Įkraunama...
Įkraunama...

Problemos su krūtimis žindymo periodu

QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 03 19, 10:50)
Klaida buvo ligoninej visa laika prie kruties laikyti.

labai liudna ir klaidinga pastaba...
problema yra ta, kad kudikis netaisyklingai zinda, todel suzeidzia speneli. bet jis ne tik suzeidzia speneli, netaisyklingai zindant ir jam paciam sunku pasimaitinti. nujauti, koks ratas uzsiveda... mamai skauda, zindymai trumpeja, kudikis neisvalgo pieno - pieno gamyba trinka...
suprask, zindymo laiko ribojimas ne iseitis.

pirmas vaistas - ieskoti tinkamos zindymo padeties, kad mazulis galetu taisyklingai apzioti kruti. man aiskino (ir rode), kad paduodant kruti spenelis turi buti ne ties kudikio burnyte, o ties nosyte, kad noredamas apzioti kruti jam tektu labai placiai issizioti. jei krutis mazytei burnytei per stambi - galima ja suimti is virsaus dviem pirstais ("zirklem") ir truputi pakelti - kad suplokstetu ir jos daugiau tilptu i burnyte.

ravesa, laikykis, sveik. kantrybes ir sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 19 kovo 2008 - 11:06
QUOTE(ravesa @ 2008 03 19, 09:34)
Pirmą vaiką maitinau iki 8 mėn be jokių bėdų, o dabar  verysad.gif  Spenelius nugraužė jau pirmą, dieną, kol po cezario pooperacinėj palatoj vaiką maitinau- dar negalėdama ant šono pasiversti, tai kaip pridėjo vaiką, taip ir matinau, o jau antrą parą žaizdelės pasidarė. Kiekvienas matinimas su ašarom- vakar parvažiam iš ligoninės, tai kažkoks košmaras- tepu garmastan, dedu spec. kompresiukus su alaviju, bet nežinau... Su antspeniu vaikinas griežtai atsisako. Gal kas patartų, kaip užsigydyti žaizdeles bematinant, nes visur rašo- daugiau matinkite iš sveikosios krūties, o pas mane abi nugraužtos..

Mažiau skauda, jeigu vaikas gerai apžioja krutį - žiurėk, kad nečiulptų spenelį, o kad spenelis būtų giliai burnoj ax.gif Su antspieniais reikia atsargiai - čia panašiai kaip su buteliuku - vaikas gali įprast čiulpti gumą ir jam būs sunku imti krutį. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 03 19, 12:21)
Mažiau skauda, jeigu vaikas gerai apžioja krutį - žiurėk, kad nečiulptų spenelį, o kad spenelis būtų giliai burnoj ax.gif Su antspieniais reikia atsargiai - čia panašiai kaip su buteliuku - vaikas gali įprast čiulpti gumą ir jam būs sunku imti krutį.  4u.gif

Labai retai po antspenio neima kruties.Kartais ju prireikia pora menesiu,po to griztama prie kruties
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 03 19, 12:41)
Labai retai po antspenio neima kruties.Kartais ju prireikia pora menesiu,po to griztama prie kruties

Pora mienesių - man atrodo tai vis gi tikrai pavojinga g.gif Čia sm buvo mamyte, jos kudikis per keilas dienas atprato traukti iš kruties, mama turėjo jį maitinti iš buteliuko nutrauktu pienu g.gif O aplamai - knygose rekomenduoja po gana ilgo anspienio naudojimo juos po trupūti nukirpinėt - kol nukerpi visą anspenį ir vaikas traukia jau spenelį... Keista, jeigu antspenis yra toks nekaltas dalykas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 03 19, 21:37)
Pora mienesių  - man atrodo tai vis gi tikrai pavojinga g.gif Čia sm buvo mamyte, jos kudikis per keilas dienas atprato traukti iš kruties, mama turėjo jį maitinti iš buteliuko nutrauktu pienu g.gif O aplamai - knygose rekomenduoja po gana ilgo anspienio naudojimo juos po trupūti nukirpinėt - kol nukerpi visą anspenį ir vaikas traukia jau spenelį... Keista, jeigu antspenis yra toks nekaltas dalykas g.gif

