Įkraunama...
Įkraunama...

Mano svajonių Balkanai

QUOTE(juki @ 2012 08 01, 14:00)

Jums atsakiau į AŽ, bet gal bus naudinga ir kitiems, čia parašyta, kurios šalys pripažįtsa ATK, Bosnijos sąraše tikrai nėra 4u.gif
http://www.pasienis....iojimas_ir_/132

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 01 rugpjūčio 2012 - 13:36
Taigi baigiau, ties ta vieta kai kirtome Albanijos sieną. O tada ir prasidėjo smagumėlis lotuliukas.gif visiška tamsa,kokia 10val,žmonės sėdi ant kelio,visi žiūri kas čia,kur čia važiuoja blink.gif kur kaimas ir vis tas pats, atrodo kad žmonės gyvena naktinį gyvenimą schmoll.gif miestai visi siaubingi, namai aptriušę,apgriuvę, nuvažiavom iki sostinės. Pravažiavom skersai centrą - į sostinę iš viso nepanašu schmoll.gif o ir eismo taisyklės įdomios, tarkim žiedas, įvažiuojant kaip ir pas mus stovi šalutinis ženklas, tačiau žiedu judantys automobiliai visi praleidžia iš šalutinio įvažiavimo doh.gif ir visur taip buvo blink.gif netgi policija stovi šalia, nereaguoja, matyt čia kokios albaniškos nerašytos taisyklės g.gif toliau kitas atvejis, važiuojam autostrada. Na ji albaniškai normali. Dvi juostos ir t.t. Kokia 1val nakties ir atvažiuoja mašina į mus g.gif PRIEŠINGA KRYPTIM blink.gif na mes pasitraukiam į antrą juostą ir praleidžiame doh.gif po kokios valandos dar kelis kartus tokie bairiai pasikartoja doh.gif buvo ir policija sustabdžius, kadangi nemokėjo jokios šnektos, ir B nedavė ko jie norėjo (nežinau ko,gal draudimo,lyg jie ką suprastų) ir paleido rolleyes.gif Gal iš mano žodžių nesuprasite, bet trumpiau,tai mums buvo baisu. Tikrai baisu doh.gif Atrodo,kad papuolėm į kitą pasaulį unsure.gif Kitą sykį geriau liksim kur ramiau miegoti ir su saule išjudėjus šviesoj pervažiuoti tą Albaniją unsure.gif labai ilgai važiavom,kol aš jau pradėjau miegoti atsimerkus doh.gif tada jau pirmoj aikštelėj,degalinė stojom ir miegojom,ką jau padarysi unsure.gif

Papildyta:
Beje dar vienas pastebėjimas, dujos ten pačios pigiausios buvo iš visos kelionės. Ir kaip visoj Juodkalnijoj jų ta pati kaina,taip ten ji labai nepastovi. Pigiausia buvo prie sienos, o tolyn link Graikijos ji tik didėjo, po to ir gailėjomės,kad prie sienos nesipylėm. O ir eurus jie priima,tik reikia patiems labai atidžiai skaičiuotis.
Birželio 25d.
Atsikeliame su mintim,kad mes visdar TEN unsure.gif nieko nelaukiam ir bėgame unsure.gif
Žmonių ir vėl pilna,gal ne tiek kiek naktį,bet jų visdar daug. Jie visdar sėdi,žiūri ir šiaip nieko neveikia. B sako,gal jų čia toks darbas skaičiuoti mašinas g.gif Galia vienoj vietoj nenufotografavau kelio skiriamosios juostos doh.gif kokio metro pločio buitinių šiukšlių juosta unsure.gif

user posted image

user posted image

user posted image

kaip ir tikėta arčiau jūros vaizdai gerėja, o ir šalis darosi civilizuotesnė g.gif

user posted image

Važiuojame link Logaro np,aišk be gps sunku,o ženklų ne per daugiausiai. Klaidžiojam,bet šiaip ne taip randam,kelią į parką.

user posted image

user posted image

user posted image

Garsioji pušis, atseit primenanti erelį iš Albanijos vėliavos.

