Įkraunama...
Įkraunama...

Mano svajonių Balkanai

QUOTE(Rimukas @ 2012 08 21, 14:26)
Geras nuotykis, ne kitaip  thumbup.gif Po kiek laiko zvengsit pilvus susieme  lotuliukas.gif

irnesakyk.gif hihihi.gif Manau, kad žvengė jau iškart po ištrūkimo iš Turkijos pasienio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 08 21, 13:33)
Klausia ar turim fotoaparatą? doh.gif  durnas klausimas. Kam jis jums reikalingas? blink.gif  dar durnesnis doh.gif ką fotografuojat? apžiūri blink.gif  kuo dirbam? aš niekuo, B dirba. Kodėl aš nedirbu? blink.gif nenoriu! Kodėl? jetus,aš nesuprantu čia kokia kamera paslėpta,ar šiaip bulgarai mėgsta tyčiotis lotuliukas.gif  nežinau ar juoktis reikia,ar čia rimtai g.gif  gal verkt pradėt biggrin.gif

Papildyta:
toliau eina į bagažinę, atidaro ir iškrenta dujų balionėlis. Kaip pasiuto!!!! Sako kam jis jum? sakau apsaugai,dievaž tikrai durnas,ar kas jam. Sako negalima vežiotis tokių dalykų blink.gif  o tai kaip man apsisaugoti jei užpuls bemiegant? ne jų problemos schmoll.gif  sakau tai ir nemano,kad čia negalima turėti apsisaugojimo priemonių doh.gif  durnių laivas kažkoks,aš supykau, tas supyko. Atseit konfiskavo mūsų apsaugą. Uždaro bagažinę ir vėl grįžta prie fotiko ir kodėl aš nieko nedirbu lotuliukas.gif nebešneku. Tikrai nešnekėsiu tokių nesąmonių,geriau apsisuksiu ir apvažiuosiu tą durną sieną.

Papildyta:
Na muitininkas nusiramina ir klausia kur keliaujam? Į Bulgariją. Tas juoktis pradėjo,nu ir gerai,sakau sukamės ir važiuojam iš čia,matyt lietuvių nemėgsta. O jis sako,čia Turkijos siena lotuliukas.gif  blink.gif  lotuliukas.gif  doh.gif jetus! Iš karto mutininkas į žmogų supanašėjo, visi juokėmės geras 10 min ir plepėjom lotuliukas.gif  čia tai geras.

oj negaliu lotuliukas.gif jau gavau bart del savo zvengimo, kad miegot neduodu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 08 21, 12:33)
Klausia ar turim fotoaparatą? doh.gif  durnas klausimas. Kam jis jums reikalingas? blink.gif  dar durnesnis doh.gif ką fotografuojat? apžiūri blink.gif  kuo dirbam? aš niekuo, B dirba. Kodėl aš nedirbu? blink.gif nenoriu! Kodėl? jetus,aš nesuprantu čia kokia kamera paslėpta,ar šiaip bulgarai mėgsta tyčiotis lotuliukas.gif 

Na muitininkas nusiramina ir klausia kur keliaujam? Į Bulgariją. Tas juoktis pradėjo,nu ir gerai,sakau sukamės ir važiuojam iš čia,matyt lietuvių nemėgsta. O jis sako,čia Turkijos siena lotuliukas.gif  blink.gif  lotuliukas.gif  doh.gif jetus! Iš karto mutininkas į žmogų supanašėjo, visi juokėmės geras 10 min ir plepėjom lotuliukas.gif  čia tai geras. Ta durna navigacija tiesiausią kelią nurodė. Durnė.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Thea, esi nemirtinga pasakotoja! thumbup.gif

QUOTE(NPFM @ 2012 08 21, 22:10)
jau gavau bart del savo zvengimo, kad miegot neduodu

As ir turejau MB aiskintis, ko cia taip krykstauju drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Bet tai kaip smagu skaityt - juk vis tiek fainiau, kai va tokie nuotykiai biggrin.gif , būtumėt ir Turkiją aplankę lotuliukas.gif

