Įkraunama...
Įkraunama...

Problemos su krūtimis žindymo periodu

niu dekuj labaj uz patarimus... ax.gif blush2.gif atrodo siek tiek ramesne tapo dabar... nors verkia irgi labaj... nezinau atrodo jinai pabudus ne minutes negali ramiai pabut... unsure.gif niu bet tikiuos kad viskas susitvarkys... joa man ir ligoninej sake, kad reikia jei ka guldyti ant savo pilvo, kad sildytu, bet kad ir taip verkia... doh.gif nu kajp nors tikiuos praejs... blink.gif
Atsakyti
Pries kelias dienas ir as vienoj kruty, netoli spenelio aureoles apciuopiau guzeli. Tai neskausmingas, pagal forma, dydi ir kietuma panasus i vysnios kauliuka guzelis. Ji uzciuopiu tik tada, kai mazyle isvalgo kruti, zodziu, kai krutis minksta. Manau, kad cia ne pieno staze, nes krutis retai buna perpildyta (nes dazniausiai maitinu is sios kruties, ji ir man, ir mazylei patogesne smile.gif) O kitoje krutyje, kuria maitinu labai retai, nera jokiu guzeliu. Tai dabar ir galvoju, ar cia koks riebalinis gumuliukas, ar kazkas rimciau. Temperaturos neturiu, jauciuosi gerai. Gal kuriai nors buvo panasiai? help.gif
Atsakyti
Suprantu kaip jaudiniesi, as ir del svorio jaudinausi. Mano sunelis gime nedidelis 2,8 kg, o is ligonines paleido 2,55 kg. Tai visa seima pergyveno, mane mama nuo pirmu dienu spaude duot misinuka, pati taip nemaniau ir nedaviau, bet buvo labai sunku. Siulyciau vaikuti pasvert po dvieju savaiciu ar auga svoris ir viskas bus aisku ar uztenka maisto. Cia maciau skelbimu pasitaiko, kad nuomoja ar parduoda svarstykles, mes saviski iki 3 men sverdavom kasdien lotuliukas.gif Tvirtai laikiausi nuomones, kad pirma menesi jokio misinuko, jokiu soskiu. Praleidau ta menesi su mazium lovoje. Jis aisku irgi kai nemiegodavo ir nevalgydavo tai verkdavo, duodavau kruti ir nurimdavo, uzmigdavo. Po menesio daviau soske, o nuo 2 menesiu vakarais misinuka, kad geriau miegotu rolleyes.gif Svorio priaugdavo visada gerai pirma men 900 g, o poto virs kg. Maitinimas susireguliuoja tik po 3 sav kokiu, pieno tai per mazai, tai per daug, svarbu svoris normaliai augu. Nusiramik svarbiausia kaip darysi taip bus gerai. Nuo kokiu 2,5 men man pasidare lengviau, reik iskest mirksiukas.gif
Atsakyti
na tiesa sakant tik tuo ir guodziuos, kad viskas praejs, nes tas isteriskas verkimas ir tas pastovus nesiojimas ant ranku taip isvargina per diena, kad vakare kaj dar nemiega jinai nors ir verkia uzmingu ir net nejuntu, kai jinai pradeda vel verkt... unsure.gif paciai siek tiek jau jauciu, kad ir nervai ir jegos baigia aplejst... bet turiu laikytis... zinau, kad nevieta cia dejuoti, visos ta patyre, bet atrodo tap sunku... blink.gif verysad.gif atrodo vis kazkas negerai mergytei, o taip stengiuos, kad nieko netruktu... doh.gif blush2.gif na tikiuos viskas susitvarkys...
Atsakyti
As ir guodziausi, kad praeis. Galvojau jei iki metu taip sunku bus - isprotesiu, bet ziuriu va jau pasidare lengviau. Atsibudo vyras pats sau barskina zaislus, mama prie kompo gali pasedet tongue.gif Svarbu ir mamos ramybe, nusiteikimas, maziui juk viskas nauja todel ir panikuoja, reik parodyt, kad viskas gerai. Is pradziu labai rekdavo kai perrenginedavom, po to pamate kad nieko tokio, gal net fainai ir neverkia. Ne taip seniai nustojo rekt ir maudomas, nerekia taip ir vezime kai i lauka isvezam, o tai anksciau grisdavom su klykianciu blink.gif Aisku vienas but laabai nemegsta.
Pirma menesi manau reik daryt kaip mamai patogiau - jokiu namu ruosos darbu, tik kudikio prieziura. Pirma menesi migdziau tik musu lovoje, buvo lengviau, ir man ir vaikui.
Atsakyti
QUOTE(romanciuke @ 2006 09 12, 13:37)
regis reiketu patarimo... ne pati nezinau.. siaip iki siol maitinu Ugnyte pati, bet, kad jinai tik pavalgius ir vel nori is naujo.. Pradejo kilt itarimas gal jinai neprivalgo  blush2.gif  nakty irgi po keli kartus reikia maitinti, o man jau atrodo ir istusteja tos krutys...  verysad.gif  g.gif  tad siandien nusipirkau HIPP maistelio. Galvoju maitinsiu kiek galiu pati, o po to kiek dar truks ta misinuka duosiu... tik, kad ten patartina kaskart vis is naujo ta misinuka taisyt, o manoji tesuvalgo ten lasa, ne puses dozes, tai ar galima kazi dar karta maitint ta seniau paruosta misinuka?  doh.gif