user posted image

Stojam mašiną ataušinti. Ir kaip tyčia palei kitą mašiną, kurioj sėdi porelė, vyras tik traukia metaxą iš bagažinės ir t.t. Taip ir norisi eiti papūsti į tą variklį kad greičiau atauštų biggrin.gif

user posted image

user posted image

Papildyta:
Šiame parke susijungia Adrijos ir Jonijos jūros ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Šiaip gražūs kalnai, nesiskundžiu g.gif

user posted image

user posted image

serpantinai irgi sakyčiau neblogi,ypač su tokia mašina doh.gif

user posted image

Papildyta:

user posted image

user posted image
Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
O, pagaliau tęsinukas wub.gif
Thea, vežk greičiau iš tos Albanijos blush2.gif unsure.gif Man kažkaip nejauku čia unsure.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oddity: 03 rugpjūčio 2012 - 14:39
Patikėk kaip mums ten buvo nejauku unsure.gif
Vežu vežu,tik tiek kalnai,tiek kaimai, serpantinai ir jokių nuorodų....užtrukom..

Bet,kad ir kaip baisu,bet būtina stoti maudytis schmoll.gif nusiplauti prakaitą ir bent kiek atvėsti rolleyes.gif o gal ir pietus pavalgysim unsure.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Vau čia tai mano sapnų kampelis bigsmile.gif tiek agavų vienoj vietoj thumbup.gif jau nuo praeitų metų vis noriu nusifotografuoti su jomis tik niekaip nesigauna,va čia tai stosim būtinai thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

pasifotografuojam,aš atseit į tualetą užsimaniau blush2.gif tipo reikia man į tą lauką būtinai biggrin.gif aišku,kai dingau tai ilgam lotuliukas.gif B ir pasivaikščiojo ir mašiną apsižiūrėjo ir šį tą pasitvarkė, užkando... sleep.gif

user posted image

o jau jūros žydrumėlis wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
kas nematę gyvai,padėsiu įsivaizduoti koks tai dydis, palyginimas su mano ranka unsure.gif

user posted image

oi kaip man ten gera buvo, ten ir gyvūnėliai kažkokie gyvena,gal kokios kalnų ožkos,nes augalėliai, ypač mažesni,tai arba visai be lapų,arba apgraužti rolleyes.gif

user posted image

user posted image

šitas man labai patiko blush2.gif

user posted image

todėl pasiėmiau į kompaniją biggrin.gif

user posted image

ir jis puikiai atlaikė kelionę thumbup.gif tiek daug purtėsi,tiek kartų ramsčiau akmenimis wub.gif šioks toks prisiminimas, nesvarbu,kad iš Albanijos,svarbu iš tokios šaunios kelionės thumbup.gif
o dabar jis auga puikiai,apdėtas akmenukais,kurie taip pat su prisiminimais ( jau šitų tai turbūt bulvių maišą parsitysiau) biggrin.gif

user posted image

po tokios šaunios ekskursijos, greitai ir paplūdimį randame thumbup.gif

user posted image

netoliese ir stato kažką, labai graži vieta wub.gif kas galėtų pagalvoti,kad čia ta patį Albanija kurią matėme naktį ir šį rytą

user posted image

user posted image

bunkerių ten tikrai daug unsure.gif per visą šalį ar ne 300t. g.gif jei klystu būtinai pataisykit, nes kažkur buvau skaičius prieš kelias,kad sumanymas buvo pastatyti jų tiek kad kiekvienas gyventojas turėtų kur pasislėpti karo atveju g.gif

user posted image

Papildyta:
įsikuriame prie pat jūros pailsėti wub.gif

user posted image

Vanduo toks šiltas,kad kaži ar kiek atgaivina g.gif bet pagulėti jame tikrai smagu thumbup.gif
Aplinkui vaikšto karvės, ožkos,ateina ir atsigerti. Taip gera buvo,kad ir vėl pamiršau,kad jų bijau biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Pailsėjome kokias dvi valandas ir traukėme savais keliais,dar vienai nakčiai čia jau nebesinori likti blush2.gif
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
geriausia tai buvo ši atkarpa, stebėkit į kelio kokybę ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

jau tikrai maniau mašina mums šito neatleis schmoll.gif

user posted image

user posted image

Sunkiai mes įveikinėjom šį kelią, dar keletą kartų pasiklydom. O jau kai pagaliau įvažiavome į normalų, kuris vedė tiesiai tiesiai į....Graikiją wub.gif buvom laaaabai laimingi thumbup.gif
Muitinėje apklausė ar jokių rimtų gėrimėlių neturim,patikrino dokumentus ir mes jau čia wub.gif negaliu patikėti, aš pagaliau Graikijoje yahoo.gif
Taigi šiandien 200km atkarpą įveikinėjom vos ne visą dieną doh.gif štai tau ir Albanija,kaip ir minėjau mes ją prisimename su siaubu ir daugiau nebenori ten grįžti....na nebent į tą gražų paplūdimy, nes aš ten vieną gėlytę nužiūrėjau ir palikau topsecret.gif per visą kelionę labiausiai ir gailėjausi,kad ją ten vargšę palikau doh.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

