Turiu sarašiuką kompresų iš kursų, tai įdėsiu čia. Gal kam pravers.
Visi kompresai nesideda ant spenelio ir laukelio aplink jį. Laikomi iki sekančio maitinimo.
> ūkiškas muilas. Sumirkyti marlę ar drobę, iš išorės uždėti polietileno;
> tarkuotos bulvės. Skysti truputi nuspausti, iš išorės uždėti politelino;
> bulvės su lupena. Išvirti, sugrūsti. Aliejumi patepti krūtis, praaušusią bulvių košę dėti ant krūties; Turi jaustis geroka šiluma;
> vaiko šalpimas, pav. uždėti vystyklą;
> Rūpi druska. Pašildyti ir į maišelį. Krūtis prieš tai patepti aliejumi. Pirmiausia išmėginti karštumą ant alkūnės;
> medus arba medus ir kopūsto lapas. Jei nėra alergijos medui;
> ledas, jei yra aiškus taškas. Laikyti ne ilgiau 10 min.;
> spiritas. Marlę suvilgyti karštu vandeniu, išgręžti ir paškalstyti su spiritu. Krūtis prieš tai patepti su aliejumi. Palaikyti kompresą kol karštą, bet nedegina, pavėdinti, po to vėl uždėti.
> Pasilenkti krūtine virš garų;
> maitinant uždėti karštam vandeny pamirkytą marlę. Atšalus vėl pamirkyti, kad atšiltų.
Speneliui: medus, alijošius, paleistuvė, šaltalankio aliejus, bičių pikis, garmastan tepalas.
O šiaip koks ryšys tarp peršalimo ir mastito. Kažkodėl medicinos straipsniuose tų peršalimų nemini.
O man su tom krūtim jau nusibodo. Vis susidaro skausmingi ploteliai, lygtai pakietėjimai. Užsidedu kompresus, praeina, bet po keletos dienų ir vėl (dažniausiai kitoj vietoj). Galvoju nors iki pusės metų pamaitint, o jei taip toliau, tai ir užteks.
Man prasidėjo viskas labai greitai. Vakare pajutau, kaip surakino krūtį (nors guzelio iki tol nebuvo arba gal labai giliai ). O ryte jau ėjo pūliai. Naktį dar daviau leliui traukti, bet gerai, kad neėmė, nes būtų pūlių prisirijęs. Ginekologė aprėkė maždaug ko čia atėjau, gal melžtis krūtų. Liepė masažuotis arba laukia peilis. Jokių antibiotikų nepaskyrė. Masažavau, bet nieko nepadėjo. Gerai, kad kreipiausi į akušerę pas kurią gimdžiau. Ji masažavo, bet be antibiotikų neapsiėjau. Kol ėjo pūliai, negalėjau maitinti iš tos krūties. O iš vienos neužtekdavo pieno. Tad turėjau primaitinti mišiniu. Ir ką galvojat.. priprato prie buteliuko . Pradėjo nebeimti krūties Žodžiu, kai pasveikau, jau leliui mano krūtų nereikėjo
Nieko kito nebeliko, kaip nutraukinėti pieną.
Neseniai radau vieną mintį, kad jei motina negali žindyti, reikia duoti vaikui gerti motinos pieną ar mišinį iš puodelio. Pačiai neteko to išbandyti, bet gal kuriai pravers ši info ir padės
http://www.pradzia.o...ent/practic.htm
Nieko kito nebeliko, kaip nutraukinėti pieną.
Neseniai radau vieną mintį, kad jei motina negali žindyti, reikia duoti vaikui gerti motinos pieną ar mišinį iš puodelio. Pačiai neteko to išbandyti, bet gal kuriai pravers ši info ir padės
http://www.pradzia.o...ent/practic.htm
Nežinau ka daryti, šiandien iš ryto atsibudus pajutau, kad stipriai skauda kairę krūtį. Kadangi su pirmu vaiku du kartus sirgau mastitu (patikėkit, tikrai nemaišau su pieno užsilaikymu), tai puikiai prisimenu ką reiškia toks skausmas. Temperatūros kol kas dar nėra, bet jaučiuosi jau prastai, atrodo, kad sergu gripu, migdo. Man beveik 36 nėštumo savaitės. Priešpienis jau pasirodė, bet jo dar tiek mažai, kad suprantu tik iš to, jog ant speneliu kartais matosi sudžiūvusio pieno lašeliai.Gal kas turi patirties ką daryti tokiu atveju? Žinau kad jei kreipsiuos į gydytojus, tai jie parinks lengviausią kelia - antibiotikus ir tvirtins, kad jie nekenkia vaikučiui, bet aš labai nemėgstu visų tų chemijų, nes ir taip jų per daug gaunam su maistu. Beje, sukietėjimo irgi nesijaučia, tiktai šioks toks paraudimas ir labai tempia patį spenelį. Todėl manau, kad masažas šiuo atveju ne išeitis
Oi, net nežinau kaip tau čia patarti Aš gal nepatarinėsiu , bet pasakysiu kaip pati elgčiausi.
Visų pirma tai užsidėčiau kopūsto lapą ant skaudamos krūties.Masažuoti nemasažuočiau, nes neaišku kaip ir kas ten, bet kopūstas tikrai nepakenks.
Bet kokiu atveju su gydytoju reikėtų pasitarti, tegul apžiūri, o dėl vaistų tai dar neaišku ar jų paskirs, gal čia nieko baisaus.
Svarbiausiai nepanikuoti, linkiu sėkmės ir būtinai parašyk kaip sekasi
Visų pirma tai užsidėčiau kopūsto lapą ant skaudamos krūties.Masažuoti nemasažuočiau, nes neaišku kaip ir kas ten, bet kopūstas tikrai nepakenks.
