Įkraunama...
Įkraunama...

Problemos su krūtimis žindymo periodu

QUOTE(Kana @ 2008 11 22, 16:08)
Sveikos mamytės, susidūriau ir aš su problema  verysad.gif Dukrytej jau metai, ir per visus metus nebuvo problemų dėl maitinimo, bet išaugo dantys doh.gif ir dabar tai vieną tai kitą krūtį ji man sukandžioja, paskutinį kartą naktį grobė krutį, lyg atsikąsti būtų norėjus verysad.gif tepu tepaliuku, bet negali užgyti, kai valgo dantys vėl toj pačioj vietoj. Gal kam taip buvo, na kaip atpratint kąsti, nes dar norėjau per žiemą maitinti, nenoriu nutraukti verysad.gif

Kai man pimasyk vaikutis ikando,cyptelejau is netiketumo.Sunelis atsimerke ir kad apsiverks-mat issigando..ir dabar,vos tik bando kasti as tyliai aikteliu ir vaikas paleidzia.Maniskis jau nuo 9men turi8 dantukus.Tai tiek
Atsakyti
Kadangi niekas neatsakė, o pati kreipiausi pas savo privačią akušerę, pas kurią vaikščiojau nėštumo metu, galiu parašyti atsakymą į savo klausimą. blush2.gif
Pirmiausiai tokiu atveju reikia kuo greičiau kreiptis. Kreipiausi penktadienį, o jei būčiau kreipusis pirmadienį, sakė, būtų likę tik nusiųst operacijai.
Antra toks keistas jausmas gali reikšt arba tarpšonkaulinio nervo uždegimą arba pieno liaukos uždegimą. Bet pirmu atveju temperatūra nesilaiko, sakė. O man pakilo net iki 38,8. Na va, jau netikėjau, kad 8mėn maitinimo stažą gali aptemdyti toks dalykas. Gydymas toks, kaip laktacijos pradžioje jei atsiranda problemų: kuo dažniau žindyti, nusitraukt po žindymo, alijošius arba alijošiaus drėgnos servetėlės ant spenelio (tiesa, spenelį patepus kremu), kopūsto lapas arba bulvių tarkiai ar medaus kompresas ant krūties. Tada dar antibijotikai verysad.gif (maitint geriant juos galima).
O šiandien parodoje nusipirkau vilnonius įklotus į lėmenėlę. Ir iš karto skausmas dingo - per dieną. Gal skamba kaip reklama, bet tikrai labai padėjo. Ir krūtinei šilta.
O visa mano problema prasidėjo, kai mano lėlytė užsiauginusi 6 dantukus ėmė ir mamai iki kraujų grybštelėjo doh.gif į spenelį. Tad ir infekcija prisikabino greit. doh.gif
Gerai kad viską išsiaiškinau. Galėjau net naujos temos nekept. Bet nemąsčiau, kad 8mėnesių stažas gali nuvilti blush2.gif
Atsakyti
Sveika,

Dziaugiuosi, kad tau viskas thumbup.gif

O as sia nakti pajutau ir maudima desines kruties apacioje. Prabudau nuo to skausmo, nes nesupratau kas vyksta. Jokiu problemu iki tol su krutimis neturejau. Temperaturos neturiu, jokio paraudimo, guziuku lyg ir neuzciuopiu (ismaigiau visa kruti). Kazkada dar iki nestumo ten buvo padidejusi riebaline liauka, bet pasak gyd, tai nieko baisaus. Nakti nutraukiau pienuka. Skausmas aprimo. Ryte vel prabudau su tuo paciu kruties maudimu. Daviau maziukui pazisti. Dabar lyg ir geriau. Tik ta vieta tebera jautri. Niekada man nieko nera buve. Todel galvoju, kad teks skambinti gyd ir konsultuotis g.gif
Atsakyti
QUOTE(pink mamy @ 2008 11 22, 17:06)
Kai man pimasyk vaikutis ikando,cyptelejau is netiketumo.Sunelis atsimerke ir kad apsiverks-mat issigando..ir dabar,vos tik bando kasti as tyliai aikteliu ir vaikas paleidzia.Maniskis jau nuo 9men turi8 dantukus.Tai tiek

