Sveikos,
Patarkite ! Man tik po truoputėlį pradejo vakar skaudet vieną krūtį, iš šono, kai liečiu. Guzų dar neužčiuopiu. Ką daryti, kad užbėgt guzams už akių ir išvengt didesnių bėdų? Jaučiuos gerai, temperatūros neturiu.
dėkui
Gal patyrusios mamytes gales man padeti savo patirtimi
Zinau, kad skaudancios krutys ir sukietejimai ne naujiena maitinancioms. Mums beveik 34 savaites, sianakt stipriai skaudejo viena kruti. Vakare maude, pamasazavau duse, o nakti pajutau, kad krutis sukietejo ir dar labiau skauda.
Nezinau ar taip buna ir kaip sau padeti.
Dejau kopusto lapa, o dabar ieskau info ar taip apskritai buna ir besilaukiancioms
Zinau, kad skaudancios krutys ir sukietejimai ne naujiena maitinancioms. Mums beveik 34 savaites, sianakt stipriai skaudejo viena kruti. Vakare maude, pamasazavau duse, o nakti pajutau, kad krutis sukietejo ir dar labiau skauda.
Dejau kopusto lapa, o dabar ieskau info ar taip apskritai buna ir besilaukiancioms
QUOTE(Angele @ 2008 11 01, 11:55)
Gal patyrusios mamytes gales man padeti savo patirtimi
man padejo tik ledo kompresai
QUOTE(Lapinuke @ 2008 11 01, 13:43)
man padejo tik ledo kompresai
Gal issiaiskinot priezastis tu skausmu, juk besilaukiant manau dar neturetu susidaryt sastoviai ir pan
S.O.S
Pries dvi dienas pastebejau kad prilietus is sono skauda kruti. O ir paraudusi ta vieta.... Net ir kai visiskai issiurbia mano maze pienuka, vistiek skauda,,, Pati krutis nesukietejusi. Apsiciupinejau...jokio guziuko neuzciuopiu... Siaip paspausti nelabai galiu, nes skauda
Pries dvi dienas pastebejau kad prilietus is sono skauda kruti. O ir paraudusi ta vieta.... Net ir kai visiskai issiurbia mano maze pienuka, vistiek skauda,,, Pati krutis nesukietejusi. Apsiciupinejau...jokio guziuko neuzciuopiu... Siaip paspausti nelabai galiu, nes skauda
QUOTE(bilekokia @ 2008 11 01, 08:41)
Sveikos,
Patarkite ! Man tik po truoputėlį pradejo vakar skaudet vieną krūtį, iš šono, kai liečiu. Guzų dar neužčiuopiu. Ką daryti, kad užbėgt guzams už akių ir išvengt didesnių bėdų? Jaučiuos gerai, temperatūros neturiu.
dėkui
dėkui
Labai gerai, kad dar nekyla temperatūra, bet reikia nedelsiant stengtis ištraukti pieno sąstovį. Tai pati pradžia ir gali greitai pavykti su juo susitvarkyti Svarbu duoti vaikui žįsti iš skaudamos krūties ir jį glausti taip, kad apatinis vaiko smakriukas būtų ties ta vieta, kur skauda. Duok skaudamą krūtį tuomet, kai vaikas alkanas, tada jis intensyviau žįs. Gali švelniai pati pamasažuoti skaudamą vietą, braukiant nuo kūno link areolės. Aš pati masažo nepraktikuoju (apie krūtų masažą yra įvairių nuomonių), nebent švelniai pabraukau ranka link areolių, siekdama palengvienti pieno išbėgimą.
QUOTE(Plaukia laivas @ 2008 11 01, 18:48)
S.O.S
Aš siūlyčiau vis tik dar pabandyti duoti vaikui ištraukti (smakriukas ties skaudama vieta). Ne visada iš karto vaikučiui pavyksta ištraukti pieno sąstovį, kartais tai įvyksta per kelis kartus. Man taip atrodo, kad tai priklauso nuo to, kaip lengvai "pasiekiamas" latakėlis, kuriame įvyko sąstovis. Dėl tos priežasties verta pakaitalioti maitinimo pozicijas, o laktostazės atveju ieškoti tokios pozos, kad vaiko apatinis smakriukas atsidurtų tiksliai ties skaudama vieta. Tokiais atvejais man kartais net vizualiai matosi, kaip dukrytė jį ištraukia, tarsi "pramuša" - atitraukus krūtį pienas (toks skaidrus, liesas kaip maitinimo pradžioje) bėga fontanu, nors krūtis kitose vietose atrodo visiškai tuščia
Dar galima pabandyti šiltą dušą prieš maitinimą, o po maitinimo - ant skaudamos vietos dėti ledo kompresą (ledas suvyniotas į medžiagą ar pan.). Tada vėl pabandyti švelniai pabraukyti skaudama vietą link areolių.