Saulė jau žemyn,bet mes bandome važiuoti link Vikos tarpeklio, labai nedaug mums į šoną reikia sukti,pabandysim g.gif

user posted image

user posted image

Kažką panašaus randame,bet tolyn ir gilyn važiuoti jau nebesinori, taip pavargome nuo tos Albanijos....tik ir norisi griūti į patalą ir ilgai miegoti. Pirmas ir vienintelis toks rimtas nuovargis buvo per visą kelionę.

user posted image

user posted image

Sukamės ir važiuojame ieškoti kur miegot. Buvau užsirašius,kad parduotuvės dirba iki 9val. O čia jau 8 ir Janinoj aš užsimaniau Mcdonaldo ieškoti, toks didelis miestas,negali jo juk nebūti. O ir nėra! Lekiam į parduotuvę o ir ta dirba tik iki 8! Ir visos kitos taip pat doh.gif ir ką daryt? Važiuojam...nusistatau nemokamus kelius,nežinau kodėl,taip sugalvojau biggrin.gif o jie puikut puikutėliai,net ir autostrada lėkėme thumbup.gif dar sustojome pasidarėme vakarienę aikštelėje,labai keistas jausmas nebebijoti nors ir autostrada,nors ir tamsu...
Žiūrėsim kiek pajėgsim,bet naktį atsirado jėgų ir lekiam link Lefkados bigsmile.gif vienoj vietoj pamačiau apelsinus. Tikrus! swoon.gif va nuo tada ir prasidėjo paranoja,kad aš visur juos matau...nuo vienišų medžių iki didžiulių plantacijų lotuliukas.gif tik negaliu pasakyti ar tai tikrai buvo paranoja,ar iš tiesų buvo jie,nes nei vienoj vietoj nesustojom blush2.gif
Taigi atvažiuojame į Lefkadą,dar kelis sykius pagaudome internetą,nieko nerandame ir ieškome kur miegoti. Miegame pačioje saloje smile.gif
Atsakyti
Thea!, na ir drąsuoliai jūs - naktį, ir dar nežinant kur nakvosit, įvažiuotį į Albaniją (ar kokią kitą šalį, kurios visiškai nepažysti doh.gif ) niekada nedrįsčiau schmoll.gif Juk po tamsą niekur nėra smagu klajoti, o dar po svetimą tamsą, eina sau - šiurpas krečia net pagalvojus ax.gif Manau, dėl tos priežasties ir Albanija jums pasirodė visiškai atgrąsi g.gif
Tiesa, o kodėl pasirinkot būtent tą "blogąjį" kelią važiuot link Graikijos muitinės g.gif Juk jei norėjot į Lefkadą, tai visai prie pat Sarandės yra pasienio postas - bent jau mums vietiniai siūlė negaišt laiko važiuojant per kalnus ir būtent į tą muitinę važiuot g.gif Keliukas pernai ten buvo nekoks - išpiltas skalda ir paruoštas asfaltuot ax.gif O, šiemet, įtariu, ten yra arba puikus naujas kelias, arba vis dar skalda ax.gif
Atsakyti
Na net nežinau,čia pirmas toks atvejis buvo su Albanija. Kita vertus,jeigu būtume važiavę nuo ankstaus ryto per ją, vistiek kaži ar būtume pravažiavę g.gif o dėl nakvynės,tai net negalvoju kad kažkas blogai, jei netinka mes ir važiuojam tol,kol tinka, visur vietos nežinomos, nepažystamos.
Sakot nuo Sarandės palei jūra link Graikijos? nes dabar net atlasą atsinešiau pažiūrėti,kuriuo gi mes čia keliu važiavom ir būtent nuo Sarandės kilome aukštyn,nes atlase vienintelė vieta buvo su muitinės ženklu. Kadangi vieną sykį jau sukvailiojome ir nepasižiūrėję,nuvažiavome keliu kuriame nėra muitinės,tai nesinorėjo vėl į vakarą žioplinėti.
Įdomi jūsų nuomonė,kaip būtent jums pasirodė Albanijos dalis nuo Juodkalnijos? Gal tikrai naktį ji kitokia. O kad tokia,niekas nežinojo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 08 04, 20:01)
Na net nežinau,čia pirmas toks atvejis buvo su Albanija. Kita vertus,jeigu būtume važiavę nuo ankstaus ryto per ją, vistiek kaži ar būtume pravažiavę g.gif  o dėl nakvynės,tai net negalvoju kad kažkas blogai, jei netinka mes ir važiuojam tol,kol tinka, visur vietos nežinomos, nepažystamos.