Na Jums gerai, sūnelis supratingas saugo mamytę smile.gif Bėda ta, kad ji kanda be perspėjimo lotuliukas.gif na kaip nors gal pavyks susitarti, o tai jau su baime duodu krūtį doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vakare-tyla @ 2008 11 23, 12:10)
Sveika,

Dziaugiuosi, kad tau viskas thumbup.gif

O as sia nakti pajutau ir maudima desines kruties apacioje. Prabudau nuo to skausmo, nes nesupratau kas vyksta. Jokiu problemu iki tol su krutimis neturejau. Temperaturos neturiu, jokio paraudimo, guziuku lyg ir neuzciuopiu (ismaigiau visa kruti). Kazkada dar iki nestumo ten buvo padidejusi riebaline liauka, bet pasak gyd, tai nieko baisaus. Nakti nutraukiau pienuka. Skausmas aprimo. Ryte vel prabudau su tuo paciu kruties maudimu. Daviau maziukui pazisti. Dabar lyg ir geriau. Tik ta vieta tebera jautri. Niekada man nieko nera buve. Todel galvoju, kad teks skambinti gyd ir konsultuotis g.gif

Būtinai būtinai taip ir padaryk 4u.gif Nedelsk. Man irgi pirmą dieną temperatūros nebuvo. Tik vėlai vakare pakilo. Va, man dar gydytoja sakė, kad taip gali nutikti ir ne tik kai vaikas įkanda, bet ir kai peršali. Gal sušalai kur?
O dabar pasinaudok mano gydytojos patarimais ir kuo greičiau saviškei skambink mirksiukas.gif Būtinai parašyk, kaip einasi.
Atsakyti
man nuo skausmingu ir sukietejusiu krutu padeda toks tepaliukas GARMASTAN . man patare gimdyma priemusi gydytoja . isigijau dar pries gimdyma . nenuvyle .
Atsakyti
Labas biggrin.gif

Kaip viskas netiketi prasidejo, taip ir baigesi thumbup.gif Konsultavausi su pazistama gyd. liepe kuo daugiau duoti maziukui kruti. Dar masazavau ir nutraukinejau. Viskas praejo. Nekilo tempr. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vakare-tyla @ 2008 11 26, 12:48)
Labas biggrin.gif

Kaip viskas netiketi prasidejo, taip ir baigesi thumbup.gif  Konsultavausi su pazistama gyd. liepe kuo daugiau duoti maziukui kruti. Dar masazavau ir nutraukinejau. Viskas praejo. Nekilo tempr.  thumbup.gif

Džiaugiuosi, kad viskas gerai baigėsi 4u.gif
Atsakyti
labas, mamytems.. man irgi reikia pagalbos: vakar pastebejau, kad susidare guzas beveik prie pat pazasties..jo man visai neskauda..daviau kudikiui zisti kaip ir rekomenduojama smakriukas link guzo..taciau guzas neisnyksta..patarkit, ka reiketu daryti. Aciu!!
Atsakyti
QUOTE(atcik @ 2008 12 18, 12:44)
labas, mamytems.. man irgi reikia pagalbos: vakar pastebejau, kad susidare guzas beveik prie pat pazasties..jo man visai neskauda..daviau kudikiui zisti kaip ir rekomenduojama smakriukas link guzo..taciau guzas neisnyksta..patarkit, ka reiketu daryti. Aciu!!

Man irgi taip buvo.Padejo sildymas ir masazas.Svarbiausia,kad nepradetu skaudet.
Atsakyti
QUOTE(atcik @ 2008 12 18, 13:44)

Pabandyk keletą kartų duot žįsti, ypač kai vaikas alkanas, man kartais užtrunka beveik parą, kol visai susitvarko. Dar gali švelniai pamasažuoti skaudamą vietą - pabraukyti nuo pažasties link areolės. Taip pat pabandyk karštą dušą prieš maitinimą - karštas vanduo irgi į skaudamą vietą, tai padeda pienui ištekėti, o po maitinimo gali dėti ledo ir tuo pačiu masažuoti.
Na, turėtų padėti... Jeigu labai didelis skausmas ar temperatūra, galima išgerti paracetamolio. Bet jeigu nėra tempos ar skausmo, tai reiškia tik pieno sąstovis be jokių komplikacijų.
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Aciu- naudosiuos patarimais.. siaip temperaturos (apie 39,5) buvo..bet po paros laiko nukrito..dabar liko tik neskaudantis guzas...
Atsakyti