Įkraunama...
Įkraunama...

Problemos su krūtimis žindymo periodu

regis reiketu patarimo... ne pati nezinau.. siaip iki siol maitinu Ugnyte pati, bet, kad jinai tik pavalgius ir vel nori is naujo.. Pradejo kilt itarimas gal jinai neprivalgo blush2.gif nakty irgi po keli kartus reikia maitinti, o man jau atrodo ir istusteja tos krutys... verysad.gif g.gif tad siandien nusipirkau HIPP maistelio. Galvoju maitinsiu kiek galiu pati, o po to kiek dar truks ta misinuka duosiu... tik, kad ten patartina kaskart vis is naujo ta misinuka taisyt, o manoji tesuvalgo ten lasa, ne puses dozes, tai ar galima kazi dar karta maitint ta seniau paruosta misinuka? doh.gif
Atsakyti
Labas,galiu jums pasakyt tik tiek.Jai jusu vaikelis suvalgo tik laseli maisto tai jus ir neskubekite jo duoti schmoll.gif Kaip man sake gyditoja jai vaikas suvalgo maziau nei 30 gramu tai jam uztenka jusu pienelio arba butent tu 30 g. ir truksta.Jai norite ir toliau sekmingai maitinti reik biski pakovoti uz pienuka mirksiukas.gif As kovojau net 2 kartus nes buvo beveik dinges pienukas 1 karta po ligos ,o antra karta ne is sio nei is to. Pirma karta dukra mums dovanu is mokyklos buvo gripa parnesus doh.gif tai turejau temperatura net 39,8 blink.gif Abu kartus as labai daug geriau skysciu 3 litrus per para tai mziausia.Jau net bloga budavo vien nuo minties apie arbata is kmynu ir pienu doh.gif Valgiau xalvos.Xalva ne padeda pienui atsirasti kaip sako senos bobutes,bet pienukas tampa riebesnis tai kaip ir automatiskai vaikuciui maziau jo reik.Kas liecia krutu tai ,kad jos nebe tokios putlios kaip iskart tai yra visiskai normalus reiskinys smile.gif Tai visiskai nereiskia,kad jus neturite ar turite permazai pienuko.O vaikutis gali buti neramus del simtu priezasciu skauda pilvuka,nepatogus rubeliai ar soniuka nugulejo na ir t.t. Tai as jums siuliciau gerti daug arbatu ,valgyti xalva ir svarbiausia paciai save nuteikti,kad turite daug pienuko.Nes jusu psixologine busena irgi daug ka reiskia.Sekmes 4u.gif
Atsakyti
visada tik naują mišinuką drinks_cheers.gif aš duodavau tą patį, jei po 15-30min dar paprašydavo. Visais kitai atvejais, nesvarbu kiek išgėrė - naujas. Taisyk mažesnes porcijas.

Bet kai tiek mažai tereikia, kovok dėl savo pienuko. pakankamai iš tavęs gauna, ga pavyks padidinti jo kiekį.
Atsakyti
Stenkis , kaip ir sakė , gerti kuo daugiau skysčių.Žinai, yra pirkti arbatų, skirtų žindyvėms.Bet ten labai nedidelis kiekis, o kaina doh.gif .Tai aš, pažiūrėjau į jų sudėtį, ogi kai kurių žolių ir namie turiu, kitų dasipirkau, tai dabar verdu pati tas arbatas ir geriu su pienu.Nes ir man pienukas jau svyruoja, ypač jaučiu jei yra nuovargis ar koks pergyvenimas, iš kart sumažėja.Laikykis ir nusiteik, kad bus viskas gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(romanciuke @ 2006 09 12, 13:37)
regis reiketu patarimo... ne pati nezinau.. siaip iki siol maitinu Ugnyte pati, bet, kad jinai tik pavalgius ir vel nori is naujo.. Pradejo kilt itarimas gal jinai neprivalgo  blush2.gif  nakty irgi po keli kartus reikia maitinti, o man jau atrodo ir istusteja tos krutys...  verysad.gif  g.gif  tad siandien nusipirkau HIPP maistelio. Galvoju maitinsiu kiek galiu pati, o po to kiek dar truks ta misinuka duosiu... tik, kad ten patartina kaskart vis is naujo ta misinuka taisyt, o manoji tesuvalgo ten lasa, ne puses dozes, tai ar galima kazi dar karta maitint ta seniau paruosta misinuka?  doh.gif

