, nes pačioj pradžioj svarbu stimuliuoti pienuko gamybą. Kad šiek tiek kraujo patenka į pieną - irgi nieko baisaus, kaip iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti...
Jeigu kils kokių bėdų - užeik į šį forumą, čia daug patyrusių mamų, suteiks tau tikrai vertingos info ir operatyviai pakonsultuos (ko gaila, bet labai dažnai žindymo klausimais negali padaryti gydytojai
).
Sėkmės ir laikykitės