Tikrai būtumėt pravažiavę... Mes beveik pravažiavom, bet kadangi patiko, norėjom pasilikt vienai nakčiai ax.gif Jei tektų pakartot kelionę, jaučiu pasiliktume ilgesniam laikui smile.gif Aš visada stengiuos suplanuoti maršrutą taip, kad niekada netektų į jokią naują, t.y. nelankytą šaly įvažiuot naktį ax.gif Na, kad ir kokia drąsuolė esu - nors ir nedidelis, baimės jausmas vistiek yra išlikęs blush2.gif
Sakot nuo Sarandės palei jūra link Graikijos? nes dabar net atlasą atsinešiau pažiūrėti,kuriuo gi mes čia keliu važiavom ir būtent nuo Sarandės kilome aukštyn,nes atlase vienintelė vieta buvo su muitinės ženklu. Kadangi vieną sykį jau sukvailiojome ir nepasižiūrėję,nuvažiavome keliu kuriame nėra muitinės,tai nesinorėjo vėl į vakarą žioplinėti.

Tame ir esmė, kad ta muitinė nauja ir žemėlapiuos dar nėra pažymėta (manąjam tikrai jos nebuvo doh.gif ).... Mes Sarandėj "grybavom" ieškodami būtent tos muitinės pro kurią jūs važiavot, tai užtaikėm "ant neblogai angliškai kalbančio vietinio", kuris nukreipė mus būtent į tą, šalia pajūrio ir Sarandės esančią... Iki jos nuo Sarandės tik kokie 20 km ax.gif
Įdomi jūsų nuomonė,kaip būtent jums pasirodė Albanijos dalis nuo Juodkalnijos? Gal tikrai naktį ji kitokia. O kad tokia,niekas nežinojo ax.gif

Man ir ta atkarpa visiškai neįdomi pasirodė - galbūt dėl to susimaišius ir senovinį Kruje miestelį, esantį visai šalia Tiranos, aplenkėm blush2.gif
Pst. Thea!, būk gerute, nevadink manęs jūs... Nu taip nepatogu, kad ne tas žodis...
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2012 08 04, 20:45)
Tikrai būtumėt pravažiavę...
Tame ir esmė, kad ta muitinė nauja ir žemėlapiuos dar nėra pažymėta

Man ir ta atkarpa visiškai neįdomi pasirodė

O aš nemanau, jeigu būtume važiavę tais pat keliais kur ir važiavome. Nes ir į Graikiją atvažiavom,jau po truputį leidosi saulė smile.gif
Ačiū,pasižymėjau atlase,gal kada gyvenime prireiks 4u.gif
Tai būtent, nors koks skirtumas,nesigailiu dėl nieko,aišku dabar kai jau pamačiau kokia ta Albanija daryčiau kažką kitaip.

QUOTE(oddity @ 2012 08 07, 22:48)
Nuoriu tęęęsinio essen.gif  biggrin.gif

Bet žinok kaip gera laiko ir vėl laiko neturėti thumbup.gif tuoj blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 08 08, 20:22)
Bet žinok kaip gera laiko ir vėl laiko neturėti thumbup.gif  tuoj blush2.gif

Turi darbą? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(oddity @ 2012 08 08, 20:25)
Turi darbą? bigsmile.gif

oi ne ne,nesiseka vis dar rasti verysad.gif tiesiog taip kasdienybė vagia iš manęs dieną,tai tas tai tas ir žiūrėk jau miegoti laikas,nors atrodo tikrai nieko nenuveikiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 08 08, 20:35)
oi ne ne,nesiseka vis dar rasti  verysad.gif  tiesiog taip kasdienybė vagia iš manęs dieną,tai tas tai tas ir žiūrėk jau miegoti laikas,nors atrodo tikrai nieko nenuveikiu doh.gif

Smagu girdėti, kad veiklos turi wub.gif
Tuomet atleidžiama ir kad tęsinys užtruko irnesakyk.gif
Atsakyti