Įkraunama...
Įkraunama...

Mano svajonių Balkanai

Smagu skaityt 4u.gif , Thea, su humoru esi nesusipykus, oi ne thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2012 08 27, 20:26)
Smagu skaityt 4u.gif , Thea, su humoru esi nesusipykus, oi ne thumbup.gif

ne veltui sakoma,kad anekdotai atsiranda iš gyvenimo biggrin.gif bent yra ką dabar atsiminti ir pasijuokti 4u.gif
Atsakyti
Liepos 1d.
Ate Bulgarija, labas Rumunija!!!!
Važiuojam kinkas drebindami į čigonų, duobių ir šiaip baisų kraštą unsure.gif kadangi nuo šiandienos suksim link namų,nebematysim jūrų,tai turim dar planą išsimaudyti paskutinį kartą Juodojoj jūroj. Sustojam vos už pasienio.

user posted image

tokią įdomią vietą sakyčiau radom. Apėjom,pasivaikščiojom tilteliu...

user posted image

user posted image

o jau kriauklių kiek primesta swoon.gif

user posted image

bet jau smarvė swoon.gif matyt žvejai vietoje jas darinėja ir meta šitaip į krūvas. Dydžio tai vau, didesnės nei mano kumštis. Nusileidau žemyn,galvojau gal kaip nors bent vieną kitą išdezinfekuosiu,bet neverta schmoll.gif net negražios iš išorės,labai apsilupę...o ir kvapas....kol apžiūrinėjau,tol nekvėpavau biggrin.gif
Važiuojam toliau. Matom nuo kelio gražų paplūdimį. Stojam aikštelėj,dar pavalgom,aš nueinu į svetainę persirengti ir žiūriu atvažiuoja vyrukas su motoroleriu. Sėdžiu pusnuogė ir nejudu biggrin.gif galvoju,kad tik B nesugalvotų manęs pakviesti pašnekėti. Bet jis pakankamai gerai šneka ir ženklais g.gif išsiaiškino,kad ten mokama ir tas vaikinukas vis atvažiuoja surinkti pinigų. Tai pasakė B kad baigiam valgyti ir išvažiuojam, taip ir padarėm g.gif
Taip baigėsi mūsų jūros, kylame toliau aukštyn.
Dabar apibendrinus galėčiau pasakyti apie Rumuniją jog nemačiau nei vieno čigonų, o ir duobių kaip minėjau Bulgarijoj užtikom daug daugiau g.gif tačiau šią šalį atsiminsiu tokiais vaizdais biggrin.gif

user posted image

čia dar menkniekis,kurį vienintelį įamžinau. Bet laidų tai ten tikrai vaaaauuu.....gausybė ant vieno stulpo biggrin.gif
Dar pakelėse labai daug sėdinčių ir kažką krapštančių,o kiti ištiesę rankas bando parduoti. Ar tai riešutai ar kokios sėklos,gal kas žinot? g.gif jeigu ir skanu ten,tikrai nenorėčiau,kažkieno snargliuotais pirštais krapštytų valgyti blush2.gif
Taigi dabar mūsų planas yra pamatyti purvo vulkanus. Netyčia juos aptikau, nebuvo planas must see, bet nusprendėm važiuoti. Už magistralę dar sumokėjom 11 lėjų. Labai man brangu buvo, ypač kai Graikijoj mokėdavau po 2-3e. Atrodo tiek pat beveik gaunasi išsivertus, bet ne tas pats skaičius biggrin.gif
Kuo daugiau dienų jau praėję,tuo mažiau vietos yra mano kojoms :saulėgrąža, kukurūzas, abrikosai, kriauklės, kankorėžiai iš Kroatijos, džiovinti laurai ir didžiulis maišas akmenų iš Lefkados biggrin.gif

user posted image

tiltas šalia autostrados, pastarosios nuotraukos nevykusios,nes fotografuota su kitu, kaip aš pavadinau "buitiniai vaizdai" fotiko biggrin.gif

