Įkraunama...
Įkraunama...

Problemos su krūtimis žindymo periodu

QUOTE(Madeleine @ 2008 11 01, 20:31)
Labai gerai, kad dar nekyla temperatūra, bet reikia nedelsiant stengtis ištraukti pieno sąstovį. Tai pati pradžia ir gali greitai pavykti su juo susitvarkyti smile.gif  Svarbu duoti vaikui žįsti iš skaudamos krūties ir jį glausti taip, kad apatinis vaiko smakriukas būtų ties ta vieta, kur skauda. Duok skaudamą krūtį tuomet, kai vaikas alkanas, tada jis intensyviau žįs. Gali švelniai pati pamasažuoti skaudamą vietą, braukiant nuo kūno link areolės. Aš pati masažo nepraktikuoju (apie krūtų masažą yra įvairių nuomonių), nebent švelniai pabraukau ranka link areolių, siekdama palengvienti pieno išbėgimą.
Aš siūlyčiau vis tik dar pabandyti duoti vaikui ištraukti (smakriukas ties skaudama vieta). Ne visada iš karto vaikučiui pavyksta ištraukti pieno sąstovį, kartais tai įvyksta per kelis kartus. Man taip atrodo, kad tai priklauso nuo to, kaip lengvai "pasiekiamas" latakėlis, kuriame įvyko sąstovis. Dėl tos priežasties verta pakaitalioti maitinimo pozicijas, o laktostazės atveju ieškoti tokios pozos, kad vaiko apatinis smakriukas atsidurtų tiksliai ties skaudama vieta. Tokiais atvejais man kartais net vizualiai matosi, kaip dukrytė jį ištraukia, tarsi "pramuša" - atitraukus krūtį pienas (toks skaidrus, liesas kaip maitinimo pradžioje) bėga fontanu, nors krūtis kitose vietose atrodo visiškai tuščia smile.gif
Dar galima pabandyti šiltą dušą prieš maitinimą, o po maitinimo - ant skaudamos vietos dėti ledo kompresą (ledas suvyniotas į medžiagą ar pan.). Tada vėl pabandyti švelniai pabraukyti skaudama vietą link areolių.

Tikiuosi, padės, sėkmės abiems smile.gif  smile.gif

Išsikapanojau biggrin.gif Laaaabai ačiū už patarimus, Madeleine. Praktiškai, taip ir dariau: daviau žįsti iš tos kruties kuo daugiau, pati tryniau ir nutraukinėjau pieno likutį, masažavau sukietejimus. Per šeštadienį praėjo. Tiesa, gal kitoms padės patarimas, kuris jau buvo minėtas forume anksčiau. Nedarykite per didelių pertraukų tarp maitinimų. Manau, kad man būtent dėl to ir prasidėjo skausmai. Dukryte pamiegojo penkias valandas ir še tau... dabar stengiuos didesnio tarpo kaip 4 val. nedaryti.
Atsakyti
QUOTE(bilekokia @ 2008 11 04, 20:39)
Išsikapanojau biggrin.gif 

