Įkraunama...
Įkraunama...

Mano svajonių Balkanai

QUOTE(Jurzole @ 2012 07 30, 22:11)
Thea, nesinervink ir nesiteisink  4u.gif Tai juk tavo keliones, tai tau ir spresti, kaip keliauji, svarbu, kad paciai smagu butu. As pvz irgi negaleciau keliauti taip, kaip jus, greitai ir daug visko aplekiant - bet tai ir kas is to? Nei tu apie mano keliones gali spresti, nei as apie tavo. Jos tiesiog skirtingos, tos keliones, bet vienodai puikios, argi ne? Nes tiek tau, tiek man butent tokiu reikia mirksiukas.gif

viskas gerai,ačiū Jurzole, tik čia buvo toks menkas mano pastebėjimas,kad paskutiniu metu labai dažnai matau kad pabrėžiama,kaip taip galima keliauti schmoll.gif būtent kad ir aš nesišvaistau tokiais žodžiais kaip kas keliauja, nes žaviuosi visais keliautojais ir jų būdais, nors aš (dabar manau) vienu ar kitu būdu irgi nesuprantu kaip galima keliauti, bet kas bus po metų ar dešimties nežinau unsure.gif
Atsakyti
Thea!, ačiū labai 4u.gif Nu jau kokios gražios tavo Juodkalnijos (aišku ne tik jos) nuotraukos, o saulėlydis virš Kotoro įlankos tai iš vis nerealus wub.gif Apie savo numylėtuosius Balkanus galėčiau skaityt ir skaityt, nuotraukas žiūrėt ir žiūrėt ax.gif Į Juodkalniją, jei turėčiau laiko galėčiau kad ir kiekvienais metais nors kelioms dienelėms ten sugrįžti wub.gif Nostalgija begalinė šiam kraštui...
QUOTE(Thea! @ 2012 07 29, 01:41)
Važiuojame link Žabljak ieškoti SM rekomenduojamo kempingo thumbup.gif Vargais negalais,vėl blaškydamiesi ratais šiaip ne taip randam. Atvažiuojam,aikštelė tuščia g.gif  ieškoma šeimininkų,taip pat nėra g.gif  na paliekame mašiną ir einam apsižiūrėti g.gif
user posted image
Pakeliui matome dar vieną kempingą, šį kartą su daug daugiau palapinių thumbup.gif  grįžtam mašinos ir važiuojame tenais thumbup.gif  pradedame ir pirmojo minusus įžvelgti, visų pirma tai negeras kvapas nuo ne per toliausiai esančio tvarto rolleyes.gif  kitas - toliau eiti link miestelio ir t.t. biggrin.gif

Čia juk tu šalia mano numylėtojo kempingo wub.gif Sakai smirdėjo – na nesuprantu iš kur ten tvartas atsirado – pernai susižavėjus jo visą teritoriją išsniukštinėjau – tikrai nei tvarko, nei tuo labiau jokio blogo kvapo nebuvo schmoll.gif Gal šiemet šeimininkai tą tvartą pasistatė g.gif
QUOTE(Thea! @ 2012 07 29, 01:41)
Apie kempingą,tai viskas patiko,šeimininkai labai malonūs,paslaugūs, tik tiek,kad ten buvo autobusas atvežtas moksleivių,tai šiek tiek triukšmavo,bet vietos aplinkui labai daug,buvo galima ir persikraustyti.

Mūsiškiam kempinge pernai irgi keli autobusiukai vaikų buvo - labai įdomu buvo sužinoti ką jie čia veikia smile.gif Ir vaikai, ir vadovai buvo prancūzai, bet visai normaliai susikalbėjom angliškai smile.gif Pasirodo, Kroatijoj yra organizuojamos tarptautinės vaikų poilsio stovyklos. Be poilsio ir pramogų Kroatijoj, į programą įeina ir kelionė – turistinis žygis į Juodkalniją – būtent į Durmitoro nacionalinį parką thumbup.gif Šio žygio esmė – vaikams leisti pasijusti tikrais turistais – jie patys turi pasistatyt palapines, patys gaminasi maistą, o ryte… visai dienai išeina į kalnus wub.gif Jėzau, galvoju, jei aš paauglystėj į tokią stovyklą būčiau patekus – jaučiu iš laimės numirus būčiau... Beje, jei dėl triukšmo, mūsiškiai vaikiukai truputį ir patriukšmavo – jaučiu iki vidurnakčio su gitara ne tik pranzūziškas daineles brazdino… Net liūdna paliko kai nutilo – norėjos klausytis ir klausytis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 07 30, 22:18)
viskas gerai,ačiū Jurzole, tik čia buvo toks menkas mano pastebėjimas,kad paskutiniu metu labai dažnai matau kad pabrėžiama,kaip taip galima keliauti schmoll.gif  būtent kad ir aš nesišvaistau tokiais žodžiais kaip kas keliauja, nes žaviuosi visais keliautojais ir jų būdais, nors aš (dabar manau) vienu ar kitu būdu irgi nesuprantu kaip galima keliauti, bet kas bus po metų ar dešimties nežinau unsure.gif

