Birželio 19d.
Pabundame vėl kaitrios saulės dėka,apžiūrime žemėlapį ir nusprendžiame ieškoti sekančio parko, tai bus Paklenicos.
pakeliui randame kaktusą, su kuriuo jau turiu nuotrauką
pradedu dar vieną tradiciją, kiekvienoj kelionėj į Kroatiją - su juo nusifotografuoti
Važiuojant vėl mus lydi ženklai ir mūsų džiaugsmui artėjant parko link jie nedingsta
dėl visa ko sustojam TIC ir greit nubėgu pasitikslinti kelio,viskas gerai, kilometras ir mes jau būsime parke
Atvažiuojame. Sustojame ir einame pirkti bilietų. Kaina 50kn ir 30kn studentams. Pasitikslinam kur toliau važiuoti ir mes abu laimingi traukiame
važiuoti po parką
Netikėtai mūsų
važiavimą sustabdo aikštelės prižiūrėtojas ir nukreipia kur pasistatyti mašiną
o siaube! Negi reikės kojomis eiti....staigiai atgyja prisiminimai SM apie šių parkų skirtumus
ne nenoriu net galvoti, man taip karšta, o dar čia eiti?
ką daryti? 80kn po velnių! Einame....
200m ir man pradeda daužytis širdis, galva svaigsta, prakaitas žliaugia, o siaube mirsiu pradžioj trasos...Žmonės eina ir su gailesčiu nužiūri mano labai tinkamą aprangą tokiam žygiui
Prisėdu į siaubingai šaltą šaltinį, įmerkiu galvą ir po truputuką keliauju toliau. Lengviau
Eiti, lipti akmenimis jokio smagumo, užtat daug džiaugsmo sukelia kai prieiname tokį takelį,vis šis tas guodžia
Papildyta:Einant takeliu, apačioje pamatome rojaus kampelį
skaidrų vandens telkinuką,su mažu kriokliuku
Ir vėl klausimas kyla, kodėl jame niekas nesimaudo? Gal uždrausta? Gal kokių cheminių elementų čia per daug
stoviniuojame, truputį įbrendame,vėl pareiname
Ateina žmonės, žvalgosi, mes pavaidinom drąsuolius,greit nusimetam rūbus ir šokam
jie paskui mus
gerai, jei mirsim, mirsim ne vien mes
fantastiškai gerai atsigaivinome ir keliavome toliau
draugai
Papildyta:Vienu žodžiu čia tikrai kopinėtojų laimė, bet ne mano
kiek ėjom,tiek beveik visą laiką apsupti medžių, gal ir gerai dėl šešėlio,bet nieko nematyt
Žydragalvis beuodegis
antroje poilsio aikštelėje, sustojame šiek tiek pailsėti, nes nuėjome tikrai žiauriai daug
B prigula ant suoliuko,aš galvą padedu ant staliuko ir....užmiegame! Pramiegojome kokią valandą, kaklą taip skauda,kad net pajudinti bijau,ranka su koja mėšlungio sutraukti irgi nežinau ką daryti
pasipurčiau,pasijudinau lyg ir geriau... mąstome ką daryti toliau, jau gerokai po pietų, valgyti norisi, kadangi planavome važiuoti ir pietauti gražioje vietoje,tai tik po sumuštuką užkrimtome. Et. Bandome eiti toliau ir pamatome nuorodas į sekančias trasas - 5val. - 9val
apsisukame net negalvoję! Į tokias trasas tik su palapinėm ir išgyvenimo priemonėm galima eiti
Papildyta:Einame taupydami energiją,todėl net nešnekame,tik einame iš inercijos
Pagaliau ir mūsų rojaus kampelis
be abejonės stojame pasipliuškenti
bet, pamatome jog yra kam pliuškentis ir be mūsų
Oi kaip baugu pasidarė
išvaikėme mes jas ir nedrąsiai lipome,atsargiai dėdami kojas ir dairydamiesi
To karščio tai neįmanoma nupasakoti žodžiais, apsirengiau šlapius rūbus,tai 5 min ir jau jie braška nuo sausumo
Papildyta:Kaip gera prieiti laipiotojus ir žinoti,kad jau nedaug
Mašiną pamačius norisi bėgti ir išbučiuoti ją
bet jei pradėčiau bėgti tai tikrai nukrisčiau,nes vis dar einu iš inercijos
Įsėdę į mašiną ryjame kaip paršeliai
visgi išėjome į kelią 10val ryte su vienu sumuštuku skrandy ir parėjome apie 6val vakare
Skubame link Zadaro. Grįžtame į jau žinomą paplūdimy ten pasigaminame normalesnę vakarienę,atsidarome vyno ir lydime saulę
Papildyta:Ten ir liekame nakvoti, vėl laikomės atstumo,bet visai šalia kemperio
Nuvažiavome 103km,o štai klausimas kiek nuėjom? turbūt tiek pat