user posted image

dar nutraukiau jų pinigus. Tokie įdomūs, su permatoma plėvele g.gif bet gražūs 4u.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Purvo vulkanų koordinačių neturėjau. Neklauskit kodėl? nežinau. Užsirašius buvau : Tarp Berca ir Arbanasi biggrin.gif atvažiuojam į Berca, valio, kad bent jau nuorodos yra thumbup.gif važiuojam jomis, išvažiuojam iš miestelio ir dar nemažai važiuojam šiaip laukais. Ant kelio susistabdo berniukas blink.gif parodo ,kad didžiulę duobę apvažiuotume doh.gif va čia tai geras,taip netikėtai net pasimečiau. Būčiau bent savo chupachupsą davus g.gif jeigu Kaune taip būtų,tai jaučiu visų Kauno apskrities žmonių neužtektų hihihi.gif
Vienu žodžiu važiuojam. Randam jau mes tuos vulkanus. Beje jų yra dvi krūvos,ar apskritys,kaip čia geriau pasakius? biggrin.gif "Piclele mici" ir "Piclele mari". Pirmuosius randam Piclele mari. Sėdi senukas ir ima pinigus už tai. Po 4lėjas, jokių nuolaidų. Neliesti, nesiterlioti ir nevalgyti purvo biggrin.gif nuodinga.
Kraštovaizdis ten tikrai kitoks ir įspūdingas bigsmile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Kadangi jau atvažiavom tokį kelią, reikia pamatyti ir kitus vulkanus. Pas pardavėją paklausiu kur juos rasti,bet jis pasiunčia į restoraną,ten geriau moka anglų kalbą. Na klausiu ten ir mums liepia pargrįžti iki kryžkelės ir sukti kitu keliu nei nusukome. Taip ir darome ,bandau atpažinti aprašomas vietoves... žvyrkelis, išdžiūvusios kalvos, naftos gręžiniai.

user posted image

Lyg ir viską matome,netgi mažų vulkanėlių pakeliui, gal čia ir bus g.gif važinėjam pirmyn atgal,nieko daugiau nerandam schmoll.gif ai, turbūt vėl nelemta pamatyti,apsisukame ir važiuojame savais keliais. Važiuojant tuo pačiu keliu, beveik ten kur vaikas duobę prižiūrėjo, pamatome ženklą blink.gif ir ne akli dieną nemato doh.gif dievaž. Ženklas pastatytas tikrai nemažas,su visom kelio nuorodom, o to kur ieškojom net ant kalno didelėm raidėm parašyta doh.gif lotuliukas.gif

user posted image

Nagi važiuojam tuo keliu kur nurodyta, pravažiuojam ir sodybą. Dabar aprašymas tikrai tiksliai tinka ką ir matome. Daug gręžinių dirbančių ir nebe, kalnai kalneliai. Lyg ir randam pasukimą,bet jis toks status,kad pagalvojam nelaužysim mašinos. Grįžtam į tą sodybėlę. Iš karto prisistato vyriškis, pradeda ten siūlyti visokias paslaugas, kempingus, kambarius, tualetą. Paklausia iš kur esam? Iš Lietuvos. OOO sako,aš kažkada mokykloj rusų kalbos mokinausi thumbup.gif nesupratau šito bairio doh.gif Visko atsisakom ir už aikštelę sumokam 2 lėjas.

user posted image

eiti reikėjo tikrai nemažai. Vis tekdavo sustoti,atsikvėpti biggrin.gif

user posted image

o štai ir vulkanai thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

šie tikrai jau kitokie, didesni,platesni,nemokami cool.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
čia geras biggrin.gif kaip tikras bjaurus žmogus pasijuokiau kaip taip netikšiškai galima pasielgti hihihi.gif o be to gi nuodinga ir šiaip fui schmoll.gif

user posted image

burbuliai thumbup.gif

user posted image

user posted image

keistas jausmas tokioj aplinkoj,kai viskas pupsi,burbuliuoja,kaip tikram pragare biggrin.gif
o šita nuotrauka....

user posted image

patvirtina teiginį: lazda turi du galus doh.gif

user posted image

tik nesijuokit ką? lotuliukas.gif aš mintyse jau ir tą moterį puikiai supratau,kaip tai netyčia gali įvykti biggrin.gif užlipau atrodo ant normalios žemės ir tiesiog įsmigau doh.gif B aišku tą patį pakartojo ką aš apie tą moterį doh.gif fui biggrin.gif taip man ir reikia unsure.gif

user posted image

user posted image

user posted image

gerai,kad bent į šitą neįkritau unsure.gif

user posted image

Papildyta:
čia šiek tiek dydžio suvokimui rolleyes.gif

user posted image

user posted image

čia irgi žmonės linksminasi g.gif o žinot kaip? du vyrai paima merginas už rankų ir kiša į tą duobę doh.gif atseit kad pasipurvintų ir neprasmegtų doh.gif ale durni kokie. Akivaizdu,kad tai pirmi vulkanai jiems, kai dar nežino,kad negalima taip daryti g.gif nors kita vertus ir man kojos nenukrito,bet vistiek fui šlubuoti su tokia koja biggrin.gif