Nereikia dramatizuoti,juk sakau"KARTAIS".Bet jei kiekvieno maitinimo metu vis itruksta jau apgijes spenelis,antspenis geresne iseitis nei nutraukti maitinima.Paciai teko su vienu vaiku pora dienu naudoti antspeni ir po to nebuvo jokiu problemu.Knygyne ismintis tera teorija,praktika daznai buna kitokia
Ravesa,tikiuosi,iki Velyku uzgis zaizdeles.
Atsakyti
na va, prisikalbejau... blush2.gif
prisijungiu prie tu kurioms skauda - vakar nakti mano metinukas zinduklis per miegus stipriai ikando speni. belieka gryzti prie visu geruju patarimu ir gydytis zaizda...
Atsakyti
sveikos mamytės,per šventes prisilaksčiau,po megztuku keletą kartų išbėgau į lauką ir štai rezultatas,vieną krūtį skauda ir tokia kieta,tarsi viduje būtų didžiulis guzas:(kai leliui buvo 1 mėnuo turėjau tos pačios krūties uždegimą,karščiavau,bet su vaistais ir šaltu kopūstu išsigydžiau,o kažkur girdėjau kad po antro uždegimo dažniausiai pienas dingsta:((sūnui jau 8mėn,bet vistiek dar norėčiau iki metų maitinti doh.gif doh.gif doh.gif dabar geriu ibuprofeną ir dedu kopūstą,bet skausmas nedingsta ir pienuko ko gero mažai,nes ryte vaikas jau verkė traukdamas,toks jausmas kad tuščia:(ką daryti?ar yra kam taip buvę?
Atsakyti
na kad perpūtė, tai dar nereiškia kad mp dings schmoll.gif . tiesiog gali laikinai sumažėt toj krūty. gal tu nueik pas gydytoją, kad pažiūrėtų ar nėr uždegimo. o gal kokių antibiotikų reikia unsure.gif . čia pati neatspėsi, pasirodytum gydytojui ir pačiai ramiau būtų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gwaida @ 2008 03 26, 14:10)
sveikos mamytės,per šventes prisilaksčiau,po megztuku keletą kartų išbėgau į lauką ir štai rezultatas,vieną krūtį skauda ir tokia kieta,tarsi viduje būtų didžiulis guzas:(kai leliui buvo 1 mėnuo turėjau tos pačios krūties uždegimą,karščiavau,bet su vaistais ir šaltu kopūstu išsigydžiau,o kažkur girdėjau kad po antro uždegimo dažniausiai pienas dingsta:((sūnui jau 8mėn,bet vistiek dar norėčiau iki metų maitinti doh.gif  doh.gif  doh.gif dabar geriu ibuprofeną ir dedu kopūstą,bet skausmas nedingsta ir pienuko  ko gero mažai,nes ryte vaikas jau verkė traukdamas,toks jausmas kad tuščia:(ką daryti?ar yra  kam taip buvę?

Na gal tu turėjai omenyje karšto kopūsto? man kai buvo uždegimukas dėjau pašildyto kopūsto lapo kompresus ir iš jos duodavau vaikui valgyti...Na man po 2 uždegimo nedingo kaip matai... bet jie sekė vienas po kito- taip pienuko toje krūtyje šiek tiek apmažėja, bet jis nedingsta... vėliau vėl normalizuojasi- tai tu nepergyvenk...
Atsakyti
QUOTE(gwaida @ 2008 03 26, 12:10)
sveikos mamytės,per šventes prisilaksčiau,po megztuku keletą kartų išbėgau į lauką ir štai rezultatas,vieną krūtį skauda ir tokia kieta,tarsi viduje būtų didžiulis guzas:(kai leliui buvo 1 mėnuo turėjau tos pačios krūties uždegimą,karščiavau,bet su vaistais ir šaltu kopūstu išsigydžiau,o kažkur girdėjau kad po antro uždegimo dažniausiai pienas dingsta:((sūnui jau 8mėn,bet vistiek dar norėčiau iki metų maitinti doh.gif  doh.gif  doh.gif dabar geriu ibuprofeną ir dedu kopūstą,bet skausmas nedingsta ir pienuko  ko gero mažai,nes ryte vaikas jau verkė traukdamas,toks jausmas kad tuščia:(ką daryti?ar yra  kam taip buvę?

Tikrai nedings. Verkia vaikas, nes jam, matyt, sunkiai traukiasi. Duok visada pirma skaudančią krūtį. Jei jauti, kurioj vietoj guzas, tai ten tegul būna vaiko smakriukas. Prieš maitinimą padaryk šiltą kompresą, kad pienas lengviau bėgtų. Jei krūtis labai kieta, gali truputį nutraukti, kad vaikui būtų lengviau žįsti. Po maitinimo gali pasidaryti šaltą kompresą, kad nuimtų skausmą. Nedėvėk nepatogių drabužių, liemenuko. Daug ilsėkis. 4u.gif
Atsakyti
4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif ačiū mamytės,tikiuosi kad viskas bus gerai,aš supanikavau,nes kažkas sakė,jeigu antras uždegimas tai pienas gali ir dingti,dabar žinosiu,kad toliau galiu maitinti,gal neprireiks gydytojų pagalbos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gwaida @ 2008 03 26, 14:01)
4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif ačiū mamytės,tikiuosi kad viskas bus gerai,aš supanikavau,nes kažkas sakė,jeigu antras uždegimas tai pienas gali ir dingti,dabar žinosiu,kad toliau galiu maitinti,gal neprireiks gydytojų pagalbos ax.gif

Man kaip tik antras uždegimas buvo dėl peršalimo. Vaikui tada 4 mėn. buvo, o baigė maitintis 17-os. biggrin.gif
Svarbiausia, stebėk savo būklę, skausmą, temperatūrą, nes jei temperatūra pakils ir laikysis daugiau kaip parą, gali reikėti antibijotikų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 26 kovo 2008 - 14:13