Thea, čia aš gal pasakiau, kažką, kas užgavo unsure.gif ? Jeigu taip, tai tikrai nieko blogo negalvodama blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2012 07 30, 22:49)
Thea!, ačiū labai 4u.gif  Nu jau kokios gražios tavo Juodkalnijos (aišku ne tik jos) nuotraukos,.

Čia juk tu šalia mano numylėtojo kempingo  wub.gif

Mūsiškiam kempinge pernai irgi keli autobusiukai vaikų buvo - labai įdomu buvo sužinoti ką jie čia veikia smile.gif

Ačiū jums,kad patiko wub.gif

Taip taip,aš iš jūsų fotoreportažo ir nusirašiau jį, berods Ivan do vadinasi,taip? smile.gif ten mes ir nuvažiavom iš pradžių. O smirdėjo,gal kad vėjas atpūtė,gal tvartas nemėžtas,ar kas biggrin.gif

Matyt ten tas pats buvo wub.gif tikrai svajonių stovykla wub.gif
Papildyta:
QUOTE(oddity @ 2012 07 30, 22:52)
Thea, čia aš gal pasakiau, kažką, kas užgavo unsure.gif ? Jeigu taip, tai tikrai nieko blogo negalvodama blush2.gif

Ne ne,viskas gerai mirksiukas.gif niekas manęs neužgavo tiesiog taip pasakiau savo nuomonę,kas susikaupė per kelias dienas kai vis matau tuos "kaip taip galima..." biggrin.gif
Viskas gerai, bandau tęsti ir sklandžiai mintis parašyti apie Juodkalnija,kokia ji liko man smile.gif
Atsakyti
Mergaitės, sakot nustebino, kad Juodkalnijos NP lankymas mokamas, tada tikriausiai neatidžiai skaitėt mano fotorereportažą – aš juk kainas kuo aiškiausiai buvau surašius - visų NP lankymas Juodkalnijoj kainuoja po 2 eurus (vaikams nemokamai) smile.gif Šiaip nesuprantu kodėl stebitės – už lankytinus objektus juk reikia visur mokėti smile.gif Kroatijoj už įvažiavimą į Biokovo NP paklojom po 40 kunų kiekvienas – va čia tai manyčiau pakankamai brangu doh.gif Tikrai nebuvo jis niekuo įspūdingesnis už Juodkalnijos NP schmoll.gif Thea!, dėl Juodojo ežero – reikia mokėt ne už ežero lankymą, bet būtent už Durmitoro NP – juk ten yra ne tik ežeras, bet ir trasų begalės mirksiukas.gif Atsimenu bilietų pardavėjas sakė, kad saugotume bilietus , nes jų gali prireikti ir įvažiuojant į tą gražųjį Durmitoro NP keliuką kuriuo ir jūs pravažiavot (nežinau kiek teisybės – patiems tikrai neteko matyt, bet lyg prie kažkurio įvažiavimo į Durmitoro NP yra šlagbaumas kur reikia susimokėt) smile.gif
QUOTE(Thea! @ 2012 07 30, 22:18)
... toks menkas mano pastebėjimas,kad paskutiniu metu labai dažnai matau kad pabrėžiama,kaip taip galima keliauti schmoll.gif  būtent kad ir aš nesišvaistau tokiais žodžiais kaip kas keliauja, nes žaviuosi visais keliautojais ir jų būdais, nors aš (dabar manau) vienu ar kitu būdu irgi nesuprantu kaip galima keliauti, bet kas bus po metų ar dešimties nežinau unsure.gif

