Sveikinu visus su pirmu iškovotu auksu
šaunuolė Rūta
Taigi tęsiu savo pasakojimą
nuo ežero sukam savu maršrutu tolyn,visai netikėtai užklumpa mokamas tunelis -2,5e. Ir berods apie 12km ilgio
Nelabai gilinuosi dabar kaip tiksliai kas,bet važiavom pagal žemėlapį ir aš žiopliukė neužmačiau,kad ne tuo keliu važiuojame,ten nerasime muitinės. Nuvažiuojame,apsisukame,pavažinėjame,vėl grįžtame,klausiame žmonių kas čia per vartai - nudistų pliažas mokamas
mums paaiškino,kad reikia grįžti ir kitu keliu sukti. Taip ir darome, apsieisime šiandien be nudistų pliažo
dar spėju nunešti vėžliuką kuris labai jau lėtai ir pavojingai bandė kirsti kelią
dar keletas vaizdų
sugebame ir vėl pravažiuoti nusukimą
vienu žodžiu gerus 100km pravažinėjom šiaip sau,visgi geras daiktas ta navigacija
Pagaliau randam ženklą ir sukam,o ten vėl nesiseka,skrandžiai maršus groja o nerandam burekų
čia pat ir vėl kryžkelė be jokių ženklų,o siaube...stojam kelkrašty ir iš paskos atvažiavus mašina,kad pypsina
toks siutas paimė,kad negaliu,saulė leidžiasi,mes ir vėl ant nakties brendam į kalnus ir dar čia pypina mums....privažiuoja ta mašina prie mūsų ir rodo pirštu --->Albania
o ačiū tau
kaip gera pasidarė,o mes jau iš karto blogai galvojom
Pagaliau vargais negalais,randam muitinę, tėškia mums antspaudus į pasus ir gero kelio
Papildyta:
Dabar parašysiu savo nuomonę apie tai ką mačiau.
Važiuojant į Juodkalniją daug B skaičiau apie ją, kartu ir tą legenda kaip Dievas dalino gamtos stebuklus ir maišas suplyšo ties Juodkalnija
taip, gamtos stebuklų ten yra tikrai daug, vien pagalvojus kiek ten kanjonų, kalnų, nacionalinių parkų. Kiek jų yra įrašyta į pasaulio gražiausių,didžiausių sąrašus ir be abejo to tikrai verta, ji tokia mažytė,o talpina tiek daug
bet tai ne mano
gražu,bet širdis suvirpėjo tik Durmitore
tarkim Kroatija, neturi tiek daug visko kiek mažytė Juodkalnija, bet va ten aš noriu vėl ir vėl ir net negaliu paaiškinti kodėl,tiesiog mane ten traukia
Apie kitus dalykus ką galiu pasakyti,taip ten šiukšlių yra,bet tikrai ne tiek kad net akis drąskytų. Pas mus manaų jų ne ką mažiau tokiose atokesnėse vietose. Žmonės ten labai atsipūtę, sėdi,stebi,labai paslaugūs, niekur neskuba ir kaip jau sakiau,ką mes pirma pasakytume tai golfai ir jie dar pypina
Golfų ten tikrai gausybė,nuo pačių seniausių iki pačių naujausių
tik įvažiavus į šalį ir nesuprantant jų taisyklių tikrai nervavomės,kai ištisai pypindavo
tik viešnagei įpusėjus supratom,kad ne visada tai reiškia kažką negero. Kas sveikinasi,kas praleidžia,kas dėkoja ir visi viens kitam pypina. Tarkim mašina papypina,kad tu gali jį lenkti,tai aplenkus reikia papypinti ir tai reiškia ačiū,dažnai dar ir prašom sulauki
Beje buvau pasirašius,kad įvažiavus reikia sumokėti ekologinį mokestį, nuo šių metų jo mokėti nebereikia.
Jei dar kokia svarbi mintis šaus,būtinai parašysiu eigoje reportažo
Papildyta:
QUOTE(Aidluka @ 2012 07 30, 22:58)
Mergaitės, sakot nustebino, kad Juodkalnijos NP lankymas mokamas, tada tikriausiai neatidžiai skaitėt mano fotorereportažą aš juk kainas kuo aiškiausiai buvau surašius - visų NP lankymas Juodkalnijoj kainuoja po 2 eurus (vaikams nemokamai)
Aš nenustebau dėl np,tik dėl Juodo ežero,nes nelabai kas stengėsi mums paaiškinti kaip kas, mes netgi ir sakom,daug laiko neturim,kokiam pusvalandžiui prie ežero norim nueiti, o čia dar mokėti reikia. Kad už trasas mokėti,tai logiška,bet jei tik trumpam prie ežero nueiti tai jau nesąmonė. Dabar jau viskas aišku
Už Lovčeno np 3eurus mokėjom ir mauzoliejus sakė po tris eurus.
O dėl Durmitoro mokesčio mums matyt irgi pasisekė nesutikti šlakbaumo
QUOTE(Cobre @ 2012 07 30, 23:05)
As nenorejau nieko supeikti, tiesiog gal kam prireiks info
Puiku, gal skaitantiems pravers ši informacija, o gal ir man kadanors