QUOTE(Madeleine @ 2008 11 01, 20:31)
Labai gerai, kad dar nekyla temperatūra, bet reikia nedelsiant stengtis ištraukti pieno sąstovį. Tai pati pradžia ir gali greitai pavykti su juo susitvarkyti Svarbu duoti vaikui žįsti iš skaudamos krūties ir jį glausti taip, kad apatinis vaiko smakriukas būtų ties ta vieta, kur skauda. Duok skaudamą krūtį tuomet, kai vaikas alkanas, tada jis intensyviau žįs. Gali švelniai pati pamasažuoti skaudamą vietą, braukiant nuo kūno link areolės. Aš pati masažo nepraktikuoju (apie krūtų masažą yra įvairių nuomonių), nebent švelniai pabraukau ranka link areolių, siekdama palengvienti pieno išbėgimą.
Aš siūlyčiau vis tik dar pabandyti duoti vaikui ištraukti (smakriukas ties skaudama vieta). Ne visada iš karto vaikučiui pavyksta ištraukti pieno sąstovį, kartais tai įvyksta per kelis kartus. Man taip atrodo, kad tai priklauso nuo to, kaip lengvai "pasiekiamas" latakėlis, kuriame įvyko sąstovis. Dėl tos priežasties verta pakaitalioti maitinimo pozicijas, o laktostazės atveju ieškoti tokios pozos, kad vaiko apatinis smakriukas atsidurtų tiksliai ties skaudama vieta. Tokiais atvejais man kartais net vizualiai matosi, kaip dukrytė jį ištraukia, tarsi "pramuša" - atitraukus krūtį pienas (toks skaidrus, liesas kaip maitinimo pradžioje) bėga fontanu, nors krūtis kitose vietose atrodo visiškai tuščia
Dar galima pabandyti šiltą dušą prieš maitinimą, o po maitinimo - ant skaudamos vietos dėti ledo kompresą (ledas suvyniotas į medžiagą ar pan.). Tada vėl pabandyti švelniai pabraukyti skaudama vietą link areolių.
Tikiuosi, padės, sėkmės abiems
Aš siūlyčiau vis tik dar pabandyti duoti vaikui ištraukti (smakriukas ties skaudama vieta). Ne visada iš karto vaikučiui pavyksta ištraukti pieno sąstovį, kartais tai įvyksta per kelis kartus. Man taip atrodo, kad tai priklauso nuo to, kaip lengvai "pasiekiamas" latakėlis, kuriame įvyko sąstovis. Dėl tos priežasties verta pakaitalioti maitinimo pozicijas, o laktostazės atveju ieškoti tokios pozos, kad vaiko apatinis smakriukas atsidurtų tiksliai ties skaudama vieta. Tokiais atvejais man kartais net vizualiai matosi, kaip dukrytė jį ištraukia, tarsi "pramuša" - atitraukus krūtį pienas (toks skaidrus, liesas kaip maitinimo pradžioje) bėga fontanu, nors krūtis kitose vietose atrodo visiškai tuščia
Dar galima pabandyti šiltą dušą prieš maitinimą, o po maitinimo - ant skaudamos vietos dėti ledo kompresą (ledas suvyniotas į medžiagą ar pan.). Tada vėl pabandyti švelniai pabraukyti skaudama vietą link areolių.
Tikiuosi, padės, sėkmės abiems
Išsikapanojau Laaaabai ačiū už patarimus, Madeleine. Praktiškai, taip ir dariau: daviau žįsti iš tos kruties kuo daugiau, pati tryniau ir nutraukinėjau pieno likutį, masažavau sukietejimus. Per šeštadienį praėjo. Tiesa, gal kitoms padės patarimas, kuris jau buvo minėtas forume anksčiau. Nedarykite per didelių pertraukų tarp maitinimų. Manau, kad man būtent dėl to ir prasidėjo skausmai. Dukryte pamiegojo penkias valandas ir še tau... dabar stengiuos didesnio tarpo kaip 4 val. nedaryti.