Įkraunama...
Įkraunama...

Problemos su krūtimis žindymo periodu

temperaturos nera, siek tiek skauda kai paspaudi, odos spalva nepasikeitus. Dare echo, sake uzdegimo nera. Tie du guziukai jau daugiau nei dvi savaites pas mane, abu vienoje krutineje, vienas virsuje, kitas sone (link krutines vidurio)..
abejoju ar jie savaime isnyks, lb bijau kad uzdegimo nebutu..
Atsakyti
QUOTE(Ingredd @ 2008 04 23, 20:28)
temperaturos nera, siek tiek skauda kai paspaudi, odos spalva nepasikeitus. Dare echo, sake uzdegimo nera. Tie du guziukai jau daugiau nei dvi savaites pas mane, abu vienoje krutineje, vienas virsuje, kitas sone (link krutines vidurio)..
abejoju ar jie savaime isnyks, lb bijau kad uzdegimo nebutu..

o ką patarė gydytojai, kurie darė echo? Ar pasakė, kas tai yra? Ar įmanomas uždegimas? Ar jie patarė masažuoti?

Atsakyti
Gydytojas kuris dare echo pasake kad uzdegimo nera, uzsikimse kanaleliai ir tiek. ir kad jei vaikas neistraukia viso pieno butina paciai nutraukt iki galo ir nesidarys jokie guzai, kelis kartus bandziau bet nutraukiau gal tik kokius pora saukstu ir daugiau taip nebedarau.
dar apsilankiau pas ginekologe,apziurejo, sake det kopresus pries maitinima ant tu guzeliu ar tept su garmastam ir po maitinimo masazuojant nutraukt piena is tos puses kur guzelis, bet man vistiek jie nedingsta kolkas..
na, ziuresim kaip cia bus, neramu, bet..
Atsakyti
Sveikos, gal kuri patarsit?

Skauda smarkiai vienos krūties šoną, bet jis ne kietas, silpna, visą kūną maudžia kaip prie gripo, akyse juoda, temperatūra 38.5. Ką daryti? Kaip supratau paskaičius, degtinės kompresas tiktų?
Pirmą kartą su tuo susiduriu, nors dukrą pusantrų metų maitinau, sūnų jau beveik puse. Gal čia mane perpūtė? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nitner @ 2008 04 28, 16:40)

Skauda smarkiai vienos krūties šoną, bet jis ne kietas, silpna, visą kūną maudžia kaip prie gripo, akyse juoda, temperatūra 38.5. Ką daryti? Kaip supratau paskaičius, degtinės kompresas tiktų?
Pirmą kartą su tuo susiduriu, nors dukrą pusantrų metų maitinau, sūnų jau beveik puse. Gal čia mane perpūtė?  g.gif  4u.gif

Kiek laiko laikosi temperatūra? Jei per parą nepradės mažėti, reikia kreiptis į gydytoją.
O kol kas pirmiausia duokit skaudančią krūtį ir stenkitės, kad smakriukas būtų skaudančioj pusėj.
Stenkitės kuo daugiau ilsėtis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 28 balandžio 2008 - 19:06
QUOTE(Nitner @ 2008 04 28, 17:40)

Skauda smarkiai vienos krūties šoną, bet jis ne kietas, silpna, visą kūną maudžia kaip prie gripo, akyse juoda, temperatūra 38.5. Ką daryti? Kaip supratau paskaičius, degtinės kompresas tiktu?Gal čia mane perpūtė?  g.gif  4u.gif

Tikriausiai perpute.Mano firminis receptas:degtines kompresas 2 val.garmastanas,ant jo vilnone kojine 2 val,kopustas su medumi 2 val.2 val pertrauka ir vel is naujo.
Nesijaudink,jei skausmingesne krutis bus keleta dienu.Gali persimesti i kita kruti.
Nuo kruties temperatura staigiai kyla.
Dar pasiziurek savo gerkle-dabar anginu pikas,gali buti sutapimas temperaturos ir del anginos.
Atsakyti
Ode, daugvaikuciu labai dėkui už atsakymus ir patarimus 4u.gif

Vakar užsidėjau degtinės kompresą, o prieš miegą nusimušiau temperatūrą su vaikišku Ibufenu. Šiandien temperatūra nebekyla, tik skausminga dar krūtis ir iš skaudamos pusės oda paraudus. Bandysiu toliau gydytis daugvaikuciu aprašytais kompresais.