O kaip tau Salonikai? Mes tai į juos taip dviprasmiškai pažiūrėjom. cool.gif

O dėl kondiškės, nu kam taip kankintis kai karšta. doh.gif Gal taviškis tiesiog labai šaltą nustato, tai ir jauti neužilgo. Kondiškės nustatymas turi skirtis ne daugiau 5 -6 laipsnių nuo lauko temperatūros kai įsėdi. Paskui gali dar porą laipsnių pasimažint.
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2012 08 22, 08:24)
Bet tai kaip smagu skaityt - juk vis tiek fainiau, kai va tokie nuotykiai  biggrin.gif , būtumėt ir Turkiją aplankę  lotuliukas.gif

O kaip tau Salonikai? Mes tai į juos taip dviprasmiškai pažiūrėjom.  cool.gif

O dėl kondiškės, nu kam taip kankintis kai karšta.  doh.gif Gal taviškis tiesiog labai šaltą nustato, tai ir jauti neužilgo. Kondiškės nustatymas turi skirtis ne daugiau 5 -6  laipsnių nuo lauko temperatūros kai įsėdi. Paskui gali dar porą laipsnių pasimažint.

man, kaip ir thea, irgi nuo kondiskes tuoj gerkle griebia. bet be jos irgi nevaziuoju, tiesiog sedziu tai juk priekyje, tai ir situacija valdau visa. ziurint ar paprastas kondicionierius ar klimato kontrole, tai kiek skiriasi ir mano veiksmu planas biggrin.gif , bet, kad as ramybej nepalieku, tai faktas, tai isjungiu, tai ijunfiu, tai pastiprinu, tai pamazinu, tai isjungiu trumpam biggrin.gif zodziu veiksmas vyksta biggrin.gif bet karstis masinoje niekada nevargina. O siaip as ne tik del saves stengiuosi, juk ir vaikas masinoje, per kelione labai bijau susargdinti ji del tokio s...
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2012 08 22, 09:24)

O kaip tau Salonikai? Mes tai į juos taip dviprasmiškai pažiūrėjom.  cool.gif

O dėl kondiškės, nu kam taip kankintis kai karšta.  doh.gif Gal taviškis tiesiog labai šaltą nustato, tai ir jauti neužilgo. Kondiškės nustatymas turi skirtis ne daugiau 5 -6  laipsnių nuo lauko temperatūros kai įsėdi. Paskui gali dar porą laipsnių pasimažint.

Nelabai ir man, gal pavaikščiojus kitaip atrodytų g.gif kaip ir visada buvo tam galimybė,bet abu nenorėjom schmoll.gif
o kaip žmonės anksčiau kankindavos? biggrin.gif man čia jokia kankynė,gale pradarai langą, priekį šiek tiek ir tikrai važiuoti galima thumbup.gif beje kaip ir minėjau ji sugedus. Nuo pat pirkimo, ir niekam jos nepritrūksta biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(NPFM @ 2012 08 21, 23:10)
oj negaliu  lotuliukas.gif    jau gavau bart del savo zvengimo, kad miegot neduodu  lotuliukas.gif

QUOTE(Jurzole @ 2012 08 21, 23:32)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Thea, esi nemirtinga pasakotoja!  thumbup.gif 
As ir turejau MB aiskintis, ko cia taip krykstauju  drinks_cheers.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif atsilyginau thumbup.gif nes labai dažnai man taip būna,kad būtent ant nakties kažką kai užskaitau doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Labai patiko fotoreportažas.ne pirmą ir skaitau smile.gif 4u.gif Graži pora biggrin.gif Emocionalu ir nuoširdu.Pati grįžau ką tik iš Juodkalnijos,truputį Rumunijos(gražiuoju transfagarašan keliu pravažianom)Tai širdelė liko Juodkalnijoj bigsmile.gif ax.gif Manau,kad ten lankysiuos,pasižiūrėdama,kas liko praleista-ačiū už info smile.gif Krupsčiai vėl perskaičiau ir panašias foto radau... drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(juki @ 2012 08 26, 17:45)
Labai patiko fotoreportažas.ne pirmą ir skaitau smile.gif  4u.gif Graži pora biggrin.gif Emocionalu ir nuoširdu.Pati grįžau ką tik iš Juodkalnijos,truputį Rumunijos(gražiuoju transfagarašan keliu pravažianom)Tai širdelė liko Juodkalnijoj bigsmile.gif  ax.gif Manau,kad ten lankysiuos,pasižiūrėdama,kas liko praleista-ačiū už info smile.gif Krupsčiai vėl perskaičiau ir panašias foto radau... drinks_cheers.gif  thumbup.gif

