Įkraunama...
Įkraunama...

Problemos su krūtimis žindymo periodu

QUOTE(gwaida @ 2008 03 26, 14:10)
sveikos mamytės,per šventes prisilaksčiau,po megztuku keletą kartų išbėgau į lauką ir štai rezultatas,vieną krūtį skauda ir tokia kieta,tarsi viduje būtų didžiulis guzas:(kai leliui buvo 1 mėnuo turėjau tos pačios krūties uždegimą,karščiavau,bet su vaistais ir šaltu kopūstu išsigydžiau,o kažkur girdėjau kad po antro uždegimo dažniausiai pienas dingsta:((sūnui jau 8mėn,bet vistiek dar norėčiau iki metų maitinti doh.gif  doh.gif  doh.gif dabar geriu ibuprofeną ir dedu kopūstą,bet skausmas nedingsta ir pienuko  ko gero mažai,nes ryte vaikas jau verkė traukdamas,toks jausmas kad tuščia:(ką daryti?ar yra  kam taip buvę?

Ir mane buvo perpūtę, tai dariau spirito kompresiukus ir žindžiau per skausmus iš tos krūties ax.gif , praėjo po paros viskas, bet pienelio sumažėjo joje verysad.gif
Atsakyti
Pažiurėk, yra mažiausiai dvi temas apie tavo problemas:
http://www.supermama...?showtopic=7176
http://www.supermama...?showtopic=8576
ten jau rašiau - dar siulioma pradėti nuo sveikos kruties, o po kelių minučių, kai pienas jau laisvai tekės, pereiti prie skausimingos - tada mažiau skauda. Ir jeigu reikalai blogėja - reikia vis gi vaistų g.gif
Atsakyti
Hmmm aš visada pradėdavau nuo skausmingos- geriau ištraukia- ir pats skausmas (didelis) ilgiau kaip savaitytę neturėtų trukti. Na man padilgčuiodavo dar ilgokai g.gif , bet temperatūros nebuvo, ir skausmo nebuvo... tik vat toje krūtyje tikrai apmažėja pienuko- tai patarimas- kuo dažniau duoti iš tos krūties... bet ir kitos nepamiršti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2008 03 28, 09:58)
Hmmm aš visada pradėdavau nuo skausmingos- geriau ištraukia- ir pats skausmas (didelis) ilgiau kaip savaitytę neturėtų trukti. Na man padilgčuiodavo dar ilgokai g.gif , bet temperatūros nebuvo, ir skausmo nebuvo... tik vat toje krūtyje tikrai apmažėja pienuko- tai patarimas- kuo dažniau duoti iš tos krūties... bet ir kitos nepamiršti  mirksiukas.gif

taip, viskas teisingai - turiu omeny pradėti nuo geros kruties ir žindyt tik porą minučių, kol išsiskiria oxitocinas ir krutys 'paleidžia' pieną - tos pirmos dvi minutes pačios sunkiausios ax.gif Tada vaikelį pridėti prie skausmingos. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 03 27, 16:24)
Pažiurėk, yra mažiausiai dvi temas apie tavo problemas:
http://www.supermama...?showtopic=7176
http://www.supermama...?showtopic=8576
ten jau rašiau - dar siulioma pradėti nuo sveikos kruties, o po kelių minučių, kai pienas jau laisvai tekės, pereiti prie skausimingos - tada mažiau skauda. Ir jeigu reikalai blogėja - reikia vis gi vaistų g.gif

ačiū Natuke, nereikės man dėti nuorodų smile.gif
sujungsiu temas smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,

ir as turiu problemele, man aplink speneli isbere tokiais spuogeliais,atrodo lyg isspaust galeciau.

Ir dar spenelis toks jautrus, bet kas svarbiausia kai suimi visa laukeli ir paspaudi irgi skauda. Ne tik speneli, bet ir didesni plota. Ar yra ir kitoms taip, ar cia jau man velnias zino kas blink.gif
Atsakyti
Sveikos, o ką daryti, jei panaši problema baigus žindyti. Pienukas tai dar gaminasi... Savaitė kaip nustojau žindyti, bet jaučiu sukietėjimus, skausmą. Temperatūros ar paraudimo nėra.
Atsakyti
Man kai perpute labai padejo Bepantenas,neprisimenu jau kur as perskaiciau apie tai g.gif bet taip riebiai tepiau visa kruty keleta kartu ir tikrai praejo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2008 04 08, 18:40)
Sveikos, o ką daryti, jei panaši problema baigus žindyti. Pienukas tai dar gaminasi... Savaitė kaip nustojau žindyti, bet jaučiu sukietėjimus, skausmą. Temperatūros ar paraudimo nėra.

Truputi nusitrauk pieneli,kad nebutu verzimo jausmo,bet neistustink pilnai.Jei vel per savaite susikaups,vel truputi nutrauksi.
Atsakyti
Nemoku nusitraukti, man nesigauna... unsure.gif Nei karto neturėjau problemų su žindymu, tai net pientraukio neturiu... Reikės bandyti visvien kažkaip. Dėkui už patarimus. smile.gif
Atsakyti
Laba diena,

Skaitau temą ir niekur nerandu kad kam būtų perpūtę, bet tik skaudėtų, o ne tintų ar kietėtų. Tai yra man įtariu irgi vakar perpūtė, ir vakarop pradėjo skaudėti, bet krūtis minkšta, nėra nė guzų ar dar kas, tik tiek kad skauda. ar yra kam taip buvę? ką darėt? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2008 04 08, 23:43)
Nemoku nusitraukti, man nesigauna... unsure.gif  Nei karto neturėjau problemų su žindymu, tai net pientraukio neturiu... Reikės bandyti visvien kažkaip. Dėkui už patarimus. smile.gif

Suimi aureole aplink speneli ir paspaudi-atleidi,paspaudi-atleidi...Ta darydama atsipalaiduok,prisimink jausma,kai vaikas zisdavo-tada pienelis lengviau teka.
Papildyta:
QUOTE(ricija @ 2008 04 09, 11:22)
Laba diena,

Skaitau temą ir niekur nerandu kad kam būtų perpūtę, bet tik skaudėtų, o ne tintų ar kietėtų. Tai yra man įtariu irgi vakar perpūtė, ir vakarop pradėjo skaudėti, bet krūtis minkšta, nėra nė guzų ar dar kas, tik tiek kad skauda. ar yra kam taip buvę? ką darėt? ax.gif

Lygiai taip pat gydoma-degtines kompresas1-2 val.,po to garmastanas,jei turi,ir siluma,siluma.Apsivyniok vilnoniu saliku ir taip ir namie,ir lauke po rubais,nes tada krutys labai jautrios pasidaro.
Atsakyti