Įkraunama...
Įkraunama...

Problemos su krūtimis žindymo periodu

Mane irgi vakar perpute, temperatura iki 38.5, didziausias guzas, skauda. Daviau vaikeliui ciulpti + pati nusitraukiau, tai temperatura nukrito iki 37.5. Pieno dabar sioje kruty beveik nesigamina, guzu nera, bet skauda tarsi sumusta ir temperatura neauksta laikosi doh.gif .
Bandysiu spirito kompresus deti.
Atsakyti
QUOTE(noraxxx @ 2008 04 18, 10:23)
Mane irgi vakar perpute, temperatura iki 38.5, didziausias guzas, skauda. Daviau vaikeliui ciulpti + pati nusitraukiau, tai temperatura nukrito iki 37.5. Pieno dabar sioje kruty beveik nesigamina, guzu nera, bet skauda tarsi sumusta ir temperatura neauksta laikosi doh.gif .

Ne spirito,o degtines,40laipsniu.Nedek ant spenelio.Jei turi Garmastano,butu super.Kai praeis,vis vien pasisaugok,nes krutys tampa labai jautrios.
Atsakyti
Na va, ir as su bedom doh.gif

mazyle eme reciau nakti zysti ir va po savaites pastebiu, kad man eme krutys guzuotis, neskauda bet tempia.. Nezinau ka daryt unsure.gif diena nieko nutraukia dazniausiai, bet nakti labai nemalonu doh.gif nutraukinet bijau, nes pieno ims tada dar daugiau gamintis doh.gif ka patartumete? galvojau, kad islauksiu kazkiek laiko ir praeisi, susinormalizuos ir gaminsis pagal vaiko poreikius pienas, bet kaip suprantu gaminas pienelio vis vien per daug doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ajuka @ 2008 04 18, 10:15)
Na va, ir as su bedom  doh.gif

mazyle eme reciau nakti zysti ir va po savaites pastebiu, kad man eme krutys guzuotis, neskauda bet tempia.. Nezinau ka daryt  unsure.gif diena nieko nutraukia dazniausiai, bet nakti labai nemalonu  doh.gif nutraukinet bijau, nes pieno ims tada dar daugiau gamintis  doh.gif ka patartumete? galvojau, kad islauksiu kazkiek laiko ir praeisi, susinormalizuos ir gaminsis pagal vaiko poreikius pienas, bet kaip suprantu gaminas pienelio vis vien per daug  doh.gif

Gali nutraukti tik tiek, kad nuimtų tempimą. Ilgainiui tikrai prisitaikys prie naujo režimo.
Atsakyti
QUOTE(noraxxx @ 2008 04 18, 11:23)

man labai padejo tokiu atveju ibuprofenas, ji galima gerti zindant, as geriau Ibumax 400 puse tabletes zindant arba is kart po zindymo, nes jo pusinio eliminavi laikotarpis yra trumpiausias - 2,5val; per kita maitinima to vaisto vaikelis beveik negaus, o ta bukle kai tarsi sumusta per pusvalandi nuima ir temperatura numusa, o nakciai uzdek kopustu lapus su medumi ir po 1-2 dienu busi vel sveika!
svarbiausia nesinervinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lucky_star @ 2008 04 18, 12:12)
man labai padejo tokiu atveju ibuprofenas, ji galima gerti zindant, as geriau Ibumax 400 puse tabletes zindant arba is kart po zindymo, nes jo pusinio eliminavi laikotarpis yra trumpiausias - 2,5val

Ar jus suvokiat,ka patariat?
Visi ibuprofeno dariniai turi begale pasaliniu poveikiu-tiek mamai,tiek vaikui.Jie skiriami tik krastutiniu atveju.Tuo tarpu cia ne tokia situacija.
Patarciau truputi nusitraukti ir viskas,galima sumazinti vartojamu skysciu arba isgerti prakaitavima skatinanciu arbatu(avieciu stiebu,liepziedziu)
Atsakyti
Sveikutes,

truputi pasimeciau ant krutines reikia deti salta kopusto lapa ar silta, jei jausmas toks kad susitrenkiau krutine? g.gif
Atsakyti
aciu visiems uz palaikima, degtines neturejau, del to dejau spirito 70pr. kompresa, skausmas sumazejo, dar tepiau Bepantenu, tas pats, kas garmastanas, bet tik nesuprantu, kuo tas kremas padeda, jis nuo sutrukusiu spineliu.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgugute @ 2008 04 18, 17:07)
Sveikutes,

truputi pasimeciau ant krutines reikia deti salta kopusto lapa ar silta, jei jausmas toks kad susitrenkiau krutine?  g.gif

aš kai krūtis būdavo kieta - dėdavau šaltą kopūstą. o kai minkšta, bet skausminga, tarsi kaistanti tokia - tada degtinės kompresą
Papildyta:
QUOTE(noraxxx @ 2008 04 18, 19:53)
aciu visiems uz palaikima, degtines neturejau, del to dejau spirito 70pr. kompresa, skausmas sumazejo, dar tepiau Bepantenu, tas pats, kas garmastanas, bet tik nesuprantu, kuo tas kremas padeda, jis nuo sutrukusiu spineliu.. g.gif

bepantenas ne tas pats kas garmastanas schmoll.gif . bepantenas tikrai tik ant žaizdelių tinka, o garmastanas dar ir karštį iš krūties kažkiek ištraukia, jei visą krūtį juo aptepi. tuo tarpu bepantenas šios savybės neturi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgugute @ 2008 04 18, 16:07)
Sveikutes,

truputi pasimeciau ant krutines reikia deti salta kopusto lapa ar silta, jei jausmas toks kad susitrenkiau krutine?  g.gif

Tyrimais taip ir neįrodyta, ar iš tiesų kopūstas turi tokį didelį poveikį (t.y. buvo skirtumas lyginant su kitais gydymo metodais, bet nežymus). Taip pat tyrė šalto ir kambario temperatūros kopūsto kompresus - poveikis buvo tas pats.
Man asmeniškai atrodo, kad skaudant krūtims, po maitinimo verta užsideti šaltą lapą. Galima bet kokį šaltą kompresą pasidaryti - jis tam kartui nuims skausmą. Lapas gerai tuo, kad yra patogios formos. smile.gif
O prieš maitinimą gerai šilti kompresai - palengvina pienelio tekėjimą.
Ir maitinti maitinti maitinti - kad tik nesusidarytų sąstovos.

O ką daro alkoholis? Aš nesiryžčiau dėl alkoholio absorbcijos į kraują per odą... unsure.gif
Atsakyti
Kaip anksciau rasiau dejau spirito kompresus, po 3 kartu skausmas del kruties persalimo dingo, pieno gamyba atsistate, taigi alkoholis, kaip visada veikia stebuklingai tongue.gif manau poveikis toks pats, kaip deda spirito kompresus ant krutines persalus, ar itrina i ******. O kiek ten i krauja patenka per oda, tai smulkmena..
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 04 18, 21:49)
O ką daro alkoholis? Aš nesiryžčiau dėl alkoholio absorbcijos į kraują per odą...  unsure.gif

šiaip tai degtinė labai gerai nuima skausmą ir karštį ištraukia. taigi ir leliukai kai pvz laringitu serga gydytojai taip pat liepia degtinės kompresą ant gerklės dėt, kad nuimtų gerklų tinimą ir skausmą ax.gif
Atsakyti