Tavo dukrytė dar visai mažytė, todėl dar nėra nusistovėjusio ritmo. Mano sūnelis iš pradžių taip pat labai dažnai valgyt prašė - kas puvalandį blink.gif Tai visi man pradėjo patarinėt - netgivyras - kad pastoviai maitinu, per daug valgyt duodu ir aš pradėjau nustatinėti rėžimą doh.gif doh.gif Rezultatas - 1 mėn. priaugom tik 700 g. Dabar manau, kad turėjau tą pirmą mėn. su sūneliu lovoj prasivartyti, būtų ir pienelio daugiau ir svoris geriau augtų - dabar ir vyras tam pritaria. Taigi antrą mėn. mečiau visas mintis apie rėžimą ir maitinau, kada tik paprašydavo - na ir atsirado pienelio daugiau ir nereikėjo mišinėlių - nors jau ir buvau nusipirkusi.

4u.gif
Atsakyti
na matot dar vakar vakare visai issikamavau... schmoll.gif galvojau nu gerai duosiu kai nores ir kiek nores, hmmm... taip ir pradaviau nuo 20 iki 24val. krutine jau skauda, pieno neber, net su rankom neina isspaust, o dukryte ziojas, iesko krutines... jau pasiruosiau ir misineli, bet kol paruosiau jau ir pati is nuovargio tikriausiai nuluzo... verysad.gif pati labaj noriu pati maitint, nes saulytei geriau, o ir pati dar tokia mazutuke, visai nesinori ten tu dirbtinu misiniu duot, nu bet, kad ne nebezinau... kazkaip nesinori, kad jinai ir alkana butu... geriu as daug, tiek arbatu , tiek paprasto vandens... abar ir tos chalvos pradejau valgyt, nors siaip nelabai as ja ir megstu, bet nesvarbu... schmoll.gif bet vakarais tiesiog kosmaras... ziocioja savo kumstuka isikandus ir viskas... galvojom gal pilvuka skauda, trynem, masazavom - nieko, ciuciavom, liuliavom - nieko, verkia issijuosus ir viskas... unsure.gif aj isvis pasimetus palikau... blink.gif ne nebezinau, ka ir bedaryt... unsure.gif blink.gif
Atsakyti
Nepergyvenk,kad negali pienuko ispausti su rankom.Ne pas kekviena mamyte jis issispaudzia.Juk vaikelis pienuka istraukia kitokiu budu.Pas mane dabar pieno sociai,bet as irgi negaliu jo issimelzt.As galvojau,kad irgi pieno gal truksta,bet kai sunelis patraukia tai net fontanu kita karta liejasi,o rankom nu ne laso neissispaudziu.
Atsakyti
Manajai jau beveik 2men.visada privalgydavo is vienos kruties,dabar pradejo draskytis ir reikalauti antros.Tai dabar maitinu is abieju,bet man tai kancia ,jinai prie vienos ir antros valgo apie val.bet ir poto dar paverkia,rodos kad mazai ,bet kai paspaudziu krutyse visada bega pienas.Nieko nesuprantu,greit isprotesiu nuo tokio maitinimo,gal sakau reiketu primaitinti misinuku.Mamos patarkit ka daryti,gal jinai jo neistraukia,zodziu nieko nesuprantu.Per pirma men.priaugo 600gr.,o kiek dabar dar nezynau unsure.gif
Atsakyti
Maniskio valgymas irgo uztrunka ilgai. Dabar gal jau greiciau pavalgo. Bet pradzioj valgem taip: pavalgydavo is vienos krutines 15-20 min, paskui padarydavom pertrauka, atsirugdavo vaikinas, pavaiksciodavom, pakeisdavau jam pampersus, nes po antro valgymo dazhnai uzmigdavo, tai gaila budavo kelti. Tada dar is kitos krutines 15-20 min. As visada maitinau is abieju krutiniu. Dabar kai jau trumpiau valgo, tai paziuriu, kad po 10min is vienos ir is kitos pavalgytu. Kitaip man krutine buna nevienoda, viena krutis didesne, kita mazesne. Bandziau is vienos maitinti, bet kita kruti, is kurios nevalgydavo baisiai tempdavo.
Pieno ir pas mane likdavo pavalgius. Tai daug geriau nei kad vaikas alkanas, o jau nieko nebera...
Prisimenu, kad buvo periodas, kai mazius pavalgydavo is vienos kruties, paskui is antros ir dar noredavo. Duodavau tada vel dar pavalgyti, vadindavo "desertu" ta trecia valgyma. Bet taip buvo tik kelias dienas. Man uosviene jau zyzt pradejo: gal pienas per skystas, gal misineliais primaitink... bet as tvirtai buvau nusistacius maitinti pati ir paskui viskas susireguliavo savaime. Sekmes tau!
Atsakyti
Yra tiesiog tokiu mažiukų kurie nori būti visada su mama ir ant papo, jis turetu tai peraugt g.gif Manau jeigu auga gerai nera ko jaudintis. Kuo ilgiau valgo vieną krutį tuo riebesnį pienuką gaus. 4u.gif

