Įkraunama...
Įkraunama...

Problemos su krūtimis žindymo periodu

QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 05 02, 23:50)
1.taip,paprasta.
Garmastanas tinka ir ant spenelio,ir ant kruties,ziurint,kur skauda.Daznai viskas prasideda nuo nugrauzto spenelio,tada tepam ir speneli,ir kruti.Jei prasideda nuo guzu,daugiau tepam kruti,spenelio ne.
2.Manyciau, jums reikia tepti paraudusias vietas,speneli Garmastanu,o po poros valandu deti degtine,bet tik ne ant spenelio.Degtine deti ir arciau pazasties,ne i pacia pazasti-skausmas pazastyje rodo,kad sureagavo nuo kruties limfmazgiai.
Pagal jusu aprasyma,manau,kad irgi supute koks vejas,skersvejis:tada nebuna aiskios lokalizacijos.

Greiciausiai perpute.

Siandien tarp maitinimu dejau 2 degtines kompresus, daviau ta kruti zisti vaikui (beje, zinda labai nenoriai, todel pries maitinima pasildziau buteliuku su siltu vandeniu). Po maitinimo uzdejau salta kompresa. Pagerejo tik vos vos verysad.gif Buvo vel pradejusi kilti temperatura, bet po maitinimo vel staigiai nukrito.

Sakykit, ar pagyjimas turi ateiti greitai ar cia keliu dienu/ilgesnio laiko klausimas? Gal ir durnas klausimas, bet po gimdymo degancias krutis issigydziau per diena. Pries maitinima sildziau , o po maitinimo saldziau. Beje, anakart irgi buvo su temperatura, pozymiai lygiai tie patys, kaip ir dabar , tik anakart buvo ir guzu... Todel ir klausiu kiek ilgai uztrunka gydymas?
Atsakyti
Man antrą kartą kai susimetė guzai, tai po to, nukritus temperatūrai ir praėjus guzams, skausmas ir raudonumas dar dvi savaites laikėsi. Bet kadangi palaipsniui mažėjo, tai nepergyvenau.
Atsakyti
Is tikruju ne visada greitai susitvarko.Kartais jau pati krutis lyg ir nieko,bet yra maudimas,skausmingi dilgciojimai,skausmingumas pazastyje.Tiesiog reikia kantrybes.
Atsakyti
Siandien diena praejo be temperaturos, taciau turejau kita strioka. Kadangi dabar maitinu tik is problemines kruties, labai kencia spenelis. Mazoji megeja zisti ilgiau, apie 30-40 min, tai spenelis sujautrejo, dejau antspeni, bet ir per ji skauda verysad.gif Maza to, po rytinio maitinimo ant pacio galiuko susidare vandeninga puslele, ziauriai panasi i herpi. Issigandau unsure.gif Paskui pamasciu, kad jei susidare taip greit, t.y. per maitinima, tai greiciausiai nutrynimas. Pusleles vietoje nepraleidzia latakeliai ir sunkiai bega pienas.Mazoji zindzia dar ilgiau, nervuojasi ir priedo dar labiau pritrina doh.gif dedu multimam, tai nors truputi jautruma nuima, bet puslele jei iki maitinant pamazeja, tai po maitinimo visada issipucia... Galvoju nusitraukinet tada pientraukiu kol nors kiek pagis, kaip manot? Ir maitint sveikaja+nutrauktu pienu is problemines....

Beje, paraudimas gerokai sumzejo, bet krutis kietesne ir didesne uz svekaja net kai maksimaliai istustinu. Tikekimes, keliu dienu begyje atslugs. Po dusu darysiu kontrastini dusa.Vakar bandziau-ne taip ir baisu, kai pasilenkiu ir pilutik ant kruties.

Bendrai tai ziauriai sunku verysad.gif Dar mazajai pilvo diegliukai , o vyras nelabai turi kantrybes ilgiau dukra priziuret, o as negaliu pakest kai vaikas verkia, tai imu ir cackinuosi pati. Pasekoje nakti migau tik 3 valandas ...

