Įkraunama...
Įkraunama...

Problemos su krūtimis žindymo periodu

QUOTE(egliuke @ 2006 06 20, 10:37)
Geriau amoksiklav(atrodo teisingai parašiau, senokai jau tai buvo). Nedaug yra antibiotikų, kad tiktų maitinančioms ir toliau galėtum maitinti vaikelį gerdama. Vaistų anotacijoj kiek pamenu tarp kitų ligų yra paminėtas ir mastitas.

po masažų pas Danutę nereikėjo nei antibų nei peilio thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(katiliukas @ 2006 06 20, 18:07)
po masažų pas Danutę nereikėjo nei antibų nei peilio  thumbup.gif

Tai puiku, kad tau padėjo:) Aš masažų nebandžiau, man turbūt geriau antibiotikai ax.gif Tekdavo nusitraukinėti pieną, tai man kažkoks vidinis balsas vis sakydavo, kad geriau krūtų neliest ir netraumuot taip g.gif Paskui dar perskaičiau, kad iš tiesų gali liūdnai baigtis.
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2006 06 21, 10:38)
Tai puiku, kad tau padėjo:) Aš masažų nebandžiau, man turbūt geriau antibiotikai ax.gif Tekdavo nusitraukinėti pieną, tai man kažkoks vidinis balsas vis sakydavo, kad geriau krūtų neliest ir netraumuot taip g.gif Paskui dar perskaičiau, kad iš tiesų gali liūdnai baigtis.

na Danutė jau ne pirmi metai dirba kiek žinau ir daug kam padeda. matyt išmano savo darbą. Pas kitą ir aš neičiau schmoll.gif . Tikėsimės daugiau nepuls šitos bėdos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2006 06 20, 10:37)
Geriau amoksiklav(atrodo teisingai parašiau, senokai jau tai buvo). Nedaug yra antibiotikų, kad tiktų maitinančioms ir toliau galėtum maitinti vaikelį gerdama. Vaistų anotacijoj kiek pamenu tarp kitų ligų yra paminėtas ir mastitas.

O aš va čia radau nemažai info apie įvairius antibiotikus. Ne taip ir mažai galima gerti maitinant mirksiukas.gif
http://www.pradzia.org/Content/v6.htm
Atsakyti
kad jau uztikau sia tema, pasidalinsiu patirtim ax.gif
kol maitinau, dukart turejau mastita. gydziau antibiotikais, ir tikrai viskas susitvarkydavo, ir dar daugeli menesiu po to sekmingai maitinau. ir gydytojas man patare jokiu budu nesigydyti kopustais ir pan. liaudiskom priemonem. dar skyre OXYTOCIN ampuliu (nors jos skirtos gimdymui skatinti rolleyes.gif ), kelis lasiukus isilasinti i nosi 15min. pries zindyma. skatina pieno nutekejima.
tiesa, kai jauti, kad koks latakas uzsikimses, gerai duoti vyrui stipreliau patraukti ax.gif
sekmes visom mamytem 4u.gif
Atsakyti
Sakau iš savo patirties. Pačioje pradžioje, kaip pieno buvo laabai daug, man irgi sukietėjo ir paraudo. Patarimą davė mama (irgi iš savo patirties) - nutraukti VISA pieną iš tos krūties. Aišku tai neįmanoma, kai toks skausmas - nutraukiau kike galėjau pati, visa kita teko vyrui blush2.gif Skaudėjo žiauriai, kai traukė (juk kūdikio jėga žymiai mažesnė), bet iškart pradėjau jausti palengvėjimą ir po kelių valandų buvau jau sveika.
Atsakyti
Mano suneliui 2 menesiai. Maitinu ji tik krutimi. Iki siol maitindavau kas 3-4 valandos. Praeita nakti vaikinas ismiegojo labai ilgai. Paguldziau 18 valanda, atsikele tik 1:20h. Pabudau nuo krutines skausmo. Krutine buvo lyg akmenine ir joje atsirado itrukimu. Tokios raudonos mazos demeles aplink kruti, kai kurios pratruko ir dabar mazos zaizdeles. Gal kas susidure su sia problema. Kuo galima tepti zaizdeles, ar lieka randai? Ka daryti tokiu atveju, nusitraukti piena, zadinti kudiki, kad jis taip ilgai nemiegotu? Aciu uz atsakymus!
Atsakyti
Ar ant spenelių tei įtrūkimai? Jei taip, tai gali tept su BEPANTENU ar GERMASTANU. Patepus krūtų nupalaut nereik, gali tept po kiekv. maitinimo, vaikui tai nekenkia. Dar gerai su savo pienuku patept spenelius, aš taip visada darau.
O jei jos sukietėjo, tai prieš maitinimą su šiltu rankšluosčiu pašildyk, o po maitinimo dėk šaltą. Galima su kopūsto lapu, labai padeda. Tik jojiu būdu jų, t.y. krūtų nespaudyk ir nemaigyk. Jei jos užsidegė, tai pastoviai duok, kad išvalgytų ar nusitrauk, kad tuščios būtų.
Atsakyti
Aciu uz atsakyma Edisada! Itrukimai ne ant speneliu. Su speneliais viskas gerai, matyt jau priprato prie nuolatinio darbo. Ant pacios kruties atsirado tokios raudonos demeles, o kai kurios pratruko. Atrodo lyg butu nutrinta oda. Zaizdeles tik keliu milimetru dydzio, matyt neatlaike oda spaudimo.
Atsakyti
O gal tai strijos?
Atsakyti
Ne, ne strijos. Buvau pas gydytoja, pasirodo krutys neatlaike tokio kruvio ir plyso kraujagysles, kurios odos pavirsiuje. Zaizdeles labai nemalonios, trinasi i liemenele ir sunkiai gyja. Patarimas kitoms mamytems: nors ir labai gera, kai leliukas ilgai miega nakti, bet reikia ziureti, kad nesibaigtu kaip man:) Gydytoja patare siek tiek nutraukti pieno, kad nebutu tokios kietos krutis.
Atsakyti
Na, tai linkim tau sugyt kuo greičiau mirksiukas.gif
Atsakyti