Galima naudoti kokį slingą
pvz:
user posted image
- taip savo darbus bus lengviau nuveikt
Atsakyti
QUOTE(romanciuke @ 2006 09 13, 13:11)
na matot dar vakar vakare visai issikamavau...  schmoll.gif  galvojau nu gerai duosiu kai nores ir kiek nores, hmmm... taip ir pradaviau nuo 20 iki 24val. krutine jau skauda, pieno neber, net su rankom neina isspaust, o dukryte ziojas, iesko krutines... jau pasiruosiau ir misineli, bet kol paruosiau jau ir pati is nuovargio tikriausiai nuluzo...  verysad.gif  pati labaj noriu pati maitint, nes saulytei geriau, o ir pati  dar tokia mazutuke, visai nesinori ten tu dirbtinu misiniu duot, nu bet, kad ne nebezinau... kazkaip nesinori, kad jinai ir alkana butu... geriu as daug, tiek arbatu , tiek paprasto vandens... abar ir tos chalvos pradejau valgyt, nors siaip nelabai as ja ir megstu, bet nesvarbu...  schmoll.gif  bet vakarais tiesiog kosmaras... ziocioja savo kumstuka isikandus ir viskas... galvojom gal pilvuka skauda, trynem, masazavom - nieko, ciuciavom, liuliavom - nieko, verkia issijuosus ir viskas...  unsure.gif  aj isvis pasimetus palikau...  blink.gif  ne nebezinau, ka ir bedaryt...  unsure.gif  blink.gif

Tavo maziukei tik viena savaitele ir jei ji ziojasi visai nereiskia, kad alkana. Mano mazyte gime su labai dideliu ciulpimo refleksu. Prisimenu, pati is pradziu taip kankinausi. Mane isgelbejo ciulptukas. Ir nebijok ant ranku panesioti, ji gi dar tokia maza, vaikeliui silumos reikia, prisglausti prie mamytes. Pienas gaminasi mamytes galvoje! Apsiramint reikia ir tavo leliukas apisramins. Ir miegot daugiau. Bent jau man, kad pieno daug butu reikia - 1) labai daug skysciu - isgeriu po 2 1.5l vandens per diena, 2) pietu miego, 3) kazkokio maistelio, kad pienukui butu is ko gamintis, as stengiuosi uzkasti po kiekvieno maitinimo, ir visai nereiskia, kad daug ir riebiai valgyt reikia, as sugebejau numesti beveik 14 kg po gimdymo!

Ir dar del krutines skaudancios. As po kiekvieno maitinimo tepiau Bepanthenu, bet labai plonu sluoksniu ir 15 min. kruti "vedindavau", jokiu skausmu ar nemaloniu pojuciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vavidvake: 14 rugsėjo 2006 - 12:02
ash tai sakyciau pirkti skysta mishinuka tuteli, nej sugaisi laiko darydama nej ka- daug patogiau ir gali ipilti kad ir 3 lashus ir duoti mirksiukas.gif o tutelis ir daug sweikiau negu milteliai rolleyes.gif
Atsakyti