Dėkui 4u.gif
Matot kaip visiems skirtingai 4u.gif aš kadangi net ir darbą susiradus neturiu ką veikti,tai mąsčiau,apmąsčiau,kad sakiau kitaip,bet noriu kitų atostogų vėl Graikijoj wub.gif nežinau kodėl,bet tas vakarinis kraštas netraukia manęs nors tu ką schmoll.gif aplėkėm tiek kiek patys norėjom šiuo metu, lėktume gal ir dar trupučiuką,bet kad nebėra kur blush2.gif o ir B vis šneka kaip vėl važiuosim,atostogausim wub.gif bet dar visi metai doh.gif
Atsakyti
Birželio 30d.
Atsikeliame. Nu fantastika,ne kitaip! wub.gif stovi viena mašina netoliese, nardytojas g.gif leidžiamės žemyn, gal kriauklių rasiu g.gif
deja,tik labai daug krabų thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Važiuojam į šalia esantį Nesebar. Kaip aš užsirašius miestą - muziejų bigsmile.gif

user posted image

user posted image

Mačiau parkavimas nemokamas žemyninė daly, bet ką ten. Tyngiu eiti, atseit rasim ir salelėj g.gif o ten,gal tik dvi aikštelės mokamos g.gif na stojam,visai nedaug ir kainuoja - 1val 2pinigai. (savo užrašuose rašydama apie tą pačią Bulgariją miniu - levus,lyras ir lėjas, vienu žodžiu supaprastinsiu ir pavadinsiu pinigu biggrin.gif )

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

neįprasta mūsų akiai architektūra g.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
labai labai daug gatvės prekiautojų. Tik tiek kad nepardavinėja kokio kiniško šlamšto, o viskas tradiciška,bulgariška. Tai molinės lėkštės, naudojimui,dekorui, medus, be abejo rožių kvepalai wub.gif Beje jų irgi pirkau - 10 mėginėlių - 6 pinigai. Tik nepirkit vos pamatę kaip aš,geriau apeikit, apžiūrėkit, nes aš tai tikrai radau geresnių kainų. Dar pirkau medaus ąsotėlius, super lauktuvės wub.gif po 4 pinigus. Beje kai pamačiau pirmus ąsotėlius, tai susilaikiau ir nepirkau, pardavėja labai maloni, sakau ačiū,apeisiu miestelį ir grįšiu,tai taip supyko blink.gif eik tu sau, jeigu ir nerasiu,tikrai negrįšiu schmoll.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:

user posted image

Apėjom per lygiai valandą. Na visai įdomu, verta užsukti vieną kartą gyvenime,jeigu tai yra pakeliui. Beje buvau skaičius,jog Bulgarijoj pigus auksas,sidabras, žinokit,taip. Būčiau turėjus pinigų,tai būčiau tikrai ką nors nusipirkus ax.gif
Atsakyti
Toliau mūsų tikslas yra - Akmenų miškas (Pobiti kamni). Labai daug pastangų reikėjo įdėti,kad jį pamatyt doh.gif visų pirma nuvažiavom nemažą kelią,kai susitabdė vengrai ir pranešė kad uždarytas kelias,reikia suktis g.gif hm....pagalvojom,sakom bandysim vistiek biggrin.gif na radom mes tą duobikę,apvažiavom laukais ir tolyn nuriedėjom besidžiaugdami kokie mes sumanūs biggrin.gif deja, atvažiuoja sunkvežimis ir tas stabdo mus,kad rimtai nepravažiuosim doh.gif visgi ten ne ta duobikė kalta...sukamės....riedame vėl laukais,miškais,žvyrkeliais doh.gif vis akys nukrypsta į pamėlynavusius laukus g.gif įdomu kas tai g.gif kažkada Suomijoj mačiau,tai suomis sakė kad čia a'lia mūsiškis rapsas ax.gif bet čia buvo ne tai.... bigsmile.gif

