Įkraunama...
Įkraunama...

Problemos su krūtimis žindymo periodu

Sveikutes 4u.gif
Vakar pakilo temperatura iki 38.2, skaudejo viena kruti. Vakare pasidariau kompresa su dektine ir medumi, visa nakti masazavau ir daviau ta pacia kruti vaikeliui. Ryte krutine suminkstejo, dar siek tiek skauda, bet nekrenta temperatura....siandien vel 38. Gydytoja patare isgerti paracetamolio.
Pergyvenu, kad pieniukas visai nedingtu.
Gal turite kokiu patarimu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(GundaC @ 2008 07 19, 12:02)
Sveikutes  4u.gif
Vakar pakilo temperatura iki 38.2, skaudejo viena kruti. Vakare pasidariau kompresa su dektine ir medumi, visa nakti masazavau ir daviau ta pacia kruti vaikeliui. Ryte krutine suminkstejo, dar siek tiek skauda, bet nekrenta temperatura....siandien vel 38. Gydytoja patare isgerti paracetamolio.
Pergyvenu, kad pieniukas visai nedingtu.
Gal turite kokiu patarimu  unsure.gif

Isgerk avieciu stiebu ar liepziedziu arbatos vietoj paracetamolio.Nuo kruties temperatura kartais laikosi kelias dienas,ypac jei perpute ir jei pereis i kita kruti.
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 07 19, 13:28)
Isgerk avieciu stiebu ar liepziedziu arbatos vietoj paracetamolio.Nuo kruties temperatura kartais laikosi kelias dienas,ypac jei perpute ir jei pereis i kita kruti.

Man jau trecia diena vis pakyla temperatura iki 38.2
daugvaikuciu-kiek dienu mazdaug gali laikytis temperatura? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GundaC @ 2008 07 20, 16:38)
Man jau trecia diena vis pakyla temperatura iki 38.2
daugvaikuciu-kiek dienu mazdaug gali laikytis temperatura?  ax.gif

2-3,kartais 4,bet jei ilgiau nei 3 dienas,gal dar koks virusas prisidejo-gerkles neskauda,nekosti,nesloguoji?
Atsakyti
QUOTE(Jurgugute @ 2008 04 08, 13:25)
Sveikos mamytes,

ir as turiu problemele, man aplink speneli isbere tokiais spuogeliais,atrodo lyg isspaust galeciau.

Ir dar spenelis toks jautrus, bet kas svarbiausia kai suimi visa laukeli ir paspaudi irgi skauda. Ne tik speneli, bet ir didesni plota. Ar yra ir kitoms taip, ar cia jau man velnias zino kas  blink.gif

sveikos mamytės

ir man ta pati problema sad.gif
Nebegaliu iš tos krūties maitinti kaip skauda. Ir tie spuogeliai neramina. Gal galit patarti, ką daryti?
ačiū labai
Atsakyti
Mano maitnimo stazas 10 men ir pirma karta tokia beda uzklupo- vakar pakilo tempa iki 37,7C, viena krutis pasidare labai jautri, skausminga ciuopiant, atsirado raudona demele ant kruties, paspaudus (tai skausminga) tekejo baltas pienas o jau vakare atsirado toks rudas- rausvas (man nepanasu i pulius). Esu issigandusi ar tai ne mastitas. Siandien tempos nera, skausmas sumazejo, raudona demele vos matoma bet paspaudus speneli is vieno latakelio teka toks pats negrazus pienas (nors is kitu lataku normalus baltas pienas). Pradzioje is tos kruties nusitraukdavau su pientraukiu, po to duodu vaikui zysti. Ar puliai turi buti zalsvi -pilki? Ar galiu vaika maitinti? NOrs jauciuosi geriau bet ta pienuko spalva lab neramina . Ta serganti krutis minksta, guzeliu taip pat neapciuopiu unsure.gif
Atsakyti
Krutinei apciuopiau guzelius, temp neturiu... dedu degtines kompresus ir nusitraukineju piena. Norejau pasiteirauti per kiek laiko turetu issivaikscioti guzeliai?
Kazkokia neviltis verysad.gif tik pries savaite pabaigiau gerti antibiotikus del mastito - buvo sukietejimas toj pacioj kruty, bet kitoj vietoj ir siandien ziuriu vel surprise surprise... atrodo ir saugojausi...
Atsakyti
QUOTE(det @ 2008 09 07, 22:54)
Krutinei apciuopiau guzelius, temp neturiu... dedu degtines kompresus ir nusitraukineju piena. Norejau pasiteirauti per kiek laiko turetu issivaikscioti guzeliai?
Kazkokia neviltis verysad.gif tik pries savaite pabaigiau gerti antibiotikus del mastito - buvo sukietejimas toj pacioj kruty, bet kitoj vietoj ir siandien ziuriu vel surprise surprise... atrodo ir saugojausi...