Labai džiaugiuosi, kad įveikei, šaunuolė! 4u.gif
Tos laktostazės bjaurus dalykas, gali kartotis ir vėliau (bent man taip būna), bet svarbu tik pajutus pačią pradžią stengtis ją ištraukti.
Lengvo maitinimo biggrin.gif
Atsakyti
mamytes patarkit!!!
maitinu 9 men, jokiu problemu niekada neturejau su krutine, tik matyt perpute mane...jau praeita nakti pajutau skausma krutyje, jokiu guzeliu, sukietejimu nera, bet net prisiliesti nebegaliu, temp i vakara uzkilo 38,5 isgeriau paracetamolio, o diena geriau ibubrofen bet jokio efekto nebuvo...pasiskaiciau tema ir uzsidejau medaus ir kopusto kompresa, jauciuosi blogai, nuo temp lauzo kaulus, kol nelieciu kruties neskauda...ka dar patartumet daryti!!!
Atsakyti
Sveikutės,
pasidalinsiu savo žindymo patirtimi, nes kuo toliau, tuo labiau puolu į neviltį: mano dukrytei 1,5 mėnesio ir lygiai tiek laiko kankinuosi su žindymu, t.y. su dešiniąja krūtimi ir matyt, kad jau niekas nebepadės man angel_sadangel.gif kairę mažė mano valgo labai gerai, o dešinę man žiauriai skauda. Kiekvieną kartą duodant dešinę krūtį man ašaros kaupiasi akyse ir šaltas prakaitas iš skausmo pila... , nors apžioja tikrai teisingai (taip pat kaip ir kairę, iš kurios maitinti tikrai malonu ir visiškai neskauda), o po maitinimo ir spenelį skauda ir apyspenelinį lauką skauda baisiai, apyspenelinis laukas būna net raudonas ir ištinęs, tiesiog "dega" verysad.gif
Nežinau kodėl taip yra ir būtų labai gaila nutraukti maitinimą krūtimi vien dėl to, kad tokia "brokuota" mano krūtis, nes ir pienelio turiu ir svorio priaugom normaliai per mėnesį, bet kuo toliau tuo labiau atrodo, kad nebegaliu daugiau taip - tikrai esu kantri, bet labai skauda verysad.gif .
Bandžiau tą krūtį kurį laiką ir pientraukiu nutraukinėt ir su antspeniu maitint ir sunaudojau jau 5-6 pakelius multimam kompresų, ir tepu garmastanu, aventu ir net skambinau maitinimo konsultantei, bet niekas man napadeda - standartiniai patarimai, gydytis tepalais, kompresais ir turi susitvarkyti - nė velnio nieks nesusitvarko doh.gif net pientraukiu nutraukiant skauda (nors ir rankenėlę spaudžiu švelniai) ir su antspeniu maitinant skauda, o be to, su antspeniu dar ir neteisingai apžioja mažė ir neišvalgo krūties.
Vienu žodžiu esu visiškoj neviltį ir jeigu dar turit kokių nors minčių, dėl ko viena krūtis tokia jautri, ypač apyspenelinis laukas, pasidalinkit help.gif help.gif , nes nebežinau, ką dar daryti (vienintelis man atrodo galimas variantas iš tos krūties nutraukinėti pieną pientraukiu - nors truputį mažiau skauda), bet gal turit dar kokių patarimų...?
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2008 11 08, 20:03)
mamytes patarkit!!!
maitinu 9 men, jokiu problemu niekada neturejau su krutine, tik matyt perpute mane...jau praeita nakti pajutau skausma krutyje, jokiu guzeliu, sukietejimu nera, bet net prisiliesti nebegaliu, temp i vakara uzkilo 38,5 isgeriau paracetamolio, o diena geriau ibubrofen bet jokio efekto nebuvo...pasiskaiciau tema ir uzsidejau medaus ir kopusto kompresa, jauciuosi blogai, nuo temp lauzo kaulus, kol nelieciu kruties neskauda...ka dar patartumet daryti!!!

man padejo toks budas- pasildai kruti, tada nutrauki piena, likusi- duodi vaikui istrukti tada dedi salta kompresa ir tada jau koki nori kompresa- kopusto, degtines ar kt.
Dar gali padeti stipri duso srove karstu vandeniu.
Sekmes ir kad kuo maziau butu tokiu bedu 4u.gif
Atsakyti
o man kai prasidejo skausmas nebepadejo nei masazai nei kompresai verysad.gif buvo mastitas su puliais kuriuos trauke chirurgas doh.gif doh.gif doh.gif nelinkiu nei vienai
Atsakyti
QUOTE(*Frezija* @ 2008 11 08, 22:28)
būtų labai gaila nutraukti maitinimą krūtimi vien dėl to, kad tokia "brokuota" mano krūtis, nes ir pienelio turiu ir svorio priaugom normaliai per mėnesį, bet kuo toliau tuo labiau atrodo, kad nebegaliu daugiau taip - tikrai esu kantri, bet labai skauda  verysad.gif .