Thea!, nepergyvenk, juk kiekvienas kaip norim taip ir keliaujam drinks_cheers.gif Tikrai visi keliavimo būdai yra puikūs - svarbiausia kad jie tenkintų pačius keliauninkus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 30 liepos 2012 - 22:13
QUOTE(Thea! @ 2012 07 30, 20:38)
O prie Škoderio taip,buvo puiki aikštelė miegoti, bet ką ten veikti,tiek laiko,nei maudytis,nei nieko. Nedaug mes ten ir nusukome,nelabai jis mane žavėjo.
Dėl urvo irgi buvo neplanuota, bet paskutinėmis dienomis roosas berods parašė kad iš ten plukdo į urvą, ekskursija visai dienai, 20e. Man tiko, tik maniau kad visą dieną ir triniesi aplink tą urvą
P.P.S. Primenu kad tai tikrai nuostabiausias dalykas mano gyvenime, todėl nesijaudinkit, o ir aš nesijaudinau dėl pravažiuotų kažkokių objektų,ar dėl to,kad aš jais nusivyliau,gyvenimas ilgas,į kai kurias vietas būtinai dar sugrįšiu wub.gif

Visu pirma, tai jei pati kelione pavyko, jei grizote su gerais ispudziais, tai tai ir yra svarbiausia kelioneje wub.gif Neturi teisintis ir galvoti, ka kiti galvoja apie jusu keliones ir keliavimo buda. Juk visi mes tik del saves keliaujame wub.gif Man svetimi kelioniu budai netinka. Kodel tureciau manyti, kad mano kelioniu budas turi tikti kitiems? schmoll.gif
As ir pati ta ezera tik is sios aiksteles maciau biggrin.gif Ir irgi pradzioje kiek nusivyliau. Ir ne tiek ezeru, kiek savo nepasidomejimu, kurgi tie grazieji jo vaizdai doh.gif O ta aikstele ji salia kelio, ten nuo ryto kruvos autobusu ekskursiniu stoja, kvapas baisinis kazkodel toje vietoje. Ir dar gyvate suvazineta maciau aiksteleje blink.gif Gerai, kad nelikote ten biggrin.gif
Tas urvas nedidelis, i ji iplaukiama is juros, kazkiek laiko ten papluduriuojama ir plaukiama lauk. jei laivukas tinkamas, tai leidzia pasimaudyti, is kai kuriu tik pasiziureti i urva iplaukus galima. ten tik mazi laivukai iplaukia, todel jei norisi ekskursijos tik i ji, tai reikia Peraste, ar Herceg Novi ieskoti nedideliu laivuku ir tartis. Kitais atvejais plukdo i ta bendra ekskursija, neretai is Petrovac, Budvos, surenkami zmones ir vezami i Tivat, ir is ten plaukiama.
As nenorejau nieko supeikti, tiesiog gal kam prireiks info mirksiukas.gif

QUOTE(Thea! @ 2012 07 30, 20:49)
Tikiuosi tu neprisidedi prie tų,kur kas antroj žinutėj rašo, oi kaip taip galima,tiek daug pravažiuoti,tiek šalių bla bla bla,nes vis ir atrodo kad čia man ir keliems kitiems kurie taip daro skirta doh.gif

Maziau galvok apie tai, ka kiti masto mirksiukas.gif Juo labiau, kad daznai taip net nera biggrin.gif rasyk, dalinkis ispudziais ir nuotraukomis, nes kelione labai grazi ir idomi wub.gif
Atsakyti
Sveikinu visus su pirmu iškovotu auksu thumbup.gif šaunuolė Rūta thumbup.gif

Taigi tęsiu savo pasakojimą blush2.gif nuo ežero sukam savu maršrutu tolyn,visai netikėtai užklumpa mokamas tunelis -2,5e. Ir berods apie 12km ilgio thumbup.gif
Nelabai gilinuosi dabar kaip tiksliai kas,bet važiavom pagal žemėlapį ir aš žiopliukė neužmačiau,kad ne tuo keliu važiuojame,ten nerasime muitinės. Nuvažiuojame,apsisukame,pavažinėjame,vėl grįžtame,klausiame žmonių kas čia per vartai - nudistų pliažas mokamas lotuliukas.gif mums paaiškino,kad reikia grįžti ir kitu keliu sukti. Taip ir darome, apsieisime šiandien be nudistų pliažo biggrin.gif dar spėju nunešti vėžliuką kuris labai jau lėtai ir pavojingai bandė kirsti kelią schmoll.gif