Ar dideli guzeliai,nes tokie kaip karoliukai yra normalu.
Dar patepliok tarpuose tarp kompresu Garmastanu,uzdek silta skara ir atsargiai,kad neperpustu,i lauka eik su liemene.Rankos gali buti nuogos,bet krutine siltai.
Siaip guzeliai praeina per pora dienu,bet gali ir ilgiau.Dar maitindama pamasazuok guzelius pagal laikrodzio rodykle,nes tada lengviau isbega pienelis.
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 09 08, 00:28)
Ar dideli guzeliai,nes tokie kaip karoliukai yra normalu.
Dar patepliok tarpuose tarp kompresu Garmastanu,uzdek silta skara ir atsargiai,kad neperpustu,i lauka eik su liemene.Rankos gali buti nuogos,bet krutine siltai.
Siaip guzeliai praeina per pora dienu,bet gali ir ilgiau.Dar maitindama pamasazuok guzelius pagal laikrodzio rodykle,nes tada lengviau isbega pienelis.

labai aciu uz atsakyma 4u.gif
ryte guzeliu jau neberadau, turbut degtines kompresai padejo, taciau atsirado paraudimas, tempimas bei deginimas.... ar tai reiskia, kad guzeliai atsinaujins? unsure.gif
Jeigu guzeliu neapciuopiu ar dar deti degtines kompresus?
Atsakyti
QUOTE(det @ 2008 09 08, 10:41)
ryte guzeliu jau neberadau, turbut degtines kompresai padejo, taciau atsirado paraudimas, tempimas bei deginimas.... ar tai reiskia, kad guzeliai atsinaujins? unsure.gif

Niekada nedariau degtinės kompresų - mane truputį gąsdina alkoholio absorbcija... g.gif Man užteko tiesiog šiltų kompresų, dušo, švelnaus masažo.
O paraudimas ir skausmas kurį laiką lieka. Man po itin didelių guzų su temperatūra laikėsi dvi savaites.
Atsakyti
QUOTE(det @ 2008 09 08, 10:41)

Dar dek ,kol nebeliks jokio skausmo
Atsakyti
Sveikos mamytės,

Aš ir vakar plastomis gulėjau, temperatūra buvo iki 39.6 pakilusi. Per vakarą ištuštinau visą savo šaldiklio turinį pradedant ledukais ir baigiant kiaulienos nugarine, šias gėrybes dėjau į pažastis, kirkšnų sritį ir ant kepenų (kraujo indai), o visą šį šaltą malonumą pagardinau šaltu dušu. Tiesa arbata ir kiti karšti gėrimai bei gulimas režimas privalomas. Rezultatas - šiandien temperatūros nebeliko bigsmile.gif

O raudonį ir karštį iš krūtinės šalinu bulvių tarkių kompresais thumbup.gif Kol kas rezultatas neprastas lotuliukas.gif

Iš pradžių duodu dukrai padirbėti su sergančia krūtimi, o poto jau su vyro masažų pagalba 4u.gif nutraukiam likutį.
Atsakyti