Momentais norisi prasmegti skradziai ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo desryte: 03 gegužės 2008 - 22:20
QUOTE(desryte @ 2008 05 03, 22:17)
Siandien diena praejo be temperaturos, taciau turejau kita strioka. Kadangi dabar maitinu tik is problemines kruties, labai kencia spenelis.  Mazoji megeja zisti ilgiau, apie 30-40 min, tai spenelis sujautrejo, dejau antspeni, bet ir per ji skauda  verysad.gif  Maza to, po rytinio maitinimo ant pacio galiuko susidare vandeninga puslele, ziauriai panasi i herpi. Issigandau  unsure.gif  Paskui pamasciu, kad jei  susidare taip greit, t.y. per maitinima, tai greiciausiai nutrynimas. Pusleles vietoje nepraleidzia latakeliai ir sunkiai bega pienas.Mazoji  zindzia dar ilgiau, nervuojasi ir priedo dar labiau pritrina  doh.gif  dedu multimam, tai nors truputi jautruma nuima, bet puslele jei iki maitinant pamazeja, tai po maitinimo visada issipucia... Galvoju nusitraukinet tada pientraukiu kol nors kiek pagis, kaip manot? Ir maitint sveikaja+nutrauktu pienu is problemines....

Beje, paraudimas gerokai sumzejo, bet krutis kietesne ir didesne uz svekaja net kai  maksimaliai istustinu. Tikekimes, keliu dienu begyje atslugs. Po dusu darysiu kontrastini dusa.Vakar bandziau-ne taip ir baisu, kai pasilenkiu ir pilutik ant kruties.

Bendrai tai ziauriai sunku  verysad.gif Dar mazajai pilvo diegliukai , o vyras nelabai turi kantrybes ilgiau dukra priziuret, o as negaliu pakest kai vaikas verkia, tai imu ir cackinuosi pati. Pasekoje nakti migau tik 3 valandas ...

Momentais norisi prasmegti skradziai  ...

Aš duočiau abi krūtis - pirmą skaudančią, o po to sveiką. O jei guziukų nėra, tai ir pakaitaliočiau.
Didelė ir kieta ji todėl, kad tik ji stimuliuojama ir gamina pienuką.
Dėl spenelio - labai atidžiai žiūrėk, kad gerai - plačiai apsižiotų. Maitink trumpiau, bet dažniau.
Suprantu, kad sunku, bet patikėk - laikina. 4u.gif Miegok ir ilsėkis kiek tik gali - tiek dieną, tiek naktį. Dieną pasiguldyk mažę ant pilvo ir taip miegokit - ir jai šils pilvukas ir neskaudės, ir pati pailsėsi. 4u.gif
Atsakyti
Mano žindymo stažas ilgas, bet va susidūriau su nesuprantamu dalyku. Skaudėjo vieną krūtį. Temperatūros, jokių guziukų,sustandėjimo nėra. Tiesiog skauda visą ir tiek. Pieno jos negamina, tik priešpienį. Po nakties regis skausmas atlėgo. Beveik normaliai. Tik žiūrėsiu kaip bus po mažosios rytinio žindymo. Kas tai per reiškinys?
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 05 04, 08:31)
Mano žindymo stažas ilgas, bet va susidūriau su nesuprantamu dalyku. Skaudėjo vieną krūtį. Temperatūros, jokių guziukų,sustandėjimo nėra. Tiesiog skauda visą ir tiek. Pieno jos negamina, tik priešpienį. Po nakties regis skausmas atlėgo. Beveik normaliai. Tik žiūrėsiu kaip bus po mažosios rytinio žindymo. Kas tai per reiškinys?

Žinok ir man skaudėjo ir dabar paskaudo. Niekur nieko apie tai neradau - manau tiesiog pavargo krutys nuo čiulpimo be pieno
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 05 04, 10:43)
Žinok ir man skaudėjo ir dabar paskaudo. Niekur nieko apie tai neradau - manau tiesiog pavargo krutys nuo čiulpimo be pieno

Vataip. Gerai, kad kol kaspraėjo. Tikiuosi nebesikartos smile.gif
Atsakyti
Galvojau mano bedos jau i pabaiga, bet anaiptol...

Vakar ant spenelio uzsidejo sasas , kuris, matyt, neleido per tuos latakelius isteketi pienui.dukryte zisdama ta kruti baisiausiai spardesi ir buvo labai nepatenkinta. Galvojau pilvas, taciau prie kitos kruties tokiu spektakliu nebuvo. Po jos traukiau pientraukiu, bet per vargus vos 10 ml prikapsejau, o krutis ir liko ir didesne, ir kietesne verysad.gif Paryciais pradejo ziauriai tenpti, apciuopiau guzu unsure.gif Su mazaja "dirbau" is peties pora valandu. Palengvejo tik tada, kai nudraskiau dali saso. Iskart jai pasidare lengviau ir praktiskai istustino kruti.
Dabar bijau, kad vel neuzsitrauktu tas spenelis, nes skausmas nepakeliamas, o ir guzu bijau kaip velnio... Tepu bepanthenu (darau vos ne kaukes is jo...), dedu Multimam, bet gyja labai letai).Kada gi mano kancios pasibaigs verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(desryte @ 2008 05 06, 23:45)