Papildyta:
apleisti levandų laukai wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image

kai įlindom,tai gerą pusvalandį mes ten kaifavom jom thumbup.gif wub.gif

user posted image

user posted image

bet po to pusvalandžio pamatėm atriedantį transportą,tai bėgom biggrin.gif

user posted image

user posted image

pagal žemėlapį akmenmiškis jau turėtų būti netoliese. O taip! doh.gif

user posted image

tiek daug purtėmės, žvyrkeliu riedėjom ir užtverta tiesiausias kelias doh.gif pyktis jama. Bet sukamės ir turime apvažiuoti, matyt kito kelio ten ir nėra. Bent jau danga normali,be duobių ir be žvyro. Beje kas sakė,kad Rumunijos keliai traginiai? labai bijojom dėl mašinos ten važiuoti,bet realiai tai reikėjo labiau jaudintis dėl Bulgarijos duobių doh.gif tiesiog kaip didelis Kaunas g.gif
O čia B sako, žiūrėk keltuvai matyt kelią į kokią viršunę g.gif apsidairau,kad jokių kalnų nėr. Sako tai į tą mišką. Bet privažiavus aiškiai matome,kad tas fabrikėlis kažką taip gabena,gal kokį žvyriuką ar ką lotuliukas.gif

user posted image

o va čia tai nustebino blink.gif nekalbėsiu aplinkeliais,nes ir taip aišku lotuliukas.gif tik tiek,kad per visą gyvenimą nemačiau tiek, kiek pamačiau šiame kely doh.gif labai įdomiai pasirodė,visgi kelias į parką,kur pagrinde važiuoja šeimos ir t.t....

user posted image

neveltui privažiavus akmenmiškį mus pasitinka ir toks užrašas g.gif aišku B išsigando, susirinko dokumentus visus, gerai kad ne kompą lotuliukas.gif

user posted image

Papildyta:
Taigi,prie įėjimo yra mokėjimo būdelė, kaina 3 pinigai,studentams 2.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Įdomu sakyčiau g.gif visi tie stulpai yra tuščiaviduriai, tiktų versijų kas?kaip? kodėl? labai jau daug.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
man patiko šis, besišypsantis akmenėlis 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

dar beje jei laikantis taisyklių,tai visur reikia vaikščioti basomis,kad ten atseit visokias ligas išsivarytum,pasveiktum ir t.t.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

o čia ir lietuviškų pinigėlių radom bigsmile.gif gaila savų neturėjom.

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

dar sykelį linksmasis draugas bigsmile.gif

user posted image

user posted image

dar va tokį mielą gražuolį spėjau įamžinti wub.gif

user posted image

ir viskas. Keliaujame apžiūrėti ar visi daiktai vietose biggrin.gif Visi cool.gif

user posted image

vyksta derybos g.gif

user posted image

Atsakyti
Dabar keliaujame prie vandens, tokį keistą takelį reikėjo prieiti. Kaip per kokį bomžyną. Arba ten nuomoja tokius "apartamentus" prie jūros. Bet buvo baisu.
Štai jis nuo kranto g.gif

user posted image

user posted image

Šiek tiek pasimaudome,pasidžiaugiame bangomis ir bandome įvykdyti dar vieną planą. Kaliakros iškyšulį. Dėl šio labai dvejojau,bet nusprendėm pamatyti. Susiviliojam paskaičius jos legendą. Cituoju: "Kaliakros iškyšulys apipintas įvairiomis legendomis bei padavimais. Vienas jų mini Bulgarijos nesantaikos su turkais laikus. Pasak legendos, 40 nuostabaus grožio mergelių, nenorėjusių pakliūti į turkų rankas, supynė savo kasas į vieną ilgą ir susikabinusios rankomis nušoko nuo aukštos uolos. Vėliau uola pavadinta „Kaliakros” („grožio”) vardu."
Visgi vakaras,gal nemokamai pravažiuosim.Kur tau. Po visus tris pinigus kainavo doh.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
iškyšuly yra archeologijos muziejus, ir netgi nemokamas bigsmile.gif mačiau nuotraukos ženkliuką ir 2 pinigus,kaip supratau, nufotografuoja kažkur gražiai ax.gif
Pilna žmonių,gidai kažką pasakoja, aš sau fotografuoju.