Tikiuosi, padės, sėkmės abiems
bilekokia, plaukia laivas duokit kuo daugiau vaikučiams krūtį, taip kaip Madeleine nurodė kad vaikučio smakriukas būtų į tą pusę kur skauda man pačioje maitinimo pradžioje taip pat buvo gal 4-5 dieną po gimdymo kriokaiu krokodilo ašaromis, nors ir pientraukį turėjau mano krūtinė tokia, kad neduoda jokiems aparatams pieno, tik vaikučiui, o ji dar valgė tiek mažai, o pieno turėjau tikrai daug, tad vaikščiojau pilnom krūtim, man labai padėjo prieš maitinimą lysti po karštu karštu dųšu, tokio karščio kiek galėjau iškentėti, ateidavau pas dukrą raudonom ir garuojančiom krūtinėm, užtat vaikas ištraukdavo viską ir maždaug per trumpą laiką susireguliavo mano fabriko gaminimas su dukros poreikiais
Krūtinės kišti po karštu vandeniu negalima, jei jau pakilo temperatūra vaikai patys pirmieji vaistai, ji emūsų daktarai jei skauda krūtinės sėkmės mamytės maitinant
Krūtinės kišti po karštu vandeniu negalima, jei jau pakilo temperatūra vaikai patys pirmieji vaistai, ji emūsų daktarai jei skauda krūtinės sėkmės mamytės maitinant
Suprantu, kad daug daugiau skausmu skausmeliu atsiranda pagimdzius, kai pienukas per krastus teka.
Bet gal buvo kai buvot busimos mamytes skausmingos krutys. Patarima gavau ledo kompresai, bet kazkaip truputi baisu susaldyt. Siandien lyg ir maziau skauda kruti, suprantu viskas su laiku susireguliuos, bet info daugiausiai tik jau apie maitinancias mamytes.
1.5 menesiuko iki gimdymo, tikiuosi tokiu skausmu bus kuo reciau.
Bet gal buvo kai buvot busimos mamytes skausmingos krutys. Patarima gavau ledo kompresai, bet kazkaip truputi baisu susaldyt. Siandien lyg ir maziau skauda kruti, suprantu viskas su laiku susireguliuos, bet info daugiausiai tik jau apie maitinancias mamytes.
QUOTE(Angele @ 2008 11 01, 21:37)
Suprantu, kad daug daugiau skausmu skausmeliu atsiranda pagimdzius, kai pienukas per krastus teka.
Angele,
Man besilaukiant pirmos dukros buvo susiformavęs nedidelis guziukas vienoje krūtyje (nuo priešpienio, kuris man pasirodė gana anksti). Kurią savaitę tai atsitiko, jau nebepamenu Bet man neskaudėjo, tai nieko ir nedariau...
Net nežinau, ką tau patarti, gal geriausia būtų, jei pasikonsultuotum su savo prižiūrinčiu gydytoju. Logiškai galvojant, guziukas neturėtų progresuoti, nes greičiausiai čia susikaupė pradėjęs gamintis priešpienis. Bet kol nepagimdei jo gaminasi nedaug, gal tiesiog krūties latakėliai dar neprisitaikė. Bet čia tik mano hipotezė
Manau, paskambink gydytojui ir bus ramiau
QUOTE(Madeleine @ 2008 11 01, 21:51)
Angele,
Man besilaukiant pirmos dukros buvo susiformavęs nedidelis guziukas vienoje krūtyje (nuo priešpienio, kuris man pasirodė gana anksti). Kurią savaitę tai atsitiko, jau nebepamenu Bet man neskaudėjo, tai nieko ir nedariau...
Net nežinau, ką tau patarti, gal geriausia būtų, jei pasikonsultuotum su savo prižiūrinčiu gydytoju. Logiškai galvojant, guziukas neturėtų progresuoti, nes greičiausiai čia susikaupė pradėjęs gamintis priešpienis. Bet kol nepagimdei jo gaminasi nedaug, gal tiesiog krūties latakėliai dar neprisitaikė. Bet čia tik mano hipotezė
Bent jau zinau, kad ir kitoms buna sukietejimai, nes nezinojimas i nevilti vare. Dekoju
Antradieni keliauju pas ginekologe, tuomet galesiu pasikonsultuoti.
Aciu mamytems uz patarimus. Man siandien jau praktiskai nebeskauda. Matyt padejo kopusto lapai, masazas
Kita savaite einu i zindymo kursus, tikiuosi, kad kai jau maitinsiu savo leliu bus lengviau, nes daug ka zinosiu Maitinti pati labai noriu ir kuo ilgiau, taip kad tikriausiai zinojimas apie problemas ir ju sprendima gelbsti labiausiai norint issaugot sia galimybe
Kita savaite einu i zindymo kursus, tikiuosi, kad kai jau maitinsiu savo leliu bus lengviau, nes daug ka zinosiu Maitinti pati labai noriu ir kuo ilgiau, taip kad tikriausiai zinojimas apie problemas ir ju sprendima gelbsti labiausiai norint issaugot sia galimybe