Bet kokiu atveju su gydytoju reikėtų pasitarti, tegul apžiūri, o dėl vaistų tai dar neaišku ar jų paskirs, gal čia nieko baisaus.
Svarbiausiai nepanikuoti, linkiu sėkmės ir būtinai parašyk kaip sekasi
Mums 2 savaitės... maitinam krūtine.
Tempia vieną krutį.
Pradedant ja maitinti skauda, po to praeina, o baigiant maitinti iš tos kruties vėl skauda. Po maitinimo visvien tempia...
Temperatūra 37,0.
Prieš kelias dienas joje buvau užčiuopusi guzelį - masažavau, po dušu ploviau, dėjau šiltus kompresus bei trauklapius, berods dabar jo jau nebera.
Gal bloga žindymo technika? Mažytė dažnai valgo apie pusvalandį, o po to pradeda kraipyti galvą išsižiojusi, lyg ieškotų spenelio, tačiau vos jį radus ir šiek tiek pažindus, vėl atsitraukia ir vėl kraipydama galvą ieško spenelio. Ir matosi, kad nori žįsti, nors praėjo geras laiko tarpas.
Jeigu pavyksta užmigdyti, tai išmiega tik maksimum valandą, po to vėl valgyti nori. Šis žaidimas dažniausiai kartojasi vakarais...
Lauksiu atsakymu
Tempia vieną krutį.
Pradedant ja maitinti skauda, po to praeina, o baigiant maitinti iš tos kruties vėl skauda. Po maitinimo visvien tempia...
Temperatūra 37,0.
Prieš kelias dienas joje buvau užčiuopusi guzelį - masažavau, po dušu ploviau, dėjau šiltus kompresus bei trauklapius, berods dabar jo jau nebera.
Gal bloga žindymo technika? Mažytė dažnai valgo apie pusvalandį, o po to pradeda kraipyti galvą išsižiojusi, lyg ieškotų spenelio, tačiau vos jį radus ir šiek tiek pažindus, vėl atsitraukia ir vėl kraipydama galvą ieško spenelio. Ir matosi, kad nori žįsti, nors praėjo geras laiko tarpas.
Jeigu pavyksta užmigdyti, tai išmiega tik maksimum valandą, po to vėl valgyti nori. Šis žaidimas dažniausiai kartojasi vakarais...
Lauksiu atsakymu
o kiek dienu tau skauda? paskaityk cia http://www.supermama...?showtopic=7176
QUOTE(Redi @ 2006 09 01, 20:24)
Kad nuo pat žindymo pradžios tempia.
Pradžioje fontanais pienas trykšdavo, tai nutraukinėdavau, tačiau paskaičiau Jūsų patarimų ir dabar jau nebenutraukinėju...
viena mamyte rase kitoj temoj apie zindymo sunkumus
o gal tu maziau maitini is sitos kruties? as tai nusitraukciau piena is tos kruties kiek galima, bet cia tik mano nuomone
o gal tau tik speneli skauda? bepanthenas padeda?
Sveikutes 4u.gif
Esu merdike ir uzauginau du vaikus, tai jei reik patarimo galit klausti, Zinau, kad kartais klausymai kyla tada, kai greito atsakymo sunku tiketis ax.gif , paskambinkit, jei mano pagalba jums pades , jausiuosiu kazkam palengvinus gyveima. mirksiukas.gif
Telefonai visa para: 86844136I(TELE-2);
arba 869953030(bite) bet kuriuo paros metu. mirksiukas.gif
Esu merdike ir uzauginau du vaikus, tai jei reik patarimo galit klausti, Zinau, kad kartais klausymai kyla tada, kai greito atsakymo sunku tiketis ax.gif , paskambinkit, jei mano pagalba jums pades , jausiuosiu kazkam palengvinus gyveima. mirksiukas.gif
Telefonai visa para: 86844136I(TELE-2);
arba 869953030(bite) bet kuriuo paros metu. mirksiukas.gif
o gal tu maziau maitini is sitos kruties? as tai nusitraukciau piena is tos kruties kiek galima, bet cia tik mano nuomone
o gal tau tik speneli skauda? bepanthenas padeda?
Zinok, SmelioJuosta, tavo aprasytas atvejis toks koks ir pas mane buvo pries du men. Baisu prisimint. Puikiai tave suprantu. Zinok cia forume apstu patarimu: "tik nenusitraukinek, nemasazuok, kompresu nedaryk" O as viska dariau nes bijojau mastito. Man skaudejo kruti apacioje ir buvo sukietejimas. Is pradziu vyras ismasazavo, net zviegiau, poto viska istraukiau kas liko ( dariau po maitinimo) ir uzdejau kompresa (medus sumaisitas su miltais i celofana poto i marlyte i prie kruties). Nakti labai tempe, maitinau is kitos kruties. Ryte sita daviau vaikui kai pavalge skausmo beveik nejauciau, o guzelio nebuvo. Ilgainiui viskas susitvarke.
Jeigu rysis gali pakartot. Sekmes. Viskas praeis. As dar visai neseniai tuo netikejau. Bet prasviesejo...
Jeigu rysis gali pakartot. Sekmes. Viskas praeis. As dar visai neseniai tuo netikejau. Bet prasviesejo...
savo mažylei krūties neduodu,nes prie krūties užmiega,minutėlę pažynda ir užmiega,arba net netraukia,o tik čiulpia kaip čiulptuką,o kai tik ištraukiu tai rėkia.tai aš nusitraukinėju ir duodu iš buteliuko,taip maitinu jau 2 mėn. o va pora dienų pradėjo skaudėti vieną krūtį, apčiupinėjau lygtais jokių sukietėjimų nėra,skauda krūtį iš apačios. Padėkite, ką man daryti????