user posted image

dar keletas vaizdų rolleyes.gif

user posted image

user posted image

user posted image

sugebame ir vėl pravažiuoti nusukimą doh.gif vienu žodžiu gerus 100km pravažinėjom šiaip sau,visgi geras daiktas ta navigacija schmoll.gif
Pagaliau randam ženklą ir sukam,o ten vėl nesiseka,skrandžiai maršus groja o nerandam burekų lotuliukas.gif čia pat ir vėl kryžkelė be jokių ženklų,o siaube...stojam kelkrašty ir iš paskos atvažiavus mašina,kad pypsina doh.gif toks siutas paimė,kad negaliu,saulė leidžiasi,mes ir vėl ant nakties brendam į kalnus ir dar čia pypina mums....privažiuoja ta mašina prie mūsų ir rodo pirštu --->Albania bigsmile.gif o ačiū tau biggrin.gif kaip gera pasidarė,o mes jau iš karto blogai galvojom biggrin.gif

user posted image

Pagaliau vargais negalais,randam muitinę, tėškia mums antspaudus į pasus ir gero kelio thumbup.gif

Papildyta:
Dabar parašysiu savo nuomonę apie tai ką mačiau.
Važiuojant į Juodkalniją daug B skaičiau apie ją, kartu ir tą legenda kaip Dievas dalino gamtos stebuklus ir maišas suplyšo ties Juodkalnija smile.gif taip, gamtos stebuklų ten yra tikrai daug, vien pagalvojus kiek ten kanjonų, kalnų, nacionalinių parkų. Kiek jų yra įrašyta į pasaulio gražiausių,didžiausių sąrašus ir be abejo to tikrai verta, ji tokia mažytė,o talpina tiek daug wub.gif bet tai ne mano schmoll.gif gražu,bet širdis suvirpėjo tik Durmitore g.gif tarkim Kroatija, neturi tiek daug visko kiek mažytė Juodkalnija, bet va ten aš noriu vėl ir vėl ir net negaliu paaiškinti kodėl,tiesiog mane ten traukia wub.gif
Apie kitus dalykus ką galiu pasakyti,taip ten šiukšlių yra,bet tikrai ne tiek kad net akis drąskytų. Pas mus manaų jų ne ką mažiau tokiose atokesnėse vietose. Žmonės ten labai atsipūtę, sėdi,stebi,labai paslaugūs, niekur neskuba ir kaip jau sakiau,ką mes pirma pasakytume tai golfai ir jie dar pypina lotuliukas.gif Golfų ten tikrai gausybė,nuo pačių seniausių iki pačių naujausių biggrin.gif tik įvažiavus į šalį ir nesuprantant jų taisyklių tikrai nervavomės,kai ištisai pypindavo doh.gif tik viešnagei įpusėjus supratom,kad ne visada tai reiškia kažką negero. Kas sveikinasi,kas praleidžia,kas dėkoja ir visi viens kitam pypina. Tarkim mašina papypina,kad tu gali jį lenkti,tai aplenkus reikia papypinti ir tai reiškia ačiū,dažnai dar ir prašom sulauki lotuliukas.gif
Beje buvau pasirašius,kad įvažiavus reikia sumokėti ekologinį mokestį, nuo šių metų jo mokėti nebereikia. smile.gif
Jei dar kokia svarbi mintis šaus,būtinai parašysiu eigoje reportažo 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Aidluka @ 2012 07 30, 22:58)
Mergaitės, sakot nustebino, kad Juodkalnijos NP  lankymas mokamas, tada tikriausiai neatidžiai skaitėt mano fotorereportažą – aš juk kainas kuo aiškiausiai buvau surašius - visų NP lankymas Juodkalnijoj kainuoja po 2 eurus (vaikams nemokamai) smile.gif 

Aš nenustebau dėl np,tik dėl Juodo ežero,nes nelabai kas stengėsi mums paaiškinti kaip kas, mes netgi ir sakom,daug laiko neturim,kokiam pusvalandžiui prie ežero norim nueiti, o čia dar mokėti reikia. Kad už trasas mokėti,tai logiška,bet jei tik trumpam prie ežero nueiti tai jau nesąmonė. Dabar jau viskas aišku 4u.gif
Už Lovčeno np 3eurus mokėjom ir mauzoliejus sakė po tris eurus.
O dėl Durmitoro mokesčio mums matyt irgi pasisekė nesutikti šlakbaumo thumbup.gif

QUOTE(Cobre @ 2012 07 30, 23:05)

As nenorejau nieko supeikti, tiesiog gal kam prireiks info  mirksiukas.gif 

Puiku, gal skaitantiems pravers ši informacija, o gal ir man kadanors thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 07 30, 20:23)
Randame,moterėlė pliurpia telefonu ir rūko. Viduj g.gif  mes ieškome informacijos, randame, stoviniuojame ir akivaizdžiai rodome, kad mums reikia konsultacijos. Deja pliurpalai nepanašu,kad eina į pabaigą g.gif  tokiais atvejais vis susimąstau,kaip tokie žmonės dirba darbus kurie yra susiję su bendravimu ir t.t. Labai įdomu, po kokių 15min prasidėjus antrai cigaretei išeiname.