Patarimų, kaip išspręsti tavo problemą, duoti negaliu, bet pirmiausiai atmink, kad visai nebūtina nutraukti maitinimo krūtimi. Jeigu vienoje krūtyje nebesigamintų pienas, kūdikį būtų galima kuo puikiausiai išmaitinti ir viena krūtimi bigsmile.gif
Siunčiu tau AŽ su tel. nr. - manau, kad tave pakonsultuos, kaip maitinti viena krūtimi ir kaip išspręsti kitos krūties problemas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Frezija* @ 2008 11 08, 21:28)
lygiai tiek laiko kankinuosi su žindymu, t.y. su dešiniąja krūtimi ir matyt, kad jau niekas nebepadės man  angel_sadangel.gif kairę mažė mano valgo labai gerai, o dešinę man žiauriai skauda. Kiekvieną kartą duodant dešinę krūtį man ašaros kaupiasi akyse ir šaltas prakaitas iš skausmo pila... , nors apžioja tikrai teisingai (taip pat kaip ir kairę, iš kurios maitinti tikrai malonu ir visiškai neskauda), o po maitinimo ir spenelį skauda ir apyspenelinį lauką skauda baisiai, apyspenelinis laukas būna net raudonas ir ištinęs, tiesiog "dega" verysad.gif
Nežinau kodėl taip yra ir būtų labai gaila nutraukti maitinimą krūtimi vien dėl to, kad tokia "brokuota" mano krūtis, nes ir pienelio turiu ir svorio priaugom normaliai per mėnesį, bet kuo toliau tuo labiau atrodo, kad nebegaliu daugiau taip - tikrai esu kantri, bet labai skauda  verysad.gif .
Bandžiau tą krūtį kurį laiką ir pientraukiu nutraukinėt ir su antspeniu maitint ir sunaudojau jau 5-6 pakelius multimam kompresų, ir tepu garmastanu, aventu ir net skambinau maitinimo konsultantei, bet niekas man napadeda - standartiniai patarimai, gydytis tepalais, kompresais ir turi susitvarkyti - nė velnio nieks nesusitvarko  doh.gif net pientraukiu nutraukiant skauda (nors ir rankenėlę spaudžiu švelniai) ir su antspeniu maitinant skauda, o be to, su antspeniu dar ir neteisingai apžioja mažė ir neišvalgo krūties.
Vienu žodžiu esu visiškoj neviltį ir jeigu dar turit kokių nors minčių, dėl ko viena krūtis tokia jautri, ypač apyspenelinis laukas, pasidalinkit  help.gif  help.gif , nes nebežinau, ką dar daryti (vienintelis man atrodo galimas variantas iš tos krūties nutraukinėti pieną pientraukiu - nors truputį mažiau skauda), bet gal turit dar kokių patarimų...?

Galbūt paprasčiausiai dar krūtis "nepriprato"? Man pradžioje irgi skaudėjo, buvo be galo jautru, negalėjau net su rankšluosčiu prisilieti, degė. Ieškojau sau visokių ligų, bet taip nieko ir neradau smile.gif O pasirodė, kad paprasčiausiai, kaip aš sakiau "Krūtinė pratinosi prie naujų funkcijų" biggrin.gif Po kiek laiko viskas savaime praėjo ir šitas procesas irgi truko apie mėnesiuką, gal šiek tiek ilgiau g.gif Dabar maitinu vaiką jau penktą mėnesį ir jokių problemų mirksiukas.gif
Gal dar reikia bandyti kaip nors bandyti pratempti laiką, gal su pentraukiu, gal dar kaip g.gif Nes tikrai btų gaila dėl to nebemaitinti unsure.gif
Atsakyti
As pirmom savaitem kai maitinau, tai vaikas valgo, o as verkiu is skausmo. Po to nusipirkau antspenius, su jais ir visada pramaitinau, nes kiek bandydavau be jo, po keliu kartu speneliai vel labai pradedavo skaudeti sad.gif
Atsakyti
Niekaip nesuprantu, kas yra. Po gimdymo praėjo jau 8mėn. Ir šiandien pradėjo mausti dešinės krūties apačios kažkokią nedidelę dalį. Jokio paraudimo nėra. Ir lyg neužčiuopiu jokių pakietėjimų. Skauda, kai keliu toje vietoje krūtinę. Maitinant neskauda.Jokių pažastyje limfmazgių padidėjimo nėra. Pienuką mažylė gerai ištuštinusi. Kas gali būti? Kur kreiptis pagalbos?
Atsakyti
as vakar apturejau "malonuma" su susidariusiu guzu. o jau dydis blink.gif du menesius maitinau be problemu ir se tau kad nori! skaudejo tikrai nemaloniia, rankos pakelti net negalejau... bet pamasazavau karsto duso srove, po to dar kazrsta kompresa dejau, masazavau spenelio link, o kai tik sunutis pabudo, daviau jam israukti. is kart palengvejo, dingo guzas.bijau pagalvoti, kad dar atsirastu blink.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės, susidūriau ir aš su problema verysad.gif Dukrytej jau metai, ir per visus metus nebuvo problemų dėl maitinimo, bet išaugo dantys doh.gif ir dabar tai vieną tai kitą krūtį ji man sukandžioja, paskutinį kartą naktį grobė krutį, lyg atsikąsti būtų norėjus verysad.gif tepu tepaliuku, bet negali užgyti, kai valgo dantys vėl toj pačioj vietoj. Gal kam taip buvo, na kaip atpratint kąsti, nes dar norėjau per žiemą maitinti, nenoriu nutraukti verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kana: 22 lapkričio 2008 - 15:09