user posted image

wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
labai labai man patiko taip išraižyta žemelė wub.gif o ir tie raižiniai sakyčiau giloki, nepaimsi ir nepereisi paprastai. Kai kur grįžti reikia ir ieškoti kur siauriau,kad peršokti, ar kažkaip perlipti.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

na ir mano levandėlės, jau sukultos ir dabar skaniai kvėpina mano spintą wub.gif

user posted image

Vulkanai mums patiko,kažkas nematyto,kažkas naujo wub.gif labai paįvairina tokie gamtos stebuklai kelionę, tikrai vertėjo pamatyti wub.gif
Beje dėl aikštelės antruose vulkanuose, reikėjo geriau sukti į tą statų kalną, nes ten užvažiuoji visai prie pat vulkanų, nereikia mokėti 2 pinigų o ir eiti tiek daug nereikia. Buvo keletas mašinų taip ir privažiavę. Nors mano atveju labai pravertė ir wc ir daug daug vandens lotuliukas.gif
Atsakyti
Dar atnešu šiek tiek filmuotos medžiagos, čia 4u.gif iš manęs filmuotoja visai prasta, bet vis šis tas 4u.gif
Atsakyti
Thea!, įspūdingi tie purvo vulkanai wub.gif Ir iš vis šaunią kelionę apturėjot. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmaaa @ 2012 08 28, 19:23)
Thea!, įspūdingi tie purvo vulkanai  wub.gif Ir iš vis šaunią kelionę apturėjot.  thumbup.gif

Tikrai įspūdingi drinks_cheers.gif o ir kelionė buvo fantastinė, nesigiriu,bet tikrai blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 08 28, 16:04)

Paklausia iš kur esam? Iš Lietuvos. OOO sako,aš kažkada mokykloj rusų kalbos mokinausi thumbup.gif  nesupratau šito bairio doh.gif

Todėl, kad likusiai Europos daliai, už Lenkijos kaip buvo, taip ir yra likusios šalys Rusija biggrin.gif

QUOTE(Thea! @ 2012 08 28, 16:04)

na ir mano levandėlės, jau sukultos ir dabar skaniai kvėpina mano spintą wub.gif

Oi, kad man taip žiupsnelį..... wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Thea! @ 2012 08 28, 17:55)
Dar atnešu šiek tiek filmuotos medžiagos, čia 4u.gif  iš manęs filmuotoja visai prasta, bet vis šis tas 4u.gif

Filmuojant kuo mažiau zoomink, ir kol nesusifokuosuoja, geriau nepradeti filmavimo. Taip pat jei jau bandai rodyti panoraminį vaizdelį, viską daryti gerokai lėčiau, kad paskui galvą neapsisuktų bežiūrint filmuką biggrin.gif
O tokius vaizdus filmuotus gerai yra turėti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2012 08 31, 09:31)

Filmuojant kuo mažiau zoomink, ir kol nesusifokuosuoja, geriau nepradeti filmavimo. Taip pat jei jau bandai rodyti panoraminį vaizdelį, viską daryti gerokai lėčiau, kad paskui galvą neapsisuktų bežiūrint filmuką  biggrin.gif
O tokius vaizdus filmuotus gerai yra turėti  thumbup.gif

fokusuojasi man rodos rankiniu būdu,kai filmuoja,kiek bandžiau g.gif bet ai,svarbu esmę matau biggrin.gif
Atsakyti
Liepos 2 d.
Tai jau viena iš paskutinių kelionės dienų, Iš pat ryto žinome savo tikslą - Transfegerešano kelią. Jau nuo pat pirmų kilometrų žinojau,kad tai bus kelionės kulminacija ir vinis. Vien ko verti bauginantys šio kelio aprašymai ar video medžiagos internete. Tuo pačiu tai buvo didelis klaustukas ar mūsų ratai atlaikys. Taigi šį rytą nusprendžiame - tiek atlaikė, atlaikys ir dar thumbup.gif
Diena pasitaikė puiki, oras geras, saulutė šviečia, giedra. Kelio koordinačių vėl konkrečiai nežinau, pasikliaujame žemėlapiu ir intuicija. Visa laimė artėjant link jų prasidėjo nuorodos. Iš rumuniškų lygumų po truputį neriame vėl į kalnus. Šį kartą - Karpatų kalnus wub.gif
Vos įvažiuojame į mišką štai ir Poienari pilis. Kitaip dar vadinama Drakulos vasaros rezidencija.