Labai patiko juodkalniečių pasakymas:" Gyvename ne tam, kad dirbtumėm". biggrin.gif
Va jie ir neskuba.

Čia tik pas mus kažkokie visi užsisukę, darbų milijonai, jei kokios smulkmenos nepadarys, viskas , paaulis sugrius. O nei jis grius, nei ką. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2012 07 30, 22:58)
  Thea!, nepergyvenk, juk kiekvienas kaip norim taip ir keliaujam drinks_cheers.gif  Tikrai visi keliavimo būdai yra puikūs - svarbiausia kad jie tenkintų pačius keliauninkus thumbup.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Ir iš viso manau, kad tokios temos reportažuose aplamai nereikėtų liesti...reportažo pagrindinis tikslas yra atskleisti kur mes keliaujame, ką pamatome, ką naujo atrandame, taip pat pateikti savo pastebėjimus ir nuomones, o kokį keliavimo būdą pasirinkome tai čia jau kiekvieno asmeninis reikalas, pvz. anksčiau sakiau, kad į kruizinį laivą niekada nelipčiau, o jau dabar galvoju, kad gal kada nors visai bus ir nieko pabandyti.O Thea! yra jauna ( ta prasme amžiumi rolleyes.gif )keliautoja, pas ją daug entuziazmo, jėgų ir energijos...norisi viską paliesti, pajausti...o su laiku nenustebsiu, kad po truputėlį daug kas pradės keistis, na bent man su amžiumi tai tikrai taip atsitinka biggrin.gif
Ir aplamai jau tokia tema buvo pradėta gvildenti pernai metų Thea! reportaže, tad šiais metais nemanau, kad iš viso apie tai reikėtų kalbėti... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 31 liepos 2012 - 07:25
QUOTE(Astra777 @ 2012 07 31, 08:24)
Ir aplamai jau tokia tema buvo pradėta gvildenti pernai metų Thea! reportaže, tad šiais metais nemanau, kad iš viso apie tai reikėtų kalbėti... 4u.gif

Lai, Thea, neįsižeidžia, bet aš išvis nemačiau, kad kas šioje temoje imtų gvildenti, jog kelionė kažkuo negera blush2.gif g.gif Temoje vien tik pagyros, geri žodžiai ir kelionei, ir pačiai Thea, ir JB wub.gif Tiek gražių komplimentų nekiekviename reportaže rastumei 4u.gif
O jeigu (dar apie save) mano postas buvo konkrečiai apie prisirišimą prie vietos, o ne netinkamo keliavimo būdo blush2.gif Ta prasme, gal prie vietos prisirišus (tiksliai numačius kempingą, auto aikštelę ar dar ką nors) būtum priverstas pastoviniuoti, patyrinėti lankytiną objektą ir jis kitokiomis, įdomesnėmis spalvomis nusispalvintų ir pan. Gal nepatikusiame objekte, surastum ir kažką labai gražaus blush2.gif
Taigi tiesiog apie pliusus ir minusus neprisirišimo prie vietos tema buvo rolleyes.gif

Nieko čia neįvyko, laukiam tęsinio yu.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oddity: 31 liepos 2012 - 08:06
Labai gražus 4u.gif smile.gif fotoreportažas,su malonumu skaičiau,turiu skubų klausimą unsure.gif
Ar užtenka keliaujant po Balkanus ATK,ar reikia paso? blink.gif Nes neradau informacijos,kad galima įvažiuot į Serbiją,Bosniją ir Hercogoviną su asmens tapatybęs kortele...Būčiau dėkinga už greitą atsakymą,nes ryt išvažiuoju ta kryptim... ax.gif
Atsakyti
Į Bosniją tikrai reikia, dėl Serbijos tiksliai nežinau, bet manau,kad irgi reikia g.gif mes visur tik su pasu ir keliavom,todėl labai to klausimo ir nekėlėm g.gif
Atsakyti