Vakar ant spenelio uzsidejo sasas , kuris, matyt, neleido per tuos latakelius isteketi pienui.dukryte zisdama ta kruti baisiausiai spardesi ir buvo labai nepatenkinta. Galvojau pilvas, taciau prie kitos kruties tokiu spektakliu nebuvo. Po jos traukiau pientraukiu, bet per vargus vos 10 ml prikapsejau, o krutis ir liko ir didesne, ir kietesne  verysad.gif  Paryciais pradejo ziauriai tenpti, apciuopiau guzu  unsure.gif  Su mazaja "dirbau" is peties pora valandu. Palengvejo tik tada, kai nudraskiau dali saso. Iskart jai pasidare lengviau ir praktiskai istustino kruti.
Dabar bijau, kad vel neuzsitrauktu tas spenelis, nes skausmas nepakeliamas, o ir guzu bijau kaip velnio... Tepu bepanthenu (darau vos ne kaukes is jo...), dedu Multimam, bet gyja labai letai).Kada gi mano kancios pasibaigs  verysad.gif

Laba, neskaiciau visos istorijos nuo pradzios, sorry, bet ar neturi avent speneliu kremo, jis laaabai riebus ir neleistu susidaryt ant spenelio sasui, as tik ka baigiau va maitint savo 1.5 metuku suneli, tai per ta laika ne karta bande speneliai apsaset, tai aventu daznai patepus jie suminkstedavo ir sugydavo greit, be to jis ir vaikui nekenksmingas, plaut nereik pries maitinant. as tuo aventu ir lupu kampucius suskilus kaskart pagydau. aisq kainuoja jis brangiai, apie 40 Lt, bet man va vieno pakako visam laikui unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(desryte @ 2008 05 06, 23:45)

Vakar ant spenelio uzsidejo sasas , kuris, matyt, neleido per tuos latakelius isteketi pienui.dukryte zisdama ta kruti baisiausiai spardesi ir buvo labai nepatenkinta. Galvojau pilvas, taciau prie kitos kruties tokiu spektakliu nebuvo. Po jos traukiau pientraukiu, bet per vargus vos 10 ml prikapsejau, o krutis ir liko ir didesne, ir kietesne  verysad.gif  Paryciais pradejo ziauriai tenpti, apciuopiau guzu  unsure.gif  Su mazaja "dirbau" is peties pora valandu. Palengvejo tik tada, kai nudraskiau dali saso. Iskart jai pasidare lengviau ir praktiskai istustino kruti.
Dabar bijau, kad vel neuzsitrauktu tas spenelis, nes skausmas nepakeliamas, o ir guzu bijau kaip velnio... Tepu bepanthenu (darau vos ne kaukes is jo...), dedu Multimam, bet gyja labai letai).Kada gi mano kancios pasibaigs  verysad.gif

laikykis 4u.gif žindymo pradžia visoms sunki būna

Tikrink kiekvieną kartą, kad spenelis būtų kuo toliau burnoj, kad jo nečiulptų net kai užmiega ir pusiau paleidžia krutį. Ir kai krutį pasiemi, daryk tai atsargiai, geriau pirma su pirštu burnyte atidaryk, o po to trauk krutį lauk. Ir gal tikrai pabandyk tą kremą. JAV rekomenduoja skaidrų lanoliną, bet lt jo nera kur pirkti sad.gif
Atsakyti
Sveikos..
gal padėsit man?
Antra diena dešinėje krūtyje jaučiu sukietėjimus netoli spenelio, viršuje. Maitinu jau tris mėnesius, iki šiol jokių guziukų nebuvo... įtariu gali būti dėl to, kad vaikutis valgydamas visko neišvalgo, pačiulpia truputį, kol pradeda rodyti kad nori atsirūgti. O po to pradeda verkti ir krūties jau niekaip nebeįkiši...sukasi į kitą pusę ir viskas.
Bandžiau daugiau žindyti, nutraukinėti nuo tos krūties pienuką, bet jis bėga tik iš apačios, o iš ten kur skauda ir guziukai schmoll.gif Ir nutraukus kiek bėga, neatrodo, kad jie kažkiek būtų sumažėję.... Vakar ryte buvo pakilusi temperatūra iki 38, išgėriau liepžiedžių ir ji nebepakilo daugiau. Raudonumas irgi buvo, bet šiandien jau lyg ir neberaudona. Dar bandžiau po karšto dušo nutrauinėti ir šaltą kopūstą po to dėti, bet irgi nėra jokio apčiuopiamo rezultato verysad.gif
Ką dar patartumėt?
Atsakyti