user posted image

user posted image

Aš kai nerusakalbė,tai nieko negirdžiu nesuprantu. Viena boba rėkauja ten sau. Po kiek laiko vyras man į petį pabaksnoja,atsisuku o ta boba man rėkia blink.gif sakau ko nori? ji ten sau sovietine kalba kad varo doh.gif vyras man paverčia kad fotografavimas kainuoja doh.gif nu gerai,išeinu. Tai ta boba dar pasiveja su šūksmais, kažką rusiškai. Atleiskit sakau, aš ne sovietinis vaikas ir jūsų kalbos nesuprantu,ji ten vėl rėkt pradėjo,kaip supratau liepė mokėt, o aš kad žvengiu negaliu lotuliukas.gif visi žiūri, vis tik dėmesio sulaukiau lotuliukas.gif B net nesakysiu, vietoj to,kad ateiti rusiškai pašnekėti,kad atleiskit aš nesupratau, jis apsimeta,kad nepažysta manęs lotuliukas.gif
Bet žinokit buvo bjauru iš tiesų. Ne veltui ja boba ir vadinu nes tokia kultūra,kad omg. Galima juk prieiti ir į ausį burbtelt kad mokamas fotografavimas,o jai dzin,kam eiti,jeigu galima rėkti per visą salę doh.gif

user posted image

čia toks filmuotojas,lakstė paskui vieną grupę ir filmavo. Ten kažkokia ekskursija autobusu vyko,tai matot kaip įdomiai pasisamdė filmuotoją kad juos įamžintų g.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
štai ir paminklas gražuolėms,gaila nelabai matosi..

user posted image

user posted image

user posted image

Taigi toks tas Kaliakros iškyšulys. Žinokit mano nuomone,neapsimoka mokėti tų pinigėlių schmoll.gif nes viskas ten labai apstatyta,to grožio daug neišeina pamatyti, o žmonių siaubingai daug. Reikia eilėse vis laukti kol kas išeis,ar pasifotografuos.
Atsakyti
Kol dar nesutema,važiuojam į šalią esantį kita iškyšulį. Skaičiau,kad jis visiškai toks pat tik nemokamas. Žiūrim visur pilna policijos,eismą reguliuoja. Na gal kokia avarija,ar šiaip. Mes kartu su visais link iškyšulio blink.gif privažiavę lauką žiūrim scena ir milijonas palapinių blink.gif vau....visi mums mojuoja pypina g.gif na kaaažinau....kaip supratau šiam vakarui planų jau turim biggrin.gif vargais negalais pravažiuojam juos visus, visgi laukai, jokio kelio,tai iki pat krašto nevažiuojam,baisu dar padangas susipjaustyti. Išlipu,ružava suknelė,balti plaukai,kažkaip aš čia nesižiūriu g.gif apsidarau, visi ilgais juodais plaukais, maikės -"AC/DC" g.gif iš bagažinių groja metalas...kur mes papuolėm? į metalistų susibėgimą kažkokį lotuliukas.gif bėgu slėpt tą ružavą suknelę greičiau lotuliukas.gif B jaudinasi ar su treningais neatkreips jų dėmesio? g.gif biggrin.gif jetus kaip faina negaliu. Man jie visi tokie faini, mėgstu tokius susibėgimus kai visi turi kažką bendro wub.gif tik mes prisiplakėliai ne į temą biggrin.gif šiaip mačiau pačiame iškyšuly kemperių,drąsuoliai nebijojo važiuoti thumbup.gif

user posted image

čia mes kukliai įsikūrėm

user posted image

user posted image

user posted image

kukliai pavakarieniavom ir ėjom į kuklią palapinę miegoti. Tiesą pasakius įdomu ar miegojom g.gif nes apie 12val atvažiavom visai šalia mūsų mašina ir atidarius bagažinę paleido muziką...na metalą biggrin.gif toliau. 3val prasidėjo koncertas assa.gif ir žinokit visai patiko unsure.gif labiau nei tas kur iš bagažinės grojo.
O viskas baigėsi 7 ryte, kada mes ir užmigome bigsmile.gif kėlėmės apie 10val o visur buvo jau tuščia,lyg niekur nieko lotuliukas.gif
Buvo labai ilga diena su daug įspūdžių ir dar ilgesnė naktis su daug muzikos thumbup.gif
Atsakyti