Atsakyti
QUOTE(Ingredd @ 2008 04 26, 21:18)
Gydytojas kuris dare echo pasake kad uzdegimo nera, uzsikimse kanaleliai ir tiek. ir kad jei vaikas neistraukia viso pieno butina paciai nutraukt iki galo ir nesidarys jokie guzai, kelis kartus bandziau bet nutraukiau gal tik kokius pora saukstu ir daugiau taip nebedarau.
dar apsilankiau pas ginekologe,apziurejo, sake det kopresus pries maitinima ant tu guzeliu ar tept su garmastam ir po maitinimo masazuojant nutraukt piena is tos puses kur guzelis, bet man vistiek jie nedingsta kolkas..
na, ziuresim kaip cia bus, neramu, bet..

Čia temoje aukšiau buvo daugiau patarimų, kaip ištraukti pieną. Dar sako efektyvu, kai atsistoji keturiom virš vaiko ir paduodi krutį iš viršaus, arba dar - pasukti smakru į guziuką. Na neseniai dar perskaičiau apie tokį masažą - paspaudi guziuką su delnu, kol nepajusi šiek tiek skausmo, o po to bandai ji "nustumti" žemin - tik labai švelniai. Na ir po dušo srove judesiukais nuo viršaus žemin galima pamasažuoti, tik taip pat labai švelniai, nes galima pažeisti audinį...

Dėl ko klausiau apie echo - būna krutyse tokios cistos - jos prasidėda kaip užsikimše laktakai, bet veliau ten jau nebepienas, o kažkoks skystis. JAV gydytojai kartais jas operuoja, o kartais šiaip išsiurbia skystį su adata. Jas galima nustatyti būtent per echo. Bet jeigu gydytojas nieko nematė, gal čia viskas tvarkoj. Tik tikrai truputi baisu, kad tiek laiko jie laikosi.

Aš kai pirmą pagimdžiau, labai jaudinausi dėl guziukų krutyje, ypatingai kai pradžioje gaminosi daugiau pieno, negu vaikas suvalgydavo. Mama primokė masažuoti, nutraukti - skaudėjo baisiai. Vaiko gydytoja man pasakė, kad iš jų gali išsivysti vežys blink.gif blink.gif čia apie mūsų medikų išprusimą cool.gif . O po to pamačiau, kad niera prasmies kiekvieną neskausminga guziuka išmasažuoti - su laiku jie patys išnyksta - nepanaudotas pienas pasišalina ir tiek. Nors kai laikosi labai igai, gal ir verta susirupinti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 05 01, 11:55)
O po to pamačiau, kad niera prasmies kiekvieną neskausminga guziuka išmasažuoti - su laiku jie patys išnyksta - nepanaudotas pienas pasišalina ir tiek. Nors kai laikosi labai igai, gal ir verta susirupinti.  g.gif