Patariama iki 6 men duoti tik mamos pieneli. Jokiu arbateliu ar sulciu. Kudikiui turetu uztekti pavalgyti is mamos baro tongue.gif . As zindau nakti po kelis kartus, vargstu, bet vis tikiuosi, kad viskas susireguliuos, juk dar labai mazyte yra.
Apie zindyma gali rasti sioje temoje:
http://www.supermama...showtopic=10052
P.S. o seniau paruostu misinuku net negalvok maitinti! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasiliukas @ 2006 09 27, 12:54)
Patariama iki 6 men duoti tik mamos pieneli. Jokiu arbateliu ar sulciu. Kudikiui turetu uztekti pavalgyti is mamos baro  tongue.gif . As zindau nakti po kelis kartus, vargstu, bet vis tikiuosi, kad viskas susireguliuos, juk dar labai mazyte yra.
Apie zindyma gali rasti sioje temoje:
http://www.supermama...showtopic=10052
P.S. o seniau paruostu misinuku net negalvok maitinti! 4u.gif

Dėl maitinimo ir primaitinimo paklausyk Rasiliuko ir perskaityk (kai galėsi) visą šią temą iš eilės. Manau, turėtų padėti susitvarkyti su savim ir savo mintimis. Man, ir ne tik, žiauriai padėjo. Laikykis!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilka71: 27 rugsėjo 2006 - 14:59
dekuj labai jums uz paliakyma ir patarimus... blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Skaitau as tavo tema- Romanciuke- ir save matau.. mums dar tik 1,5 mėn., bet visa sita irgi praejom o kai ka da vis einam.. del pienelio- tai pagal save ir pagal drauges zinau- kad pienelio skirtingai kasdie buna- bet svarbiausia duoti vaikui kiek jis reikalauja zysti- pienelis pagal tai kiek leliukas istraukia ir gaminasi.. misinukas kiek imanoma dek i sona- jie jau kritiniam atvejui- geriau nepradeti (o jei jau reiketu- manau duok abtamil 1 - ji labiausiai ismanantys zmones rekomenduoja). pagal save matau- paskutiniumetu esu ziauriai pavargusi ir uzsiparinusi- iskart pienelio maziau.. o kai leliukui pieno maziau- jis nemiega ir irzlus, o tada as dar labiau parinuosi. cia pasaka be galo. svarbiasiai sukasti dantukus ir viska pamirsus galvoti tik apie save ir lialiu- daug valgyti, gerti ir miegoti. o halvos nevalgyk- pieno ji tikrai nepadaugins- o as paklausius mamos ir jos privalgiusi vaikui uztraukiai baisiuuus berimus nes halva yra vienas is didziausiu alergetiku. del issutimu- pas mus jie buvo laabai dideli, ir dabar pasikartoja nors laikomes visu svaros reikalavimu- o ir vaistukus ir kremukus visokius isbandem- vieni viena karta padeda- kiti kita.. bet siaip- svarbiausiai vedimas- kiek imanoma ilgiau palik pliku uzpakaliuku. ir dar- pasiskaiciau- kad jei yra issutimu, nuplovus rekomenduoja dziovinti vesiu fenu. o maudyti geriauisiai ipylus i vonele lakisiu..
Stiprybes, kantrybes, ramybes ir daug pienuko!
Atsakyti
o zinot del issutimu tai musu sesute stebuklinga dalyka patare... viskas susitvarke, nors uvo beprotiski issutimai... tiek nepadeda jokie kremai, jokie vaistai... yra tokie miltukai "pataisu sporos" tai nerealus daikciukas... tik nezinau, bent jau tradicinese vaistinese ner ju pirkt, man pati sesute pardave... ax.gif bet gal kur paieskojus ir butu, cia pas mus nelabai daug yra ko... blush2.gif bet is tikruju nerealus dalykelis....
Atsakyti
thumbup.gif
Atsakyti
Mums su pienu irgi bedos buvo. verysad.gif Kankinomes pirma menesi ziauriai. Ir as, ir sunus. Jis pastoviai neprivalges, o as be miego, plius dar pieno staze dukart buvo, temperatura 39 ir pan. Valgydavo po 2 val. ir ilgiau, nesvarbu diena ar naktis. Neistverus daviau misinuko. Valgom Tutteli, ir miltukus ir skysta. Pieno kiekis pas mane visalaik svyruoja, diena maitinu krutim, nakti 1 k. misineliu. Kartais ir diena tenka primaitinti. Sutinku, kad reikia kovot uz pieneli, nes nieko vaikiukui geriau nera, bet jei truksta pieno ir jo nedaugeja, tai manau, nereik kankint nei vaiko nei saves. Nuo issutimu naudojam Johnson's aliejuka thumbup.gif Ir dar, senu misinuku jokiu budu nemaitink. Kad ir kaip gaila butu ispilt.
Atsakyti