user posted image

Kadangi dangus niaukias - neiname į ją, kelias dar ilgas.

user posted image

Pavaišiname gražuolį Brisių ir kylame aukštyn.

user posted image

Labai gaila,kad kuo aukščiau tuo tamsiau ir niūriau verysad.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Netrukus privažiuojame ir Vidraru užtvanką. Įspūdinga thumbup.gif Europoje pagal dydį ji užima 5-tą vietą, pasaulyje - 9-tą.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

Palipame ir į apžvalgos aikštelę drinks_cheers.gif

user posted image

user posted image

laiptukus saugo štai toks gražuolis wub.gif

user posted image

Važiuojame tolyn ax.gif

user posted image

Prie užtvankos kaip supratau buvo galima rinktis kuria ežero puse važiuoti. Kairiąja per tunelį, ar dešiniąja pravažiavus ežerą. Mes negrįžtame ir važiuojame dešiniąja. Miškais, vingiais važiavome tikrai nemažai g.gif net atsibodo nieko nematyti. Buvau pamanius jog ši pusė ilgesnė, bet vėliau išsiaiškinau,kad tas pats, tik iš kito šono reikia ežerą pravažiuoti, vėliau keliais susijungia.

user posted image

Sustojame papietauti gražioje aikštelėje, o ir tiltelis įspūdingas,reikalaujantis pastangų,jeigu nori dar gražesnėje vietoje papietauti thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Viršūnės pasislėpę po debesų kepure verysad.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Thea!: 31 rugpjūčio 2012 - 11:58
user posted image

user posted image

Tolumoje šviečia saulytė unsure.gif o mes pirmą sykį traukiame šiltus rūbus unsure.gif

user posted image

Pakilus į pačia viršūnę mus pasitinka Balea ežeras. Natūraliai suformuotas ledyno ežeras ax.gif Gaila tie niekam nereikalingi debesys neleidžia atsiskleisti jo grožiui verysad.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Prie pat jo ir visas rumuniškas turgus. Ar pavalgyti, ar apsirengti ar lauktuvėms, viską ten rasite.

user posted image

Nuo ežero, po truputį leidžiamės žemyn...

user posted image

user posted image

wub.gif visus straipsnius apie šį kelią publikuojantis vaizdas wub.gif

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

štai ir vėl grįžtame į saulėtą, giedrą orą unsure.gif o ir pakelės vaizdai žavi doh.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Ir dar keli belikę Rumunijos vaizdai drinks_cheers.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Patiko man ši šalis. Tikrai norėčiau kada nors sugrįžti ir su ja artimiau susipažinti wub.gif o ypač norėčiau sugrįžti į Karo kelią, tik, kad kitą kartą jau lydėtų saulutė ir atskleistų tikrą jo grožį wub.gif
Štai nuo čia mes spaudžiame iki dugno ir lekiame namučių link.
Labai norėjau šioje kelionėje dar pamatyti Vengrijos sostinę, bent jau naktį. Deja ji mums visiškai nepakeliui ir atidedame šį mano norą. Norėjau pamatyti ir Tokajų, ir tikrai visai netikėtai mes jį pravažiavome bigsmile.gif nestojome, bet tiek kiek mačiau, žinau,kad noriu pamatyti dar smile.gif
Papildyta:
Liepos 3 d.

Lenkija. Ir viskas tuo pasakyta. Sąžiningai sakau, tai baisiausia kelionės dalis ir diena doh.gif tikrai nemaniau,kad grįšiu su nepakrikusia psichika doh.gif lotuliukas.gif Kas važiavę tie supras biggrin.gif
Laikas buvo suskaičiuotas minučių tikslumu,kada turime siekti namus. Bjauriausia buvo,kai paskyrėme pusvalanduką ir užsukome į parduotuvę užkąsti. Visą pusvalandį sugadinome! Nes! Kortelių nepriima!!!! Vos nenumiriau iš pykčio.....tiek pamatę,tiek apvažiavę ir čia!!!! Čia pat, kaimynystėj.... doh.gif vienu žodžiu iš to pykčio kokią valandą tylėjom biggrin.gif Bet apie 22val, saugiai ir laimingai pasiekėme namus.
Jei ne ta Lenkija būčiau mielai važiavus ir tolyn, vien nuo jos reikia savaitės poilsio doh.gif
Atsakyti