Neskausmingas guziukas -paprasciausiai prisipildes latakelis,bet skausminga guziuka butina masazuoti.
O del vezio...Vienai mamytei buvo lyg pieno sankaupa,bet toks blynas,niekaip neissimasazavo.Galvojom,kad pranyks baigus maitinti .O ji vis apie vezi kliedejo,net nezinau,kodel.1,5 metu ismaitino,menesi palauke,pasitikrino-kazkokie neaiskus dariniai,sake,nepanasu i vezi,o isoperavo,operacijos metu nustate,kad piktybinis ir nupjove visa kruti .Moteris jauna,apie 30,pirmas vaikas...Per mano 17 metu praktika viena toki atveji sutikau.
Deja,visko buna.Neissigaskit be reikalo,bet...
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 04 28, 23:43)
Tikriausiai perpute.Mano firminis receptas:degtines kompresas 2 val.garmastanas,ant jo vilnone kojine 2 val,kopustas su medumi 2 val.2 val pertrauka ir vel is naujo.
Nesijaudink,jei skausmingesne krutis bus keleta dienu.Gali persimesti i kita kruti.
Nuo kruties temperatura staigiai kyla.
Dar pasiziurek savo gerkle-dabar anginu pikas,gali buti sutapimas temperaturos ir del anginos.

O degtine paprasta, ta kur vyrai geria, naudoti (aisku, be skonio)? Garmastana tepti tik ant spenelio ar ant visos kruties?

Pas mane vakar uzkilo temperatura iki virs 39, nuvaziavau i VGN , patikrino-ginekologiskai viskas puiku. Krutys tuo metu atrode i[prastai. Po poros laseliniu, kad numust temperatura, mane siaip netaip paleido namo, nors temperatura nekrito zemiau 38.3. Grizusi namo jauciau, kad kruutys pritvinke, bet viena buvo paraudusi tiokiais plemais ir labiau apie speneli. Daviau dukrai traukti (beje, jokiu guziuku nebuvo, tik vos vos skaudejo ties pazastim) ir temperatura nukrito iki normalios. Nakti vel maitinau is tos kruties, taip pat ir ryte. Pamaitinus lengvas skausmas isvis pradingsta, bet krutis vis dar raudona. Temperaturos nebeturiu, tik galva siek tiek skauda kaip gripuojant. Ka patarsite?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo desryte: 02 gegužės 2008 - 10:30
Sek temperatūrą, daug maitink, daug ilsekis, gerk kiek nori, prašyk šeimos pagalbos namuose - kelias dienas su vaikiuku praleiskite lovoje. Jeigu vėl pakils aukšta temperatūra, reikės turbūt pas gydytoją.
Atsakyti
QUOTE(desryte @ 2008 05 02, 11:29)
O degtine paprasta, ta kur vyrai geria, naudoti (aisku, be skonio)? Garmastana tepti tik ant spenelio ar ant visos kruties?

Pas mane vakar uzkilo temperatura iki virs 39, nuvaziavau i VGN , patikrino-ginekologiskai viskas puiku. Krutys tuo metu atrode i[prastai. Po poros laseliniu, kad numust temperatura, mane siaip netaip paleido namo, nors temperatura nekrito zemiau 38.3. Grizusi namo jauciau, kad kruutys pritvinke, bet viena buvo paraudusi tiokiais plemais ir labiau apie speneli. Daviau dukrai traukti (beje, jokiu guziuku nebuvo, tik vos vos skaudejo ties pazastim) ir temperatura nukrito iki normalios. Nakti vel maitinau is tos kruties, taip pat ir ryte. Pamaitinus lengvas skausmas isvis pradingsta, bet krutis vis dar raudona. Temperaturos nebeturiu, tik galva siek tiek skauda kaip gripuojant. Ka patarsite?

1.taip,paprasta.
Garmastanas tinka ir ant spenelio,ir ant kruties,ziurint,kur skauda.Daznai viskas prasideda nuo nugrauzto spenelio,tada tepam ir speneli,ir kruti.Jei prasideda nuo guzu,daugiau tepam kruti,spenelio ne.
2.Manyciau, jums reikia tepti paraudusias vietas,speneli Garmastanu,o po poros valandu deti degtine,bet tik ne ant spenelio.Degtine deti ir arciau pazasties,ne i pacia pazasti-skausmas pazastyje rodo,kad sureagavo nuo kruties limfmazgiai.
Pagal jusu aprasyma,manau,kad irgi supute koks vejas,skersvejis:tada nebuna aiskios lokalizacijos.
Atsakyti